Οι επιχειρήσεις ελαφρών τροφίμων είναι τάσεις και να γιατί

Οι επιχειρήσεις ελαφρών τροφίμων είναι τάσεις και να γιατί

Μάθετε εδώ για το επιχειρηματικό μοντέλο asset-light στη βιομηχανία εστιατορίων

Δημοσιεύτηκε από Victor Delgadillo την 26 Ιουνίου 2022

Οι επιχειρήσεις ελαφρών τροφίμων είναι trending και ο λόγος είναι αρκετά απλός…

Αλλά, τι εννοώ με τον όρο επιχειρήσεις ελαφρών τροφίμων ; Εννοώ συγκεκριμένα, τα assets-light επιχειρηματικά μοντέλα που ισχύουν συνήθως για νεοσύστατες επιχειρήσεις, αλλά εφαρμόζονται στη βιομηχανία τροφίμων και εστιατορίων.

Αυτός είναι ένας ενδιαφέρων, χαμηλών επενδύσεων και νέος τρόπος για να ξεκινήσετε στη βιομηχανία εστιατορίων. Μην με παρεξηγείτε – δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να κάνετε τα πράγματα με τον κλασικό τρόπο. Ωστόσο, υπάρχουν πάρα πολλά πλεονεκτήματα για την έναρξη μιας επιχείρησης ακολουθώντας μια μινιμαλιστική προσέγγιση από την έναρξή της.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας πω για:

  • Η τρέχουσα τάση στη βιομηχανία εστιατορίων και υπηρεσιών για την έναρξη επιχειρήσεων ελαφρών τροφίμων.
  • Και γιατί το να ξεκινήσετε με αυτόν τον τρόπο είναι πιο έξυπνο, καλύτερο και απροσδιόριστο στο μέλλον.

Αυτό το άρθρο είναι για εσάς, έναν επιχειρηματία που έχετε αμφιβολίες σχετικά με το επιχειρηματικό μοντέλο που πρέπει να χρησιμοποιήσετε. Και επίσης, για εσάς, οι ιδιοκτήτες εστιατορίων που φοβούνται τα εστιατόρια πεθαίνουν.

Η αλήθεια είναι ότι τα εστιατόρια δεν πεθαίνουν , αλλά αν δεν συμμετάσχετε στις τάσεις που βασίζονται στην ευκολία του σήμερα, το δικό σας μπορεί απλώς να γίνει θύμα.

Τι είναι μια επιχείρηση ελαφρών τροφίμων;

μινιμαλιστική εγκατάσταση φυτών

Μια επιχείρηση ελαφρών τροφίμων είναι αυτή που χρησιμοποιεί το επιχειρηματικό μοντέλο asset-light. Αυτό είναι ένα επιχειρηματικό μοντέλο που είναι κοινό στις νεοφυείς επιχειρήσεις – μια λέξη που πιθανότατα έχετε ακούσει μερικές φορές. Οι startup εταιρείες δεν είναι καινούριες, πρωτοπαρουσιάστηκαν τη δεκαετία του 1920. Αλλά τώρα, αποτελούν πρότυπο σε πολλές, πολλές θέσεις – από την ανάπτυξη ιστού έως τη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Υπάρχουν ελάχιστοι έως καθόλου περιορισμοί για τις νεοφυείς επιχειρήσεις, γι' αυτό ταιριάζουν εκπληκτικά στον κλάδο των εστιατορίων. Ειδικά επειδή η βιομηχανία εστιατορίων έχει τεράστια εμπόδια εισόδου εδώ και εκατοντάδες χρόνια.

Ένα ελαφρύ επιχειρηματικό μοντέλο εξαλείφει εύκολα τα εμπόδια εισόδου, με αποτέλεσμα περισσότερους επιχειρηματίες, εταιρείες και ευκαιρίες. Δεν χρειάζεται να επενδύσετε χιλιάδες δολάρια για να ξεκινήσετε. Η γνώση έχει μεγάλη αξία και, όταν συνδυάζεται με τα σωστά εργαλεία, μπορείτε να δημιουργήσετε μια επιχείρηση τροφίμων σε λίγες εβδομάδες .

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να ανοίξει μια βιώσιμη επιχείρηση τροφίμων – το κομμάτι της γνώσης είναι ζωτικής σημασίας. Μόνο με αυτόν τον τρόπο ξέρετε πού να τραβήξετε τις μπουνιές σας και πού να πάτε πλήρως όταν πρόκειται να επενδύσετε σε εξοπλισμό κουζίνας , εργαλεία διαχείρισης και πολλά άλλα.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των επιχειρήσεων ελαφρού φαγητού και των εστιατορίων με μεγάλη περιουσία;

Κουζίνες φαντασμάτων εναντίον ενός πλήρους εστιατορίου

Τα εστιατόρια και οι επιχειρήσεις τροφίμων με αυτά τα επιχειρηματικά μοντέλα έχουν λίγες, αλλά σημαντικές διαφορές. Οι βασικές πτυχές των asset-light επιχειρήσεων τροφίμων είναι:

  1. Χαμηλό κόστος εκκίνησης . Αυτό συμβαίνει επειδή επικεντρώνονται στην επένδυση μόνο στα απαραίτητα είδη, εξοπλισμό και εργαλεία διαχείρισης.
  2. Έχουν λιγότερο εξοπλισμό ή κεφαλαιουχικά περιουσιακά στοιχεία . Αυτό σημαίνει ότι οι επιχειρηματίες ή οι εταιρείες δεν έχουν εμπορικούς χώρους και έχουν ελάχιστο εξοπλισμό. Μερικοί από αυτούς δεν έχουν καν τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούν!
  3. Δεν κατέχουν πλήρως τη διαδικασία παραγωγής ή διανομής . Για παράδειγμα, μια κουζίνα-φάντασμα δεν διαθέτει εφαρμογές παράδοσης ή καν κανάλια μάρκετινγκ. Είναι υπηρεσίες τρίτων!
  4. Προσαρμόζονται γρήγορα στους πελάτες τους και στις τάσεις.
  5. Λειτουργούν επίσης σε μεταβλητό περιβάλλον και βάση πελατών . Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στην περίπτωση των φορτηγών τροφίμων.
  6. Έχουν σχεδόν άπειρες ευκαιρίες για ανάπτυξη !

Όλα αυτά τα βασικά στοιχεία καθιστούν αυτούς τους τύπους επιχειρήσεων εύκολο να αναπτυχθούν, να προσαρμοστούν και να ξεπεράσουν τις προκλήσεις. Αν η Bear Grills άνοιγε ένα εστιατόριο, θα ήταν μια επιχείρηση ελαφρών τροφίμων.

Τα κλασικά εστιατόρια βρίσκονται στην απέναντι πλευρά:

  1. Η έναρξη ενός εστιατορίου μπορεί να είναι πολύ ακριβή .
  2. Συνήθως έχουν περισσότερο εξοπλισμό, ειδικά αν είναι ένα εστιατόριο με πλήρεις υπηρεσίες.
  3. Εξαρτώνται λιγότερο από την παραγωγή ή τα μέσα τρίτων.
  4. Η προσαρμογή είναι πιο αργή για τα εστιατόρια, επειδή βασίζονται σε μια πιο αργή πελατειακή βάση – γι' αυτό η δημιουργία κοινότητας είναι το κλειδί.
  5. Και, έχουν λιγότερες ευκαιρίες για ανάπτυξη λόγω του υψηλού φραγμού εισόδου.

Λοιπόν, να είσαι ειλικρινής. Αν έπρεπε να διαλέξεις ένα από αυτά τα μοντέλα σήμερα, ποιο θα διάλεγες; Φυσικά, και τα δύο μπορούν να κάνουν το κόλπο, αλλά ειλικρινά το κόστος ευκαιρίας της επένδυσης λιγότερων για παρόμοια οικονομικά οφέλη ακούγεται εκπληκτικό.

Παραδείγματα επιχειρήσεων ελαφρών τροφίμων

Ούτε η επιχείρηση ελαφρών τροφίμων δεν είναι νέα. Στην πραγματικότητα, πιθανότατα έχετε φάει σε τουλάχιστον ένα εστιατόριο που ταιριάζει σε αυτό το επιχειρηματικό μοντέλο. Γιατί; Επειδή το πρώτο παράδειγμα όπου εφαρμόζεται υποδειγματικά το επιχειρηματικό μοντέλο asset-light είναι τα franchise fast-food . Ταιριάζουν επειδή επιτρέπουν στους δικαιοδόχους να εξορθολογίσουν το αρχικό τους κόστος με αντάλλαγμα:

  • Διοικητική εκπαίδευση.
  • Χώροι εργασίας και εξοπλισμός.
  • Τυπικές συνταγές και προμήθειες.
  • Κι αλλα.

Τα εστιατόρια γρήγορου φαγητού είναι ιδανικά για αυτό, επειδή είναι επιχειρήσεις με γρήγορους ρυθμούς, με περιορισμένες προσφορές φαγητού και μεγάλες βάσεις πελατών. Και, παρόλο που είχαν προβλήματα στο παρελθόν , εξακολουθούν να είναι ανθεκτικά μέχρι σήμερα.

Νέες επιχειρήσεις ελαφρών τροφίμων

Μεγάλοι δίσκοι που χρησιμοποιούνται για υπηρεσίες catering

Οι νεότερες επαναλήψεις των asset-light επιχειρήσεων τροφίμων είναι αρκετά διάσημες και δημοφιλείς αυτή τη στιγμή. Αυτοί είναι:

  • Φορτηγά τροφίμων
  • Κουζίνες φαντάσματα.
  • Υπηρεσίες εστίασης.
  • Καρότσια τροφίμων.
  • Τέντες φαγητού.
  • Αναδυόμενα εστιατόρια.

Εάν το σκεφτείτε γρήγορα, όλα ταιριάζουν με την ίδια ακριβώς περιγραφή των επιχειρήσεων ελαφρών τροφίμων. Και το καλύτερο μέρος; Είναι προσβάσιμα σε επιχειρηματίες που έχουν τη σωστή ποσότητα γνώσεων και χαμηλό προϋπολογισμό. Γι' αυτό ακριβώς ξεπροβάλλουν σε όλο τον κόσμο.

Ωστόσο, αυτό έρχεται με ένα μεγάλο μειονέκτημα.

Ποια είναι τα μειονεκτήματα των asset-light επιχειρήσεων τροφίμων;

Το σημαντικότερο μειονέκτημα είναι ότι ο ανταγωνισμός είναι σκληρός. Υπάρχουν πάρα πολλά φορτηγά τροφίμων, κουζίνες φαντασμάτων και άλλα που ανταγωνίζονται μεταξύ τους και σε όλους τους τύπους – και εξακολουθούν να ανταγωνίζονται τα εστιατόρια!

Γι' αυτό, πριν τρέξετε από αυτόν τον γκρεμό αναζητώντας επιτυχία, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ξεχωρίζετε . Και. Αυτό είναι. Δεν. Ανετα.

Ποια είναι η επεκτασιμότητα αυτού του επιχειρηματικού μοντέλου;

Χάρτης επισημασμένος με διαφορετικές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο για να αντιπροσωπεύει ένα franchise

Εάν βρείτε έναν τρόπο να ξεχωρίσετε σε μια θάλασσα επιχειρηματιών, ιδιόρρυθμες επιχειρήσεις με ελκυστικό φαγητό και επωνυμία, τότε οι ευκαιρίες επεκτασιμότητας είναι πολλαπλές.

Εάν βρείτε μια συνταγή που μπορείτε να αναπαράγετε σε πολλά μέρη της πόλης, της περιουσίας, της χώρας σας ή ακόμα και παγκοσμίως, μπορείτε να στοιχηματίσετε με ασφάλεια ότι μπορείτε να τη συσκευάσετε και να δημιουργήσετε ένα franchise. Για παράδειγμα, τα franchise κουζινών φαντασμάτων είναι μοντέρνα.

Με την προσβασιμότητα αυτού του επιχειρηματικού μοντέλου, θα βρείτε πολλή υποστήριξη και ενδιαφερόμενα μέρη που θέλουν να πάρουν αυτή την ευκαιρία από τα χέρια σας!

Πώς μπορούν οι ιδιοκτήτες εστιατορίων να συμμετάσχουν στη διασκέδαση;

Το καλό με τις επιχειρήσεις ελαφρών τροφίμων είναι ότι δεν είναι ασύμβατες με τα κανονικά εστιατόρια. Στην πραγματικότητα, μπορούν να αποτελέσουν έναν έξυπνο τρόπο περαιτέρω προώθησης και των δύο επιχειρήσεων.

Οι ιδιοκτήτες εστιατορίων μπορούν να συμμετάσχουν στη διασκέδαση με:

  • Δημιουργία μικρότερων κουζινών φαντασμάτων στις τοπικές τους περιοχές για να διευρύνουν απαλά την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας τους.
  • Μπορούν επίσης να δημιουργήσουν φορτηγά τροφίμων που μεταφέρουν τις προσφορές τροφίμων τους σε διαφορετικά μέρη.
  • Και μπορούν να χρησιμοποιούν υπηρεσίες catering για να βάλουν το πόδι τους στην πόρτα όταν οι πωλήσεις είναι χαμηλές.

Δεν υπάρχει λόγος να φοβάστε αυτές τις επιχειρηματικές ευκαιρίες – θυμηθείτε ότι οι επιτυχημένες επιχειρήσεις έρχονται σε όλα τα σχήματα και τις μορφές!

Η νέα βιομηχανία υπαγορεύει ότι, αν θέλετε να ξεκινήσετε, δεν χρειάζεται καν να είστε έτοιμοι!

Λοιπόν, θέλετε να ξεκινήσετε μια επιχείρηση; Ξεκίνα τώρα! Η επιχείρηση τροφίμων γίνεται όλο και περισσότερο all inclusive. Ακόμα κι αν δεν έχετε πλήρη προϋπολογισμό και επιχειρηματικό σχέδιο για να ξεκινήσετε ένα εστιατόριο, μπορείτε να ξεκινήσετε μια κουζίνα φάντασμα νοικιάζοντας έναν εξοπλισμένο χώρο. Πρέπει να εστιάσετε σε συγκεκριμένους τομείς για να μπορέσετε να αναπτυχθείτε. Όπως σε κάθε επιχείρηση, δεν μπορείτε να ξεκινήσετε χωρίς σχέδιο. Θέλετε περισσότερους πόρους;

Δείτε αυτά τα άρθρα για να μάθετε περισσότερα:

Πιστεύετε ότι μια επιχείρηση ελαφρών ειδών διατροφής είναι κατάλληλη για εσάς και τους στόχους σας;

Αναπτύξτε την επιχείρηση τροφίμων σας με το Waiterio POS

Γίνετε μέλος 40.000 εστιατορίων χρησιμοποιώντας το σύστημα σημείων πώλησης

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

ΔΩΡΕΑΝ Λήψη

Πρόσφατα Άρθρα