Έναρξη υπηρεσίας παράδοσης στο εστιατόριο σας

Έναρξη υπηρεσίας παράδοσης στο εστιατόριο σας

Επεκτείνετε την επιχείρησή σας με επιλογές παράδοσης

Δημοσιεύτηκε από Michael Elkins την 16 Απριλίου 2018

Η αγορά διανομής τροφίμων έχει γίνει παγκόσμιο φαινόμενο και δεν είναι πλέον μόνο η πίτσα. Οι Millennials θέλουν να παραγγείλουν φαγητό από τα αγαπημένα τους εστιατόρια και να το παραδίδουν γρήγορα. Μια πρόσφατη μελέτη εστιατορίων στην Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ασία και τη Μέση Ανατολή διαπίστωσε ότι οι κορυφαίες πλατφόρμες Διαδικτύου για παραγγελία τροφίμων έχουν ήδη αποτιμηθεί σε πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια ΗΠΑ η κάθε μία και η παγκόσμια αγορά παράδοσης τροφίμων ανέρχεται σε περίπου 83 δισεκατομμύρια ευρώ Το Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει μόνο το 1% της συνολικής αγοράς τροφίμων, η οποία αναμένεται να αυξηθεί ετησίως με ρυθμό 3,5% ή υψηλότερο για τα επόμενα πέντε χρόνια. Αν και, η παράδοση πίτσας εξακολουθεί να είναι μια δημοφιλής επιλογή μεταξύ όλων των ηλικιών και επαγγελμάτων, αν αυτός είναι ο τρόπος που θέλετε να ακολουθήσετε, διασφαλίστε ότι έχετε καλύψει το ασφαλιστικό μέρος.

Τα εστιατόρια αντιμετωπίζουν υψηλότερα ενοίκια και ανταγωνισμό από εξορθολογισμένες αλυσίδες τροφίμων. Μόλις πριν από μερικές δεκαετίες, οι κορυφαίες αλυσίδες επέκτειναν τα μεγέθη των καταστημάτων, αλλά τώρα ανακαινίζουν μεγάλα καταστήματα με μικρότερες, πιο ευέλικτες λειτουργίες. Τα επιτυχημένα εστιατόρια επικεντρώνονται τώρα στον εξορθολογισμό των επιχειρήσεων τους για να αλλάξουν ταχύτερα τραπέζια και να κερδίσουν χρήματα από εναλλακτικές δραστηριότητες όπως η τροφοδοσία, η παράδοση τροφίμων και το εμπόριο. Ο σημερινός ιδιοκτήτης εστιατορίου μπορεί να δημιουργήσει επιπλέον εισόδημα φροντίζοντας ειδικές εκδηλώσεις και παραδίδοντας τρόφιμα σε καταναλωτές και εταιρείες. Εάν δεν έχετε την υποδομή του εστιατορίου για να παραδώσετε φαγητό, μπορείτε πάντα να επιλέξετε μία από τις υπηρεσίες τρίτων για να σας παραδώσει φαγητό.

Χρήση υπηρεσίας παράδοσης τρίτου μέρους

Οι μεγάλες εταιρείες μάρκετινγκ στον κλάδο της φιλοξενίας έχουν αναγνωρίσει την αξία των διευρυμένων επιλογών παράδοσης τροφίμων για εστιατόρια και πολλές προσφέρουν τώρα υπηρεσίες παράδοσης τρίτων για εστιατόρια που δεν είναι έτοιμα να χειριστούν τις εσωτερικές παραδόσεις. Αυτές οι εταιρείες περιλαμβάνουν τις Google, Amazon, GrubHub, UberEats, DoorDash, Postmates και πολλές άλλες, συμπεριλαμβανομένης μιας σειράς τοπικών υπηρεσιών παράδοσης .

Πριν επιλέξετε μια υπηρεσία παράδοσης τρίτου μέρους, ερευνήστε τα τέλη, μάθετε πόσο γρήγορα γίνονται οι παραδόσεις και καθορίστε την ακτίνα για τις παραδόσεις . Οι πελάτες σας θα σας θεωρήσουν υπεύθυνους για καθυστερημένες παραδόσεις, κρύο φαγητό, αγενείς οδηγούς και άλλα προβλήματα, οπότε θα πρέπει να μάθετε πόσο καλά εκτελεί οποιαδήποτε υπηρεσία για άλλα εστιατόρια στην περιοχή σας.

Τα οφέλη από τη χρήση μιας υπηρεσίας τρίτου μέρους περιλαμβάνουν τη λήψη δωρεάν διαφήμισης και την πρόκληση των ανταγωνιστών σας στο σημείο πώλησης. Εάν δεν χρησιμοποιείτε μία από τις δημοφιλείς υπηρεσίες, μπορεί να χάσετε το μερίδιο αγοράς από τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή σας. Ωστόσο, θα πρέπει να πληρώσετε ένα τέλος παράδοσης και ένα ποσοστό των ακαθάριστων πωλήσεών σας για να προγραμματίσετε παραδόσεις με τρίτο πάροχο. Τα εστιατόρια που σερβίρουν εξειδικευμένα τρόφιμα μπορούν συχνά να δημιουργήσουν τις δικές τους υπηρεσίες παράδοσης χωρίς να θυσιάζουν ένα ποσοστό των κερδών τους. Ανεξάρτητα από το αν παρέχετε 100% εσωτερική ή χρησιμοποιείτε εξωτερικές υπηρεσίες, οι παραδόσεις μπορούν να ανεβάσουν το προφίλ του εστιατορίου σας, να προσελκύσουν νέους πελάτες και να αυξήσουν τις πωλήσεις.

παρέδωσε πίτσα

Ξεκινώντας τη δική σας υπηρεσία παράδοσης

Η εκκίνηση της δικής σας υπηρεσίας παράδοσης εστιατορίου μπορεί να είναι τόσο απλή όσο η ανάθεση σε ένα μέλος του προσωπικού να παραδίδει πρωινό και μεσημεριανό γεύμα σε κοντινά σπίτια ή γραφεία. Οι παραδόσεις ποδηλάτων είναι μια δημοφιλής επιλογή επειδή ενισχύουν τη δέσμευση του εστιατορίου σας στον περιβαλλοντισμό και τη βιωσιμότητα. Ο απλούστερος τρόπος παράδοσης είναι να επιλέξετε μια περιοχή παράδοσης, ώρα και μενού για να βρέξετε τα πόδια σας - όπως παραγγελίες για μεσημεριανό γεύμα από τις 11:00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι. Μπορείτε να μοιράσετε φυλλάδια σε κοντινές περιοχές όπου το προσωπικό μπορεί να παραδώσει με τα πόδια. Δείτε πώς λειτουργούν τα πράγματα με περιορισμένη εξυπηρέτηση πριν δεσμευτείτε για μεγαλύτερες ώρες παράδοσης και διευρυμένους χώρους παράδοσης.

Πρόσληψη οδηγών παράδοσης

Ανάλογα με το εστιατόριο σας, έχετε πολλές επιλογές όταν προσλαμβάνετε προσωπικό παράδοσης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία τρίτου μέρους εάν δεν λαμβάνετε αρκετές παραγγελίες για να δικαιολογήσετε την πρόσληψη οδηγού πλήρους απασχόλησης. Θα μπορούσατε να προσλάβετε έναν οδηγό και να τον εκπαιδεύσετε για να εκτελεί παραδόσεις και άλλα καθήκοντα εστιατορίου. Μια τρίτη επιλογή είναι να προσλάβετε οδηγούς ως ανεξάρτητους εργολάβους αντί ωριαίων υπαλλήλων. Ο οδηγός θα μπορούσε να είναι υπεύθυνος για την επέκταση της επιχείρησης, την εύρεση νέων πελατών και την ικανοποίησή τους.

Η απόφασή σας να προσλάβετε πρόγραμμα οδήγησης παράδοσης εξαρτάται από το πόσο έλεγχο θέλετε στη διαδικασία. Μην ξεχνάτε ότι οι πελάτες σας θα αντιμετωπίζουν τις παραδόσεις ως επέκταση της επιχείρησής σας, ακόμη και αν χρησιμοποιείτε υπηρεσίες τρίτων και ανεξάρτητους εργολάβους. Οι επιλογές σας ενδέχεται επίσης να περιορίζονται από τους τοπικούς κανονισμούς του τμήματος εργασίας και υγείας. Θα πρέπει να προσλάβετε, να προσλάβετε και να εκπαιδεύσετε οδηγούς, οπότε θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας κάποιο κόστος εκκίνησης. Θα πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε έναν δικηγόρο πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε νέα υπηρεσία εστιατορίου ή εναλλακτική ροή εισοδήματος.

Πώς να ρυθμίσετε μια υπηρεσία παράδοσης

Θα πρέπει να ξεκινήσετε με προσοχή γιατί οι παραδόσεις μπορούν να δημιουργήσουν κάποιες προκλήσεις. Εάν οι παραγγελίες παράδοσης έρχονται ταυτόχρονα με τις κανονικές παραγγελίες, το προσωπικό της κουζίνας σας μπορεί να κατακλυστεί από παραγγελίες. Αυτό θα συμβεί περιστασιακά. Μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα έχοντας το προσωπικό της κουζίνας εφημερεύοντας, διασταυρώνοντας τους ανθρώπους σας και προγραμματίζοντας έξυπνα το προσωπικό για να έχετε περισσότερα άτομα διαθέσιμα κατά τη διάρκεια των πιο πολυσύχναστων περιόδων. Ευτυχώς, ο κακός καιρός συνήθως αυξάνει τις παραδόσεις σε περιόδους που η τραπεζαρία είναι αργή. Ο καλός καιρός θα αυξήσει τις εσωτερικές επιχειρήσεις ενώ οι παραδόσεις θα επιβραδυνθούν. Συνήθως, οι εσωτερικές υπηρεσίες και οι υπηρεσίες παράδοσης αλληλοσυμπληρώνονται πολύ καλά.

Πιθανότατα θα χρειαστείτε ξεχωριστό χώρο για να συγκεντρώσετε παραδόσεις και παραγγελίες μεταφοράς για να αποφύγετε τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Είναι σημαντικό να μεταφέρετε τρόφιμα σε θερμαινόμενα δοχεία, θερμικές σακούλες ή καλά συσκευασμένα πακέτα για να διατηρείτε το φαγητό ζεστό. Το προσωπικό παράδοσης - ακόμα και αν είναι ανεξάρτητοι εργολάβοι - θα πρέπει να έχει τρόπους για να εξασφαλίσει τρόφιμα και οδηγίες για να διατηρήσει καρυκεύματα και ασημικά στο όχημα.

Υπάρχουν επίσης νέες υποχρεώσεις που δημιουργεί η παράδοση - όπως η ασφάλεια του οδηγού, η θερμοκρασία των τροφίμων και τα ατυχήματα τρίτων. Εάν το όνομα του εστιατορίου σας εμφανίζεται σε ένα όχημα, ετοιμαστείτε να αντιμετωπίσετε παράπονα σχετικά με τον οδηγό. Κάποιος μπορεί να είναι δυσαρεστημένος, ανεξάρτητα από το πώς οδηγούν οι οδηγοί σας. Θα χρειαστείτε κάποια μέθοδο διαχείρισης των προγραμμάτων οδήγησης και δρομολόγησης των παραδόσεων. Ακόμη και αν αναθέσετε σε τρίτους την παράδοση, η επιχείρησή σας θα μπορούσε να υποφέρει εάν η υπηρεσία σας αποκτήσει κακή φήμη. Είναι σημαντικό τα συστήματά σας να αλληλεπιδρούν απρόσκοπτα με το σύστημα οποιουδήποτε συνεργάτη παράδοσης που χρησιμοποιείτε.

Αγοράστε την υπηρεσία παράδοσης

Είναι σημαντικό να παρέχετε μενού με κάθε παραγγελία για να ενθαρρύνετε επαναλαμβανόμενες παραγγελίες και να αντικαθιστάτε χαμένα ή κατεστραμμένα μενού. Μπορείτε να δημοσιεύσετε το μενού σας στο διαδίκτυο, να αναφέρετε τις παραδόσεις με παραδοσιακές και ηλεκτρονικές πινακίδες, να διαφημίζεστε σε πακέτα μεταφοράς και να δημοσιεύετε μενού παράδοσης σε τοπικά ξενοδοχεία, καταστήματα λιανικής και πίνακες ανακοινώσεων. Εάν ξεκινάτε μια νέα υπηρεσία παράδοσης, δοκιμάστε να εκδώσετε δελτία τύπου σε τοπικές εφημερίδες, περιοδικά και κοντινούς εργοδότες.

Το κινητό σας σύστημα POS για τον χειρισμό πληρωμών παράδοσης μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμο επειδή μειώνει τα σφάλματα παραγγελίας και παρακολουθεί όλες τις παραγγελίες παράδοσης. Η τεχνολογία απλοποιεί τη διαχείριση πολλαπλών λειτουργιών στην κουζίνα σας - όπως εργασίες εστίασης, παραδόσεις, μεταφορές και παραγγελίες τραπεζαρίας. Οι προληπτικές υπενθυμίσεις μπορούν να ενημερώσουν τους πελάτες ποια καρυκεύματα είναι διαθέσιμα, να μάθουν πώς πρέπει να μαγειρεύονται τα τρόφιμα και να επιτρέπουν στους πελάτες να αντικαθιστούν συστατικά όταν έχουν ορισμένους διαιτητικούς περιορισμούς.

Μπορείτε να μας χρησιμοποιήσετε μενού μηχανικής για να καθορίσετε το μενού παράδοσης, έτσι ώστε να προσφέρετε μόνο τα πιο δημοφιλή και κερδοφόρα είδη. Καθώς η επιχείρησή σας αναπτύσσεται, μπορείτε να σκεφτείτε τη μετάβαση από υπηρεσίες τρίτων σε εσωτερικές παραδόσεις, διευρυμένες διαδρομές και πιο πλήρη μενού. Εάν υπάρχει μεγάλη ζήτηση για τα τρόφιμά σας σε απομακρυσμένες περιοχές, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να ανοίξετε ένα περίπτερο, μειωμένη λειτουργία ή φορτηγό τροφίμων.

Περίπου το 70% των τροφίμων αναμένεται να καταναλώνεται εκτός των τραπεζαριών εστιατορίων έως το 2020, οπότε είναι σημαντικό να τοποθετήσετε την επιχείρησή σας για να λάβετε ένα δίκαιο μερίδιο ή εξωτερικές παραγγελίες, όπως μεταφορά, παράδοση και τροφοδοσία. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές που κυμαίνονται από την παράδοση με τα πόδια, το ποδήλατο και το αυτοκίνητο μέχρι την υπηρεσία παραλαβής και στάθμευσης εκτός δρόμου. Καθώς η παράδοση γίνεται πιο κοινή, μπορεί να είναι σημαντικό να δημοσιεύσετε το μενού σας σε πολλούς ιστότοπους, οπότε προσπαθήστε να αποφύγετε οποιαδήποτε υπηρεσία που περιλαμβάνει ρήτρες αποκλειστικότητας στη σύμβαση.

Αναπτύξτε την επιχείρηση τροφίμων σας με το Waiterio POS

Γίνετε μέλος 40.000 εστιατορίων χρησιμοποιώντας το σύστημα σημείων πώλησης

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

ΔΩΡΕΑΝ Λήψη

Πρόσφατα Άρθρα