Αγορά ενός Franchise έναντι του Buting a Restaurant έναντι του Starting from Zero

Αγορά ενός Franchise έναντι του Buting a Restaurant έναντι του Starting from Zero

Ποια είναι η καλύτερη επιλογή για τους επιχειρηματίες;

Δημοσιεύτηκε από Victor Delgadillo την 12 Μαΐου 2022

Θέλετε να ανοίξετε μια επιχείρηση τροφίμων αλλά δεν ξέρετε αν να αγοράσετε, να ανοίξετε ένα franchise ή να ξεκινήσετε από το μηδέν; Αυτό το άρθρο είναι για εσάς!

Η επιχειρηματικότητα στον κλάδο της εστίασης έχει πολλά χρώματα και γεύσεις. Επί του παρόντος, οι επιχειρήσεις τροφίμων ταιριάζουν περισσότερο στις ανάγκες των επιχειρηματιών, αφού υπάρχει αγορά για τα πάντα. Αυτό κάνει το άνοιγμα επιχειρήσεων ευκολότερο, αλλά δεν μειώνει τους κινδύνους από αυτό.

Σε αυτό το άρθρο θα σας μιλήσω για:

  • Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του ανοίγματος ενός εστιατορίου από την αρχή ή της αγοράς ενός υπάρχοντος.
  • Και τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του ανοίγματος ενός franchise.

Το άνοιγμα ενός εστιατορίου, για πολλούς, είναι ένας από τους καλύτερους τύπους επιχειρηματικών εγχειρημάτων που υπάρχουν – και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό. Ωστόσο, πώς ξέρετε ποια επιλογή είναι η καλύτερη; Λαμβάνοντας υπόψη ότι υπάρχουν τόσα πολλά είδη, είναι δύσκολο να αποφασίσουμε. Υπάρχουν franchise, μπορείτε να αγοράσετε ένα υπάρχον εστιατόριο ή να ανοίξετε ένα εστιατόριο από την αρχή – όλα αυτά χωρίς να αναφέρετε τα διαφορετικά επιχειρηματικά μοντέλα, όπως φορτηγά τροφίμων, καροτσάκια τροφίμων, κουζίνες φαντασμάτων και πολλά άλλα. Αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να βρείτε την καλύτερη επιλογή για εσάς!

Ο κλάδος των εστιατορίων είναι τεράστιος παγκοσμίως

Η βιομηχανία εστιατορίων αξίζει τρισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως

Αν και τα εστιατόρια διατίθενται σε όλα τα μεγέθη, σχήματα και χρώματα, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η αξία του κλάδου στο σύνολό του είναι τεράστια. Το 2020, η βιομηχανία εστιατορίων πλήρους εξυπηρέτησης άξιζε 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Ομοίως, το 2020, η βιομηχανία εστιατορίων γρήγορου φαγητού έφτασε σε αξία 862,05 δισεκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως. Αν αυτό δεν είναι εντυπωσιακό, σκεφτείτε ότι ακόμη και το μικρότερο ποσοστό αυτών των τιμών μπορεί να είναι δικό σας σε ένα εστιατόριο – φαστ φουντ, αλυσίδα ή άλλο.

Ποιος δεν θα ήθελε να ανοίξει ένα εστιατόριο; Όμως, το ερώτημα δεν είναι αυτό, ούτε είναι μόνο ένα. Ερωτήματα όπως αυτά προκαλούν σύγχυση στους επιχειρηματίες:

  • Θα ανοίξετε ένα εστιατόριο γρήγορου φαγητού ή πλήρους εξυπηρέτησης;
  • Θα αγοράσεις ένα υπάρχον ή θα το φτιάξεις από την αρχή;
  • Θα ανοίξετε ένα εστιατόριο γρήγορου φαγητού από την αρχή ή θα ανοίξετε ένα franchise;
  • Αν ανοίξετε ένα franchise, ποιο franchise είναι καλύτερο;

Σε αυτό το άρθρο, δεν θα απαντήσω σε αυτές τις ερωτήσεις - διαφορετικά, το αποτέλεσμα θα ήταν ένα πολύ μεγάλο βιβλίο. Ωστόσο, αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να απαντήσετε πιο εύκολα πριν αποφασίσετε ποια επιχείρηση θα ακολουθήσετε.

infographic σχετικά με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της αγοράς ενός εστιατορίου, ξεκινώντας από το μηδέν και ανοίγοντας ένα franchise

Άνοιγμα εστιατορίου ή άλλης επιχείρησης από την αρχή

Η έναρξη μιας επιχείρησης από το μηδέν είναι σαν να παίζεις με δομικά στοιχεία

Αυτός είναι ο τομέας όπου έχουμε τη μεγαλύτερη εμπειρία. Εδώ στο Waiterio, δημιουργήσαμε πολύ περιεχόμενο για να βοηθήσουμε τους επιχειρηματίες να ανοίξουν εστιατόρια από την αρχή. Μπορείτε να το βρείτε δωρεάν σε αυτό το blog και στο κανάλι μας στο YouTube .

Με βάση την εμπειρία μας, μπορούμε να σας πούμε το εξής:

  • Το άνοιγμα ενός εστιατορίου από την αρχή είναι ένας από τους πιο δωρεάν τρόπους για να έχετε μια γαστρονομική επιχείρηση.
  • Αλλά είναι επίσης ένα από τα πιο απαιτητικά εγχειρήματα για τους επιχειρηματίες.

Τώρα θα σας μιλήσω σε βάθος για τα πλεονεκτήματα του ανοίγματος ενός εστιατορίου από την αρχή.

Πλεονεκτήματα της δημιουργίας ενός εστιατορίου ή άλλης επιχείρησης τροφίμων από την αρχή

Το να έχετε το δικό σας εστιατόριο σας δίνει ελευθερία σε κάθε απόφαση

Τα πλεονεκτήματα της κατασκευής ενός εστιατορίου από την αρχή είναι αρκετά εύκολο να αναγνωριστούν. Όπως σε όλα, υπάρχουν πλεονεκτήματα που μπορείτε να αναγνωρίσετε μόνο όταν έχετε εμπειρία στον κλάδο.

Το πιο ωραίο πράγμα για την ιδιοκτησία ενός εστιατορίου είναι ότι μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις.

Μπορείς:

  • Αλλάξτε το μενού και τη γαστρονομική προσφορά γενικότερα.
  • Μπορείτε εύκολα να προσαρμόσετε το κόστος του μενού σας.
  • Μπορείτε να επιλέξετε τον εξοπλισμό και το λογισμικό που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Αυτό ισχύει από το POS του εστιατορίου σας μέχρι τα τηγάνια που χρησιμοποιείτε για να μαγειρέψετε.
  • Μπορείτε να εφαρμόσετε οποιαδήποτε στρατηγική μάρκετινγκ μπορείτε να σκεφτείτε.
  • Μπορείτε να δημιουργήσετε προσφορές οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου ή του μήνα.
  • Και πολλα ΑΚΟΜΑ.

Το άνοιγμα ενός εστιατορίου από την αρχή σημαίνει ότι θα έχετε την ελευθερία να εφαρμόσετε ό,τι προκύπτει από τη δημιουργικότητά σας και ότι μπορεί να καλύψει η τσέπη σας . Επίσης, εκτός και αν θέλετε να χάσετε χρήματα και χρόνο, ό,τι κάνετε θα πρέπει να είναι καλό για την επιχείρηση .

Έχετε τη δυνατότητα να αυξήσετε ή να μειώσετε την ποιότητα των πιάτων σας, την ποικιλία του μενού σας και την εξυπηρέτηση που προσφέρετε χωρίς προβλήματα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για ορισμένα εστιατόρια που θέλουν να προσφέρουν μια εξατομικευμένη εμπειρία στους πελάτες τους.

Μπορείτε ακόμη να επιλέξετε να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας σε όποιον θέλετε, όποτε θέλετε. Υπάρχουν εστιατόρια που προσφέρουν διαφορετικές υπηρεσίες σε διαφορετικούς τύπους πελατών και σε διαφορετικές ώρες – όλα την ίδια μέρα.

Για παράδειγμα, ένα εστιατόριο που διαθέτει μπαρ μπορεί να είναι ένα οικογενειακό εστιατόριο το πρωί, ένα μπαρ-εστιατόριο το απόγευμα ή το βράδυ, ακόμη και ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, αν είναι αρκετά μεγάλο.

Άλλα εγχειρήματα, όπως φορτηγά τροφίμων, καροτσάκια τροφίμων και υπηρεσίες τροφοδοσίας, σας προσφέρουν όλα ή μερικά από αυτά τα πλεονεκτήματα, καθώς και άλλα μοναδικά πλεονεκτήματα. Επίσης, είναι γενικά λιγότερο ακριβά . Σας προσκαλώ να διαβάσετε το άρθρο μας για τις καλοκαιρινές επιχειρήσεις – έχει χρήσιμες πληροφορίες για αυτά τα επιχειρηματικά μοντέλα.

Μειονεκτήματα του ανοίγματος ενός εστιατορίου από την αρχή

Η ιδιοκτησία του εστιατορίου σας σημαίνει ότι θα αναλάβετε πολλές ευθύνες

Τα μειονεκτήματα του ανοίγματος ενός εστιατορίου από την αρχή είναι πολύ εύκολο να αποκρυπτογραφηθούν αν αναλογιστούμε τα πλεονεκτήματα .

Το κύριο πρόβλημα είναι ότι, εάν σκοπεύετε να διευθύνετε το εστιατόριό σας, θα πρέπει να κλωνοποιήσετε τον εαυτό σας και να αφιερώσετε όλο τον χρόνο σας σε αυτό. Αυτό συμβαίνει επειδή ένας διευθυντής εστιατορίου έχει πολλά καπέλα .

Διαχειριστής, έμπορος, οικοδεσπότης, σεφ, εκτελεστικός σεφ, λογιστής, επικεφαλής HR και πολλά άλλα.

Ένα άλλο μειονέκτημα βασίζεται σε αυτό: έχετε τον έλεγχο της βελτιστοποίησης κάθε διαδικασίας στο εστιατόριό σας . Εσείς, ως διευθυντής, πρέπει να διασφαλίσετε ότι όλα λειτουργούν όπως θα έπρεπε, ότι κάθε διαδικασία στο εστιατόριο προκαλεί όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες και ότι καθεμία είναι τυποποιημένη. Κανείς δεν θα το κάνει για εσάς όπως στα franchise.

Το ποσό των ευθυνών που θα πρέπει να εκπληρώσετε για να έχετε ένα κερδοφόρο εστιατόριο είναι απάνθρωπο – γι' αυτό πρέπει να έχετε εμπειρία στη διαχείριση επιχειρήσεων, να είστε ειδικός στο multitasking και επίσης να ξέρετε πώς να αναθέτετε.

Εάν δεν είστε έμπειροι και θέλετε να αντιμετωπίσετε τα πάντα μόνοι σας, αυτό που σας περιμένει είναι μια αργή και πολύ, πολύ κουραστική αποτυχία. Από την άλλη, μπορείτε να καλύψετε αυτές τις αδυναμίες με χρήματα και αντιπροσωπείες. Αυτό σας βγάζει από την εξίσωση όταν πρόκειται να εργαστείτε σκληρά και να έχετε πολλές ευθύνες – αλλά δεν θα κάνει πολλά για να εγγυηθεί την επιτυχία. Αλλά, τουλάχιστον έχετε την επιλογή! Επιπλέον, υπάρχουν επιχειρηματικά μοντέλα που είναι πιο εύκολο στη λειτουργία ή μπορείτε επίσης να μειώσετε το μέγεθος της λειτουργίας σε σημείο που να μπορείτε να διευθύνετε την επιχείρηση ομαλά χωρίς να θυσιάσετε πολλά.

Αγορά ενός υπάρχοντος εστιατορίου

Η αγορά ενός υπάρχοντος εστιατορίου μπορεί να ακούγεται ευκολότερη από το άνοιγμα ενός εστιατορίου από την αρχή. Αγοράζετε μια ολοκληρωμένη επιχείρηση, με προσωπικό, εξοπλισμό, υποδομές, διαδικασίες και πολλά άλλα. Είναι σχεδόν σαν να αγοράζεις ένα franchise.

Ακούγεται εύκολο; Στην πραγματικότητα, δεν είναι. Ωστόσο, εάν ακολουθήσετε τα σωστά βήματα για την αγορά ενός εστιατορίου , μπορεί να είναι λίγο πιο εύκολο .

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε γιατί δεν είναι ποτέ πραγματικά εύκολο.

Πλεονεκτήματα από την αγορά ενός υπάρχοντος εστιατορίου

Η αγορά ενός υπάρχοντος εστιατορίου μπορεί να έχει πολλά πλεονεκτήματα εάν δεν ξέρετε πώς να ανοίξετε ένα νέο εστιατόριο . Αυτό συμβαίνει γιατί ένα υπάρχον εστιατόριο, τουλάχιστον θεωρητικά , θα πρέπει να πληροί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να μπορέσει να λειτουργήσει.

Αυτό θα σας εξοικονομήσει μήνες, ίσως και χρόνια από τον προγραμματισμό για να αποφασίσετε για τις χιλιάδες λεπτομέρειες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν ανοίγετε ένα εστιατόριο από την αρχή.

Αυτό περιλαμβάνει πράγματα όπως:

Ωστόσο –μεγάλο «ωστόσο»– αυτή η αγορά δεν έρχεται χωρίς θυσίες.

Μειονεκτήματα της αγοράς εστιατορίου

Τα μειονεκτήματα της αγοράς ενός εστιατορίου είναι πολλά και όλα σχετίζονται με αυτό που υπάρχει ήδη κατά την αγορά. Ναι, ακριβώς εκείνα τα πράγματα για τα οποία δεν έπρεπε να ανησυχείτε στο προηγούμενο σημείο.

Όταν αγοράζετε μια επιχείρηση, αγοράζετε και τα προβλήματα που έχει . Και, όταν πρόκειται για εστιατόρια, υπάρχουν εκατοντάδες προβλήματα που μπορεί να προκύψουν χωρίς καν να το γνωρίζετε. Μερικά από τα πιο κοινά είναι:

  • Εξοπλισμός σε κακή κατάσταση.
  • Κακή φήμη.
  • Αναποτελεσματικές στρατηγικές μάρκετινγκ και επωνυμίας.
  • Υψηλό κόστος σε ανακαινίσεις και αναβαθμίσεις εξοπλισμού.
  • Κρυφά χρέη.
  • Υψηλό κόστος ενοικίασης επαγγελματικών χώρων.
  • Προβλήματα που σχετίζονται με τη μισθοδοσία και τους υπαλλήλους εστιατορίων και πολλά άλλα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε συγκεντρώσει ένα αρκετά μεγάλο μέρος για το πώς να αγοράσετε ένα εστιατόριο – χρειάζεστε προσοχή στη λεπτομέρεια για να το κάνετε σωστά.

Άνοιγμα Franchise

Κεντάκι τηγανητό κοτόπουλο franchise

Τώρα φτάνουμε σε αυτό που πολλοί λένε ότι είναι η εύκολη διέξοδος από την επιχείρηση εστιατορίων – τα franchise εστιατορίων.

Τα εστιατόρια franchise είναι μια καλή επιλογή για πολλούς επιχειρηματίες, επειδή έχουν πλεονεκτήματα που αφαιρούν το βάρος από τους ώμους του επιχειρηματία. Σίγουρα, έχουν επίσης μερικά βασικά μειονεκτήματα που μπορεί να τους κάνουν κακή ιδέα.

Πλεονεκτήματα του ανοίγματος ενός Franchise

Ομαδική εργασία μάρκετινγκ για ένα εστιατόριο

Το άνοιγμα ενός franchise είναι σχετικά εύκολο. Βασικά, είναι σαν να αγοράζεις μια επιχείρηση συσκευασμένη και έτοιμη να ξεκινήσει.

Όταν αγοράζετε ένα franchise - ανάλογα με το ποιο - θα λάβετε βοήθεια για το πώς να ξεκινήσετε τη λειτουργία.

Μπορείτε να λάβετε:

  • Εκπαίδευση.
  • Εκπαίδευση για τους υπαλλήλους σας.
  • Εξοπλισμός, διακόσμηση, έπιπλα και πολλά άλλα.
  • Προμήθειες και απόθεμα.
  • Οδηγίες για κάθε διαδικασία.

Αυτό είναι σχεδόν ό,τι χρειάζεστε για να ανοίξετε το franchise. Τα υπόλοιπα είναι ελεύθερος χρόνος και κέρδη.

Με αυτόν τον τύπο επιχείρησης, μπορείτε πιο εύκολα να αναθέσετε διευθυντικές λειτουργίες και να προσλάβετε κάποιον να το κάνει για εσάς.

Και το σπουδαίο είναι ότι θα μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από ένα εμπορικό σήμα που έχει ήδη δημιουργηθεί, που έχει μια πελατειακή βάση που γνωρίζει ήδη το προϊόν που πουλάτε και πολλά άλλα. Μπορείτε να αρχίσετε να δημιουργείτε κέρδη μόλις δύο μήνες μετά το άνοιγμα, όταν η διαδικασία για ένα νέο εστιατόριο μπορεί να διαρκέσει τρεις φορές περισσότερο ή περισσότερο.

Μειονεκτήματα του ανοίγματος ενός Franchise

Υπάρχουν μόνο τρία μειονεκτήματα της κατοχής ενός franchise και ανάλογα με την κατάσταση και την προσωπικότητά σας, μπορεί να τα αντιμετωπίσετε ή όχι.

Το πρώτο είναι τα χρήματα . Το άνοιγμα ενός franchise είναι ακριβό γιατί είναι μια συσκευασμένη λύση. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, μπορείτε να ξοδέψετε περισσότερα από ένα εκατομμύριο δολάρια για να ανοίξετε ένα franchise!

Αυτό εξαρτάται από το franchise που θα επιλέξετε, φυσικά . Ωστόσο, τα πιο ακριβά franchise είναι τα πιο εύκολα στη λειτουργία, επειδή πωλούν περισσότερες λύσεις σε κάθε πρόβλημα.

Και αυτό είναι το δεύτερο μειονέκτημα: η αγορά ενός φθηνού franchise σάς δίνει λιγότερες λύσεις . Αυτό σημαίνει ότι είναι λίγο πολύ υποχρεωτικό για εσάς να αναλάβετε την επιχείρηση, κάτι που την κάνει αρκετά παρόμοια με το άνοιγμα ενός κανονικού εστιατορίου.

Και το τρίτο μειονέκτημα είναι ότι όσο περισσότερες λύσεις πουλάει το franchise, τόσο λιγότερο έλεγχο έχετε . Αυτό μπορεί να είναι ένα πρόβλημα εάν είστε δημιουργικό άτομο, με πολλές ιδέες να εφαρμόσετε σχετικά με το μάρκετινγκ, το μενού και άλλα.

Ξεκινήστε όπως μπορείτε, αλλά ξεκινήστε!

ξεκινήστε μια επιχείρηση από το μηδέν

Σε αυτό το άρθρο, δεν θα σας δώσω μια ετυμηγορία σχετικά με το ποια επιλογή είναι καλύτερη. Η πραγματική απάντηση, όπως πάντα, είναι ότι εξαρτάται από εσάς και την οικονομική σας κατάσταση. Το να πείτε ότι υπάρχει ετυμηγορία για αυτό το θέμα σημαίνει να αφήσετε έξω πολλές λεπτομέρειες που είναι ζωτικής σημασίας για τη λήψη μιας απόφασης που είναι σωστή για εσάς .

Αυτή είναι η αληθινή ετυμηγορία .

Εκτός από αυτό, αν θέλετε να ξεκινήσετε μια επιχείρηση, κάντε το όπως μπορείτε – αυτό είναι το πιο συμφέρον πράγμα στον κλάδο σήμερα. Μπορείτε να έχετε ένα πολύ επιτυχημένο food truck, μια διάσημη υπηρεσία catering στην πόλη σας ή ακόμα και ένα food truck που ταξιδεύει σε όλη την πολιτεία προσφέροντας ευτυχία και νόστιμο φαγητό.

Το να σκέφτεστε υπερβολικά τις λεπτομέρειες και τις διχοτομίες μπορεί να σας εμποδίσει να ξεκινήσετε μια επιχείρηση λόγω παράλυσης στην ανάλυση, και αυτό θα ήταν το πραγματικό λάθος .

Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε την επιχείρησή σας;

Αναπτύξτε την επιχείρηση τροφίμων σας με το Waiterio POS

Γίνετε μέλος 40.000 εστιατορίων χρησιμοποιώντας το σύστημα σημείων πώλησης

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

ΔΩΡΕΑΝ Λήψη

Πρόσφατα Άρθρα