Εφαρμογές παράδοσης έναντι της ιστοσελίδας του εστιατορίου σας: Τι είναι καλύτερο;

Εφαρμογές παράδοσης έναντι της ιστοσελίδας του εστιατορίου σας: Τι είναι καλύτερο;

Μάθετε εδώ τι είναι καλύτερο μεταξύ του δικού σας ιστότοπου και των εφαρμογών παράδοσης τρίτων!

Δημοσιεύτηκε από Victor Delgadillo την 20 Ιουλίου 2022

Έχετε βαρεθεί τις εφαρμογές παράδοσης που απομακρύνουν τα κέρδη σας; Υπάρχει κάτι που μπορείς να κάνεις.

Οι εφαρμογές παράδοσης κυκλοφορούν εδώ και λίγο καιρό. Σε λιγότερο από 10 χρόνια, έγιναν μεγάλες επιχειρήσεις αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων. Έχουν σώσει εστιατόρια στη διαδικασία, αλλά όχι χωρίς να βουτήξουν τα χέρια τους στο βάζο με τα κέρδη. Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε μαζί σας μία από τις πιο απλές λύσεις σε αυτό το ζήτημα — να έχετε τον δικό σας ιστότοπο. Επίσης, θα μιλήσουμε για:

  • Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των εφαρμογών παράδοσης
  • Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της ύπαρξης ενός προσαρμοσμένου ιστότοπου.
  • Και περίπου μερικές συμβουλές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κερδίσετε πίσω τα κέρδη σας.

Όταν ολοκληρώσετε την ανάγνωση αυτού του άρθρου, θα έχετε μια βαθύτερη κατανόηση του θέματος, η οποία θα σας προετοιμάσει για τη λήψη μιας πολύ σημαντικής απόφασης. Μπορείτε είτε να παραμείνετε με τις εφαρμογές παράδοσης και να προσπαθήσετε να συνεχίσετε να βλέπετε τα οφέλη αντί για την αρνητική τους πλευρά, είτε μπορείτε να προχωρήσετε. Τι θα είναι; Ας ανακαλύψουμε!

Εφαρμογές παράδοσης — Μια λύση που μετατράπηκε σε μεγαλύτερο πρόβλημα!

Οι εφαρμογές παράδοσης φαγητού παίρνουν όλα τα κέρδη του εστιατορίου σας. Είναι μικρό τίμημα για την καινοτομία;

Οι εφαρμογές παράδοσης έχουν γίνει από μόνες τους μια βιομηχανία δισεκατομμυρίων δολαρίων . Και το πέτυχαν καταργώντας τόσο τα εστιατόρια όσο και τους πελάτες με φαινομενικά μικρές χρεώσεις. Αλλά αυτές οι χρεώσεις μετέτρεψαν αυτή τη βιομηχανία σε έναν τερατώδη νταή χωρίς τον οποίο τα εστιατόρια δεν μπορούν πλέον να ζήσουν . Άρα, είναι πολύ κοντά στον ορισμό του αναγκαίου, και πολύ ληστρικού κακού.

Τώρα, δεν ήταν όλα άσχημα, γιατί παρόλο που ορισμένοι από αυτούς χρεώνουν τέλη έως και 35% ανά παράδοση, ήταν ένα μικρό τίμημα για την επιβίωση. Στις ΗΠΑ, η κυβέρνηση έχει βάλει το πόδι της σε ορισμένα μέρη, περιορίζοντας τα τέλη εφαρμογής παράδοσης στο 15% κατ' ανώτατο όριο — αλλά αυτό τελειώνει πολύ σύντομα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η συζήτηση για να αποφασίσετε εάν οι εφαρμογές παράδοσης είναι καλές ή κακές για τις επιχειρήσεις είναι ζωτικής σημασίας.

Να το θέμα: κανείς δεν μπορεί να αποφασίσει για σένα, ούτε αυτό το καλοπροαίρετο άρθρο. Δεν είμαστε εδώ για να σας πούμε ότι πρέπει να κόψετε τις σχέσεις σας με τις εφαρμογές παράδοσης, γιατί αυτή είναι μια απόφαση που πρέπει να λαμβάνεται ανά περίπτωση.

Πλεονεκτήματα των εφαρμογών παράδοσης

Οι εφαρμογές παράδοσης φαγητού δίνουν επίσης θέσεις εργασίας σε ποδηλάτες και οδηγούς

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν μερικά πλεονεκτήματα που συνιστούν μια καλή λέξη για τις εφαρμογές παράδοσης. Είναι ένας άλλος τρόπος μάρκετινγκ της επιχείρησής σας. Εάν το εστιατόριό σας τους προσφέρει καλά κέρδη, θα το προωθήσουν όσο καλύτερα μπορούν. Είναι επίσης εξαιρετικά για να προσφέρουν άνεση στους πελάτες σας. Οι περισσότεροι πελάτες είναι πρόθυμοι να πληρώσουν επιπλέον για να λάβουν το νόστιμο φαγητό σας στο σπίτι τους. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι οι ίδιες προσπάθειες μάρκετινγκ που γίνονται από εταιρείες διανομής δίνουν την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας του εστιατορίου σας, κάτι που είναι ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία μιας κοινότητας γύρω από την υπηρεσία σας.

Και τέλος, μπορούν να αυξήσουν τις πωλήσεις σας σε μια στιγμή που ο κλάδος είναι ακόμα απίστευτα ανταγωνιστικός και προσπαθεί να επιστρέψει με πλήρη δύναμη από τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας.

Πλεονεκτήματα:

  • Είναι καλές πλατφόρμες μάρκετινγκ.
  • Προσφέρουν ευκολία στους πελάτες.
  • Αυξάνουν την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας.
  • Αυξάνουν επίσης τις πωλήσεις σας.

Μειονεκτήματα των εφαρμογών παράδοσης

Οι εφαρμογές παράδοσης τροφίμων αφαιρούν τα κέρδη σας σε έναν κλάδο που δεν είναι ήδη ο πιο κερδοφόρος

Η κακή πλευρά των εφαρμογών παράδοσης είναι ότι είναι ακριβή στη συντήρηση — δεν είναι βιώσιμες για πάντα. Αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι χρεώνουν έως και το 35% του κόστους των ειδών που πωλούνται ανά παράδοση . Μερικοί από αυτούς εξακολουθούν να χρεώνουν πελάτες, πράγμα που σημαίνει ότι παίρνουν το εισόδημά τους από εσάς, καθώς και από τους πελάτες σας. Ένα άλλο πράγμα είναι ότι, παρόλο που εμφανίζουν το όνομά σας και δίνουν στην επωνυμία σας κάποια έκθεση, αφαιρούν επίσης μέρος της πίτας από αυτή την άποψη. Πως? Λοιπόν, όταν στέλνετε φαγητό με τους οδηγούς τους, οι ίδιοι οι οδηγοί είναι αυτοί που αντιπροσωπεύουν την πώληση. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχετε πραγματικά επαφή με τους πελάτες σας, κάτι που είναι ζωτικής σημασίας σε έναν κλάδο που βασίζεται στην εξυπηρέτηση. Και τέλος, δεν μπορείτε ποτέ να εγγυηθείτε ότι ο τρόπος με τον οποίο η εφαρμογή χειρίζεται την εικόνα του εστιατορίου σας είναι ακριβής ή όπως θα θέλατε να είναι. Δεν μπορείτε καν να εγγυηθείτε ότι τα τρόφιμα θα παραδοθούν σε καλή κατάσταση.

Μειονεκτήματα:

  • Είναι ακριβά και δεν είναι βιώσιμα μακροπρόθεσμα.
  • Μειώνουν το καθαρό κέρδος του εστιατορίου σας.
  • Σας χρεώνουν, και μερικά από αυτά χρεώνουν επίσης στους πελάτες σας μια αμοιβή.
  • Χάνετε την επαφή με τους πελάτες σας.
  • Δεν μπορείτε ποτέ να εγγυηθείτε ότι τα τρόφιμα θα παραδίδονται πάντα στην καλύτερη κατάσταση.

Προσαρμοσμένοι ιστότοποι εστιατορίων — Είναι μια λύση;

Το να έχετε έναν προσαρμοσμένο ιστότοπο για το εστιατόριό σας είναι μία από τις καλύτερες λύσεις που μπορείτε να επιλέξετε για να διατηρήσετε τον έλεγχο των κερδών σας. Σίγουρα, δεν είναι η τέλεια λύση, γιατί όπως και οι εφαρμογές παράδοσης μπορεί να είναι απίστευτα ακριβές. Υπάρχουν επίσης έξοδα συντήρησης, και αν δεν είστε γνώστες της τεχνολογίας, θα πρέπει να τα αναθέσετε — γνωστό και ως ξοδέψτε περισσότερα χρήματα . Αυτό εξαρτάται επίσης από τη μέθοδο που επιλέγετε για να δημιουργήσετε τον ιστότοπο του εστιατορίου σας .

Οι ιστότοποι είναι μια αναγκαιότητα στις μέρες μας, επειδή κάθε άλλη επιχείρηση έχει κάποιο είδος διαδικτυακής παρουσίας, η οποία μπορεί να σας προσφέρει μεγάλα πλεονεκτήματα σε τοπικό επίπεδο. Γι' αυτό οι ιδιοκτήτες εστιατορίων πραγματικά μετρούν ποια λύση θα προκαλέσει τα λιγότερα προβλήματα μακροπρόθεσμα.

Πλεονεκτήματα της ύπαρξης ιστότοπου

Οι ιστότοποι εστιατορίων σάς δίνουν τον πλήρη έλεγχο και σας επιτρέπουν να πάρετε πίσω τα κέρδη σας

Η κατοχή ενός ιστότοπου είναι απαραίτητη για την ψηφιακή εποχή που ζούμε. Η παρουσία στο διαδίκτυο είναι ζωτικής σημασίας τώρα που ο ανταγωνισμός είναι παντού — από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έως το SEO, ο ανταγωνισμός σας το κάνει. Γι' αυτό πρέπει επίσης να το κάνετε για να αποφύγετε να μείνετε πίσω και ακόμη και στον αγωνιστικό χώρο. Η ύπαρξη ενός ιστότοπου είναι επίσης απαραίτητη επειδή οι πελάτες παραγγέλνουν πλέον στο διαδίκτυο και χρησιμοποιούν τη φωνητική αναζήτηση περισσότερο από ποτέ. Το να βρίσκεστε στην κορυφή των τοπικών αναζητήσεων μπορεί να σας προσφέρει ένα εκπληκτικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα!

Και το καλύτερο μέρος είναι ότι μπορείτε να το πετύχετε αυτό χωρίς να ξοδέψετε ούτε μια δεκάρα σε διαφημίσεις ή εφαρμογές παράδοσης — το SEO είναι ο φίλος σας. Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα της ύπαρξης ιστότοπου είναι ότι το εστιατόριό σας θα αντιλαμβάνεται όλα τα χρήματα από τις διαδικτυακές πωλήσεις. Ακόμα κι αν πρέπει να το μοιραστείτε με εταιρείες πιστωτικών καρτών και χρεώσεις διεκπεραίωσης για διαδικτυακές πωλήσεις, αυτό είναι εφικτό και δεν είναι τόσο ακριβό όσο οι εφαρμογές παράδοσης.

Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε τον ιστότοπό σας με τη δική σας υπηρεσία παράδοσης, εάν έχετε κάποιον στη μισθοδοσία να τον φροντίζει — αν και αυτό είναι σκόπιμο μόνο εάν μπορείτε να τον διαχειριστείτε αποτελεσματικά.

Τέλος, η ύπαρξη ενός ιστότοπου σάς επιτρέπει επίσης να τον προσαρμόσετε όπως θέλετε, να δημιουργήσετε περιεχόμενο και να δημιουργήσετε έναν κόμβο όπου οι πελάτες σας μπορούν να γνωρίζουν τι υπάρχει πίσω από τον πάγκο και όχι μόνο.

Πλεονεκτήματα:

  • Η ύπαρξη ενός ιστότοπου σάς βοηθά να συμβαδίζετε με τον ανταγωνισμό.
  • Σας επιτρέπει επίσης να δημιουργήσετε μια διαδικτυακή παρουσία, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για να διατηρήσετε τους πελάτες σας συνδεδεμένους με την επωνυμία σας.
  • Μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από έξυπνες στρατηγικές που μπορεί να είναι δωρεάν, όπως SEO και δημιουργία περιεχομένου.
  • Θα κερδίσετε όλα τα χρήματα που προέρχονται από τις διαδικτυακές πωλήσεις.
  • Ακόμα κι αν πληρώνετε τέλη επεξεργασίας πιστωτικών καρτών, είναι φθηνότερα από τις εφαρμογές παράδοσης.
  • Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μια ισχυρότερη σχέση με τους πελάτες σας μέσω της δημιουργίας περιεχομένου.
  • Και μπορείτε να το προσαρμόσετε όπως θέλετε για να καλύψετε τους στόχους σας για την επωνυμία.

Μειονεκτήματα της ύπαρξης ιστότοπου

Τα backlinks σε ιστότοπους εστιατορίων είναι εξαιρετικά γιατί σας επιτρέπουν να αποκτήσετε περισσότερη εξουσία, αλλά μπορεί να είναι ακριβά

Τώρα, το να έχετε έναν ιστότοπο δεν είναι μια μαγική λύση για όλα τα προβλήματά σας — στην πραγματικότητα, τίποτα δεν είναι. Η κατοχή ενός ιστότοπου μπορεί πραγματικά να είναι πολύ ακριβή ανάλογα με το πόσο περίπλοκη θέλετε να είναι και πόσες δυνατότητες θέλετε να έχει. Όπως αναφέραμε προηγουμένως, υπάρχουν και ορισμένα έξοδα που σχετίζονται με τη συντήρηση. Συνήθως, όσο πιο περίπλοκος είναι ο ιστότοπος, τόσο περισσότερη συντήρηση θα απαιτεί. Γι' αυτό συνιστάται να το κρατάτε απλό.

Επίσης, παρόλο που οι περισσότερες φιλικές προς το SEO πρακτικές είναι δωρεάν , υπάρχει μια πλευρά σε αυτό που μπορεί να είναι πολύ ακριβή - τα backlinks! Η πρόσληψη κάποιου που θα φροντίσει για τη δημιουργία backlinks για τον ιστότοπό σας μπορεί να αυξήσει γρήγορα το κόστος και ποιος ξέρει εάν τα οφέλη θα τον καταστήσουν βιώσιμο. Και τέλος, εάν δεν είστε ο μόνος που το κάνει στην πόλη σας, η τιμή θα πάει στον πλειοδότη — αυτόν που ξοδεύει τα περισσότερα χρήματα για τη βελτιστοποίηση του ιστότοπού του.

Μειονεκτήματα:

  • Η δημιουργία ενός προσαρμοσμένου ιστότοπου μπορεί να είναι απίστευτα δαπανηρή.
  • Όσο περισσότερες δυνατότητες έχει, τόσο πιο ακριβό θα είναι.
  • Υπάρχουν κάποια έξοδα συντήρησης. Φιλοξενίες, προγραμματιστές ιστού, σχεδιαστές, ονόματα τομέα και πολλά άλλα.
  • Για να τα κάνετε πιο προσιτά, πρέπει να τα διατηρήσετε απλά. Αυτό είναι δύσκολο αν σκεφτεί κανείς ότι υπάρχουν μερικοί πολύ υπερσύγχρονοι ιστότοποι εστιατορίων εκεί έξω.
  • Το SEO μπορεί να είναι ακριβό, αλλά αν έχετε μεγάλο ανταγωνισμό, θα χρειαστεί να επενδύσετε σε αυτό.

Ποιος κερδίζει αυτή την αναμέτρηση;

Για εμάς, οι ιστότοποι είναι πολύ πιο ενδιαφέροντες από τις εφαρμογές παράδοσης, επειδή σας δίνουν τον πλήρη έλεγχο. Δεν χρειάζεται να υπογράψετε τα κέρδη σας και αν δεν σας βγει, μπορείτε απλώς να αλλάξετε τη στρατηγική σας ή απλά να τη διαγράψετε. Με αυτά τα λόγια, η απόφαση είναι δική σας.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι υπάρχουν άλλες μέθοδοι για να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο για το εστιατόριό σας που μπορούν να σας βοηθήσουν να περιορίσετε το λειτουργικό κόστος.

Για παράδειγμα, η εφαρμογή POS εστιατορίου μας δημιουργεί έναν απλό ιστότοπο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για:

  • Έχετε διαδικτυακή παρουσία.
  • Ξεκινήστε να πουλάτε online.
  • Ξεκινήστε να ικανοποιείτε τους πελάτες με μια εύκολη διαδικασία ολοκλήρωσης αγοράς.
  • Και συνδέστε τις διαδικτυακές σας πωλήσεις απευθείας στο POS του εστιατορίου σας.

Αν νομίζετε ότι πέφτετε από το τηγάνι στη φωτιά, τότε ίσως σας αρέσει να γνωρίζετε ότι αυτή η λειτουργία είναι επίσης δωρεάν και δεν απαιτεί συντήρηση από την πλευρά σας. Δεν γίνεται καλύτερο από αυτό. Δοκιμάστε το τώρα!

5 Συμβουλές για να κερδίσετε πίσω τα κέρδη σας

κερδίστε ξανά τα κέρδη σας με τις παρακάτω συμβουλές

Υπάρχουν στην πραγματικότητα αρκετά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αυξήσετε τα κέρδη σας. Θα τα παραθέσουμε εδώ για εσάς — εφαρμόστε τα όπως σας ταιριάζει:

  • Μπορείτε να αυξήσετε τα περιθώρια κέρδους του εστιατορίου σας . Αυτό μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας πιο οικονομικά συστατικά, βελτιστοποιώντας τις ώρες εργασίας και πολλά άλλα.
  • Μπορείτε επίσης να προσπαθήσετε να διαφοροποιήσετε τις ροές εσόδων του εστιατορίου σας. Μπορείτε να δημιουργήσετε περίπτερα αυτοεξυπηρέτησης, υπηρεσίες catering, merchandising, μαθήματα μαγειρικής για πιάτα που δεν υπάρχουν πλέον στο μενού και πολλά άλλα.
  • Μπορείτε να προωθήσετε άλλα κανάλια του εστιατορίου σας - τα γεύματα επιστρέφουν στο μενού μετά την πανδημία, οπότε προσπαθήστε να το προωθήσετε με εκδηλώσεις, ζωντανή μουσική και πολλά άλλα.
  • Μπορείτε να δημιουργήσετε μια κοινότητα δημιουργώντας ένα πρόγραμμα αφοσίωσης. Αυτό μπορεί να είναι με τη μορφή κουπονιών, ανταμοιβών, εκπτώσεων και πολλά άλλα. Είναι εύκολο να εφαρμοστούν με μια καλή στρατηγική.
  • Και μπορείτε να αυξήσετε τις τιμές σας! Φροντίστε να το κάνετε με ασφάλεια και μελετήστε πόσο πρόθυμοι είναι οι πελάτες σας να πληρώσουν περισσότερα.

Αυτές είναι απλώς γρήγορες συμβουλές. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τα ακόλουθα άρθρα για περισσότερες πληροφορίες:

Η ανάκτηση των κερδών σας είναι θέμα της σωστής προσπάθειας, τη σωστή στιγμή και στον σωστό τομέα της επιχείρησής σας. Εργαστείτε πιο έξυπνα, όχι πιο σκληρά. Ξεκινήστε αμέσως - καλή τύχη!

Αναπτύξτε την επιχείρηση τροφίμων σας με το Waiterio POS

Γίνετε μέλος 40.000 εστιατορίων χρησιμοποιώντας το σύστημα σημείων πώλησης

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

ΔΩΡΕΑΝ Λήψη

Πρόσφατα Άρθρα