Επιλέγοντας το καλύτερο σύστημα POS για το εστιατόριο σας

Επιλέγοντας το καλύτερο σύστημα POS για το εστιατόριο σας

Οφέλη από τη χρήση λογισμικού Point of Sale

Δημοσιεύτηκε από Michael Elkins την 5 Μαρτίου 2018

Google με τον όρο "συστήματα POS" και θα έχετε έναν μπερδεμένο αριθμό επιλογών. Τα διαθέσιμα συστήματα POS περιλαμβάνουν συστήματα με εκατοντάδες δυνατότητες που περιλαμβάνουν λήψη πολλών ειδών πληρωμών, παρακολούθηση αποθέματος, ενσωμάτωση με λογισμικό ERP για λήψη online πληρωμών και άλλες δυνατότητες όπως διαχείριση τραπεζιών και ενσωμάτωση CRM για αποστολή μηνυμάτων μάρκετινγκ με βάση τις συνήθειες παραγγελίας. Δυστυχώς, πρέπει να πληρώσετε για προηγμένα συστήματα και πιθανώς να επενδύσετε σε ακριβό υλικό για να λάβετε αυτά τα οφέλη. Ορισμένα συστήματα είναι εξαιρετικά περίπλοκα και απαιτούν ειδικές οθόνες με χρωματικά κωδικοποιημένα κουμπιά Ειλικρινά, τα μικρά εστιατόρια μπορούν να επωφεληθούν από ένα απλό σύστημα στο οποίο είναι προσβάσιμο από τηλέφωνα ή tablet. Τα ποσοστά είναι χαμηλότερα και αυτά τα συστήματα είναι εύκολο να τροποποιηθούν, να ενημερωθούν.

Ορισμένα συστήματα μπορούν να μισθωθούν. άλλα αγοράζονται. Θα πρέπει να λάβετε υπόψη τις ταμειακές σας ροές για τα πρώτα δύο χρόνια όταν ξεκινάτε μια επιχείρηση ή επιλέγετε το πρώτο σας σύστημα POS.

Ωστόσο, τα εστιατόρια franchise αναγκάζονται να δέχονται εγκεκριμένους προμηθευτές για συστήματα POS. Αυτά μπορούν να δημιουργήσουν επιπλέον λειτουργικά έξοδα για δραστηριότητες franchise και θα πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την επιλογή μεταξύ ενός ανεξάρτητου εστιατορίου και ενός franchise .

Κόστος των συστημάτων POS

Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές POS, συμπεριλαμβανομένων πιο προσιτών συστημάτων από ό, τι ήταν διαθέσιμα στο παρελθόν. Ένα άρθρο συνοψίζει το μέσο κόστος εξαρτάται από τις δυνατότητες που χρειάζεστε, όπως η επεξεργασία πληρωμών μέσω κινητού. Το κόστος αυτού του είδους της επεξεργασίας είναι υψηλό - από 1,75% σε 2,75%. Ορισμένοι επεξεργαστές χρεώνουν κατ 'αποκοπήν συντελεστές επιπλέον ενός χαμηλότερου ποσοστού του ποσού αγοράς. Τα τέλη συνήθως περιλαμβάνουν μηνιαία χρέωση υπηρεσιών, τέλη μίσθωσης, κατ 'αποκοπήν ποσοστά ανά συναλλαγή και ποσοστά του συνολικού ποσού αγοράς.

Εάν χρειάζεστε υλικό, όπως ταμειακές μηχανές, οθόνες, εκτυπωτές και σταθμούς εισόδου για κινητά, το κόστος του υλικού μπορεί να είναι χιλιάδες δολάρια. Θα χρειαστεί να αγοράσετε ή να μισθώσετε τον εξοπλισμό ανάλογα με το οικονομικό προφίλ σας. Ορισμένα εστιατόρια προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το υψηλό κόστος επεξεργασίας πιστώσεων, πιέζοντας για δράση στις φορολογικές τους δικαιοδοσίες που θα τους επέτρεπαν να μετακυλίσουν το κόστος της πιστωτικής κάρτας στους πελάτες τους. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, 40 πολιτείες θα επιτρέψουν σύντομα αυτό το κίνητρο, γεγονός που καθιστά την υιοθέτηση ενός συστήματος POS ακόμη πιο ελκυστική.

Στην πραγματικότητα, περίπου το 92% των εστιατορίων λαμβάνουν πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, οπότε η τραπεζαρία στο εστιατόριο γίνεται μια ολοένα και πιο χωρίς μετρητά εμπειρία. Περίπου το 81% των χρημάτων που δαπανήθηκαν σε αμερικανικά εστιατόρια πλήρους εξυπηρέτησης πληρώθηκαν με χρεωστικές, πιστωτικές ή προπληρωμένες κάρτες. Ορισμένα εστιατόρια θα προτιμούσαν να καταργηθούν οι πληρωμές σε μετρητά. Πολλά εστιατόρια διαπιστώνουν ότι η διατήρηση ενός ξεχωριστού συστήματος για πληρωμές σε μετρητά, η παρακολούθηση μετρητών, η διατήρηση χρημάτων στο μητρώο για αλλαγή και οι καθημερινές εκδρομές στην τράπεζα είναι επιβαρυντικές όταν τα μετρητά αντιπροσωπεύουν μόνο το 10% έως 20% των εσόδων τους.

Οι προσωπικές μου παρατηρήσεις σχετικά με τα συστήματα POS

Όταν αγόρασα το εστιατόριο μου στα πρώτα χρόνια της τεχνολογίας υπολογιστών, οι πιστωτικές κάρτες ήταν δημοφιλείς αλλά όχι κρίσιμες. Λειτούργησα σε μια αγορά αγροτών στο κέντρο της πόλης και οι περισσότεροι άνθρωποι είχαν μετρητά για να ξοδέψουν. Οι τακτικοί μου ήταν υπάλληλοι γραφείου και οι περισσότεροι από αυτούς μπορούσαν εύκολα να πληρώσουν με επιταγή. Έλαβα λίγες αντιστροφές χρέωσης λόγω ανεπαρκών κεφαλαίων, οπότε μπόρεσα να αποφύγω το κόστος της επεξεργασίας πίστωσης.

Ακόμα και τότε, όμως, είμαι σίγουρος ότι έχασα τις επιχειρήσεις μου επειδή δεν δέχτηκα πιστωτικές κάρτες. Συγκεκριμένα, έχασα από μεγάλες παραγγελίες από ομάδες, κρατήσεις για επαγγελματικές συναντήσεις και τουρίστες που χρησιμοποιούσαν αποκλειστικά πιστωτικές κάρτες. Η χρήση πιστωτικών καρτών έχει αυξηθεί από το 2004 , την τελευταία μου χρονιά στην επιχείρηση και τα εστιατόρια προσφέρουν περισσότερες υπηρεσίες, όπως τροφοδοσία, παράδοση, ειδικές εκδηλώσεις και επώνυμα εμπορεύματα. Η αποδοχή πιστωτικών καρτών είναι απλώς απαραίτητη για τα σημερινά εστιατόρια, αν ελπίζουν να παραμείνουν ανταγωνιστικές με άλλα εστιατόρια. Ακόμα και τα φορτηγά τροφίμων επωφελούνται από την αποδοχή πιστωτικών και χρεωστικών καρτών.

Το πρόβλημα της επιλογής του σωστού συστήματος POS

Απαιτείται επίσης εκπαίδευση για τα μέλη του προσωπικού για τη λειτουργία ενός συστήματος POS. Όσο πιο περίπλοκο είναι το σύστημα, τόσο περισσότερη εκπαίδευση απαιτείται. Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο για μια μικρή επιχείρηση που απασχολεί τους μισθωτούς με ελάχιστο μισθό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η επιλογή ενός απλού, διαισθητικού συστήματος έχει νόημα για τις περισσότερες λειτουργίες εκκίνησης και τα εστιατόρια επιλέγουν το πρώτο τους σύστημα POS. Καθώς η επιχείρησή σας αναπτύσσεται, μπορείτε πάντα να μεταναστεύσετε σε ένα πιο πολύπλοκο σύστημα.

γυναίκα στο καφέ χρησιμοποιώντας φορητό υπολογιστή και smartphone

Γιατί το Waiterio είναι ένα ιδανικό σύστημα εκκίνησης POS

Το προσωπικό σας μπορεί να μάθει γρήγορα το σύστημα POS Waiterio, να αλλάξει τιμές και να προσθέσει νέα στοιχεία μενού σε μία από τις πιο προσιτές τιμές του κλάδου. Οι διακομιστές μπορούν να λαμβάνουν παραγγελίες στα κινητά τους τηλέφωνα - πράγμα που μειώνει το κόστος του υλικού - και πραγματικά μικρές λειτουργίες μπορούν ακόμη και να λάβουν ένα δωρεάν πρόγραμμα που επιτρέπει έως και 100 παραγγελίες το μήνα. Υπάρχουν σχέδια που δεν απαιτούν μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις, ώστε να μπορείτε να λειτουργείτε μια εποχική επιχείρηση και να καταργείτε την εγγραφή σας όταν τελειώσει η σεζόν.

Οι συνδρομές χρεώνονται μία φορά το μήνα την ίδια ημέρα. Τα σχέδια διαφέρουν ανάλογα με το νόμισμα και την τοποθεσία του εστιατορίου σας. Τα σχέδια περιλαμβάνουν συστήματα POS για τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρώπη και άλλες τοποθεσίες σε περισσότερες από 70 χώρες. Η λήψη είναι διαθέσιμη για συστήματα Windows, Mac OS X, Android και iOS. Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τηλέφωνα για διακομιστές για λήψη παραγγελιών, θα πρέπει να συνδέσετε τα τηλέφωνα σε διακομιστή για να μεταδώσετε παραγγελίες σε θερμικό εκτυπωτή για να στείλετε αντίγραφα μιας παραγγελίας σε διαφορετικούς σταθμούς στην κουζίνα ή στο μπαρ.

Τα χαρακτηριστικά του συστήματος Waiterio περιλαμβάνουν:

  • Εκτύπωση τιμολογίων

    Μπορείτε να εκτυπώσετε τιμολόγια με συνδεδεμένους θερμικούς εκτυπωτές ή κοινόχρηστους εκτυπωτές inkjet στο Google Cloud Print.

  • Αναθεώρηση αναφορών

    Μπορείτε να ελέγξετε τα πιο δημοφιλή αντικείμενά σας και να χρησιμοποιήσετε αυτές τις πληροφορίες για τη διαχείριση του αποθέματός σας, τη μηχανική μενού και άλλες στρατηγικές για να αυξήσετε τις ακαθάριστες πωλήσεις.

  • Διαχείριση Πίνακα

    Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των καθισμάτων σας με το βολικό πρότυπο και να το χρησιμοποιήσετε για να διαχειριστείτε πιο αποτελεσματικά τα τραπέζια σας, να κρατήσετε τραπέζια για κρατήσεις και να πραγματοποιήσετε τον κύκλο εργασιών ταχύτητας. Μόλις ένας διακομιστής λάβει μια παραγγελία, μπορεί να σταλεί στην κουζίνα και το μπαρ. Οι διακομιστές μπορούν να λάβουν πληρωμές στο τραπέζι, οπότε ο τζίρος είναι ταχύτερος.

  • Ευκολία στη χρήση

    Απαιτείται ελάχιστη εκπαίδευση για να τεθεί σε λειτουργία το σύστημά σας. Παρόλο που μπορείτε να διαβάσετε παραγγελίες μόνο όταν είστε εκτός σύνδεσης, οι παραγγελίες μπορούν να επεξεργαστούν αργότερα κατά τη διάρκεια διακοπών της υπηρεσίας.

  • Υποστήριξη για πολλές γλώσσες

    Η υποστήριξη για παγκόσμιες γλώσσες περιλαμβάνει Αγγλικά, Αραβικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ρωσικά, Πολωνικά, Πορτογαλικά, Νορβηγικά Μπόκμαλ, Κινέζικα, Ελληνικά, Ιαπωνικά, Βιετναμέζικα, Τουρκικά, Κορεάτικα, Σουηδικά, Τσεχικά, Εβραϊκά, Ουγγρικά, Ινδονησιακά, Καταλανικά, Δανικά, Ολλανδικά, Φινλανδικά, Ρουμανικά, Κροατικά, Ταϊλανδικά, Σλοβακικά, Μαλαισιανά και Ουκρανικά.

  • Διαθέσιμη άδεια δια βίου

    Μια άδεια εφ 'όρου ζωής διατίθεται στο Extra Large σχέδιο του Waiterio για εστιατόρια. Για παράδειγμα, μια άδεια που θα κοστίζει κανονικά 159 δολάρια ΗΠΑ ετησίως θα κοστίζει 10 φορές τα ποσοστά ή 1.590 δολάρια για άδεια εφ ’όρου ζωής. Αυτά πρέπει να πληρωθούν μέσω Paypal, αλλά το σχέδιο σας επιτρέπει να αποδεχτείτε μεταφορές Paypal στο εστιατόριο σας.

Ο Waiterio συνιστά στους συνδρομητές να αποκτήσουν μια γρήγορη σύνδεση DSL με έναν καλό δρομολογητή Wifi για την επίλυση τυχόν προβλημάτων σύνδεσης. Μια άλλη ισχυρή λύση είναι το ασύρματο 3G/4G με κάρτα SIM για κάθε συνδεδεμένη συσκευή και κοινή χρήση μέσω δρομολογητή Wi-Fi.

Η απόκτηση δυνατοτήτων επεξεργασίας πιστωτικών και χρεωστικών καρτών θα έχει ακόμη και τον αγωνιστικό χώρο ανεξάρτητα από το αν έχετε όλα τα κουδούνια και τα σφυρίγματα - και συνοδευτικά προβλήματα και έξοδα - ενός πιο προηγμένου συστήματος POS. Σίγουρα θα είχε λύσει τα προβλήματά μου όταν λειτουργούσα ένα εστιατόριο που δεν δέχονταν πιστωτικές κάρτες.

Αναπτύξτε την επιχείρηση τροφίμων σας με το Waiterio POS

Γίνετε μέλος 40.000 εστιατορίων χρησιμοποιώντας το σύστημα σημείων πώλησης

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

ΔΩΡΕΑΝ Λήψη

Πρόσφατα Άρθρα