Σχεδιασμός μενού εστιατορίου: Εφαρμογές, πρότυπα και δείγματα

Σχεδιασμός μενού εστιατορίου: Εφαρμογές, πρότυπα και δείγματα

Οι καλύτερες εφαρμογές για να σχεδιάσετε το μενού σας!

Δημοσιεύτηκε από Victor Delgadillo την 8 Οκτωβρίου 2021

Δεν είστε σίγουροι πώς να σχεδιάσετε ένα μενού εστιατορίου;

Δεν είστε σίγουροι ποια εργαλεία να χρησιμοποιήσετε για να σχεδιάσετε το μενού σας;

Το μενού ενός εστιατορίου είναι μια από τις πιο σημαντικές πτυχές που πρέπει να καθορίσουν οι ιδιοκτήτες για αυτό το είδος επιχείρησης.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη για να δημιουργήσετε το τέλειο μενού. Ο σχεδιασμός, οι τιμές, η διανομή και η οργάνωση των πιάτων και πολλά άλλα.

Αν τα έχετε όλα αυτά έτοιμα, ήρθε η ώρα να σχεδιάσετε το μενού του εστιατορίου σας.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας πω για:

  • Οι καλύτερες σχεδιαστικές εφαρμογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να το δημιουργήσετε
  • Σχετικά με το πώς μπορείτε να ορίσετε τα στοιχεία του μενού σας
  • Και ένα μάθημα βήμα προς βήμα για το πώς να δημιουργήσετε ένα χρησιμοποιώντας ένα από τα εργαλεία
  • Κι αλλα

Θα σας δώσω επίσης μερικά βασικά δωρεάν πρότυπα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να σχεδιάσετε το μενού του εστιατορίου σας αφού έχετε καλά καθορισμένες όλες τις λεπτομέρειες.

Ας το κάνουμε!

Πώς να φτιάξετε ένα μενού εστιατορίου;

Πριν ξεκινήσετε να σχεδιάζετε το μενού σας, πρέπει να ορίσετε διάφορες πτυχές του εστιατορίου σας ή τουλάχιστον, να χρησιμοποιήσετε το επιχειρηματικό σχέδιο και την ιδέα σας για να αντλήσετε έμπνευση για τη δημιουργία του μενού.

Να θυμάστε ότι το μενού του εστιατορίου σας πρέπει να είναι σύμφωνο με την εικόνα του , επομένως πρέπει να χρησιμοποιήσετε στοιχεία της ιδέας του εστιατορίου σας, την εσωτερική διακόσμηση του εστιατορίου σας και πολλά άλλα για να ορίσετε ένα κατάλληλο σχέδιο μενού.

Για παράδειγμα, εάν έχετε ένα πολύχρωμο εστιατόριο, δεν είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε ένα ασπρόμαυρο σχέδιο μενού, χωρίς άλλα χρώματα ή εικόνες.

Επίσης, αν πρόκειται για εστιατόριο που σερβίρει πιάτα με όμορφα επιμεταλλωμένα πιάτα, δεν μπορείτε να χάσετε την ευκαιρία να βάλετε φωτογραφίες στο μενού σας.

Αφού ορίσετε αυτά τα στοιχεία, μπορείτε να αρχίσετε να αναζητάτε τον καλύτερο τρόπο εκτέλεσης του σχεδίου.

4 Σχεδιάστε εφαρμογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε το μενού του εστιατορίου σας

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε το τέλειο μενού για το εστιατόριό σας.

Οποιαδήποτε εφαρμογή γραφικού σχεδίου ή διανυσματικής σχεδίασης είναι επαρκής για την εκτέλεση του σχεδίου.

Ωστόσο, μπορεί να μην γνωρίζετε ποιες εφαρμογές είναι οι καλύτερες για εσάς.

Για το λόγο αυτό, δημιούργησα μια λίστα με τις καλύτερες επιλογές, με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους για να ξέρετε από πού να ξεκινήσετε.

Canva

Canva εργαλείο επεξεργασίας φωτογραφιών

Το Canva είναι ένα πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών που είναι πολύ εύκολο στη χρήση.

Έχει πολλά πρότυπα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και να επεξεργαστείτε για να δημιουργήσετε το μενού του εστιατορίου σας μέσα σε λίγα λεπτά.

Διαθέτει επίσης μεγάλο αριθμό εικονογραφήσεων, εικόνων, βίντεο και πολλά άλλα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στα σχέδιά σας, γεγονός που το κάνει ακόμα πιο ευέλικτο.

Μπορείτε να τροποποιήσετε τα μεγέθη των αρχείων που θέλετε να δημιουργήσετε, ώστε το καθένα να είναι έτοιμο για εκτύπωση και να αποθηκεύσετε τα σχέδιά σας σε JPG, PNG, PNG χωρίς φόντο, MP4, GIF και PDF.

Αυτή είναι μια εφαρμογή που σχεδόν όλοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν, ειδικά επειδή υποστηρίζεται από όλες τις κινητές συσκευές και επίσης από τα πιο πρόσφατα προγράμματα περιήγησης.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Το Canva έχει πολλά πλεονεκτήματα — είναι μια σωτήρια εφαρμογή για όποιον θέλει να τη χρησιμοποιήσει και να εξοικονομήσει χρήματα αποφεύγοντας να πληρώσει έναν γραφίστα.

Είναι μια εφαρμογή freemium γιατί έχει μια δωρεάν έκδοση και μια πληρωμένη έκδοση που είναι επίσης πολύ φθηνή, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη τα οφέλη που προσφέρει.

Ως μειονέκτημα, αν και είναι πολύ εύκολο στη χρήση, αν δεν έχετε κάποιες γνώσεις γραφιστικής, ενδέχεται να μην μπορείτε να το εκμεταλλευτείτε πλήρως — λίγη εμπειρία δεν θα βλάψει.

Επίσης, εξακολουθεί να είναι λίγο περιορισμένη στη δωρεάν έκδοσή του και η επί πληρωμή επιλογή, αν και φθηνή, μπορεί να αντιπροσωπεύει ένα κόστος που ίσως δεν θέλετε να κάνετε.

Ένα άλλο μειονέκτημα είναι ότι πολλοί άνθρωποι και επιχειρήσεις χρησιμοποιούν αυτήν την εφαρμογή για να δημιουργήσουν σχέδια, επομένως το αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι πάντα 100% πρωτότυπο.

Ωστόσο, το κόστος πρόσληψης ενός γραφίστα για να δημιουργήσει το σχέδιό σας μπορεί να σας οδηγήσει και να μετατρέψει το Canva σε μια εξαιρετικά βιώσιμη επιλογή που δεν μπορείτε να προσπεράσετε.

Inkscape

Διανυσματική εφαρμογή σχεδίασης Inkscape

Το Inkscape είναι ένα δωρεάν διανυσματικό πρόγραμμα σχεδίασης ανοιχτού κώδικα — χρησιμοποιείται συχνά για να εξηγήσει τι πρέπει να είναι ένα πρόγραμμα ανοιχτού κώδικα.

Είναι επειδή είναι ένα καταπληκτικό πρόγραμμα με πολλά εργαλεία και λειτουργίες. Αυτό το καθιστά τον τέλειο ανταγωνισμό για παρόμοια προγράμματα της Adobe, τα οποία είναι πολύ ακριβά σε σύγκριση.

Το Inkscape είναι ευέλικτο και θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε πρωτότυπα διανυσματικά σχέδια, είτε είναι λογότυπα, μενού, πανό και πολλά άλλα.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Το κύριο πλεονέκτημα του Inkscape είναι η τιμή του — $ 0. Επιπλέον, έχει τις ίδιες λειτουργίες με παρόμοια διανυσματικά προγράμματα σχεδίασης και κινούμενων σχεδίων, επομένως είναι ένα πολύ πλήρες εργαλείο.

Μπορείτε να βρείτε πολλούς πόρους για να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το λογισμικό δωρεάν στο YouTube, το οποίο είναι γεμάτο με σεμινάρια και παραδείγματα για το τι μπορείτε να κάνετε με την εφαρμογή.

Επίσης, δεν έχει πολύ υψηλές απαιτήσεις όσον αφορά την επεξεργαστική ισχύ, επομένως το εμπόδιο εισόδου είναι χαμηλό.

Τα μειονεκτήματα του Inkscape είναι λίγα. Για παράδειγμα, εάν έχετε εμπειρία με άλλες εφαρμογές, μπορεί να χρειαστεί λίγος περισσότερος χρόνος για να μάθετε πώς να τις χρησιμοποιείτε.

Αν και δεν είναι δύσκολο στη χρήση, πρέπει να προσαρμοστείτε και αν δεν έχετε εμπειρία, μπορεί να χρειαστεί χρόνος για να σχεδιάσετε κάτι σε αυτό.

Ακόμα κι έτσι, αξίζει τον κόπο — μόλις αποκτήσετε κάποια εμπειρία με αυτό, θα μπορείτε να δημιουργήσετε όλων των ειδών τις εικόνες, τα μενού, τα banner, τα κινούμενα σχέδια και πολλά άλλα γραφικά στοιχεία για το εστιατόριό σας.

Adobe Spark

Εργαλείο σχεδίασης Adobe Spark

Το Adobe Spark είναι μια άλλη καταπληκτική εφαρμογή γραφικού σχεδιασμού για κινητές συσκευές Android και iOS. Είναι πολύ παρόμοιο με το Canva, αλλά ενσωματώνεται καλύτερα με τις περισσότερες εφαρμογές της Adobe, επομένως η ροή εργασίας είναι πολύ καλύτερη.

Αυτή η εφαρμογή σάς δίνει επίσης πρόσβαση σε πρότυπα, εικόνες, εικονογραφήσεις, γραμματοσειρές και πολλά άλλα.

Είναι εύκολο στη χρήση, καθώς έχει απλοποιημένες λειτουργίες για κινητά τηλέφωνα και tablet — αν και αυτό δεν μειώνει τη δύναμή του ή την ευελιξία του.

Διαθέτει πολλές λειτουργίες, όπως μετατροπή βίντεο σε GIFS και αντίστροφα, διαγραφή του φόντου των εικόνων, αλλαγή μεγέθους εικόνων και βίντεο και πολλά άλλα.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Το Adobe Spark είναι εξαιρετικό αν δεν έχετε μεγάλη εμπειρία στη γραφιστική χάρη στον μεγάλο αριθμό προτύπων του, μέσα στα οποία θα βρείτε πρότυπα ψηφιακών μενού.

Εκτός από αυτό, τα οφέλη είναι πολύ παρόμοια με το Canva.

Από την άλλη πλευρά, αυτή η εφαρμογή απαιτεί περισσότερη εμπειρία σχεδίασης από την Canva και για να αξιοποιήσετε περισσότερα από αυτήν, είναι καλή ιδέα να έχετε τις άλλες εφαρμογές της Adobe και κάποια εμπειρία στη χρήση τους.

Και αν σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε σε συνδυασμό με άλλες εφαρμογές της Adobe, η τιμή ανεβαίνει λίγο περισσότερο.

Adobe Illustrator

Λογισμικό σχεδίασης και εικονογράφησης Adobe Illustrator

Το Adobe Illustrator είναι ένα άλλο πρόγραμμα από το Adobe Creative Cloud και υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια. Είναι ένα πρόγραμμα που χρησιμοποιείται για διανυσματική απεικόνιση και σχεδιασμό, παρόμοιο με το Inkscape.

Ωστόσο, όλες οι λειτουργίες του Inkscape εμπνεύστηκαν από τις λειτουργίες του Adobe Illustrator, επομένως είναι αναμφισβήτητα η αρχική ιδέα του προγράμματος — και χωρίς αμφιβολία η πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη σε πολλές βιομηχανίες.

Αυτό το πρόγραμμα έχει όλες τις απαραίτητες και όχι και τόσο απαραίτητες λειτουργίες που μπορείτε να σκεφτείτε για να δημιουργήσετε λογότυπα, εικονογραφήσεις, εξώφυλλα βιβλίων, στοιχεία επωνυμίας και περισσότερα γραφικά στοιχεία.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Το κύριο πλεονέκτημα του Illustrator είναι ότι είναι το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο πρόγραμμα και διαθέτει μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών πόρων, μαθημάτων και πολλά άλλα. Επιπλέον, είναι πολύ εύκολο στη χρήση για κάθε έργο που απαιτεί εικονογραφήσεις, επομένως θα είναι χρήσιμο για όλα τα είδη σχεδίων.
Σε αντίθεση με το Spark, αυτό το λογισμικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς άλλα προγράμματα Adobe Creative Cloud.

Είναι επίσης συμβατό με κινητές συσκευές, iOS, Windows και macOS.

Το κύριο μειονέκτημα αυτού του λογισμικού είναι η τιμή του 20,99 $ ανά μήνα, η οποία δεν είναι τόσο ακριβή.

Ωστόσο, θα χρειαστείτε αρκετή γνώση και εμπειρία για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το πρόγραμμα — εάν όχι, θα πετάξετε χρήματα για ευχαρίστηση!

Αλλες εφαρμογές

Εφαρμογή σχεδίασης Corel Draw

Άλλες εφαρμογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι:

  • Corel DRAW : Το βασικό λογισμικό γραφικού σχεδιασμού — και ένα από τα πιο ακριβά στην αγορά!
  • InDesign : Ιδανικό για απλά σχέδια και, όπως είναι από την Adobe, έχει ενσωματώσεις για τις υπόλοιπες εφαρμογές Adobe Creative Cloud.
  • Photoshop : Σίγουρα το έχετε ξανακούσει για αυτό!
  • Desygner : Μια εφαρμογή επεξεργασίας φωτογραφιών για προγράμματα περιήγησης. Μοιάζει πολύ με το Canva.
  • GIMP : Αυτό είναι το λογισμικό ανοιχτού κώδικα που μοιάζει περισσότερο με το Photoshop. Αν και είναι λίγο δύσκολο στη χρήση, είναι δωρεάν.

Αυτές οι εφαρμογές είναι εξαιρετικές για το σχεδιασμό του μενού του εστιατορίου σας.

Ωστόσο, δεν ήθελα να τα αναφέρω γιατί κάποια από αυτά είναι ακριβά (σε σένα μιλάω CorelDRAW ) και άλλα έχουν τα ίδια ή πολύ παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτά που ανέφερα παραπάνω.

Δημιουργία μενού Βήμα προς βήμα

Κενή σελίδα Canva

Σε αυτή την ενότητα, θα σας δώσω λεπτομέρειες σχετικά με τη δημιουργική διαδικασία και την εκτέλεση του σχεδίου.

Για να διατηρήσω αυτό το παράδειγμα απλό, θα χρησιμοποιήσω το Canva για να δημιουργήσω μια απλή διάταξη — είναι εύκολο στη χρήση, επομένως τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι τέλεια για όσους δεν έχουν εμπειρία σχεδίασης. Ας αρχίσουμε!

Καθορίστε τις Πληροφορίες μενού

Πριν ξεκινήσετε, πρέπει να ορίσετε όλα τα στοιχεία που θα δημιουργήσουν το μενού. Τα κυριότερα είναι:

  • Ο αριθμός των πιάτων
  • Το όνομα των πιάτων
  • Τιμές κάθε πιάτου
  • Η διανομή και οργάνωση των πιάτων

Έχω ορίσει αυτά τα στοιχεία σε ένα έγγραφο των Εγγράφων Google, έτσι ώστε ο σχεδιασμός του μενού να είναι ευκολότερος — απλώς αντιγράψτε και επικολλήστε.

Αφού ορίσετε όλα αυτά, μεταβείτε στο επόμενο βήμα.

Καθορίστε τα γραφικά στοιχεία του μενού

Χρωματική παλέτα χρωμάτων

Υπάρχουν αρκετά γραφικά στοιχεία που πρέπει να ορίσετε κατά τη δημιουργία του μενού του εστιατορίου σας.

Τα πιο σημαντικά είναι:

  • Χρώματα — μελετήστε την ψυχολογία του χρώματος.
  • Χρήση γραφικών στοιχείων, όπως εικονογραφήσεις και εικόνες — είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιείτε φωτογραφίες υψηλής ποιότητας των πιάτων σας.
  • Χρησιμοποιώντας στοιχεία επωνυμίας, όπως λογότυπα, σλόγκαν και άλλα — μπορείτε να ανεβάσετε όλα αυτά τα στοιχεία στο Canva!
  • Και η γραμματοσειρά που θα χρησιμοποιήσετε — θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε δύο έως τρεις ευανάγνωστες γραμματοσειρές, αλλά συνεπείς με τα άλλα στοιχεία.

Κάθε ένα από αυτά τα στοιχεία πρέπει να είναι σύμφωνο με την ιδέα του εστιατορίου σας και τη στρατηγική επωνυμίας σας.

Αυτό είναι αυτό που έχω κάνει:

  • Έχω χρησιμοποιήσει ένα εργαλείο που ονομάζεται Coolors για να δημιουργήσω τα χρώματα για το μενού μου.
  • Θέλω να χρησιμοποιήσω απλά γραφικά στοιχεία και φυσικά θα χρησιμοποιήσω το λογότυπο Waiterio για να αναγνωρίσω το εστιατόριό μου.
  • Θέλω να χρησιμοποιώ εικόνες στο μενού μου, αλλά δεν έχω εικόνες από τα πιάτα μου — ειδικά επειδή το εστιατόριό μου είναι φανταστικό . Έτσι αποφάσισα να χρησιμοποιήσω δωρεάν εικόνες Canva για επαγγελματικό εφέ.
  • Τέλος, το εστιατόριό μου είναι γρήγορο φαγητό και οι πελάτες μου είναι χαλαροί, χαλαροί και νέοι. Γι' αυτό θα χρησιμοποιήσω μια στυλιζαρισμένη και φρέσκια γραμματοσειρά για το σχέδιό μου.

Έχω ήδη ορίσει όλα τα γραφικά στοιχεία μου — ελπίζω να το κάνετε και εσείς. Στο επόμενο βήμα!

Επιλέξτε το μέγεθος και την κατανομή του αρχείου

Το μέγεθος είναι μια άλλη σημαντική πτυχή που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Τα μενού μπορεί να είναι διαφορετικών μεγεθών, ωστόσο, καλό είναι να χρησιμοποιείτε ένα κατάλληλο μέγεθος για το μενού σας, ώστε να ταιριάζουν όλα.

Όσο περισσότερα στοιχεία έχει το μενού σας, τόσο μεγαλύτερο θα πρέπει να είναι — δεν είναι καλή ιδέα να έχετε ένα μενού 50 ειδών σε μία σελίδα.

Επιπλέον, θα πρέπει να λάβετε υπόψη το κόστος της εκτύπωσης και τη διάταξη του σχεδίου σας.

Για παράδειγμα, για μενού μεγέθους letter, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μέγεθος 2550x3300 pixel, το οποίο είναι το μέγεθος ενός φύλλου γράμματος στα 300 DPI για τυποποιημένες εκτυπώσεις.

Αυτό θα σας εγγυηθεί την καλύτερη ποιότητα εκτύπωσης.

Ξεκινήστε να σχεδιάζετε

Il Waiterio Απλό μενού ψεύτικο μενού εστιατορίου παράδειγμα

Όταν έχετε ορίσει όλα τα προηγούμενα στοιχεία, είναι ώρα να ξεκινήσετε τη δημιουργία του μενού.

  1. Δημιουργήστε ένα νέο έγγραφο με το μέγεθος που έχετε επιλέξει για το μενού σας. Χρησιμοποίησα ένα γράμμα.
  2. Μπορείτε να επιταχύνετε τη διαδικασία σχεδίασης επιλέγοντας ένα από τα διαθέσιμα πρότυπα. Διάλεξα ένα πολύ απλό.
  3. Επιλέξτε τίτλους, γράμματα για τα πιάτα και τις περιγραφές και όλα τα είδη γραφικών στοιχείων.
  4. Προσθέστε χρώμα, εικόνες φόντου και πολλά άλλα. Να έχετε πάντα υπόψη σας την αντίθεση των γραμμάτων — πρέπει να είναι ευανάγνωστα.
  5. Όταν το μενού σας είναι έτοιμο, απλώς κατεβάστε το σε μορφή PDF και είναι έτοιμο για εκτύπωση.

Και αυτό είναι όλο. Η δημιουργία της διάταξης για αυτό το παράδειγμα διήρκεσε περίπου 20 λεπτά! Δείτε το εδώ:

Μενού και πρότυπα εστιατορίου

Εάν το κάνατε μέχρι εδώ, είστε τυχεροί, γιατί τώρα θα μοιραστώ μαζί σας τρία απλά πρότυπα που δημιούργησα με την Canva και τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να σας καθοδηγήσουν όταν σχεδιάζετε το μενού του εστιατορίου σας.

Επίσης, θα μοιραστώ τη διάταξη που έχω χρησιμοποιήσει για κάθε πρότυπο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι έχω δημιουργήσει αυτά τα πρότυπα με βάση τη μηχανική του μενού και τις μελέτες που έγιναν σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι σαρώνουν το μενού ενός εστιατορίου.

Ελπίζω να είναι χρήσιμα για εσάς!

Βασικό πρότυπο μενού μιας σελίδας

Βασικό πρότυπο μενού μιας σελίδας

Τα μονοσέλιδα μενού χρησιμοποιούνται ευρέως σε μικρές επιχειρήσεις.

Οι πιο σημαντικές περιοχές αυτού του τύπου μενού επισημαίνονται στο ακόλουθο παράδειγμα:

Παράδειγμα μενού με τεμπέλικα burger

Δημιούργησα αυτό το παράδειγμα χρησιμοποιώντας το Canva. Είναι για ένα εστιατόριο γρήγορου φαγητού που ονομάζεται "Lazy Burger".

Όπως μπορείτε να δείτε, το όνομα του εστιατορίου, ο σχεδιασμός και τα ονόματα των στοιχείων του μενού καθιστούν εύκολο να γνωρίζετε τι είναι αυτό το εστιατόριο.

Σημείωση: Λάβετε υπόψη ότι αυτό είναι ένα πολύ υπερβολικό παράδειγμα!

Διπλωμένο πρότυπο μενού

Παράδειγμα μενού μπιφτέκι σε δύο σελίδες

Αυτό το πρότυπο μενού είναι απλούστερο και χρησιμοποιεί την ίδια διάταξη και σάρωση με το παραπάνω μενού.

Επιπλέον, αυτός ο τύπος μενού έχει περισσότερο χώρο, ώστε να μπορείτε να προσθέσετε περισσότερα πιάτα από το εστιατόριό σας για να το αξιοποιήσετε στο έπακρο.

Όπως μπορείτε να δείτε, το μενού έχει έναν αισθητό χώρο στη μέση και αυτό γιατί είναι ένα μενού που διπλώνεται στη μέση, με αποτέλεσμα ένα πιο λεπτό μενού.

Μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από την εξωτερική πλευρά για να προσθέσετε λεπτομέρειες επωνυμίας ή ακόμα περισσότερα πιάτα!

Πρότυπο μενού Trifold

Βασικό πρότυπο μενού Trifold

Το τρίπτυχο πρότυπο μενού είναι ένα πολύ ενδιαφέρον και ευρύχωρο σχέδιο.

Ο τρόπος με τον οποίο οι πελάτες σαρώνουν τριπλό μενού είναι πιο περίπλοκος, καθώς είναι ένα μενού τριών ενοτήτων.

Παράδειγμα lazy burger μενού Trifold

Ωστόσο, κάθε ενότητα αυτού του μενού χωρίζεται σε διαφορετικές κατηγορίες πιάτων, επομένως η σάρωση μενού μοιάζει πολύ με αυτήν μιας μεμονωμένης σελίδας.

Άλλες σκέψεις κατά το σχεδιασμό του μενού σας

Σας συνιστούμε να διαβάσετε τα άλλα άρθρα μας σχετικά με το σχεδιασμό μενού και άλλα σχετικά θέματα, ώστε να γνωρίζετε τι να βάλετε στο μενού σας και πολλά άλλα:

Όλοι αυτοί οι πόροι θα σας βοηθήσουν να πάρετε αποφάσεις σχετικά με το σχεδιασμό του μενού σας, το οποίο θα τοποθετήσετε στο μενού, καθώς και να καθορίσετε τις τιμές και το περιθώριο κέρδους κάθε πιάτου.

Αυτό είναι σημαντικό καθώς αφορά τη διάταξη του μενού καθαυτή — κάτι τόσο απλό όσο η χρήση τιμών 5% υψηλότερες από τις τιμές του ανταγωνιστή σας μπορεί να μειώσει τις πωλήσεις σας, ακόμη και για πένες.

Επίσης, μη διστάσετε να ελέγξετε περισσότερους πόρους από το MustHaveMenus .

Δεν είστε σίγουροι για τις σχεδιαστικές σας ικανότητες;

Δοκιμάστε το εργαλείο δημιουργίας σελίδων Waiterio και αποκτήστε πρόσβαση σε μια απλή, κομψή, ψηφιακή λύση μενού ενσωματωμένη με το υπόλοιπο σύστημα POS.

Ξεκινήστε να προσφέρετε παραγγελίες σε πακέτο ή online, παράδοση και πολλά άλλα. Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα δημιουργίας σελίδων Waiterio εδώ .

Είναι έτοιμο το μενού σας;

Αναπτύξτε την επιχείρηση τροφίμων σας με το Waiterio POS

Γίνετε μέλος 40.000 εστιατορίων χρησιμοποιώντας το σύστημα σημείων πώλησης

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

ΔΩΡΕΑΝ Λήψη

Πρόσφατα Άρθρα