Hogyan készítsünk webhelyet az étterme számára? (A legkönnyebb módszer)

Hogyan készítsünk webhelyet az étterme számára? (A legkönnyebb módszer)

Készítsen funkcionális weboldalt az étterméhez

Feladta: Michael Elkins, 2020. december 1.

Hogyan készítheti el éttermi webhelyét webfejlesztő alkalmazása nélkül?

Ezekben a kihívásokkal teli időszakokban nagyon fontos, hogy az éttermek működőképes weboldallal rendelkezzenek.

Miért van szükség weboldalra az étterméhez?

Valójában egy weboldal segít az étterem marketingjében.

De ami a legfontosabb, egy weboldal lehetővé teszi az étterem számára, hogy online elvihető és kézbesítési szolgáltatásokat kínáljon ügyfeleinek.

Egy weboldal lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy online rendeljenek.

A kézbesítési szolgáltatások a járvány után egyre népszerűbbek, és úgy gondolom, hogy a jövőben is tovább fog növekedni.

Szóval, hogyan lehet egy teljesen működő éttermi weboldalt létrehozni, amely képes kezelni az online megrendeléseket?

Ebben a cikkben több módszert is áttekintek, hogy tájékoztassam Önt arról, hogyan készíthet webhelyet az étterme számára.

Tipp: Beszélek az étterme webhelyének felépítésének legegyszerűbb módszeréről is.

Hogyan készítsünk weboldalt egy étterem számára? (Gyors áttekintés)

Egy ember dolgozik a számítógépen

3 lehetőség van, hogy építsenek egy funkcionális honlapot a vendéglőtől:

  1. Wordpress
  2. Webhely-készítő platformok
  3. Étterem POS platformok

Nézzünk át egy áttekintést ezekről a módszerekről:

  • WordPress: (bonyolult módszer) Ehhez meg kell vásárolnia egy webhelydomaint és egy webhely-tároló csomagot (erről később beszélünk). Szüksége lesz bizonyos műszaki ismeretekre a WordPress webhely felépítéséhez és karbantartásához.
  • Webhely-készítő platformok: (Viszonylag egyszerűbb módszer) A webhely-készítő platformokat néha előnyben részesítik a WordPress-szel szemben, mivel sokkal könnyebben kezelhetők. De általában drágábbak és lassabbak, mint egy WordPress webhely.
  • Étterem POS platform: (A legegyszerűbb módszer) Ez a weboldal készítő szoftver, amely integrálva van az étterem POS rendszerébe. Néhány perc alatt létrehozhat egy weboldalt az Ön számára.
    Ezenkívül automatikusan karbantartja az Ön weboldalát, így nem kell fizetnie a technikusért, ha valami baj történik. Például automatikusan frissíti a webhely menüjét és az árakat, valahányszor változtat a POS platformján.

Webhely-készítő rendszerek az étterem tulajdonosainak

Illusztráció: honlapépítés

Nagyon sok webhely-készítő platform található az interneten. Számos lehetőség kínálkozik az étterme webhelyének megszerzésére sok pénz elköltése nélkül. Az éttermek legnépszerűbb webhelygenerátorai közé tartozik:

Most részletesebben fogunk beszélni ezekről a módszerekről.

Webhely készítése WordPress vagy Website Builder rendszer használatával (a nehezebb módszer)

Wordpress logó

Sokat kell fedeznie a weboldal felépítésével kapcsolatban, de a legtöbb webhelygenerátor lépésről lépésre ad útmutatást saját szoftveréhez. Mindazonáltal elengedhetetlen annak megértése, hogy mi van benne, ha nincs tapasztalata a weboldal készítésében.

Íme a webhely 3 legfontosabb eleme:

  • 'Domain': Ez az étterem webhelyének webcíme. Például: "www.chicago-sushi.com".
  • „Platform”: Ez az a keretrendszer, amelyen a webhelye tárolva van. Például WordPress, Wix, Squarespace. Ez a weboldal készítő rendszere.
  • „Tárhely”: Ez az a kiszolgáló cég, amely számítógépeit használja az Ön weboldalának online fenntartására. A Wix-hez hasonló weboldal-készítő rendszereknek saját tárhelyük van, de ha a WordPress programot választja, akkor olyan tárhelyszolgáltatót kell választania, mint a GoDaddy vagy a Dreamhost.

Manapság nem kell tudni, hogyan kell kódolni. Saját webhelyet létrehozhat olyan webhely-készítő rendszerrel, mint a Wix vagy a WordPress . Néhány webhelygenerátor a WordPress segítségével több tervezési és tartalomkezelési lehetőséget kínál.

A webhely WordPress vagy Wix használatával történő elkészítésének eljárásai a következők:

1. Válasszon tárhelyszolgáltatót / Webhely-készítőt

Ha WordPress-t használ, akkor tárhelyszolgáltatót kell választania. Sok olyan vállalat van, amelyet korábban említettünk, például az A2hosting, a Godaddy stb., Amelyek biztosítják a WordPress tárhelyet.

Míg a weboldal-készítő céget választja, jobb választani az éttermi weboldalakra szakosodott vállalatokat. Ezek a vállalatok előre megtervezett éttermi weboldal-sablonokkal rendelkeznek, amelyek sokféle éttermi tevékenységhez alkalmasak.

2. Válasszon tárhely-tervet

Tárhely-tervet kell választania attól függően, hogy hány látogatót fogad a webhelye, és milyen digitális tárhelyre lesz szüksége.

Azt mondanám, hogy bármilyen alapterv elég lenne egy kis-közepes étterem számára. Még egy alapvető tárhely-terv is képes 50 000 látogatót kezelni havonta, ami a legtöbb étterem számára elegendő.

Azt is javasolnám, hogy ingyenesen próbálja ki a tárhely szolgáltatást. A legtöbb tárhelyszolgáltató 15 napon belül visszaadja a pénzét, ha nem elégedett a szolgáltatással.

Megjegyzés: Ha nem elégedett, a WordPress esetében webhelyét átadhatja egy másik tárhelyszolgáltatónak. Ezt azonban nem lehet megtenni olyan weboldal-készítőkkel, mint a Wix vagy a Squarespace.

3. Szerezzen be egy domain nevet

A domainje az az egyedi webcím, amelyet az emberek beírnak az Ön webhelyének megtalálásához. Például; A www.eaglepizza.com egy domain név.

A domainnevedet néha ingyen kínálják a webhelykészítőnél vagy a tárhelyszolgáltatónál. A domain név az URL-ben használt név, és fontos, hogy emlékezetes és rövid nevet válasszon, amely leírja az éttermet.

Ügyeljen arra is, hogy a tárhelyszolgáltató megváltoztatása esetén is megőrizze a domain nevét.

4. Válasszon egy funkcionális weboldaltervet

A gyönyörű kivitel és a gyönyörű grafika hasznos lehet, ha kiegészítik az étterem koncepcióját .

Az egyszerűség, a felhasználóbarát és a tiszta szervezés fontosabb, mint a frappáns formatervezés. A funkcionalitás a legfontosabb tényező.

Webhelyének végső célja, hogy minél több ügyfélhez jusson és feldolgozza az online megrendeléseket. Tehát válasszon egy weboldal témát és sablont, amely megkönnyíti az ügyfelek számára a megrendelések leadását vagy az elérhetőségi adatok megtalálását.

A bonyolult díszes minták és sablonok kiválasztása lelassíthatja webhelyét, és megnehezítheti ügyfelei számára az online megrendelést az étteremből.

Összegzés: Az étterem webhelyének sablonjának egyszerűnek és könnyen használhatónak kell lennie.

5. Készítsen tartalmat a webhelyéhez

A tartalom tartalmaz írott anyagokat, videókat, fotókat és grafikákat. Az étterem márkajelzéséhez elengedhetetlen a jó logó és a színséma.

A menü, az ügyfél ajánlások és vélemények is fontosak. Manapság elengedhetetlen az étterem és a versenytársak megkülönböztetése. Ezt sokféleképpen megteheti. Például, ha rengeteg pozitív véleményt szerez az interneten, az kiválóan alkalmas az étterem márka hírnevére.

A webhelykészítő szoftver általában biztosítja a tartalomkezelő rendszert. A WordPress jó tartalomkezelő rendszert és weboldal-tervezősablonokat is kínál, amelyek segítségével jó webhelyet készíthet. De a WordPress kihívást jelent a tanulás és a kezelés terén.

6. Győződjön meg arról, hogy webhelye támogatott a mobiltelefonokon

Sokan a mobiltelefonjuk segítségével rendelnek ételt online. Ez azt jelenti, hogy a mobileszközeik segítségével meglátogatják az Ön webhelyét.

Ezért az étterem webhelyének teljes mértékben működőképesnek kell lennie mobileszközökön. Webhelyének mobiltelefonokon is jól kell kinéznie.

Miután elkészítette webhelyét, próbálja meg megtekinteni a webhelyet a mobilján. Ellenőrizze, hogy jól néz ki és megfelelően működik-e.

7. Gondoskodjon arról, hogy webhelye elfogadja az online megrendeléseket

A koronavírus társadalmi távolságtartásának korában minden eddiginél fontosabb az online megrendelések elfogadása. Ezért a webhelykészítő platformjának online rendelési rendszerrel kell rendelkeznie.

Ha WordPress-t használ, akkor az online megrendelések elfogadásához plugint kell keresnie. Ha Wix-et használ, akkor a webhelyének már rendelkeznie kell ilyen szolgáltatásokkal, ha segítségre van szüksége, vegye fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal.

A WordPress számára ennek a funkciónak a beállítása bonyolult és költséges lehet.

8. Tegye közzé webhelyét az interneten

Ha elégedett vagy - tedd közzé weboldaladat!

A WordPress használatával végül technikai problémákkal szembesülhet. Ne aggódj. Kezelje a problémákat úgy, hogy szakembert vesz fel rutinszerű karbantartás elvégzésére és a frissítések kezelésére stb.

Ha ilyen technikai problémákkal szembesül a Wix vagy a Squarespace használatával, vegye fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal.

A webhely építése során elengedhetetlen a türelem. Később bármikor megváltoztathatja a dolgokat, de jól szervezett tervvel kell rendelkeznie.

A két legfontosabb szempont, amelyet figyelembe kell venni a webhely építése során, a funkcionalitás és a sebesség.

Néhány hátránya a WordPress használatának az új éttermek számára

Bár ez a legnépszerűbb módszer, új éttermi tulajdonosok számára nem nagyon alkalmas. Ezért:

  • Elég sok időt kell eltöltenie egy webhely beállításának és tervezésének megtanulásával, különösen akkor, ha WordPress-t használ.
  • Az „online rendelési rendszer” funkció beállítása a WordPress-ben néhány bonyolult technikai folyamatot igényelhet.
  • Néha ismeretlen technikai problémákkal vagy biztonsági problémákkal szembesülhet. Ebben az esetben a megoldáshoz konzultálnia kell egy informatikai szakemberrel. Ez egyszerre kellemetlen és drága.
  • Sok rejtett költség merül fel, például havi tárhely, SSL tanúsítvány, téma és beépülő modul költségei.
  • A menü frissítése kényelmetlen a WordPress számára

Ezért egy másik módszerről fogunk beszélni, amellyel könnyedén létrehozhatunk weboldalt az új étterem számára

Hogyan készítsünk webhelyet az étterme számára (a legegyszerűbb módszer)

A könnyű munkát jelző illusztráció

Egy étterem kezelése kihívást jelent.

Tehát normális, ha nem akarja végigcsinálni a bonyolult folyamatot az étterme webhelyének felépítéséhez és fenntartásához.

Ezért elmondok egy egyszerű alternatívát.

Néhány étterem POS platform, amely automatikusan létrehoz egy weboldalt az étterem számára. Ezenkívül automatikusan beállítanak olyan hasznos szolgáltatásokat, mint az „online rendelési rendszer” és a „többnyelvű támogatás”. Ez sok időt és pénzt takaríthat meg Önnek.

(Tudja meg, mi az étterem POS rendszere és hogyan működnek .)

A POS rendszerek automatikusan frissítik a webhely menüjét, amikor módosítja az étterem étlapját.

Én személy szerint azt javasolnám az új éttermeknek, hogy kövessék ezt a módszert, mivel ez eltávolítja a weboldal építésének és fenntartásának terheit. Ennek eredményeként jobban összpontosíthat étterme alapvető funkcióira, például a marketingre és a személyzet irányítására.

Összegzés: Nulla technikai folyamat jár.

Vegyük a POS szoftver - 'Waiterio' - példáját.

A Waiterio Restaurant Website Builder szoftver a következőképpen alakíthatja ki az Ön éttermének webhelyét:

  1. Írja be étterme nevét, telefonszámát és az ügyfelek helyét.
  2. Válassza ki a webhely megjelenését.
  3. Webhelye a restaurant-name.waiterio.com címen lesz elérhető (hozzáadhatja saját domainjét is, például restaurant.com).
  4. Kész! Most növelje bevételeit online jelenlétével.

A webhelye néhány percen belül üzemel.

Egy éttermi weboldal online rendelési funkcióval

Webhelyén „online rendelési rendszer” is lesz, rengeteg egyéb funkcióval együtt. További információt itt talál.

Íme néhány ügyfelünk weboldala:

Tipp: Nagyon meg kell könnyítenie a webhely látogatóinak az étkezés kiválasztását és az online megrendelést. Nem szeretné, hogy az ügyfelek számára, hogy elvonta egy bonyolult design.

Tippek az élelmiszer-biztonsághoz a pandémiát követő időben

A COVID-19 során az élelmiszerbiztonság, valamint az ügyfelek és alkalmazottak biztonságának biztosítása a legfontosabb. Íme néhány tipp a Nation's Restaurant News cikkéből :

  • Higiénia: Az éttermi higiénia mindig megfelelő kézmosással, fertőtlenítéssel és jó személyes higiéniával kezdődik.
  • Élelmiszerbiztonság: Az ételeket megfelelő hőmérsékletre főzzük, alaposan fertőtlenítsük a csomagolóanyagokat és használjunk erős tömítéseket. Ez enyhíti az ügyfelek aggályait.
  • Kihangosítós fizetések: Ösztönözze az ügyfeleket hitelkártyák vagy más mobil fizetési módok használatára.
  • Felületek fertőtlenítése: Az ügyfelek által érintett felületeket gyakran meg kell tisztítani.
  • Ne engedje, hogy étterme zsúfolásig megtelt: Korlátozza az étteremben tartózkodók számát, hogy legalább 6 láb távolságot tudjanak tartani.
  • Szűrés: Az alkalmazottakat rendszeresen át kell vizsgálni a koronavírus jelei iránt. Használjon infravörös hőmérőt.
  • Marketing anyagok: Óvatosan járjon el az étterme szabadban történő marketingje közben. Jobb, ha nem használ papíros plakátokat étterme reklámozásához.

Ha többet szeretne megtudni az élelmiszer-biztonságról, olvassa el az „ Élelmiszerbiztonság biztosítása az Ön éttermében ” című cikkünket és az éttermi tippeket a Covid-19-hez .

Következtetés

Igen, a webhely használata az étterembe döntő fontosságú, mivel megkönnyíti az ügyfelek online megrendelését vagy az elvihető szolgáltatás használatát.

De az étterem webhelyének felépítésében alkalmazott általános módszerek feleslegesen bonyolultak.

Összefoglalva, azt tanácsolom az új éttermeknek, hogy ne használják a WordPress alkalmazást. Vagy választhat egy weboldal-készítő platformot, mint például a Wix, vagy az étterem POS-rendszerének webhely-készítő funkcióját.

Inkább inkább a POS rendszert részesíteném előnyben, mivel általában ingyenes és sokkal könnyebb karbantartani.

Azt javaslom, hogy használja a Waiterio éttermi weboldal készítőjét, mert a Waiterio POS rendszer használatakor ingyen kapja meg webhelyét. Használata is nagyon egyszerű.

Egy étterem honlapja

Néhány gyakori kérdés megválaszolása:

Egy férfi kérdéssel

Mennyibe kerül egy étterem honlapja?

Egy étterem weboldala akár 300 USD is lehet évente, a választott módszertől függően. Ha WordPress-t vagy olyan webhely-készítő platformot használ, mint a Wix, akkor ez évente körülbelül 100–300 USD-ba kerülhet. Ha olyan POS platformot használ, mint a Waiterio, az ingyenes automatizált weboldal-készítő szoftvert kínál a POS szoftverrel együtt.

Hogyan fogadhat online megrendeléseket?

Szüksége lesz egy olyan weboldalra, amely „online rendelés” funkcióval rendelkezik az online megrendelések fogadásához. Bonyolult beállítani az online rendelési funkciókat a WordPressen. De az olyan weboldal-készítő platformokkal, mint a Wix és a Waiterio, ez a szolgáltatás már be van építve.

Hogyan hozzunk létre szállítási szolgáltatási weboldalt?

Az online rendelési funkcióval rendelkező éttermi webhely szállítási szolgáltatási weboldalként is szolgálhat.

Növelje élelmiszeripari vállalkozását a Waiterio POS segítségével

Csatlakozzon 40 000 étterembe a waiterio értékesítési pontok rendszerével

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Ingyenes letöltés

Friss cikkek