Hogyan választhatja ki a legjobb éttermet?

Hogyan választhatja ki a legjobb éttermet?

A helyszín döntő fontosságú az étterem sikere szempontjából

Feladta: Abhi Chatterjee, 2021. március 11.

Arra gondol, hogy milyen helyet válasszon az étterméhez?

A hely az egyik legkritikusabb tényező az étterem sikere szempontjából. Valójában sokan azt mondják, hogy egy étterem minden hely. Egyetértünk ezzel.

Ezért olyan fontos, hogy kiválassza az étterme számára megfelelő helyet.

Tehát a fő kérdés a következő:

- Hogyan válasszon megfelelő helyet az étterme számára?

Ebben a cikkben elmondjuk, hogyan.

Mi a helye egy étteremnek?

Kereszt egy helyen

Az éttermi szakértők szerint a rossz elhelyezkedés az egyik kudarc egyik legnagyobb oka. Szóval beszéljük meg azt a három dolgot, amelyet szem előtt kell tartanod egy webhely kiválasztásakor:

1. Az étterem gyenge láthatósága

Ha az étterme nem látható könnyen az utcáról, az hatalmas hátrányt jelent az étterem számára.

Gondoljon erre egy pillanatra alaposan. Hogyan fedezhetünk fel általában új éttermeket?

Valószínűleg az utcán járunk vagy autóval járunk, és egy éttermet látunk, amely felkelti a figyelmünket. Ha tetszik, ellátogatunk az étterembe.

Természetesen, ha az ételek kiválóak, általában a barátaink és a családunk ajánlja nekünk, és megtudjuk az új éttermet. Ha azonban a helyszín nem megfelelő, akkor nehéz lesz megszerezni az első néhány ügyfelet, ami megnehezíti az ilyen hivatkozások beszerzését.

Ezért tegye prioritássá a gyalogosok és az utasok számára jól látható hely megszerzését.

Fontos megjegyzés : Ha valamilyen oknál fogva lehetetlen jó helyre jutni, akkor meg kell dolgoznia az online jelenlétét . Regisztrálja éttermét a Google Business szolgáltatásban , készítsen egy weboldalt az étterméhez, és kezdje el fogadni az online megrendeléseket.

2. Parkolási lehetőségek

Ha sok ügyfele autójával látogatja meg az éttermet, akkor parkolási lehetőséget kell kínálnia nekik. Még akkor is, ha éttermének nincs saját parkolóhelye, valahol a közelben kell lennie egy parkolóhelynek, ahol autóikat parkolhatják.

3. Rossz helység

Két fő oka annak, hogy egy helység rossz lehet egy étteremben:

  • Magas bűnözési ráta : kényelmetlenné teszi ügyfeleit a helyszín meglátogatása miatt. Kockázatos lehet az alkalmazottak és az étterem számára is.
  • Rendezetlen helység : felesleges azt mondani, hogy a helységnek tisztának kell lennie. Ezért jobb, ha nem az éttermet helyezi túl közel a büdös helyekhez, mint például a piac.

Mindig kérdezze meg, mielőtt kiválaszt egy helyet

Hasznos ötlet

A hely kiválasztása előtt válaszoljon erre a kérdésre:

- Sikeresek a többi étterem ezen a környéken?

Ha megtudja, hogy a környéken sok olyan étterem található, amely megbukott vagy nem túl sikeres, akkor jobb, ha nem ezt a helyet választja .

Fontos azonban megjegyezni, hogy ha egy vagy két étterem nem járt sikerrel, ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a helyszín nem jó. Ez azt is jelentheti, hogy az éttermek szörnyű ételekkel, rossz kiszolgálással vagy gyenge hangulattal rendelkeztek. Nagyon sok más oka is lehet.

De ha korábban több étterem megbukott, akkor ez minden bizonnyal azt jelenti, hogy valami nincs rendben a helyszínnel.

Hogyan válasszuk ki az étterem legjobb helyét? (7 dolog, amit tudnod kell)

Most térjünk rá a cikk fő témájára.

Igen, az étterem helyének kiválasztása nagyon nehéz lehet. Tehát mi segítünk benne.

Itt van a hét legfontosabb tényező, amelyet figyelembe kell venni:

1: Ismerje meg potenciális ügyfeleit

Vevő egy étteremben

Az étterem megkezdése előtt az egyik legfontosabb dolog az ügyfelek ismerete.

Íme néhány kérdés, amelyekre válaszolnia kell:

  1. Mi az ideális vásárlói demográfia?
  2. Kik lesznek a szokásos vásárlói? (Demográfia)
    • Kor
    • Jólét
    • Nem
  3. Mit kedvelnek?

Fontos: Győződjön meg arról, hogy tartózkodási helye megfelel az ügyfél demográfiai adatainak .

Például: tegyük fel, hogy egy drága éttermet tervez indítani. Kitalálhatja, melyik helyet érdemes választania?

Ez egyszerű: válasszon egy helyet, ahol a lakosok vagy a látogatók anyagilag jól vannak. Meg kell felelnie a preferenciáiknak is.

Tehát itt van néhány alapvető kérdés, amelyekre válaszolnia kell:

  • Van-e a helyszínen elegendő lakos vagy látogató?
  • Megengedhetik maguknak ezek az emberek az ételt az éttermében?
  • Megfelelő-e az Ön tartózkodási helye az ügyfelek demográfiai adataihoz?

Összegzés : Nagyon jó lesz, ha olyan helyet választ, ahol a megcélzott demográfiai lakóhely vagy látogatás történik. Próbáljon 3 kilométeres körzetben tartózkodni az ilyen helyektől.

Ez a szakasz az üzleti tervében is szerepel. Olvassa el ezt a cikket, ha többet szeretne megtudni arról, hogyan írhat üzleti tervet az étterméhez .

Hosszú távú cél: Pszichográfia elemzése

A demográfiai adatok megértése elengedhetetlen az étterem sikere szempontjából. De még egy fontos dolgot meg kell értenie - a pszichográfiát.

Míg a demográfiai adatok megmondják, hogy ki látogatja az éttermét, addig a pszichográfiai elemzés megmondja, miért látogatják az éttermét.

Hadd mutassak egy példát. Tegyük fel, hogy elindít egy bárot, és az ügyfelek átlagos életkora 40 év. Észreveszi azonban, hogy a „Happy Hours” alatt az éttermet sok fiatal pár látogatja.

Néhány kutatás után megtudja, hogy azért látogatják meg a bárját, mert szeretik az ételeket, és megfizethető számukra. Tehát úgy dönt, hogy ezt tovább népszerűsíti, és növeli a kedvezményeket. Ez jelentősen növeli bevételeit.

Az ilyen üzleti ismeretek megszerzése elősegíti vállalkozásának méretezését.

2: Elemezze versenyzőit

Éttermek sora

Csakúgy, mint az ügyfelek ismerete, a versenytársainak ismerete is kulcsfontosságú az étterem sikere szempontjából. Íme néhány kérdés, amelyet fel kell tennie:

  1. Hány népszerű étterem van jelen az Ön területén?
  2. Hány étterem a közvetlen versenytársa?
    (Tegyük fel, hogy Ön kínai éttermet vezet. Ha van egy másik kínai étterem abban a helységben, akkor ez az étterem lesz a közvetlen versenytársa.)
  3. Sikeresek a versenytársai?

Miután megkapta ezeket a válaszokat, íme néhány lényeges dolog, amelyet tudnia kell:

  • Ha túl sok versenyző van (főleg közvetlen versenyzők), akkor jó lenne, ha nem ezt a helyet választanánk. A piac ugyanis már telített.
  • A legjobb, ha kevesebb a versenyző, de a meglévő éttermek virágzanak.

Tipp : Gondoljon arra, hogyan tud kiemelkedni versenytársaival. "Miért válasszák az ügyfelek, nem pedig a versenytársait?" Ez minden marketing stratégia alapja.

3: A hely elemzése

Az étterem helyének ikonja a térképen

Két fő dolog van a hely elemzéséhez:

  1. A helyszín elérhetősége
  2. Kiegészítő vállalkozások

A. A helyszín elérhetősége

Ez azt jelenti, hogy a gyalogosok és a járművek mennyire könnyen elérhetők az Ön tartózkodási helyén.

Gyalogos forgalom: Ez a mutató azt jelenti, hogy hány ember sétál az étterem közelében a nap folyamán. A nagyobb „gyalogos forgalom” növeli ügyfeleit.

Járműforgalom: Ez a mutató azt jelenti, hogy hány jármű halad el az étterme alatt egy nap alatt. Mindig nagyobb a járműforgalom.

B. Kiegészítő vállalkozások

A kiegészítő vállalkozás olyan vállalkozást jelent, amely nem a versenytársa, de pozitívan befolyásolja az üzletét. Például, ha az étterem közelében van egy irodaház, akkor az étterme profitálni fog abból, mert ebédidőben néhány irodai dolgozó felkeresheti az éttermet.

Néhány további kiegészítő vállalkozás:

  • Vasútállomások
  • Mozi
  • Sportstadion
  • Bevásárló központok

Fontos tipp: Ne felejtse el ezt a részt, amikor ügyfeleinek elemzésén dolgozik. A Google Térkép segítségével megismerheti az összes közeli helyi vállalkozást.

4. Az étterem láthatósága

Az étterem elhelyezkedése a térképen

Ahogy korábban megbeszéltük, válasszon egy olyan helyet, amely könnyen látható az utcáról. Könnyen megtalálható a Google Maps-en . A nagy forgalmú helyek kiválóan alkalmasak éttermek számára.

Nagyon sok technika használható étterme láthatóságának növelésére. Például használhatja a fülbemászó elektronikus jelzőtáblákat a figyelem felkeltésére. A figyelem felkeltésének másik nagyszerű módja a fülbemászó külső kialakítás.

Manapság az online marketing remek módszer az éttermi láthatóság javítására. Ezért döntő jelentőségű vállalkozásának regisztrációja a Google-on. Ahhoz, hogy ezt egy lépéssel tovább tegye, elindíthat egy Facebook-oldalt, és elkezdhet kisebb méretű Facebook-hirdetési kampányokat futtatni. Ha videót tudsz készíteni az étteremből, a Youtube-hirdetések futtatása nagyon nyereséges lehet az éttermi vállalkozásod számára.

(Az online láthatóság javítása érdekében megtudhatja, hogyan készíthet webhelyet a vendéglő számára, és hogyan kezdheti el az online szállítási megrendelések elfogadását.)

5. A terület mérete fontos

Az emelet területe

Az új pályakezdő étteremtulajdonosok gyakran alábecsülik az étterem számára szükséges helyet. Nemcsak az ebédlőnek kell hely.

Még egy kis bisztró vagy kávézó is jelentős helyet igényel a konyha, a felszerelés és a tárolás számára. Még az ebédlőnek is szüksége lehet némi extra helyre a váróban.

6. Biztonság és létesítmények

Mindig győződjön meg arról, hogy az étteremben használt épület megfelelő felszereléssel rendelkezik. Íme néhány alapvető dolog, amelyet ellenőriznie kell:

  • Megfelelő elektromos kábelezés
  • Megfelelő tűzbiztonság
  • Megfelelő vízvezeték
  • Létesítmények mozgáskorlátozottak számára

Akár helyet bérel egy épületben, akár saját éttermet épít, kérjük, ellenőrizze ezeket.

7. Parkolóhely

Egy autó a parkolóban

A parkolóhely fontossága az ügyfelek demográfiájától függ. Meg kell kérdeznie: "A legtöbb vásárlóm autóval vezet az éttermembe?"

Ha nem tudja a választ erre, ellenőrizze a helység többi éttermét. Tudja meg, hogy az ügyfelek többsége hogyan látogatja meg ezeket az éttermeket. Ez képet ad a történésekről.

Ez a helyszíntől is függ. Például, ha étterme az autópálya közelében vagy a város szélén található, akkor nyilvánvalóan parkolási lehetőséget kell kínálnia. De forgalmas városokban éttermet leginkább gyalogosok látogathatják, így a parkolóhely felesleges kiadást jelenthet.

Ellenőrizze azt is, hogy van-e szabad nyilvános parkoló a közelben. Ha rendelkezésre áll, akkor nem kell befektetnie az étterem parkolójába.

Vásárolni vagy bérelni?

Egy férfi kérdéssel

A legtöbb új étteremtulajdonos általánosan feltett kérdés a következő:

- Vegyem vagy béreljem a helyet?

Attól függ.

Mindenképpen jó döntés megvásárolni a helyszínt, ha van elegendő pénze. Az éttermi üzletet is hosszú távon kell irányítania. Hosszú távon az ingatlan megvásárlása gazdaságosabb lehet, mint a bérlés.

De az étterem helyének megvásárlása óriási összeget igényel előlegként. Ráadásul, mivel ez egy eszköz, előfordulhat, hogy nem kap semmilyen adólevonást.

Másrészt a lízing megkötése csak kis betéti pénzt igényel (általában pár hónapos bérleti díjat). Ez nagyszerű lehet azoknak a vállalkozóknak, akik alacsony költségvetéssel rendelkeznek. Azt is vegye figyelembe, hogy egyes helyeket a kormányzati korlátozások miatt nem lehet megvásárolni. Tehát ebben az esetben a bérlés az egyetlen lehetőség. Ráadásul, ha bérelt helyet használ, akkor adójóváírásokra is jogosult lehet.

Bónusz : A McDonald's-hoz hasonló nagy éttermi láncok intelligens stratégiát követnek. A McDonald's nemcsak az élelmiszeriparban tevékenykedik; az ingatlanszakmában is tevékenykednek. Ingatlant vásárol, megépíti az éttermet, majd bérbe adja a franchise-vevőnek.

Példa egy étterem helymeghatározási követelményeire

Ez egy praktikus példa a helyelemzésre. Ezt sablonként használhatja az étterem helyének kiválasztása közben.

Helymeghatározási követelmények: (példa)

  • Minimális népességszám (város): 25 000 5 km / 3 mérföldes körzetben
  • Minimális terület: 10 000 négyzetláb / 1000 négyzetméter
  • Parkolás (ha van): 15 hely
  • A helyszínnek könnyen elérhetőnek kell lennie
  • Előnyös maximális forgalmi sebesség: 35 mérföld / óra / 60 km / h
  • Legalább egy kiegészítő vállalkozás legyen a közelben
  • Nem lehet több, mint 3 közvetlen versenytárs a helységben
  • Kívánt háztartási jövedelem: 30 000 - 70 000 USD

Megjegyzés : Ez nem azt jelenti, hogy a helyigényének pontosan hasonlónak kell lennie ehhez. Ez durva becslést ad.

Jó étterem rossz helyen?

A hely kulcsfontosságú, de ez nem jelenti azt, hogy a rossz hely mindig egy étterem kudarcát okozza. Bár a siker kihívást jelent, de nem lehetetlen.

Például egy „ Underdog Coffee ” nevű étterem sikeres lett, annak ellenére, hogy rossz volt a helyük. Hogyan? Kiváló minőségű kávébabokat használtak, amelyek jobbak voltak, mint versenytársaik. Emellett vonzó háttérvilágítású táblákat hoztak létre, hogy felhívják az ügyfelek figyelmét.

Tipp: Az éttermet a rossz elhelyezkedés ellenére is sikeressé teheti az online jelenlét kiépítése és a kézbesítési szolgáltatás megkezdése.

Azonban próbálja meg megtalálni a lehető legjobb helyet.

Növelje élelmiszeripari vállalkozását a Waiterio POS segítségével

Csatlakozzon 40 000 étterembe a waiterio értékesítési pontok rendszerével

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Ingyenes letöltés

Friss cikkek