Basisprincipes van goed management voor restauranthouders

Basisprincipes van goed management voor restauranthouders

Beheer personeel, processen en klanten slim

Geplaatst door Michael Elkins de 19 maart 2018

Er zijn twee aspecten van het managen van een restaurant die elke eigenaar en manager moet aanpakken. De eerste is het beheren van de details van het bestellen van eten, het schoonhouden van een restaurant, het bijhouden van de voorraad, het op de markt brengen van het restaurant, consequent koken en het waarborgen van voedselveiligheid. Het tweede gebied is vaak een moeilijkere taak - het beheren van klanten en personeel. Restauranteigenaren moeten communiceren met hun personeel en klanten om te leren wat zij denken, te reageren op hun zorgen en ervoor te zorgen dat de medewerkers hun taken uitvoeren in overeenstemming met hun arbeidsvoorwaarden.

Restaurateurs dragen veel hoeden

Restaurateurs werken vaak in elk deel van het restaurant, maar sommigen richten zich op de voorkant van het huis of de achterkant van het huis. Het is belangrijk om op elk gebied een manager aan te wijzen om uw managementfilosofie uit te voeren. In de keuken regelt de chef misschien dingen, maar in grotere restaurants kan een keukenmanager het werk doen. Een sterke manager kan de dagelijkse activiteiten van het restaurant aan, maar eigenaren moeten de resultaten regelmatig controleren om te voorkomen dat er slechte gewoonten ontstaan. Nieuwe informatie over leveringsprijzen, demografische gegevens van klanten en verstoringen in de buurt als gevolg van bouwprojecten kan u ertoe dwingen uw bedrijfsplan te heroverwegen . Mogelijk moet u de menuprijzen wijzigen, uw gerichte klantenbestand uitbreiden of alternatieve inkomstenstromen toevoegen, zoals catering of evenementenmarketing.

Managers of eigenaren moeten ook restaurantmarketing beheren. Traditionele advertentieplatforms - hoewel nog steeds effectief voor sommige restaurants - werken niet zo goed als voor vorige generaties. Door deze veranderingen zijn restaurants gedwongen nieuwe promotiegebieden te betreden, zoals social media marketing, GPS-promoties en vele andere. Uit een recent onderzoek in de Verenigde Staten bleek dat 82% van de klanten de telefoon gebruikt om de routebeschrijving, locaties en openingstijden van restaurants te vinden. Ongeveer 75% gaat online om menu-informatie te krijgen. Sterke managers implementeren een multichannel-advertentiestrategie om hun beste klanten te bereiken waar ze het grootste deel van hun tijd doorbrengen - online en aan de telefoon.

Mensen consequent en effectief managen

Veel restaurateurs geven de voorkeur aan de achterkant van het huis, maar niemand kan volledig ontsnappen aan public relations. Uit een Amerikaans onderzoek aan de Ohio State University bleek dat 60% van de restaurants in het eerste jaar sluit of van eigenaar verandert, en 80% van de startups binnen vijf jaar. Dat mag je niet ontmoedigen als je lekker eten, goede service en een goede locatie hebt. Daarom is het zo belangrijk om uw bedrijfsstrategie vooraf te plannen. Een van de dingen die u moet plannen, is hoe u uw restaurant gaat beheren. Door tactvol, vastberaden en consequent met mensen om te gaan, kan een succesvol bedrijf worden gegarandeerd.

Elke medewerker moet zijn of haar taken kennen. Dat betekent training van het personeel in voedselbereiding, klantenservice en netheid. Elke medewerker moet weten hoe hij met klachten van klanten moet omgaan en deze zelfs in kansen moeten omzetten. De meeste klanten begrijpen dat er dingen mis kunnen gaan. Het is hoe een restaurant omgaat met klachten waardoor ze succesvol blijven.

Omgaan met kritieke problemen en problemen die kunnen wachten

Managers en eigenaar/managers hebben verschillende persoonlijkheden. Hoewel sommige managers tegen werknemers schreeuwen, moet je dat vermijden, vooral in het bijzijn van andere mensen. Als u ergens niet tevreden over bent, moet u een vergadering plannen wanneer de zaken verslappen om het probleem te bespreken. Door dit consequent te doen, voorkom je dat je je geduld verliest. De meeste werknemers zullen begrijpen dat ze iets verkeerd hebben gedaan en zich daar zorgen over maken in plaats van defensief te reageren en een schreeuwpartij uit te lokken.

Omgaan met ontevreden klanten is echter iets dat niet mag worden uitgesteld. Als je het druk hebt, probeer dan iemand te vinden die je werk kan overnemen, zodat je het probleem kunt bespreken. Luister actief en vat samen wat je denkt dat de klant bedoelt. Het kan zijn dat u de klacht verkeerd interpreteert. Zodra u het probleem begrijpt, verontschuldigt u zich voor de schuld van het restaurant, zelfs als u niet zeker weet of de klant gelijk heeft. Bij een klacht heeft de klant altijd gelijk. Beloof verder onderzoek te doen, de details op te schrijven en de maaltijd van de klant geheel of gedeeltelijk samen te stellen. Bied bij ernstige problemen een royale stimulans voor nog een maaltijd.

Een teamwerkcultuur opbouwen

Sommige mensen onderschatten de waarde van teamwerk, en sommige restauranthouders vertrouwen meer op hun beste werknemers dan op deeltijd- of minimumloontrekkers. Werkteams kunnen echter betere resultaten leveren als ze effectief worden beheerd. Zelfs de beste werknemers kunnen om vele redenen hun baan opzeggen. Daarom kan het creëren van een trainingsprogramma en het toewijzen van teams de workflow verbeteren en andere taken dekken wanneer het restaurant personeelstekort heeft. Elk personeelslid moet zijn of haar taken kennen en bekend zijn met wat de andere werknemers doen. Er moet voor elke werknemer een basistraining worden gegeven, zodat hij of zij kan inspringen om iemand te helpen die in het onkruid zit.

barman die naar klanten kijkt

Beheer van de technische operaties

Uw technische beheertaken zijn eenvoudiger als u beheersoftware gebruikt - CRM, ERP of beide. Deze toepassingen kunnen de voorraad beheren, de leveringsprijzen bijhouden, de loonlijst beheren, de cashflow volgen en u waarschuwen wanneer een menu-item minder winstgevend wordt of niet zo vaak wordt besteld. Restaurateurs met een beperkt budget kunnen echter lijsten op spreadsheets maken met de prijs van elk item, de huidige voorraad, standaardinventaris, speciale behoeften en andere details. Een snelle afdruk op voorraaddag kan worden aangepast voor verschillende leveranciers die op verschillende dagen kunnen leveren.

CRM-software kan uw vaste klanten bijhouden, marketingberichten aanpassen en klantvoorkeuren bijhouden, zoals favoriete zitplaatsen en favoriete etenswaren en dranken. U kunt deze informatie handmatig vastleggen, maar het is een stuk eenvoudiger als u CRM-software heeft om veel van de processen te automatiseren. CRM-software kan ook leads opleveren voor klanten die waarschijnlijk in aanmerking komen voor marketing voor speciale evenementen.

Voedselprijzen fluctueren sterk, dus het is vooral belangrijk om op de hoogte te blijven van prijsveranderingen. Uw kassasysteem kan voorraad en verkopen volgen. Dit vereenvoudigt de dagelijkse beheeractiviteiten en stelt eigenaren en managers in staat om dagelijks samenvattingen van belangrijke gebieden te zien. U kunt kosten besparen, verspilling identificeren en diefstal door medewerkers opvangen terwijl u bestellingen, betalingen en omzetcijfers versnelt.

Speciale evenementen beheren

Succesvolle evenementen in uw restaurant vereisen planning en managementtoezicht. Organisatie is cruciaal voor succes, maar er zullen dingen zijn die niet volgens plan verlopen. Het houden van speciale evenementen in uw restaurant werkt op dezelfde manier als het aantrekken van klanten. U moet leads targeten, bieden op stadsevenementen, efficiënt reageren op vragen en een procedure invoeren om informatie vast te leggen over wat voor soort speciaal evenement de klant wil. Als u van plan bent veel speciale evenementen te organiseren, kan het aanstellen van een evenementenmanager een groot voordeel zijn.

Succesvolle restauranteigenaren betrekken hun personeel bij het bieden op zaken. Een goede strategie is om enkele basispakketten te organiseren om uw gasten en medewerkers een startpunt te geven. Werknemers moeten geen informatie op een briefje of papiertje noteren, maar de informatie in een daarvoor bestemde map bewaren of de details in het computersysteem van het restaurant invoeren. Probeer evenementenpakketten aan te bieden die uniek zijn voor uw restaurant. Software kan op veel manieren helpen door prijsopgaven te versnellen en beschikbare dagen en tijden bij te houden.

Het beheren van een evenementenprogramma kan uw restaurant vullen op rustige dagen en tijdens trage seizoenen. Er zijn echter altijd risico's van last-minute annuleringen. Daarom moet u altijd een niet-restitueerbare aanbetaling van 10% tot 50% vragen. Het geld zal je compenseren voor het plannen, het bestellen van extra eten en het zwart maken van de datum voor andere mogelijke boekingen.

Management is een kritieke functie

Het opzetten van een sterk managementsysteem in uw restaurant kan tijd kosten, vooral als u het beleid uit het verleden wijzigt. Daarom moeten restauranthouders hun managementstrategie plannen wanneer ze beslissen over de infrastructuur en software van het restaurant. Goede managementpraktijken kunnen echter worden geïntroduceerd in een doorlopend restaurant - zorg ervoor dat werknemers niet te snel met te veel veranderingen worden geconfronteerd, tenzij u bereid bent de operatie volledig opnieuw in te richten.

Laat uw levensmiddelenbedrijf groeien met Waiterio POS

Sluit je aan bij 40.000 restaurants die het oberio-verkooppuntsysteem gebruiken

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Gratis download

Recente artikelen