8 tipp az új étterem sikeréhez

8 tipp az új étterem sikeréhez

üzleti tippek az új vendéglők számára

Feladta: Michael Elkins, 2017. november 21.

Az éttermek, vendéglők, környéki éttermek és egyéb élelmiszerekkel foglalkozó vállalkozások új tulajdonosai sokféleképpen viszonyulnak a konyhához, és vonzó légkört teremtenek ügyfeleik számára. Az első szabály azonban mindig minden kulináris műveletre érvényes - Ön vállalkozást vezet. Nem számít, mennyire szereti az ételt, a főzést vagy az ügyfelekkel való kapcsolattartást, stratégiai módon kell irányítania üzleti tevékenységét.

A legjobb élelmiszeripari vállalkozások megkönnyítik az élelmiszer-üzlet megjelenését, mert a tulajdonosok vagy a vezetők úgy készülnek, mintha csatába szállnának. A küldetés az, hogy minden ügyfél számára nagyszerű élményt nyújtson, amely magában foglalja az étkező megfelelő hangulatának létrehozását, a bajtársiasság ösztönzését a vendégek körében és a remek ételek szállítását. Íme nyolc tipp az új élelmiszer-üzlet irányításához:

1. Kutassa meg az új étterem nyitásának üzleti vonatkozásait

Az üzleti élet megkezdése előtt számos üzleti részletet meg kell tervezni , de ebben a cikkben nem lehet mindegyiket bemutatni. A költségek és a hely azonban mindenhol kritikus.

Meg kell kutatnia minden olyan élelmiszeripari vállalkozás megnyitásának jogi követelményeit, ahol működni kíván. A legfontosabb kutatási területek a következők:

  • Milyen biztosításra van szükség? Mi ajánlott az adott vállalkozás számára?
  • Milyen engedélyekre, licencekre és regisztrációkra van szükség az élelmiszeripari vállalkozás megkezdéséhez a régiójában? Ez magában foglalja a forgalmi adók engedélyének megszerzését, az egészségügyi engedélyek megszerzését, az üzleti engedély regisztrálását, az alkoholtartalom engedélyének regisztrálását (ha szükséges) és a kormányzati szerveknél történő regisztrációt.
  • Az ERP rendszer és a POS szoftver sok feladatot automatizálhat és növelheti az eladásokat, ezért el kell döntenie, melyik szoftvert szeretné használni az üzleti életében?
  • Hogyan fogja kezelni számviteli, bérszámfejtési és beszámolási feladatait?
  • Milyen biztonsági problémákkal szembesülhet?
  • Szolgálsz alkoholt, bort és / vagy sört? Hogyan fogja biztosítani, hogy a kormány megfeleljen a szabályozásnak, és megakadályozza a felelősséget?

2. Tervezze meg a fő koncepciót

Válasszon egy koncepciót / típust az étterme vagy az élelmiszeripari vállalkozása számára. Ez a teljes terv az étterméhez. Ez mindent tartalmaz az étteremmel kapcsolatban, pl.

  • Étterem neve
  • Szolgáltatási stílus (finom étkezés, család, gyorsétterem, kávézó, élelmiszer-teherautó)
  • Éttermi dekoráció és hangulat
  • Éttermi konyha és menü

Ezt különféle tényezők szerint kell megválasztania, mint például a hely, a költségvetés stb. További információkért olvassa el ezt a cikket az étterem koncepciójának kiválasztásáról

Az étterem témája azért is fontos, mert ettől különleges az étterem. Válasszon egy témát a tartózkodási helye és a megcélzott ügyfelek szerint.

3. Fogadja el az online megrendeléseket

Manapság az ügyfelek gyakran az interneten kutatják az étkezdeit, mielőtt meglátogatnák őket. Ezért kritikus a menü online közzététele. A látogatás előtt ellenőrzik a létesítmény online véleményét is.

Ezért fontos regisztrálni az élelmiszeripari vállalkozását a „Google Cégem” oldalon. Arra is fel kell kérnie barátait és családtagjait, hogy tegyenek közzé néhány 5 csillagos értékelést az étteremről.

Több étterem fogad online megrendelést üzleti tevékenységének bővítése érdekében. Ez nagyon fontos, különösen a globális járvány után. Ennek oka, hogy egyre több vásárló rendel ételt online.

Online megrendelések fogadásához rendelkeznie kell egy internetes rendeléssel rendelkező webhellyel. Ez a folyamat egy kicsit bonyolult, mivel a weboldal felépítése és fenntartása nem könnyű feladat. De manapság vannak erős szoftver lehetőségeket, hogy ez a folyamat könnyű. Például. A Waiterio éttermi webhely-készítője automatikusan létrehozhat és fenntarthat egy weboldalt az Ön élelmiszer-vállalkozásához.

Ily módon megkezdheti az online megrendelések fogadását, és drasztikusan növelheti üzleti bevételeit.

4. Alkalmazkodjon az aktuális étkezési trendekhez

Sok új étteremtulajdonos világos, konkrét tervvel rendelkezik az étteremmel kapcsolatban. De ne feledje, Ön olyan vállalkozást vezet, amely különböző típusú embereket szolgál ki. Üzleti sikere azon múlik, hogy kielégíti-e a különböző ízlésű és preferenciájú ügyfeleket.

Ezért kell egy okos vendéglőnek:

  • Kínáljon drága és megfizethető menüpontokat egyaránt
  • Egészítsen be egészséges ételeket a menüben
  • Kínáljon vegán / vegetáriánus ételeket azoknak az ügyfeleknek, akik a vegán vagy vegetáriánus étrendet kedvelik
  • Engedélyezzen különleges megrendeléseket azok számára, akik speciális diétát tartanak

Az élelmiszer-üzlet számára elengedhetetlen a rugalmas és alkalmazkodó képesség

Az étkezési trendek gyorsan fejlődnek, és a mai étkezde gyakran igényel egészségesebb menüpontokat, egyedi előkészítéseket, sőt részletes információkat is tartalmaz a menüpontról.

Érdemes kutatnia a nemzeti, nemzetközi és helyi étkezési trendekről, hogy értékes ötleteket szerezzen. Alkalmazkodjon a tartózkodási helye és az ügyfél profilja szerint. Megtekintheti a legnépszerűbb éttermek menüit is, hogy minél több betekintést nyerjen.

Tudja meg, milyen étkezési lehetőségek állnak rendelkezésre az Ön környékén, és próbáljon meg olyan menüt kialakítani, amely visszhangzik a helyiektől, de valami egyedülállóat kínál, amit versenytársai nem kínálnak vagy nem kínálnak.

5. Szervezett módon működtesse éttermét

Az étkezde - a konyhától vagy az étkezési koncepciótól függetlenül - gyakran vékony haszonkulccsal működik. Ezért kritikus fontosságú a készlet, a pazarlás, a lopás, az adagméret és a rossz gazdálkodás ellenőrzése. Számolnia kell az egyes menüpontok összetevőinek költségeit. Az étkezési költségek kiszámítása után kiszámíthatja étterme haszonkulcsát. Ezekkel az adatokkal beállíthatja a megfelelő árat a menüpontokhoz.

Kattintson ide, hogy mindent megtudjon az éttermi ételköltségekről és az éttermi haszonkulcsról .

Az infláció miatt a nyereséges menüpontok veszteségesen futhatnak. Ezért fontos az árak rendszeres frissítése. A kismértékű áremelkedéseket az ügyfelek könnyebben elfogadják, mint a hirtelen, drasztikus áremelkedéseket.

A hulladék minimalizálása jó módszer a profit növelésére az ár emelése nélkül. Lehetetlen elkerülni az összes hulladékot, de kritikus fontosságú a helyzet figyelemmel kísérése és a hulladék keletkezésének megismerése érdekében. Ha szakácsai vagy a konyhai alkalmazottak sok hibát követnek el, vagy túl nagy ételadagokat szolgálnak fel, akkor bizonyos lépéseket kell tennie annak ellenőrzésére.

Szervezett élelmiszer-vállalkozás működtetése jelentősen javíthatja étterme haszonkulcsát.

A szisztematikus működés biztosításához:

  • Legyen pontos és megbízható számviteli rendszere
  • Kövesse nyomon a készletét
  • Végezzen technikákat az élelmiszer-pazarlás csökkentésére
  • Kövesse nyomon az értékesítési jelentéseket stratégiai döntések meghozatalához

Tipp : Jó egy éttermi menedzsment szoftvert használni, mivel ez megkönnyíti az étterem működésének szisztematikus és hatékony futtatását.

6. Bérelje fel és kezelje hatékonyan étterme személyzetét

Az ügyvezetők gyakran a legnagyobb problémát jelentik a vendéglősök számára. Ezért fontos egy szervezett irányítási rendszert létrehozni az éttermi személyzet számára. A sikeres vendéglősök megértik, hogy munkatársaik kritikusak, mert közvetlenül kapcsolatba lépnek az ügyfelekkel és elkészítik az ételüket is.

Személyzeti igényei az évszaktól, a különleges eseményektől, az időjárástól, a helyi fesztiváloktól, a turisták számától és más tényezőktől függően változnak.

Általában:

  • Alkalmas alkalmazottak felvétele hosszú távra: A türelem és az alaposság segít a legjobb személyzet megtalálásában.
  • Képezze személyzetét: Ez a folyamat eltart egy ideig. Ezért jó olyan személyzetet felvenni, aki hosszú távon dolgozhat az éttermében.
  • Ideiglenes alkalmazottak felvétele: Forgalmas évszakokban vagy vészhelyzetekben ideiglenesen kiegészítő személyzetet kell alkalmaznia.

Meg kell vizsgálnia olyan dolgokat is, mint a fizetések, az ellátások, az egészségbiztosítás és az ütemezés. Végezzen online kutatásokat az alkalmazottak ütemezéséről, a bérszámfejtésről és az állami alkalmazottak szabályozási követelményeiről.

7. Hirdesse vállalkozását a közösségi médiában

Manapság nem csupán barátokra és családtagokra vonatkozó javaslatokra kell támaszkodnia az élelmiszeripari vállalkozás népszerűsítése érdekében. Lehetősége van arra, hogy a közösségi médiát és más weboldalakat felhasználja az élelmiszer-vállalkozás számára való kitettség megszerzéséhez.

Ezért építsen online jelenlétet éttermében.

Ha túl elfoglalt vagy, vagy nem tudod, hogyan indulj el, akkor az „fiverr.com” vagy a „freelancer.com” oldalról szabadúszót vehet fel az online marketing csatornáid felépítéséhez. Ezt csak egyszer kell megtennie, és általában nagyon megfizethető. Keressen olyan szolgáltatásokat, mint a „helyi SEO”, „Google üzleti”, „üzleti közösségi média” stb.

8. Építsen alternatív bevételi forrásokat

Az olyan tényezők, mint a férőhelyek száma, a forgalom és a kiszolgálás sebessége, gyakran korlátozzák az élelmiszeripari vállalkozások jövedelmi potenciálját. Ezért az élelmiszeripar számos vállalkozója más bevételi forrásokat hoz létre élelmiszeripari vállalkozásai számára. Íme néhány ötlet egy alternatív jövedelemforrás létrehozására az élelmiszer-vállalkozás számára:

  • Helyszíni és helyszíni vendéglátás
  • Végrehajtási rendelések
  • Előfőzött ételek a gyors felvételhez, például dobozos ebéd, szendvics stb.
  • Palackozott, konzerv és csomagolt élelmiszerek
  • Szállítási szolgáltatások
  • Éttermi élelmiszer-teherautók
  • Áruárusítás, amely tartalmazhat kulináris felszereléseket és felszereléseket, a cég logójával ellátott ruhákat, turisztikai emlékeket és a helyi sportcsapat termékeit
  • Partik, találkozók és különleges események, például étel- és borkóstolók szervezése
  • Élelmiszer-teherautók, amelyek különböző környéken keringenek, és bővítik elérhetőségét
  • Adjon el extra cikkeket, például süteményeket, desszerteket és kenyeret

Ez csak néhány a kritikus területek közül, amelyeket figyelembe kell vennie egy új étterem nyitásakor. Nem tehet meg mindent saját maga, ezért be kell vezetnie könyvelési és szoftverrendszereket a nyilvántartás vezetésének, a jelentések kitöltésének és az üzleti teljesítmény figyelemmel kísérésének automatizálására.

Fontos meghatározni az illetékes munkatársakat, hogy az igazgatási feladatokat minden alkalmazott számára egyenlően átruházzák.

Üdvözöljük az Étterem siker blogjában, ahol kritikus információkat találhat vállalkozásának megnyitásáról és irányításáról.

Növelje élelmiszeripari vállalkozását a Waiterio POS segítségével

Csatlakozzon 40 000 étterembe a waiterio értékesítési pontok rendszerével

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Ingyenes letöltés

Friss cikkek