Sådan oprettes en menu til din restaurant

Sådan oprettes en menu til din restaurant

Hvordan du kan lave en fantastisk menu

Indsendt af Abhi Chatterjee den 1. januar 2021

At have en veldesignet menu til din restaurant er afgørende for din virksomhed. En god menu kan øge din restaurants fortjeneste med 10% - 15%.

Din restaurants menu er ansvarlig for at øge salget til din virksomhed. Din menu kan også hjælpe dig med at øge din restaurants fortjeneste.

Så hvordan laver du en fantastisk menu til din restaurant?

I denne artikel vil vi lære dig, hvordan du opbygger en fremragende menu til din restaurant.

Hvordan oprettes en menu?

At lave en menu til din restaurant er ikke så svært, som du tror. I dag er der masser af computersoftwareprogrammer, der gør denne proces let. Her er en enkel metode, som du kan følge, mens du designer din menu:

  • Lav en liste : Skriv navnet på alle restaurantens retter på et regneark. (Brug Google Sheets )
  • Indstil priser: Indstil priser på dine menupunkter i henhold til dine madomkostninger og fortjenstmargener .
  • Kategoriser : Lav en sektion for hver kategori som morgenmad, frokost, middag, forretter, desserter osv. Sæt dine retter under deres rigtige kategorier.
  • Beslut et layout til din menu : Vi vil tale om det senere i denne artikel.
  • Brug menu maker software : Der er mange gratis menu maker software på internettet, som hjælper dig med at oprette fantastiske menuer til din restaurant. Vi vil nævne et par softwareproducentsoftware senere i denne artikel.
  • Download din menu : Når du har designet din menu online, kan du downloade den som en PDF-fil og derefter udskrive den. Udskriv så mange menuer, du har brug for.
  • Brug branded menudæksler: Få nogle dækninger af høj kvalitet til din restaurant med mærkevarer. Indsæt din menu i dem.

Ved hjælp af disse trin kan du oprette din restaurantmenu.

Men korrekt design af din menu er også en vigtig del. En veldesignet menu kan øge din restaurants indtægter og fortjeneste.

Lad os tale om, hvordan du kan lave den ideelle menu til din restaurant.

Sådan designer du dit menulayout?

restaurant-menu

Når kunder ser på din restaurantmenu, henledes deres opmærksomhed på nogle specifikke områder i din menu. Dette er de områder, hvor du skal placere dine mest rentable / bedst sælgende menupunkter.

For eksempel har appetitvækkere generelt en høj fortjenstmargen, så at placere dem i disse områder vil øge salget af appetitvækkere og generere mere overskud til din restaurant.

Der er tre områder i din menu, der får mest opmærksomhed fra dine kunder. Dette kaldes 'Den gyldne trekant' af psykologer.

Her er de tre vigtigste regioner i din menu:

  1. Midt : De fleste kunder ser først på den midterste del af din menu. Dette er et fantastisk sted at fremhæve din restaurants særlige retter.
  2. Øverst til højre : Det øverste højre hjørne af siden tiltrækker også stor opmærksomhed - det er her dine kunder ser efter, at de ser på den midterste del af menuen. Det er en god ide at placere dine hovedretters emner her.
  3. Øverst til venstre : Mange kunder ser i øverste venstre hjørne, når de ser i øverste højre hjørne. Du kan placere meget rentable ting som appetitvækkere på dette sted.

Hovedreglen: Design din menu til at fremhæve og henlede din kundes opmærksomhed på dine bedste og mest rentable retter.

Tips til oprettelse af menulayout

Her er et par ting, du skal huske på, når du opretter dit menulayout:

  • Hvis din restaurant tilbyder en bred vifte af drikkevarer, er det en god beslutning at lave en separat menu til dine drikkevarer. Dette skaber en bedre kundeoplevelse.
  • For dine bedst sælgende genstande, der er meget rentable, er det en god ide at placere en kasse omkring dem for at fremhæve disse varer.
  • Hvis din restaurant har mange retter, der er vegetariske, veganske eller glutenfrie, skal du tilføje separate sektioner til disse menupunkter. Dette gør det lettere for dine kunder at finde disse specielle retter.

Hvor mange sider skal din menu være?

Størrelsen på din menu afhænger af typen af din restaurant. Det er dog godt at holde din menu så kort som muligt. En lang menu forvirrer bare dine kunder.

Hvordan skal du skrive en menubeskrivelse?

En kort beskrivelse af madvaren kunne altid påberåbe sig en iver i kundens sind. Så skriv en kort, engagerende beskrivelse af menupunktet. Du skal gøre det, især til dine specielle retter.

Top 3 Menu Maker-software

Den bedste måde at lave din menu på er at designe den online ved hjælp af software og derefter downloade den som en PDF-fil. Når du har PDF-filen, kan du udskrive så mange, som du har brug for. Her er de top 3 bedste gratis menu maker software:

1. Canva

canva-menu-skabeloner

Canva er en gratis , populær software til grafisk design, der tilbyder en bred vifte af menuskabeloner, som du kan vælge imellem. Vælg en menu-designskabelon, der passer til din restaurants koncept.

2. Flipsnack

Et populært websted med grafisk design. De tilbyder nogle flotte menuskabeloner til din restaurant.

3. Skal have menuer

De er specialiserede i menuskabeloner til restauranter. De tilbyder et bredt udvalg af forskellige menuer til forskellige typer restauranter.

Hvordan indstilles priser for dine menupunkter?

Angiv dine fødevarepriser efter dine omkostninger ved ingredienser. Det er godt at indstille din madpris således, at dine madomkostninger er 25% -35% af skålens salgspris.

For eksempel, hvis prisen på ingredienser til en burger er $ 2, kan vi indstille prisen på burger til $ 7 for at være rentabel.

For flere detaljer, se denne artikel om beregning af restaurantens madomkostninger . Tjek også denne artikel om menuteknik .

Udskrivning af din menu

Download menuen som PDF, så er den klar til at blive udskrevet. Her er nogle ting, du skal huske på:

Menustørrelse

Her er nogle almindelige størrelser på restaurantmenuen:

  • Frokostmenu: 8,5 ”x 11” | 21,5 cm x 28 cm
  • Middagsmenu: 8,5 ”x 11” | 21,5 cm x 28 cm ELLER 11 ”x 17” | 28cm x 43cm
  • Barmenu eller dessertmenu: 4,25 ”x 11” | 11 cm x 28 cm

Hvor mange menuer har din restaurant brug for?

Det afhænger af typen af menu og din restaurants siddekapacitet. Her er en tabel for at besvare dette spørgsmål:

  • Morgenmad menu: 80% af din restaurants siddekapacitet
  • Frokostmenu: 80% af din restaurants siddekapacitet
  • Middagsmenu: 80% af din restaurants siddekapacitet
  • Dessertmenu: 50% af din restaurants siddekapacitet
  • Barmenu: 50% af din restaurants siddekapacitet

Flere tip til oprettelse af din menu

Her er nogle tip, du skal huske på, når du opretter din restaurantmenu:

  1. Brug billeder af høj kvalitet for at få din menu til at se attraktiv ud.
  2. Fokus ikke på valuta tegn; bedre at ikke bruge dem.
  3. Brug felter til at fremhæve specielle menupunkter.
  4. Brug typografi, der passer til din restaurants stil.
  5. Brug passende farver til at udtrykke din restaurants tema.

Bonus Tip: Begynd at acceptere online ordrer

Efter pandemien er det blevet afgørende at acceptere onlineordrer til din fødevarevirksomhed. Dette skyldes, at mange kunder bestiller levering eller afhentning online.

Så det vil være godt, hvis du har et restaurantwebsted, der viser din menu online. Til dette skal du:

Hvis du vil have en meget nem metode til at opbygge din restaurantwebsite, kan du bruge Waiterios restaurantwebsteder. Vores webstedsbygger opretter automatisk et websted til dig; alt hvad du skal gøre er at indtaste nogle grundlæggende detaljer.

Prøv vores restaurantwebstedbygger gratis.

Væk din fødevarevirksomhed med Waiterio POS

Deltag i 40.000 restauranter ved hjælp af waiterio-salgsstedet

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Gratis download

Seneste artikler