Σχεδιασμός και διακόσμηση μικρών εστιατορίων: Συμβουλές και ιδέες

Σχεδιασμός και διακόσμηση μικρών εστιατορίων: Συμβουλές και ιδέες

Μάθετε εδώ τα βασικά του σχεδιασμού και της διακόσμησης μικρών εστιατορίων.

Δημοσιεύτηκε από Victor Delgadillo την 23 Δεκεμβρίου 2021

Χρειάζεστε ένα σχέδιο μικρού εστιατορίου για την επιχείρησή σας;

Θέλετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χώρο στη μικρή σας επιχείρηση;

Ένα μεγάλο εστιατόριο έχει λίγα μόνο πλεονεκτήματα σε σχέση με ένα μικρό εστιατόριο.

Επομένως, μπορεί να θέλετε να ανοίξετε ένα εστιατόριο σε έναν μικρό χώρο για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον αρχικό σας προϋπολογισμό.

Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσω για:

  • Σχέδια για μικρά εστιατόρια.
  • Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να δημιουργήσετε μικρά και λειτουργικά σχέδια εστιατορίων.
  • Σχετικά με τη διακόσμηση για μικρά εστιατόρια.
  • Και περισσότερες συμβουλές που μπορεί να σας φανούν χρήσιμες σε αυτό το ταξίδι.

Το να έχεις ένα μικρό εστιατόριο δεν χρειάζεται να είναι δύσκολο ή αδύνατο. Με οργάνωση, δημιουργικότητα και σωστή στρατηγική, μπορείτε να κάνετε σχεδόν κάθε χώρο να λειτουργεί για εσάς. Ας αρχίσουμε!

Σχεδιασμός μικρού εστιατορίου

Ρουστίκ διακόσμηση εστιατορίου

Ο σχεδιασμός εστιατορίου συχνά γίνεται αντιληπτός ως κάτι που έχει πολλούς κανόνες - μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ακόμη ότι δεν μπορείτε να έχετε ένα πραγματικό εστιατόριο χωρίς να επενδύσετε σε έναν μεγάλο εμπορικό χώρο.

Η αλήθεια όμως είναι ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αξιοποιήσεις στο έπακρο τον χώρο που έχεις. Διαφορετικά, τα φορτηγά τροφίμων δεν θα ήταν ποτέ δυνατά.

Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι υπάρχει μια στρατηγική που θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα σχέδιο μικρού εστιατορίου που θα σας βοηθήσει.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσω συγκεκριμένα για μικρά εστιατόρια, αλλά αυτό εξακολουθεί να έχει κάποιο είδος διανομής για την κουζίνα και για τους υπόλοιπους χώρους (όπως 50-50).

Είναι λοιπόν μια επιχείρηση που μπορεί να φιλοξενήσει πελάτες σε τραπεζάκια.

Βήματα για τη δημιουργία μικρών και λειτουργικών σχεδίων εστιατορίων.

Ακολουθούν ορισμένα βήματα που θα σας φανούν χρήσιμα για να μεγιστοποιήσετε τη χρήση του χώρου στην κουζίνα σας, να βελτιώσετε την οργάνωση των τραπεζιών στην τραπεζαρία και να δημιουργήσετε ένα λειτουργικό εστιατόριο με λίγο χώρο.

1. Το πρώτο βήμα είναι η μέτρηση του χώρου.

Μέτρηση του δαπέδου

Πρέπει να μετρήσετε τον χώρο του εστιατορίου σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό μετρώντας ολόκληρο τον εμπορικό χώρο, αλλά μπορείτε επίσης να μετρήσετε τον χώρο της κουζίνας, της τραπεζαρίας και άλλους χώρους που έχετε ξεχωριστά.

Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε ποιοτικά εργαλεία και να αφιερώνετε χρόνο για να μετράτε κάθε σχισμή, κάθε διάστημα μεταξύ των στηλών και πολλά άλλα.

Αυτό θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλά τον καμβά στον οποίο πρέπει να εργαστείτε. Θα είναι πολύ πιο εύκολο αν ο χώρος είναι εντελώς άδειος — και ακόμα καλύτερα αν δεν έχετε αγοράσει εξοπλισμό κουζίνας ή άλλο εξοπλισμό.

2. Σκεφτείτε τι χρειάζεστε

Εξοπλισμός κουζίνας σε ένα μικρό εστιατόριο

Αφού μετρήσετε την τοποθεσία, ήρθε η ώρα να αρχίσετε να σκέφτεστε τι χρειάζεστε για το εστιατόριό σας. Είναι καλή ιδέα να δημιουργήσετε μια λίστα, παρόμοια με τη λίστα που δημιουργήσαμε με όλο τον εξοπλισμό που χρειάζεστε για ένα εστιατόριο .

Αυτός θα είναι ο οδηγός σας όταν αγοράζετε όλο τον εξοπλισμό.

Ωστόσο, σας συνιστώ να εστιάσετε στα εργαλεία και τον εξοπλισμό που είναι απολύτως απαραίτητα.

Έχετε λίγα μέτρα για να τοποθετήσετε τα πάντα, επομένως πρέπει να χρησιμοποιήσετε εξοπλισμό που είναι ευέλικτο και μπορεί να έχει διαφορετικές χρήσεις.

Τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε είναι:

  • Ψύξη και αποθήκευση.
  • Εξοπλισμός μαγειρικής.
  • Εξοπλισμός εργασίας. Για παράδειγμα πάγκοι, ράφια και άλλα εργαλεία.
  • Και καθαρισμός εξοπλισμού, επιφανειών και χώρων πλυσίματος.

Αυτές οι κατηγορίες είναι αυτές που θα πιάσουν τον περισσότερο χώρο.

Επίσης, πρέπει να εξετάσετε τον εξαερισμό. Ο εξαερισμός της κουζίνας για εμπορικούς σκοπούς είναι τόσο σημαντικός που δεν συνιστώ να ανοίξετε ένα εστιατόριο, εκτός εάν μπορείτε να εγγυηθείτε καλό αερισμό για την κουζίνα .

Αυτό συμβαίνει επειδή η κουζίνα είναι ένας πολύ ζεστός χώρος, γεμάτος μυρωδιές, καπνό και πολλά άλλα. Γι' αυτό πρέπει να διασφαλίζετε ανά πάσα στιγμή την ποιότητα του αέρα για τους μάγειρες σας.

Μπορείτε επίσης να σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε συγκεκριμένο εξοπλισμό ή έπιπλα κατά παραγγελία που ταιριάζουν καλύτερα στον χώρο του εστιατορίου σας.

Αυτό θα είναι πολύ χρήσιμο για τη δημιουργία ραφιών, ραφιών και άλλων μονάδων αποθήκευσης.

3. Δημιουργήστε ένα σκίτσο της κουζίνας

Σελίδα προορισμού σχεδίασης δωματίων Homestyler 3D

Έχετε ήδη τις μετρήσεις του χώρου σας και έχετε μια λίστα με τον εξοπλισμό που χρειάζεστε — ήρθε η ώρα να δημιουργήσετε ένα σκίτσο με τη διάταξη της κουζίνας σας.

Οι κουζίνες των μικρών εστιατορίων πρέπει να είναι ιδιαίτερα λειτουργικές, ευέλικτες και έξυπνα σχεδιασμένες.

Επίσης, όπως σε κάθε κουζίνα, πρέπει να έχουν αρκετό χώρο για να κυκλοφορούν άνετα οι μάγειρες.

Σας συνιστούμε να διαβάσετε το άρθρο μας σχετικά με τις περιοχές και τη διάταξη ενός εστιατορίου για να λάβετε υπόψη τους διαφορετικούς τύπους ροών εργασίας κατά το σχεδιασμό της διάταξής σας.

Το σκίτσο της κουζίνας σας είναι αυτό που θα σας βοηθήσει να φανταστείτε τη διανομή. Μπορείτε να το κάνετε με διάφορους τρόπους:

  • Μπορείτε να το κάνετε με το χέρι.
  • Μπορείτε να το κάνετε με ένα εργαλείο για αρχιτεκτονικό σχεδιασμό.
  • Ή μπορείτε να το κάνετε με ένα εργαλείο αρχιτεκτονικής τρισδιάστατης σχεδίασης. Σας συνιστώ να χρησιμοποιήσετε το HomeStyler , καθώς έχει μια εξαιρετική έκδοση που βασίζεται στο web freemium.

Με το τελευταίο, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν χώρο σε 3D, να τον επιπλώσετε με διαφορετικό εξοπλισμό και να έχετε μια καλύτερη προοπτική για την πιθανή οργάνωση της κουζίνας σας.

Είναι επίσης ζωτικής σημασίας να λάβετε υπόψη πράγματα όπως:

  • Συνδέσεις αερίου για τις κουζίνες.
  • Κατανομή φώτων στην κουζίνα.
  • Τοποθέτηση και χωρητικότητα εξαερισμού κουζίνας.
  • Και διανομή ηλεκτρικού ρεύματος, βύσματα και πολλά άλλα.

Έτσι θα ξέρετε πού πρέπει να πάει η κουζίνα, πού θα χρειαστείτε περισσότερο φως, πού πρέπει να είναι ο εξαερισμός και πού μπορείτε να συνδέσετε ψύξη και άλλο ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

4. Ξεκινήστε να αγοράζετε και να οργανώνετε τον εξοπλισμό σας

Αφού έχετε ήδη πετύχει την πιο βολική διανομή, ήρθε η ώρα να αρχίσετε να εξοπλίζετε την κουζίνα σας. Σας συνιστώ να:

  • Τεκμηριώστε τον τρόπο που εισάγετε τα πάντα στην κουζίνα. Αυτό θα διευκολύνει τις ημέρες καθαρισμού.
  • Επίσης ότι φροντίζετε να λειτουργεί όλος ο εξοπλισμός μετά την εγκατάσταση του καθενός. Δεν είναι διασκεδαστικό να αφαιρείτε όλο τον άλλο εξοπλισμό από έναν στενό χώρο, επειδή ένα ψυγείο δεν λειτουργεί σωστά.
  • Και να δοκιμάσεις αμέσως τον χώρο. Έτσι θα ξέρετε αν πρέπει να αναδιοργανώσετε τον χώρο ή να τροποποιήσετε ορισμένα πράγματα.

Αφού οργανώσετε τον χώρο της κουζίνας, είναι καιρός να επικεντρώσετε τις προσπάθειές σας στη διακόσμηση του υπόλοιπου εστιατορίου.

Διακόσμηση για μικρά εστιατόρια

Η διακόσμηση είναι ένα σημαντικό μέρος κάθε επιχείρησης τροφίμων. Η διακόσμηση μικρών εστιατορίων είναι θέμα δημιουργικότητας, αξιοποίησης κάθε δωρεάν ίντσας και δοκιμής διαφορετικών ιδεών.

Εδώ θα σας δώσω μερικές ιδέες για είδη διακόσμησης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για το μικρό σας εστιατόριο.

1. Χρώματα για μικρά εστιατόρια

Πολύχρωμη αφηρημένη εικόνα

Καταρχάς, η σωστή επιλογή των χρωμάτων για μικρά εστιατόρια είναι πολύ σημαντική και κάπως δύσκολη. Γιατί;

Γιατί έχεις πάρα πολλές επιλογές.

Από τη μία πλευρά, πρέπει να λάβετε υπόψη την ψυχολογία του χρώματος . Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να προτείνετε ελαφρά στους καλεσμένους σας να ξοδέψουν λίγο παραπάνω, να φάνε λίγο παραπάνω ή να νιώσουν χαλαροί στην επιχείρησή σας.

Θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε την ιδέα να χρησιμοποιήσετε σχέδια , όπως γκράφιτι, γράμματα, τοιχογραφίες και άλλα για να διακοσμήσετε τους τοίχους της επιχείρησής σας. Αυτό μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο εάν δεν θέλετε να διακοσμήσετε με στοιχεία που θα εμποδίσουν μόνο την άνεση των καλεσμένων σας και θα πιάσουν χώρο.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εικόνες και πίνακες ζωγραφικής , που είναι ευέλικτα διακοσμητικά στοιχεία, που αλλάζουν εύκολα και καταλαμβάνουν πολύ λίγο χώρο.

Και τέλος, μπορείτε επίσης να επιλέξετε επιφάνειες με ενιαίο ομοιόμορφο χρώμα . Αυτό μπορεί να είναι πολύ ευεργετικό για να κάνει τους χώρους να φαίνονται μεγαλύτεροι από ό,τι είναι.

Σίγουρα, μπορείτε επίσης να αναμίξετε όλα αυτά τα στοιχεία για να επιτύχετε ένα υπέροχο αποτέλεσμα.

Η προσωπική μου σύσταση θα ήταν να θεωρήσετε το λευκό ως τον καλύτερο σύμμαχό σας.

Θα κάνει τις επιφάνειές σας να φαίνονται καθαρές, ευρύχωρες και θα κάνει τον φωτισμό σας να φαίνεται υπέροχος.

Εάν θέλετε να προσθέσετε λίγο χρώμα, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε έγχρωμα φώτα LED για να "βάψετε" έναν τοίχο φόντου, εάν είναι απαραίτητο.

2. Διακόσμηση μικρών ταχυφαγείων

Διακόσμηση εστιατορίου γρήγορου φαγητού

Υπάρχουν πολλές ιδέες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διακοσμήσετε μικρά εστιατόρια γρήγορου φαγητού.

Αυτά έχουν το πλεονέκτημα ότι είναι αρκετά άτυπα, οπότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ποικιλία στοιχείων για να διακοσμήσετε τον χώρο.

Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γκράφιτι, πολύχρωμα γράμματα, γράμματα LED, επιγραφές νέον, φωτεινά χρώματα και πολλά άλλα.

Μπορείτε επίσης να παίξετε με τα τραπέζια, τα έπιπλα και άλλα στοιχεία του εστιατορίου, όπως φυτά.

Εάν η οροφή σας είναι ψηλή και αρκετά δυνατή, μπορείτε να κρεμάσετε διάφορα πράγματα, όπως μπάλες ντίσκο που θα δώσουν λίγο χρώμα στο χώρο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μικρά φθορίζοντα αστέρια σε μια ελαφρώς σκοτεινή τραπεζαρία για να δημιουργήσετε έναν τεχνητό έναστρο ουρανό.

Αν επιλέξατε ένα φαστ-φουντ concept για το μικρό σας εστιατόριο, η διακόσμηση αυτού του χώρου θα είναι η παιδική σας χαρά. Καλα να περνατε!

3. Διακόσμηση για μικρά μοντέρνα εστιατόρια

Μικρή μοντέρνα διακόσμηση εστιατορίου με φυτά

Τα μικρά και μοντέρνα εστιατόρια πρέπει να είναι κομψά, πρακτικά και δημιουργικά όταν πρόκειται για έπιπλα.

Το πιο σημαντικό είναι ότι τα έπιπλά σας πρέπει να ξεχωρίζουν, να είναι διαφορετικά και να ταιριάζουν καλά στο χώρο.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τραπέζια με ψηλούς πάγκους αντί για καρέκλες, χρωμιωμένα στοιχεία και πολλά άλλα. Αυτό θα λειτουργούσε εξαιρετικά και σε ένα μπαρ.

Ανάλογα με τον χώρο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολυθρόνες κοντά ή και στερεωμένες στους τοίχους, οι οποίες θα σας δώσουν λίγο περισσότερο χώρο για να διακοσμήσετε τους τοίχους από πάνω τους.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μοντέρνους πίνακες ζωγραφικής, αφηρημένα διακοσμητικά σχέδια και άλλα στοιχεία.

Για τα χρώματα, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε συμπαγή και ουδέτερα χρώματα, όπως λευκό, μαύρο, γκρι, σκούρο μπλε και άλλα.

Αυτό θα είναι τέλειο για να ταιριάζει με τη σύγχρονη ατμόσφαιρα.

4. Ρουστίκ και vintage διακόσμηση μικρού εστιατορίου

Το ρουστίκ στυλ είναι υπέροχο και αρκετά πρακτικό. Επιπλέον, σας επιτρέπει να διακοσμήσετε ένα μικρό εστιατόριο με ανακαινισμένα, ανακυκλωμένα και φθηνά έπιπλα.

Για αυτό το στυλ διακόσμησης, πρέπει να έχετε κάποια εμπειρία στην ξυλουργική ή στην ανακαίνιση επίπλων, ώστε να εξοικονομήσετε λίγα χρήματα.

Στη συνέχεια, αναζητήστε διάφορα στοιχεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο εστιατόριό σας, είτε στο σπίτι, είτε σε εκπτώσεις σε γκαράζ, σε καταστήματα με αντίκες και πολλά άλλα.

Πρέπει να ανακαινίσετε κάθε έπιπλο για να φαίνεται ρουστίκ, αλλά να είναι απαλό.

Σας συνιστώ επίσης να αναζητήσετε έργα ξυλουργικής DIY και να προσθέσετε φυτά στη διακόσμηση. Αυτό, μαζί με τον σωστό φωτισμό, θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε την αίσθηση που θέλετε.

Η μόνη προειδοποίηση ενάντια σε αυτό το στυλ διακόσμησης είναι ότι διαρκεί λίγο περισσότερο, ειδικά αν πρέπει να φτιάξετε ή να αποκαταστήσετε κάθε διακοσμητικό κομμάτι.

Ο σχεδιασμός ενός μικρού εστιατορίου δεν είναι αδύνατος

Υπάρχουν χιλιάδες μικρά εστιατόρια που έχουν εκπληκτική απόδοση και είναι αποτελεσματικά στην εξυπηρέτηση εκατοντάδων ανθρώπων καθημερινά.

Ποιο είναι το κλειδί;

Θα έλεγα ότι έχει την τέλεια ισορροπία μεταξύ της λειτουργικότητας, της συστηματοποίησης των διαδικασιών και της αποτελεσματικότητας του μάγειρα σε αυτήν την κουζίνα.

Η τελευταία συμβουλή μου θα ήταν να χρησιμοποιήσετε τη συμβουλή ενός σεφ ή μάγειρα για τη δημιουργία της κουζίνας ενός μικρού εστιατορίου.

Έτσι, θα γνωρίζετε ακριβώς τι χρειάζεστε, πού το χρειάζεστε και τη γενική διάταξη της κουζίνας για να κάνετε τις διαδικασίες πιο αποτελεσματικές.

Καλή τύχη!

Αναπτύξτε την επιχείρηση τροφίμων σας με το Waiterio POS

Γίνετε μέλος 40.000 εστιατορίων χρησιμοποιώντας το σύστημα σημείων πώλησης

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

ΔΩΡΕΑΝ Λήψη

Πρόσφατα Άρθρα