Πώς να προσλάβετε και να διατηρήσετε καλό προσωπικό FOH

Πώς να προσλάβετε και να διατηρήσετε καλό προσωπικό FOH

Μάθετε εδώ τα πάντα για την πρόσληψη και τη διατήρηση ενός καταπληκτικού προσωπικού FOH

Δημοσιεύτηκε από Victor Delgadillo την 8 Οκτωβρίου 2022

Συνεχίζετε να χάνετε τον έλεγχο του προσωπικού σας στο σπίτι; Οι σερβιτόροι σας συνεχίζουν να τα παρατάνε;

Όταν πηγαίνετε σε ένα εστιατόριο, το να έχετε έναν κακό σερβιτόρο μπορεί να μετατρέψει ακόμα και την πιο όμορφη και νόστιμη εμπειρία σε εφιάλτη. Οι σερβιτόροι έχουν περισσότερο έλεγχο στην εμπειρία του φαγητού από ό,τι συνήθως παρατηρούν οι περισσότεροι ιδιοκτήτες και διαχειριστές. Σε αυτό το άρθρο, θα σας πω για:

  • Γιατί το να έχετε μια καταπληκτική ομάδα μπροστά στο σπίτι είναι το κλειδί για το εστιατόριό σας
  • Η διαφορά μεταξύ αυτών και του προσωπικού της BOH
  • Τα κλειδιά για την πρόσληψη και τη διατήρηση ενός εξαιρετικού προσωπικού FOH και πολλά άλλα

Αυτό το άρθρο θα σας καθοδηγήσει στη διαδικασία εντοπισμού και εκπαίδευσης των καλύτερων ατόμων για να γίνετε μέλος της ομάδας σας FOH. Οι σερβιτόροι και οι σερβιτόρες σας κάνουν το εστιατόριό σας να μεγαλώσει; Εάν όχι, αυτό το άρθρο είναι για εσάς. Ας αρχίσουμε!

Το να έχετε εξαιρετικό προσωπικό μπροστά στο σπίτι είναι απαραίτητο για τα εστιατόρια!

μπροστά από την ομάδα του προσωπικού του σπιτιού που χαμογελά στο εστιατόριο

Όπως ανέφερα, η ύπαρξη μιας εξαιρετικής ομάδας FOH είναι απαραίτητη για το εστιατόριό σας – είναι τα πρόσωπα της επιχείρησής σας! Μια κοινή παρανόηση είναι ότι οι σερβιτόροι δεν είναι τόσο σημαντικοί όσο το προσωπικό της κουζίνας. Για φέτος, προβλέψαμε ότι τα εστιατόρια θα προσπαθήσουν να περιορίσουν τους σερβιτόρους . Όμως, η αλήθεια είναι ότι το προσωπικό του σπιτιού φροντίζει μόνο τουλάχιστον το 50% των θέσεων εργασίας στο εστιατόριο. Αυτό σημαίνει ότι το μπροστινό μέρος του σπιτιού χειρίζεται το υπόλοιπο 50%. Αυτό είναι οτιδήποτε σχετίζεται με την αλληλεπίδραση με τους πελάτες και την ικανοποίηση των αναγκών τους. Αλλά για να το θέσω ήπια – χρειάζονται ένα εκτεταμένο σύνολο δεξιοτήτων για να ολοκληρώσουν αυτήν τη δουλειά:

  • Πρέπει να συμπεριφέρονται επαγγελματικά υπό οποιεσδήποτε συνθήκες
  • Πρέπει να είναι γρήγοροι στα πόδια τους και να έχουν καλές δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων
  • Καλή επικοινωνία, ομαδική εργασία και εκπληκτική μνήμη είναι καλό να έχουμε
  • Διαθέτοντας εξαιρετικές δεξιότητες στο χειρισμό πιάτων, αντοχή, τεχνική στρώσης τραπεζιού, καλή εμφάνιση και πολλά άλλα

Δεν θα μιλήσω για συγκεκριμένες θέσεις, αλλά μπορούν επίσης να έχουν προηγμένες δεξιότητες όπως η γνώση κρασιού και οινοπνευματωδών ποτών ή διοικητικές δεξιότητες. Αν θέλετε να μάθετε για συγκεκριμένες θέσεις, ρίξτε μια ματιά στα οργανογράμματά μας . Χρειάζεστε να προσφέρουν την πλήρη εμπειρία στο εστιατόριό σας, κάτι που κάνει τη διαδικασία πρόσληψης πονοκέφαλο.

Διαφορές μεταξύ προσωπικού BOH και FOH

σερβιτόρος που μαζεύει πιάτο στην κουζίνα

Αν διαβάσετε το άρθρο μας σχετικά με το προσωπικό του BOH, μπορεί να σκεφτείτε ότι ανέφερα μερικές καλές έννοιες εκεί που ισχύουν για το προσωπικό του FOH. Και, αν αυτή είναι η γραμμή σκέψης σας, δεν κάνετε λάθος. Όμως, το μπροστινό και το πίσω προσωπικό του σπιτιού δεν είναι το ίδιο. Η κύρια διαφορά είναι ότι, για το προσωπικό του σπιτιού, η αισθητική δεν έχει σημασία – ενώ για τους σερβιτόρους είναι καθοριστικός παράγοντας!

Ένα άλλο πράγμα είναι ότι δεν μπορούν όλοι να είναι σερβιτόροι. Είναι μια δουλειά που απαιτεί υπομονή, καλή ψυχική δύναμη και κλίση για υπηρεσία. Αυτά είναι βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας που φαίνεται να έχουν μεγάλη ζήτηση αυτές τις μέρες – αν και, φυσικά, αυτό εξαρτάται από το είδος της υπηρεσίας που προσφέρει το εστιατόριο σας. Εν πάση περιπτώσει, οι σερβιτόροι σας πρέπει να αντιπροσωπεύουν τη φιλοσοφία εξυπηρέτησης του εστιατορίου σας, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για να προσελκύσετε τους πελάτες σας, για την οικοδόμηση της κοινότητας και για την οικοδόμηση πίστης.

Τα κλειδιά για την πρόσληψη του καλύτερου προσωπικού FOH για το εστιατόριό σας

σερβιτόρος που χαμογελά μπροστά από το μπαρ του εστιατορίου

Υπάρχουν πολλά κλειδιά για την πρόσληψη εξαιρετικού προσωπικού από το σπίτι . Όλα καταλήγουν σε τρεις παράγοντες που συνδυάζονται για εξαιρετικούς σερβιτόρους. Ναι, δεν θα βρείτε έτοιμους σερβιτόρους που θα έρθουν στο εστιατόριό σας κάνοντας αίτηση για μια θέση που ταιριάζει απόλυτα. Δεν υπάρχουν τέλειες εφαρμογές από την αρχή, μόνο πιθανοί υποψήφιοι!

1. Χαρακτηριστικά Προσωπικότητας

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέχετε είναι τα χαρακτηριστικά κάθε ατόμου όταν τα συναντάτε. Το κατάλληλο άτομο για τη δουλειά πρέπει:

  1. Ικανοποιήστε τις απαιτήσεις προσωπικότητας. Πρέπει να είναι ήρεμοι, να έχουν καλούς τρόπους, να είναι λίγο εξωστρεφείς και πολλά άλλα. Αυτό εξαρτάται από το στυλ εξυπηρέτησης του εστιατορίου σας .
  2. Ικανοποιήστε τις απαιτήσεις δεξιοτήτων. Καλές δεξιότητες επικοινωνίας, συνεργασίας και αναμονής.
  3. Και να έχετε καλές ικανότητες μάθησης. Το να μπορείς να μαθαίνεις γρήγορα στη δουλειά και να θυμάσαι πράγματα είναι επίσης βασικό.

Φυσικά, αυτά τα τρία χαρακτηριστικά από μόνα τους δεν θα είναι αρκετά για να τους κάνουν καταπληκτικούς σερβιτόρους από την αρχή, αλλά θα κάνουν το επόμενο βήμα πολύ πιο εύκολο.

2. Διαδικασία επιβίβασης

Τώρα, η ύπαρξη ενός δυνατού παιχνιδιού onboarding είναι ζωτικής σημασίας, ειδικά για την ομάδα μπροστά από το σπίτι. Πρέπει να δημιουργήσετε μια εκτεταμένη αρχική προπόνηση. Επίσης, παρακολουθήστε κάθε μέλος της ομάδας για να γνωρίζετε ότι εξακολουθούν να έχουν στο μυαλό τους τη φιλοσοφία του εστιατορίου σας. Αυτό είναι τουλάχιστον το 60% της σκληρής δουλειάς πίσω από τη δημιουργία ενός υπέροχου εστιατορίου μπροστά στο σπίτι.

Ορισμένοι διευθυντές συχνά επικεντρώνονται στην πρόσληψη σερβιτόρων με βάση μόνο τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται παραπάνω. Μόνο για να τα δεις να τρακάρουν και να καίγονται όταν σερβίρουν τα πρώτα τους τραπέζια. Όμως, τα τραπέζια αναμονής δεν είναι εύκολη δουλειά – παρόλο που μπορεί να φαίνεται σαν μια απλή δουλειά κοινής λογικής, δεν είναι. Γι' αυτό πρέπει να εκπαιδεύσετε τους σερβιτόρους να χειρίζονται σχεδόν ακραίες καταστάσεις. Ειδικά αν προσφέρετε αλκοόλ στο εστιατόριό σας ή εάν έχετε προβλήματα με το προσωπικό σας στο σπίτι!

Η διαδικασία ενσωμάτωσης τους προετοιμάζει επίσης να αυξήσουν τις πωλήσεις των πιάτων , να δημιουργήσουν προσφορές εν κινήσει αν αυτό είναι το στυλ του εστιατορίου σας, να συνεργαστούν με το προσωπικό του BOH και πολλά άλλα.

3. Συνεργασία με το Προσωπικό της BOH

σερβιτόρος που χαμογελά μέσα στην κουζίνα κουβαλώντας πιάτα

Παρόλο που φαίνεται ότι το προσωπικό της BOH κάνει το μεγαλύτερο μέρος της άρσης βαρέων βαρών, η προσφορά ομαλής εξυπηρέτησης απαιτεί ισορροπία μεταξύ της δουλειάς και των δύο ομάδων. Συνιστώ ανεπιφύλακτα να ενημερώσετε και τις δύο ομάδες τις ευθύνες των άλλων μελών του προσωπικού. Η κορυφαία επικοινωνία μεταξύ τους είναι το τρίτο κλειδί για την αποφυγή θεμάτων συνεργασίας. Άλλωστε, ένα εστιατόριο είναι περισσότερο ποδήλατο με αυτή την έννοια. Γι' αυτό η ενσωμάτωση του προσωπικού, η συνεργασία, ακόμη και οι ασκήσεις εμπιστοσύνης είναι μια ωραία προσθήκη στην παλιά καλή διαχείριση εστιατορίου.

Πώς να διατηρήσετε ένα καλό προσωπικό FOH;

σερβιτόρα που χαμογελά στη ρεσεψιόν

Η διατήρηση μιας υπέροχης πρόσοψης απαιτεί κάποιες θυσίες. Παρόλο που η δουλειά τους δεν είναι αστείο, σε ένα εστιατόριο, είναι αυτοί που παίρνουν συνεχώς το πιο κοντό καλαμάκι. Συνήθως βγάζουν λιγότερα από το προσωπικό της BOH, ενώ πρέπει να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πελατών σας με ένα χαμόγελο στα χείλη! Γι' αυτό η διατήρηση ενός εξαιρετικού προσωπικού FOH έχει ένα τίμημα – εδώ μιλάμε για μισθό . Εάν δεν καταφέρετε να προσφέρετε έναν καλό μισθό στο προσωπικό σας σε αναμονή, τότε θα έχετε προβλήματα με τα ποσοστά τζίρου. Εάν προσφέρετε χαμηλούς μισθούς και εισόδημα με βάση το φιλοδώρημα, τότε θα έχετε ακόμη πιο δυσαρεστημένο προσωπικό που θα περιμένει . Αυτό βέβαια εξαρτάται από το πού βρίσκεστε και ποια είναι τα έθιμα σας!

Ωστόσο, το τοπίο μετά την πανδημία για την πρόσληψη ενός καλού προσωπικού αναμονής περιλαμβάνει:

  • Διατηρώντας έναν καλό συναισθηματικό μισθό
  • Προσφέροντας μισθούς άνω του μέσου όρου
  • Και καλό εργασιακό περιβάλλον

Με το κόστος να αυξάνεται, η προσφορά περισσότερων χρημάτων για την ίδια δουλειά μπορεί να φαίνεται πρόβλημα. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές στρατηγικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, όπως:

  • Αύξηση των τιμών σας
  • Βελτιστοποίηση των ωρών εργασίας και των θέσεων προσωπικού
  • Βελτιστοποίηση του στυλ εξυπηρέτησης και της ροής εργασίας

Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν να αλλάζετε πάρα πολλά πράγματα για να πληρώσετε λίγο περισσότερο το FOH σας. Ωστόσο, ένα απλό εργαλείο όπως η ανέπαφη υπηρεσία του Waiterio με μενού κωδικών QR μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιστοποιήσετε το στυλ εξυπηρέτησης του εστιατορίου σας. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τους σερβιτόρους, να χειριστείτε τις τιμές εν κινήσει και πολλά άλλα. Μάθετε περισσότερα για το εστιατόριο POS του Waiterio εδώ!

Το προσωπικό μπροστά στο σπίτι μεγαλώνει το εστιατόριο σας!

Το προσωπικό της ρεσεψιόν κάνει το εστιατόριό σας να μεγαλώνει επειδή είναι η ομάδα που είναι υπεύθυνη για τη φροντίδα του πολυτιμότερου περιουσιακού σας στοιχείου – των πελατών. Η δημιουργία σχέσεων με τους πελάτες, η ικανοποίηση των αναγκών τους και η δημιουργία επαναλαμβανόμενων πελατών αποτελούν μέρος της περιγραφής εργασίας του σερβιτόρου σας. Αυτό ακριβώς μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια κοινότητα γύρω από το εστιατόριό σας, να το βοηθήσει να αναπτυχθεί και να γίνει πιο κερδοφόρο μακροπρόθεσμα. Με μια καλή φιλοσοφία εξυπηρέτησης, ακόμη και το πιο απλό εστιατόριο μπορεί να γίνει μια κερδοφόρα επιχείρηση franchise. Έχει συμβεί στο παρελθόν και το εστιατόριό σας μπορεί να είναι το επόμενο. Είναι το προσωπικό σας FOH αρκετά καλό για να το πραγματοποιήσει;

Αναπτύξτε την επιχείρηση τροφίμων σας με το Waiterio POS

Γίνετε μέλος 40.000 εστιατορίων χρησιμοποιώντας το σύστημα σημείων πώλησης

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

ΔΩΡΕΑΝ Λήψη

Πρόσφατα Άρθρα