Een bezorgservice starten in uw restaurant

Een bezorgservice starten in uw restaurant

Breid uw bedrijf uit met bezorgopties

Geplaatst door Michael Elkins de 16 april 2018

De markt voor voedselbezorging is een wereldwijd fenomeen geworden en het is niet alleen meer pizza. Millennials willen vooral eten bestellen bij hun favoriete restaurants en het snel laten bezorgen. Uit een recent onderzoek van restaurants in Europa, de Verenigde Staten, Azië en het Midden-Oosten blijkt dat de beste internetplatforms voor het bestellen van voedselbezorging al worden gewaardeerd op meer dan $ 1 miljard USD per stuk, en dat de wereldwijde markt voor voedselbezorging ongeveer € 83 miljard bedraagt . Dit cijfer vertegenwoordigt slechts 1% van de totale voedselmarkt, die naar verwachting de komende vijf jaar jaarlijks met 3,5% of hoger zal groeien. Hoewel pizzabezorging nog steeds een populaire keuze blijft onder alle leeftijden en beroepen, als je dat wilt, zorg er dan voor dat je het verzekeringsgedeelte hebt gedekt.

Restaurateurs worden geconfronteerd met hogere huren en concurrentie van gestroomlijnde voedselketens. Nog maar een paar decennia geleden breidden de topketens de winkelomvang uit, maar nu passen ze grote winkels aan met kleinere, flexibelere operaties. Succesvolle restaurants concentreren zich nu op het stroomlijnen van hun bedrijf om sneller de rollen om te draaien en geld te verdienen met alternatieve activiteiten zoals catering, voedselbezorging en merchandising. De restauranthouder van vandaag kan extra inkomsten genereren door speciale evenementen te verzorgen en eten te bezorgen bij consumenten en bedrijven. Als u niet over de restaurantinfrastructuur beschikt om eten te bezorgen, kunt u altijd een van de externe services kiezen om eten voor u te bezorgen.

Een bezorgservice van derden gebruiken

De grote marketingbedrijven in de horeca hebben de waarde ingezien van uitgebreide bezorgopties voor restaurants, en velen bieden nu bezorgdiensten van derden aan voor restaurants die niet klaar zijn om de bezorging in-house af te handelen. Deze bedrijven omvatten Google, Amazon, GrubHub, UberEats, DoorDash, Postmates en vele anderen, waaronder een scala aan lokale bezorgdiensten .

Voordat u een externe bezorgservice kiest, onderzoekt u de kosten, ontdekt u hoe snel de leveringen plaatsvinden en bepaalt u de straal voor leveringen . Uw klanten zullen u verantwoordelijk houden voor late leveringen, koud eten, onbeschofte chauffeurs en andere problemen, dus u moet weten hoe goed een service presteert voor andere restaurants in uw omgeving.

De voordelen van het gebruik van een service van derden zijn onder meer het krijgen van gratis advertenties en het uitdagen van uw concurrenten op het verkooppunt. Als u geen gebruik maakt van een van de populaire diensten, kunt u marktaandeel verliezen aan uw grootste concurrent. U moet echter bezorgkosten en een percentage van uw bruto-omzet betalen om leveringen bij een externe leverancier te plannen. Restaurants die speciaal voedsel serveren, kunnen vaak hun eigen bezorgservices opzetten zonder een percentage van de winst op te offeren. Ongeacht of u 100% in-house levert of externe diensten gebruikt, leveringen kunnen het profiel van uw restaurant verhogen, nieuwe klanten aantrekken en de verkoop verhogen.

pizza bezorgd

Uw eigen bezorgservice starten

Het starten van uw eigen restaurantbezorgservice kan zo simpel zijn als het toewijzen van een personeelslid om het ontbijt en de lunch te bezorgen bij huizen of kantoren in de buurt. Fietsbezorging is een populaire optie omdat ze de toewijding van uw restaurant aan milieubewustzijn en duurzaamheid versterken. De eenvoudigste manier om te bezorgen is door een bezorggebied, tijd en menu te kiezen om je voeten nat te maken - zoals lunchbestellingen van 11:00 uur tot 14:00 uur. Je kunt flyers verspreiden naar nabijgelegen gebieden waar het personeel te voet kan leveren. Zie hoe dingen werken met beperkte service voordat u zich vastlegt op langere levertijden en uitgebreidere leveringsgebieden.

Bezorgchauffeurs inhuren

Afhankelijk van je restaurant heb je verschillende keuzes bij het inhuren van bezorgers. U kunt een service van derden gebruiken als u niet genoeg bestellingen ontvangt om het inhuren van een fulltime chauffeur te rechtvaardigen. Je zou een chauffeur kunnen inhuren en hem of haar kunnen trainen om leveringen en andere restauranttaken af te handelen. Een derde optie is om chauffeurs in te huren als onafhankelijke contractanten in plaats van werknemers op uurbasis. De chauffeur kan verantwoordelijk zijn voor het uitbreiden van het bedrijf, het vinden van nieuwe klanten en het tevreden houden van hen.

Uw beslissing over het inhuren van een bezorger hangt af van hoeveel controle u over het proces wilt. Vergeet niet dat uw klanten leveringen zullen beschouwen als een verlengstuk van uw bedrijf, zelfs als u gebruikmaakt van diensten van derden en onafhankelijke contractanten. Uw opties kunnen ook worden beperkt door de plaatselijke arbeids- en gezondheidsvoorschriften. U moet chauffeurs werven, in dienst nemen en opleiden, dus er zullen wat opstartkosten zijn waarmee u rekening moet houden. U moet altijd een advocaat raadplegen voordat u een nieuwe restaurantservice of alternatieve inkomstenstroom start.

Een bezorgservice opzetten

U moet voorzichtig beginnen, omdat leveringen voor enkele uitdagingen kunnen zorgen. Als bezorgbestellingen tegelijkertijd met reguliere bestellingen binnenkomen, kan uw keukenpersoneel overspoeld worden met bestellingen. Dit zal af en toe gebeuren. U kunt het probleem oplossen door keukenpersoneel op afroep te hebben, uw mensen onderling te trainen en personeel intelligent in te plannen om meer mensen beschikbaar te hebben tijdens de drukste tijden. Gelukkig zorgt slecht weer meestal voor meer leveringen op momenten dat de horeca traag is. Door het mooie weer zullen de interne activiteiten toenemen, terwijl de leveringen langzamer gaan. In-house en bezorgdiensten vullen elkaar doorgaans goed aan.

U zult waarschijnlijk een aparte ruimte nodig hebben om leveringen te verzamelen en bestellingen uit te voeren om back-ups te voorkomen. Het is belangrijk om voedsel in verwarmde containers, thermische zakken of goed verpakte verpakkingen te vervoeren om het voedsel warm te houden. Uw bezorgers moeten - zelfs als ze onafhankelijke contractanten zijn - manieren hebben om voedsel te beveiligen en instructies te hebben waarin specerijen en bestek in het voertuig moeten worden bewaard.

Er zijn ook nieuwe verplichtingen die de levering met zich meebrengt, zoals de veiligheid van de chauffeur, de temperatuur van voedsel en ongevallen door derden. Als de naam van uw restaurant op een voertuig staat, wees dan voorbereid op het behandelen van klachten over de chauffeur. Iemand kan ongelukkig zijn, hoe uw chauffeurs ook rijden. U hebt een methode nodig om uw chauffeurs te beheren en leveringen te routeren. Zelfs als u de levering uitbesteedt, kan uw bedrijf eronder lijden als de service u een slechte reputatie oplevert. Het is belangrijk dat uw systemen naadloos samenwerken met het systeem van elke bezorgpartner die u gebruikt.

Breng uw bezorgservice op de markt

Het is belangrijk om bij elke bestelling menu's te verstrekken om herhalingsbestellingen aan te moedigen en verloren of beschadigde menu's te vervangen. U kunt uw menu online plaatsen, leveringen vermelden in traditionele en elektronische borden, adverteren op afhaalpakketten en bezorgmenu's plaatsen bij lokale hotels, winkels en prikborden. Als je een nieuwe bezorgservice begint, probeer dan persberichten uit te geven aan lokale kranten, tijdschriften en werkgevers in de buurt.

Uw mobiele kassasysteem voor het afhandelen van leveringsbetalingen kan waardevol zijn omdat het bestelfouten vermindert en alle leveringsorders volgt. Technologie vereenvoudigt het beheer van meerdere bewerkingen in uw keuken, zoals cateringtaken, leveringen, afhaalmaaltijden en bestellingen in de eetkamer. Proactieve herinneringen kunnen klanten laten weten welke kruiden beschikbaar zijn, ontdekken hoe het voedsel moet worden gekookt en klanten in staat stellen ingrediënten te vervangen als ze bepaalde dieetbeperkingen hebben.

U kunt ons menu-engineering gebruiken om uw bezorgmenu te bepalen, zodat u alleen de meest populaire en winstgevende items aanbiedt. Naarmate uw bedrijf groeit, kunt u overwegen over te stappen van services van derden naar in-house leveringen, uitgebreide routes en completere menu's. Als er in het buitengebied veel vraag is naar je eten, kun je overwegen een kiosk, verkleinde operatie of foodtruck te openen.

Naar verwachting zal in 2020 ongeveer 70% van het voedsel buiten de eetzalen van restaurants worden geconsumeerd, dus het is belangrijk om uw bedrijf te positioneren om een eerlijk aandeel te krijgen of om externe bestellingen, zoals ophaal-, bezorg- en cateringdiensten, te krijgen. Er zijn veel opties beschikbaar, variërend van bezorging te voet, per fiets en met de auto tot ophaal- en parkeerplaatsservice. Naarmate bezorging gebruikelijker wordt, kan het belangrijk zijn om uw menu op meerdere sites te plaatsen, dus probeer service te vermijden die exclusiviteitsclausules in het contract bevat.

Laat uw levensmiddelenbedrijf groeien met Waiterio POS

Sluit je aan bij 40.000 restaurants die het oberio-verkooppuntsysteem gebruiken

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Gratis download

Recente artikelen