Μάρκετινγκ για Ειδικές Περιστάσεις σε Εστιατόρια: Το Καρναβάλι και η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Μάρκετινγκ για Ειδικές Περιστάσεις σε Εστιατόρια: Το Καρναβάλι και η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Ιδέες Προώθησης του Εστιατορίου για τον Φεβρουάριο

Δημοσιεύτηκε από Michael Elkins την 8 Ιανουαρίου 2018

Τα εστιατόρια μπορούν να κερδίσουν τεράστια χρηματικά οφέλη και αφοσιωμένους πελάτες με την πραγματοποίηση ειδικών προωθήσεων για να γιορτάσουν τις διακοπές και τα τοπικά φεστιβάλ. Σε όλο τον κόσμο, δύο από τις σημαντικότερες γιορτές είναι το Καρναβάλι και η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Στην πραγματικότητα, η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι συχνά η δεύτερη πιο πολυσύχναστη μέρα του χρόνου για τα εστιατόρια, οπότε η δημιουργία ενός ειδικού μενού, προσθέτοντας κάποια επιπλέον στοιχεία και προωθώντας την εκδήλωση μπορεί να σας βοηθήσει να μεγιστοποιήσετε τα έσοδα σας.

Καρναβάλι ή Προσφορές Εστιατορίου ' Mardi Gras'

Το καρναβάλι είναι ένας εορτασμός με βάση τη θρησκεία που συχνά ο κόσμος διασκεδάζει πολύ μέχρι το πρωί, γίνονται ξέφρενα πάρτι, παρελάσεις, υπάρχει άφθονο φαγητό, ο κόσμος κυκλοφορεί με κοστούμια, πίνει πολύ, τραγουδάει και συχνά συμπεριφέρεται άγρια. Μερικοί από τους κορυφαίους παγκόσμιους καρναβαλικούς εορτασμούς έχουν διάφορα ονόματα όπως το Mardi Gras, το Καρναβάλι, το Karneval, το Fastnacht, το Fat Tuesday, το Carnevale και άλλα. Ο εορτασμός πραγματοποιείται μέχρι δύο, ή ακόμα και τρεις εβδομάδες πριν από την τελική εκδήλωση: Fat Tuesday, ή Shrove Tuesday, την ημέρα πριν από την Ash Wednesday, όταν οι Καθολικοί Χριστιανοί συχνά αρχίζουν να γιορτάζουν έξι εβδομάδες Σαρακοστής . Αυτό απαιτεί νηστεία και εξιλέωση που τελειώνει το Πάσχα. Το 2018, οι περισσότεροι εορτασμοί καρναβαλιού τρέχουν μεταξύ 2 Φεβρουαρίου και 13 Φεβρουαρίου, η οποία είναι η τελευταία μέρα.

Κατά τη διάρκεια αυτού του εβδομαδιαίου εορτασμού, τα εστιατόρια μπορούν να παράγουν ειδικά μενού που αφορούν το αγαπημένο Καρναβάλι από όλο τον κόσμο, όπως το κέικ New Orleans King, αγαπημένα ethnic φαγητά, fast food στο δρόμο και μενού για οικογένειες που δεν έχουν χρόνο να μαγείρεμα. Ορισμένα εστιατόρια ενδέχεται να θέλουν να κάνουν κράτηση για ιδιωτικά πάρτι από κορίτσια, συλλόγους και άλλες ομάδες. Μερικές τυπικές ιδέες για την προώθηση του Καρναβαλιού περιλαμβάνουν:

  • Ζωντανή διασκέδαση

    Οι επιλογές ψυχαγωγίας είναι πάρα πολλές. Το εστιατόριο σας μπορεί να "κλείσει" μια μπάντα, να παρουσιάσει κάποιο νέο ταλέντο, να χρησιμοποιήσει έναν DJ ή να δημιουργήσει ένα playlist ειδικά για το καρναβάλι. Το καραόκε είναι πάντα δημοφιλές, ενώ πολλοί συμμετέχοντες μπορούν να ντύνονται ως τον τραγουδιστή που μιμούνται.

  • Πάρτυ Μασκέ

    Κατά τη διάρκεια του Καρναβαλιού γίνονται πολλά μασκέ πάρτυ σε όλες σχεδόν τις χώρες και τους πολιτισμούς. Μπορείτε να φιλοξενήσετε έναν διαγωνισμό κοστουμιών για να προσελκύσετε τους καρναβαλίστες, αλλά να γνωρίζετε ότι πολλοί άνθρωποι δημιουργούν εκπληκτικά εξειδικευμένα κοστούμια για αυτό το γεγονός, κάτι που θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα λειτουργικότητας στο εστιατόριο.

  • Προώθηση του Μπαρ

    Οι διαφημιστικές ιδέες του Μπαρ για το Καρναβάλι θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν κάποιο βίντεο για την παρουσίαση των εορταστικών εκδηλώσεων του περσινού γεγονότος. Μην ξεχάσετε να κινηματογραφήσετε το φετινό πάρτι για μελλοντικές προσφορές. Μπορείτε να κοινοποιήσετε αυτά τα βίντεο αμέσως στα κοινωνικά δίκτυα για να δώσετε δημοσιότητα στο εστιατόριο. Το καρναβάλι είναι η ιδανική στιγμή για να δημιουργήσετε φανταχτερά ποτά χρησιμοποιώντας τη μοριακή μεθοδολογία.

  • GPS Mάρκετινγκ για του Καραναβαλιστές που βρίσκονται κοντά

    Οι περισσότερες εκδηλώσεις του Καρναβαλιού περιλαμβάνουν τόσο εσωτερικές όσο και υπαίθριες εκδηλώσεις. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία GPS, μπορείτε να καλέσετε τους επισκέπτες να ξεκουραστούν για λίγο, να χαλαρώσουν με άνεση και να κάνουν ένα διάλειμμα από τους χορούς και τα γλέντια.

  • Προωθήστε τις Εκδηλώσεις Σας

    Είναι σημαντικό να προωθήσετε την εκδήλωσή σας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το Καρναβάλι για να προσελκύσετε όσο περισσότερους ανθρώπους γίνεται και να αποκτήσετε τη μεγαλύτερη δυνατή δημοσιότητα από τις προσπάθειές σας. Συμπεριλάβετε συνδέσμους, έτσι ώστε ο κόσμος να μπορεί να κλείσει τραπέζι στα event σας. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ανοικτό μπαρ για μια προκαθορισμένη περίοδο, αλλά θα πρέπει να έχετε συγκεκριμένα ποτά που προτιμά ο κόσμος αυτή την περίοδο, όπως μπύρες και κρασιά.

  • 'Θεματικά' Τρόφιμα

    Αυτή είναι μια εξαιρετική εποχή του χρόνου για να παρουσιάσετε κρασιά και δείγματα γευσιγνωσίας - ειδικά εκείνα που χαρακτηρίζουν ethnic και πικάντικες τροφές.

ροζ ποτό γιορτή

Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου - Πολλά εστιατόρια Κάνουν μια Πρώιμη " Black Friday "

Τα εστιατόρια σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν τώρα την "Black Friday" ως την ημέρα που πολλοί έμποροι λιανικής ξεκινούν να λειτουργούν στο "μαύρο" λόγω του τεράστιου όγκου πωλήσεων της ημέρας. Τα εστιατόρια απολαμβάνουν τη δική τους "Black Friday" στις 14 Φεβρουαρίου, όταν η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ανεβάζει τις πωλήσεις κατά την ετήσια χειμερινή πτώση. Δεύτερη μετά την Ημέρα της Μητέρας, η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου παραδίδει τον δεύτερο υψηλότερο όγκο πωλήσεων της χρονιάς για τα περισσότερα εστιατόρια. Στη συγκεκριμένη γιορτή ο κόσμος δαπανά το εκπληκτικό ποσό των $ 18,2 δισεκατομμύρια δολαρίων μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μπορείτε να μεγιστοποιήσετε το εισόδημά σας προετοιμάζοντας ένα ειδικό μενού και δημιουργώντας μια ρομαντική βραδιά. Παρόλο που υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να ακυρωθεί η εκδήλωσή σας λόγω κακοκαιρίας, τα περισσότερα ζευγάρια της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου δεν αφήνουν τίποτα λιγότερο από μια χιονοθύελλα να τους αποτρέψει από την γιορτή τους. Μπορείτε να αναπρογραμματίσετε την εκδήλωση ή να δώσετε μια εναλλακτική σε όσους δεν μπορούν να το κάνουν λόγω κακοκαιρίας.

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι για το ρομαντισμό και τα ζευγάρια, οπότε ίσως θελήσετε να οργανώσετε την τραπεζαρία σας για να φιλοξενήσετε περισσότερα ζευγάρια. Θα θελήσετε να δημιουργήσετε μια οικεία και διακοσμητική ατμόσφαιρα με τραπεζομάντιλα, λουλούδια στο τραπέζι, κεριά και άλλα ρομαντικά. Σχεδιάστε μια εκδήλωση που απευθύνεται στους στοχοθετημένους πελάτες σας και μία που μπορούν να αντέξουν οικονομικά.

  • Διοργανώστε Ένα Δείπνο με Δοκιμή Κρασιού

    Τα κρασιά επιλέγονται με βάση το γεωγραφικό ή το μαγειρικό θέμα. Μπορείτε να σερβίρετε τρόφιμα από μια συγκεκριμένη περιοχή ή να δημιουργήσετε εντυπωσιακά ορεκτικά. Κάθε πιάτο συνοδεύεται από ένα ή περισσότερα κρασιά για να δοκιμάσουν τα ζευγάρια.

  • Σερβίρετε τα Αφροδισιακά Τρόφιμα

    Τα τρόφιμα που πιστεύεται ότι ενθαρρύνουν το ειδύλλιο περιλαμβάνουν στρείδια, μέλι, μπανάνες, σοκολάτα, πιπεριές τσίλι και άλλα.

  • Εξετάστε Ένα Μενού Prix-Fixe

    Ένα μενού σταθερής τιμής μπορεί να προσφέρει περιορισμένο αριθμό ορεκτικών, σαλατών και επιδορπίων. Αυτό θα σας βοηθήσει να επιταχύνετε τις διαδικασίες και να εξυπηρετήσετε τα τραπέζια σας λίγο πιο γρήγορα. Μπορείτε επίσης να "κλείνετε" τραπέζια εκ των προτέρων και να δέχεστε προπληρωμή, η οποία μπορεί να σας βοηθήσει να χρηματοδοτήσετε τυχόν ειδικά σχέδια που έχετε, όπως η παρουσία ενός συγκροτήματος ή ενός τραγουδιστή.

  • Παροχή Επιπλέον Στοιχείων

    Μπορείτε να προτείνετε ένα συγκεκριμένο μενού, ένα κουτί σοκολάτας, μια σαμπάνια και άλλα πρόσθετα σε κάθε τραπέζι καθώς φτάνουν οι επισκέπτες.

  • Προσφέρετε μια Σακούλα AZ Swag σε Κάθε Ζευγάρι

    Μια τσάντα swag μπορεί να περιέχει μια προσφορά παροχής κινήτρων για ένα μελλοντικό γεύμα στο εστιατόριο ή ένα δωρεάν επιδόρπιο, ποτό ή ορεκτικό. Μπορεί να επιστρατεύσετε μερικούς επιχειρηματικούς συνεργάτες για να δωρίσετε ένα τριαντάφυλλο, ένα κιβώτιο σοκολάτας ή κάποιο άλλο αναμνηστικό για τους πελάτες. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ευχαριστήσετε τους επισκέπτες σας.

  • Προσλάβετε Κάποιον που "Λέει" τα Ταρώ και το Μέλλον

    Ένας μελλοντολόγος μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστικός και να προσθέσει ρομαντισμό στη βραδιά.

Προσθέστε Επιπλέον Προσωπικό και Προετοιμάστε τους Υπαλλήλους Σας Για Ελεγχόμενη Τρέλα

Τόσο η καρναβάλι όσο και η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου υπόσχονται να ενεργοποιήσουν μεγάλα πλήθη, οπότε το προσωπικό σας πρέπει να είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει πολύωρες και απαιτητικές περιόδους υπηρεσίας. Είναι επίσης σημαντικό να προγραμματίσετε αρκετή βοήθεια για να χειριστείτε το φόρτο εργασίας. Μπορεί επίσης να χρειαστεί να ενημερώσετε μελλοντολόγους, διασκεδαστές και εξωτερικούς προμηθευτές έτσι ώστε να είναι stand by. Η ένταξη των εργαζομένων στις προσφορές πωλήσεων σας είναι σημαντική για την επιτυχία σας.

Εάν δεν διαθέτετε ήδη ένα κινητό σύστημα POS, ίσως θελήσετε να εξετάσετε το απλό σύστημα του Waiterio , το οποίο είναι φθηνό, εύκολο στην εκμάθηση, ενώ είναι και μια αποδεδειγμένα γρήγορη εφαρμογή για το εστιατόριο σας. Αυτό θα επιταχύνει τη λήψη παραγγελιών και την πληρωμή λογαριασμών, έτσι ώστε να μπορεί το προσωπικό σας να επικεντρωθεί στην δουλειά του.

Τόσο το Καρναβάλι όσο και η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι ιδανικές για την προαγωγή του εστιατορίου σας και προσφέρουν στους επισκέπτες σας μια αξέχαστη εμπειρία. Οι πελάτες σας μπορούν να απολαύσουν αυξημένο ρομαντισμό, διασκεδαστικά κοστούμια και απαράμιλλη κοινωνική αλληλεπίδραση.

Αναπτύξτε την επιχείρηση τροφίμων σας με το Waiterio POS

Γίνετε μέλος 40.000 εστιατορίων χρησιμοποιώντας το σύστημα σημείων πώλησης

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

ΔΩΡΕΑΝ Λήψη

Πρόσφατα Άρθρα