Επιλέγοντας Ανάμεσα στην Αγορά Ενός Υπάρχοντος Εστιατορίου και στο Άνοιγμα ενός δικού σας

Επιλέγοντας Ανάμεσα στην Αγορά Ενός Υπάρχοντος Εστιατορίου και στο Άνοιγμα ενός δικού σας

τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της ανεξάρτητης ιδιοκτησίας και του franchising εστιατορίου

Δημοσιεύτηκε από Michael Elkins την 16 Ιανουαρίου 2018

Υπάρχουν μεγάλα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που πρέπει να λάβετε υπόψη καθώς προσπαθείτε να αποφασίσετε αν θα αγοράσετε ένα υπάρχον εστιατόριο, ένα εστιατόριο με franchise ή αν ξεκινήσετε την επιχείρησή σας από το μηδέν. Ιδανικά, οι περισσότεροι επιχειρηματίες θέλουν να κάνουν δικά τους πράγματα, αλλά υπάρχουν σαφή μειονεκτήματα που περιλαμβάνουν την προσέλκυση μιας πελατειακής βάσης, την πρόσληψη υπαλλήλων, τη δημιουργία συστημάτων κατάρτισης , τη δημιουργία ταμειακών ροών και το μάρκετινγκ της επιχείρησης.

Είναι σημαντικό να λαμβάνονται υπόψη οι στόχοι σας, η επιχειρηματική εμπειρία, η γνώση των τροφίμων και οι γαστρονομικές δεξιότητες. Το franchise συχνά παρέχει εκπαίδευση και εξοπλισμό που διευκολύνουν τη λειτουργία μιας επιχείρησης, αλλά σε κάθε περίπτωση ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου έχει μεγάλο φόρτο εργασίας. Σύμφωνα με το Webrestraurantstore.com , οι παράγοντες κινδύνου διαφέρουν ανάλογα με το αν αγοράσετε ένα franchise ή γίνετε ανεξάρτητος κάτοχος. Οι ανεξάρτητοι εστιάτορες έχουν τον δημιουργικό έλεγχο της επιχείρησης αλλά και υψηλά επίπεδα ευθύνης. Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων με franchise χρειάζονται ισχυρούς οικονομικούς πόρους και παραχωρούν τον έλεγχο στον κάτοχο του franchise επειδή έχει αποδεδειγμένο ιστορικό.

Αγοράζοντας ένα Yπάρχον Eστιατόριο

Η αγορά ενός υπάρχοντος εστιατορίου μπορεί να διασφαλίσει μια υπάρχουσα βάση πελατών και την άμεση αναγνώριση του ονόματος. Ωστόσο, πολλά υπάρχοντα εστιατόρια δεν έχουν καλή φήμη. Πολλές φορές είναι δύσκολο ή αδύνατο να αλλάξετε αυτή την αντίληψη. Μερικές επιχειρήσεις έχουν υπαλλήλους οι οποίοι μπορεί να ανησυχούν για την αλλαγή. Οι υπάρχουσες ώρες λειτουργίας και οι γαστρονομικές λεπτομέρειες ενδέχεται να μην ανταποκρίνονται στα σχέδιά σας. Είναι αρκετά εύκολο να αλλάξετε τις ώρες και το μενού, αλλά αυτό μπορεί να σας κοστίσει πελάτες και εργαζομένους.

Εξερευνήστε την Επιλογή του Εστιατορίου σας Προσεκτικά

Είναι σημαντικό να εξετάσετε γιατί ένας εστιάτορας πωλεί την επιχείρηση του. Υπάρχουν κυρίως δύο λόγοι: προσωπικοί και επιχειρηματικί. Οι προσωπικοί λόγοι περιλαμβάνουν την υγεία του ιδιοκτήτη, την απόσυρση ή άλλα προσωπικά ζητήματα όπως η επιθυμία του να εργάζεται λιγότερες ώρες με λιγότερη ευθύνη. Οι επιχειρησιακοί λόγοι περιλαμβάνουν τη μη απολαβή επαρκών χρημάτων, τη δημογραφική μεταβολή της γειτονιάς που διαβρώνει την πελατειακή βάση και την ανάγκη άμεσης ρευστότητας.

Ο τελευταίος λόγος μπορεί να είναι ανησυχητικός, αλλά δεν είναι απαραίτητα λόγος για να "σπάσει" μια συμφωνία. Οι δύο πρώτοι επιχειρηματικοί λόγοι για την πώληση ενός εστιατορίου είναι τα προειδοποιητικά σημάδια. Κάντε ερωτήσεις για τα πάντα. Ρωτήστε αν μπορείτε να δείτε τα βιβλία για να καθορίσετε τις ακαθάριστες πωλήσεις, την ικανοποίηση των πελατών, την μισθοδοσία και το κέρδος. Είναι σημαντικό να παρακολουθείτε εάν οι πωλήσεις και τα κέρδη διατηρούνται σταθερά, αυξάνονται ή μειώνονται. Εάν ο ιδιοκτήτης αρνείται να ανοίξει τα βιβλία ή υποδεικνύει ότι το πραγματικό εισόδημα του εστιατορίου είναι υψηλότερο από αυτό που υπάρχει στα βιβλία, δεν πρέπει να εξετάσετε την αγορά της επιχείρησης αυτής. Άλλα σημαντικά θέματα που πρέπει να κατανοήσουμε περιλαμβάνουν:

  • Τοποθεσία, ιστορικό πωλήσεων και δυνατότητες ανάπτυξης
  • Λεπτομερής ανάλυση του επιχειρηματικού σας σχεδίου και των οικονομικών σας πόρων για να διαπιστωθεί εάν θα υπάρχει συνεργασία με τα προβλεπόμενα κέρδη
  • Εξέταση εάν μια υποθήκη είναι ένα πρόσθετο έξοδο που δεν καλύπτεται από τα οικονομικά του εστιατορίου
  • Ανακαλύψτε πόσο σταθερή είναι η γειτονιά και εάν υπάρχουν σημαντικά κατασκευαστικά σχέδια
  • Συνάντηση με τον ιδιοκτήτη του κτιρίου, εάν είναι εφικτό, και διαπίστωση για το εάν είναι πρόθυμος για μακροχρόνια μίσθωση

Θα Χάσετε Ορισμένους Πελάτες και Εργαζομένους

Ακόμη και στις καλές εποχές, οι υπάλληλοι των εστιατορίων σπάνια έδειχναν μακροχρόνια πίστη, ενώ μια αλλαγή στη διαχείριση οδηγεί σχεδόν πάντα σε κάποιες αποχωρήσεις. Μερικοί πελάτες έχουν αναπτύξει προσωπικές σχέσεις με τον ιδιοκτήτη και ενδέχεται να μην επιλέξουν να συνεχίσουν την παρουσία τους στο εστιατόριο εκτός αν μπορείτε να δημιουργήσετε μια σχέση μαζί τους. Θα χρειαστείτε ένα σχέδιο μάρκετινγκ και πρόσληψης για να αντισταθμίσετε την αναπόφευκτη φθορά και για οποιοδήποτε σχέδιο επέκτασης.

Ενδεχομένως να θέλετε να κάνετε κάποιες σημαντικές αλλαγές - όπως τη δημιουργία ενός νέου μενού και την αλλαγή των τιμών χρησιμοποιώντας τεχνικές μενού - προτού αναλάβετε μια υπάρχουσα επιχείρηση εστιατορίου. Σε έναν ιδανικό κόσμο, ο άνθρωπος που θα σας πουλήσει την επιχείρηση μπορεί να συμφωνήσει να συνεργαστεί μαζί σας για μικρό χρονικό διάστημα για να σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα την επιχείρηση και να συναντήσετε τους τακτικούς πελάτες. Ωστόσο, πολλοί προτιμούν να διατηρούν την πώληση εμπιστευτική για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Εσείς ή ο ιδιοκτήτης μπορεί να μην νιώθετε άνετα να συνεργαστείτε, οπότε δεν μπορείτε να υπολογίζετε σε οποιαδήποτε βοήθεια εκτός αν το καθορίσετε στο συμβόλαιο.

Επιλέγοντας μια Λειτουργία Franchise

Πολλοί επίδοξοι εστιάτορες προσελκύονται από την ιδέα της απόκτησης ενός επιτυχημένου franchise. Η αναγνώριση ονόματος, τα αξιόπιστα τρόφιμα και οι υπηρεσίες, μια καθιερωμένη αλυσίδα εφοδιασμού και ένα δομημένο πρόγραμμα μάρκετινγκ, εξασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία. Αν είστε επιτυχημένοι, είναι πολύ πιο εύκολο να επεκτείνετε την επιχείρησή σας. Πολλοί ιδιοκτήτες franchise διαθέτουν περισσότερα από ένα franchise . Οι franchisors πλέον ψάχνουν για πλούσιους επενδυτές που μπορούν να αντέξουν οικονομικά και να αναπτύξουν πολλαπλές μονάδες. Εάν είστε εγκεκριμένοι ώστε να αγοράσετε ένα franchise, οι περισσότεροι franchisors θα υποστηρίξουν τις προσπάθειές σας για επέκταση.

franchise γεύμα κοντά smartphone

Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα των Franchise Εστιατορίων

Τα πλεονεκτήματα της επιλογής ενός franchise περιλαμβάνουν την άμεση αναγνώριση ονόματος και τις αποδεδειγμένες πωλήσεις. Οι παραδοσιακοί δανειστές εξετάζουν ευνοϊκότερα τη χρηματοδότηση του franchise για τους λόγους που προαναφέρθηκαν. Μπορείτε να επαληθεύσετε τα οικονομικά άλλων κοντινών σας franchise. Πολλοί από αυτούς τους ιδιοκτήτες θα ανταλλάξουν πρόθυμα πληροφορίες για το τι αποτελέσματα θα πρέπει να περιμένετε.

Ωστόσο, δεν υπάρχουν απόλυτες εγγυήσεις. Υπάρχει κορεσμός σε ορισμένα franchises της αγοράς. Ίσως βρεθείτε να ανταγωνίζεστε μια παρόμοια επιχείρηση franchise μέσα σε λίγα τετράγωνα σε αστικές περιοχές. Οι αρχικές επενδύσεις είναι συχνά πολύ υψηλές, διότι όλος ο εξοπλισμός είναι τυποποιημένος. Οι περισσότεροι franchisors παρέχουν εκτεταμένη κατάρτιση και υποστήριξη. Τα παρακάτω θέματα θα μπορούσαν να κάνουν την αγορά ενός franchise λιγότερο ελκυστική:

  • Αντιμετώπιση των τοπικών κανονισμών χωροταξίας
  • Η πρόσληψη προσωπικού για χαμηλόμισθες θέσεις εργασίας ενεργοποιεί συνήθως μια πρόκληση για την διατήρηση του προσωπικό στο εστιατόριο
  • Το μενού και οι λειτουργίες που είναι ανταγωνιστικές με ελάχιστα περιθώρια κέρδους και εξάρτηση από την πραγματοποίηση μεγάλου όγκου στις ακαθάριστες πωλήσεις
  • Οι ώρες εργασίας του ιδιοκτήτη / διαχειριστή που είναι πάρα πολλές στις επιχειρήσεις τροφίμων
  • Έλλειψη ανεξαρτησίας για την επιλογή προμηθευτών και στοιχείων του μενού
  • Δεν υπάρχει επιλογή για το σύστημα POS που θα χρησιμοποιηθεί

Συνήθως πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα σύστημα POS που απαιτεί πολλά υλικά όπως τερματικά, οθόνες και εκτυπωτές. Τα περισσότερα franchises προσφέρουν κάποιο συγκεκριμένο εξοπλισμό, οπότε θα χρειαστείτε αρκετά χρήματα για αυτή τη λειτουργία.

Πριν αγοράσετε ένα franchise, είναι σημαντικό να μελετήσετε το οικονομικό, να καθορίσετε την περιοχή σας και να μάθετε για τυχόν μελλοντικά σχέδια για την προσθήκη άλλων franchises στην περιοχή σας. Αυτές οι λειτουργίες θα μπορούσαν να μειώσουν σημαντικά την πελατειακή σας βάση. Συνήθως, οι συμφωνίες franchise θα σας εγγυηθούν μια αποκλειστική περιοχή για ένα ορισμένο αριθμό ετών.

Ανοίγωντας το Δικό σας Εστιατόριο

Εάν αγωνίζεστε να χρηματοδοτήσετε ένα εστιατόριο, ίσως να μην έχετε αρκετή ροή μετρητών για να επιβιώσετε τους πρώτους μήνες μετά το άνοιγμα, επειδή δεν έχετε τακτικούς πελάτες. Χρειάζεται χρόνος για να οικοδομήσετε την ταυτότητα και το brand του εστιατορίου σας με τις στοχευμένες προοπτικές σας. Είναι πιο δύσκολο για ένα νέο concept αλλά και για μια άπειρη ομάδα διαχείρισης να στηριχθεί οικονομικά.

Η καλύτερη επιλογή για να ξεκινήσετε το δικό σας εστιατόριο είναι να ερευνήσετε την τοποθεσία και τη γειτονιά, να εκτιμήσετε το κόστος σχεδίασης και εξοπλισμού του εστιατορίου σας και να αναπτύξετε ένα σταθερό επιχειρηματικό σχέδιο. Στην πραγματικότητα, χρειάζεστε ένα επιχειρηματικό σχέδιο ανεξάρτητα από την επιλογή του εστιατορίου που θα επιλέξετε. Ευτυχώς, μπορείτε να κάνετε έρευνα αγοράς για το δικό σας εστιατόριο και να επιλέξετε τους πιο προσιτούς προμηθευτές, να συνάψετε συμφωνίες με τις τοπικές γεωργικές εταιρείες για άμεση εξυπηρέτηση και να επιλέξετε ένα σύστημα POS που θα ταιριάζει στον προϋπολογισμό και στο στυλ του εστιατορίου σας.

Ελέγξτε αυτό το blog για να προβληματιστείτε προτού ξεκινήσετε το δικό σας εστιατόριο. Αυτά τα άρθρα θα μπορούσαν επίσης να παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες για τη λειτουργία ενός franchise ή την ανάληψη ενός υπάρχοντος εστιατορίου.

Από μόνο του το μάρκετινγκ δεν θα επιλύσει τα προβλήματα των εστιατορίων, όπως για παράδειγμα μια γειτονιά που αλλάζει τον "χαρακτήρα" της ή ένα οικοδομικό τετράγωνο με κακή πρόσβαση στους στοχευμένους πελάτες σας. Το μάρκετινγκ μπορεί να δημιουργήσει πρόσθετα κέρδη, να προωθήσει νέες ροές εισοδήματος και να δώσει μια ώθηση στην νεοσύστατη επιχείρησή σας. Η ανακαίνιση ενός παλιού χώρου μπορεί να δώσει μια νέα πνοή σε μια περιοχή εάν βέβαια μπορέσετε να επιβιώσετε οικονομικά το χρονικό διάστημα που χρειάζεται για να εδραιωθεί η επιχείρησή σας. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν αποφασίσετε να αγοράσετε ένα franchise ή ένα υπάρχον εστιατόριο ή χρησιμοποιώντας τις δικές σας ιδέες για να δημιουργήσετε ένα ολοκαίνουριο εστιατόριο.

Αναπτύξτε την επιχείρηση τροφίμων σας με το Waiterio POS

Γίνετε μέλος 40.000 εστιατορίων χρησιμοποιώντας το σύστημα σημείων πώλησης

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

ΔΩΡΕΑΝ Λήψη

Πρόσφατα Άρθρα