Výhody rozvoje profesionálního podnikatelského plánu pro restaurace

Výhody rozvoje profesionálního podnikatelského plánu pro restaurace

podnikatelský plán podporuje kritický výzkum

Zveřejněno Michael Elkins dne 9. prosince 2017

Otevření restaurace je tvrdá práce a vaše láska k vaření nebo zábavě nezmění váš sen do životaschopného podnikání. To je hlavní důvod, proč musíte vytvořit obchodní plán. Tradičně jsou obchodní plány navrženy tak, aby vám pomohly získat finanční prostředky nebo uspokojit potenciální investory. Dokonce i když financujete celou operaci, podnikatelský plán vám může pomoci aktivně rozpoznat a řešit problémy.

Výhody vytváření standardizovaného podnikatelského plánu pro vaši restauraci zahrnují získání financování, pochopení toho, čeho budete čelit při otevření vaší restaurace a zkoumání důležitých detailů, jako jsou koncepce, základní hodnoty a obchodní strategie. Váš obchodní plán slouží jako mapa, když se vaše restaurace přesune na nové území. Po založení firmy se můžete vrátit zpět k plánu, abyste zjistili, zda zůstáváte v cestě, nebo zda potřebujete změnit svou strategii.

Kritické složky vašeho podnikatelského plánu

Podnikové plány se obecně řídí standardizovaným formátem, který pomáhá úvěrovým důstojníkům a investorům nalézt kritické informace, které potřebují. Informace zahrnují podrobnosti o podnikání, předběžný rozpočet, informace o vaší koncepci, zkušenosti a finanční informace. Následující oblasti jsou důležité pro pokrytí:

Shrnutí

Shrnutí je úvod, který shrnuje celý plán. V této sekci chcete upoutat pozornost čtenáře se základy vaší představy o restauraci. Budete pokrývat styl restaurace, umístění, jaké zákazníky zaměříte a proč jste vhodný k provozování restaurace. Budete také pokrývat to, kolik peněz vy a partneři investujete, kolik potřebujete a kdy si myslíte, že dokonce porušíte.

Pojem

Vaše hlavní koncepce a poslání by měly být srozumitelné. Například prohlášení společnosti Applebee naznačuje, že společnost chce přispět k "růstu, radosti a obohacování všech životů, kterých se dotýkáme". Řetěz má více než 1500 restaurací po celém světě .

Koncept vaší restaurace může být rychlé občerstvení, rodinné stolování, gurmánské jídlo pro městské boky, rychlé občerstvení nebo výborné stolování. Je užitečné přečíst si řadu obchodních plánů restaurací, abyste získali dobrý pocit z psaného stylu, možností rozvržení a technologie, kterou bude vaše restaurace potřebovat.

Design

Design zahrnuje interiér i exteriér restaurace. Zahrnuje také vaše menu, firemní barvy, logo a dokonce i materiály k odběru. Všechny tyto věci fungují bez problémů, aby se vaše restaurace stala značkou. Budete muset zahrnout náklady na vybavení a vybavení, jakož i náklady na pronájem dodavatele a designových služeb.

Nabídka a služba

Měli byste jít do nějaké podrobnosti o tom, jaký druh jídla a pití máte v úmyslu sloužit a jak bude podáváno jídlo. Určete, co bude o vaší restauraci jedinečné a proč by mělo uspět v oblasti, kterou jste si vybrali k nalezení vaší firmy. Zahrňte ukázkové menu s plánovanými cenami, náklady na potraviny a podrobnosti o dodavatelském řetězci. Dnešní trendy mají tendenci upřednostňovat restaurace, které využívají místní dodavatele a farmy, a proto se snažte začlenit místní zdroje do svých plánů. Měli byste vypracovat podrobnou analýzu nákladů. V této fázi byste měli zadat logo vaší restaurace, která by zahrnovala váš obchodní plán.

kalkulačka rozpočtu restaurace

Rozpočet

Budete muset sestavit podrobný rozpočet, který zahrnuje režii, nájemné, plánované mzdy, daně, náklady na projekt a přestavbu, marketingové náklady, náklady na systém POS, pojistné krytí a jak plánujete řešit nadměrný odpad, krádež a znehodnocení. Je důležité ukázat potenciálním věřitelům - a dalším zúčastněným stranám -, že jste vynaložili mnoho úsilí na plánování. Potravinové náklady se mohou pohybovat mezi 20 a 35 procenty. Pizzerie mají obecně nejnižší náklady na stravu a vynikající jídelny mají nejvyšší.

SWOT analýza

Pro každou restauraci jsou vždy výzvy a příležitosti. Dobré plánování vám pomůže určit silné a slabé stránky, příležitosti a hrozby. Toto se nazývá SWOT analýza a je důležité to udělat - jak pro sebe, tak pro potenciální věřitele.

Silné stránky mohou zahrnovat síť vašich přátel a spolupracovníků, vaši polohu, zkušenosti z restaurace a jiné hmotné a nehmotné nemovitosti. Slabé stránky by mohly zahrnovat žádné obchodní zkušenosti nebo příliš mnoho konkurence z nedalekých restaurací. Příležitosti by mohly zahrnovat střídavé příjmové toky, jako je nabídka doručovací služby, stravování na volném prostranství a off-premise a značkové zboží pro prodej ve firmě a on-line. Hrozbou může být ztráta stárnutí dodavatele, přírodní katastrofy, akce vašich konkurentů nebo co se stane, pokud se stanete neschopným. Měli byste zahrnout strategii pro řešení nejběžnějších hrozeb, jako je získání pojištění.

Marketingová strategie

Dny, kdy se spoléhají na reklamní kampaň, jsou pryč. Dokonce i obyvatelé čtvrti se obrátili na své telefony k výzkumným restauracím. Vaši zákazníci pravděpodobně stráví spoustu času na platformách sociálních médií, takže je třeba s nimi spojit. Je důležité vypracovat marketingový plán před zahájením prodeje a plán, jak udržet dynamiku po otevření.

Pokud máte v plánu pronajmout PR tým nebo reklamní agenturu, je nyní čas, abyste to mohli udělat, abyste se na ně mohli seznámit ve svém obchodním plánu. Měli byste také najmout advokáta, který vám pomůže určit vaši obchodní strukturu a řešit jakékoli právní záležitosti. Váš advokát může také zkontrolovat Váš obchodní plán a podat návrhy.

Vyzkoušejte, jaký typ publikací čtete ideální zákazníci a jaké sociální platformy používají. Rozhodněte se, zda chcete pro své zákazníky zahrnout automatizovaný program věrnosti a odměn.

Finanční, odborníci a konzultanti

Nemůžete dělat všechno sami, takže potřebujete delegovat specializované úkoly, jako je návrh webových stránek, marketing vaší restaurace a manipulace s finančními prostředky. Účetní je velmi užitečné pro vedení vás prostřednictvím financí a plánovaného rozpočtu. Můžete se dokonce rozhodnout, že najme odborníka, který napíše váš podnikatelský plán, ale můžete najít šablony prázdných polí, které vám pomohou s tím.

Váš účetní bude muset vědět, kolik míst vaší restaurace bude mít, průměrné projekce kontroly hostů, míra obratu, strategie řízení rizik a marketingové plány, aby byly provedeny přesné a přiměřené projekce.

V dnešních restauracích je téměř povinné získat software pro správu vztahů se zákazníky nebo CRM a software pro plánování podnikových zdrojů nebo ERP. Posledním z nich je tradiční účetní systém pro back-of-the-house.

Dokončení se dotýká

Ve skutečnosti neexistují žádné "konečné" dotazy, protože váš obchodní plán není nikdy dokončen. Měli byste je pravidelně aktualizovat, jakmile budou k dispozici nové informace. Je však důležité vytvořit profesionální dokument s dobrou gramatikou, přesným pravopisem a atraktivním uspořádáním. Opravte svůj plán pečlivě o nesprávné pravopisné zkreslení a chybách.

Styl je důležitý a to, o čem jedete, je přemýšlivý, přesný, přiměřený a přesvědčivý dokument. Nejlepší obchodní plány jsou čisté, jasné, jisté a relativně formální. Snažte se vyhýbat se arogantnímu, nedbalému nebo lidskému. Máte co do činění s obchodními lidmi, kteří vědí, co hledají, takže se ujistěte, že jim to poskytnete.

Rozvíjejte své potravinářské podnikání s Waiterio POS

Připojte se k 40 000 restauracím pomocí systému Waiterio Point of Sale

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Stažení zdarma

Poslední články