Het beste kassasysteem voor uw restaurant kiezen

Het beste kassasysteem voor uw restaurant kiezen

Voordelen van het gebruik van Point of Sale-software

Geplaatst door Michael Elkins de 5 maart 2018

Google de term "POS-systemen" en je krijgt een verwarrend aantal opties. De beschikbare POS-systemen omvatten systemen met honderden mogelijkheden, waaronder het aannemen van meerdere soorten betalingen, het bijhouden van voorraad, integratie met ERP-software om online betalingen te accepteren en andere functies zoals tafelbeheer en CRM-integratie om marketingberichten te verzenden op basis van bestelgewoonten. Helaas moet u betalen voor geavanceerde systemen en mogelijk investeren in dure hardware om van deze voordelen te genieten. Sommige systemen zijn enorm complex en vereisen speciale monitoren met kleurgecodeerde knoppen. Eerlijk gezegd kunnen kleine restaurants profiteren van een eenvoudig systeem dat toegankelijk is via telefoons of tablets. De tarieven zijn lager en deze systemen zijn eenvoudig aan te passen, te updaten.

Sommige systemen kunnen worden gehuurd; andere worden gekocht. U moet rekening houden met uw cashflow voor de eerste paar jaar bij het starten van een bedrijf of het kiezen van uw eerste kassasysteem.

Franchiserestaurants zijn echter genoodzaakt goedgekeurde leveranciers voor kassasystemen te accepteren. Deze kunnen extra bedrijfskosten veroorzaken voor franchiseactiviteiten en hiermee moet rekening worden gehouden bij de keuze tussen een zelfstandig restaurant en een franchise .

Kosten van kassasystemen

Er zijn veel POS-opties beschikbaar, waaronder meer betaalbare systemen dan in het verleden beschikbaar waren. Een artikel vatte samen dat de gemiddelde kosten afhankelijk zijn van de functies die je nodig hebt, zoals het verwerken van mobiele betalingen. De kosten van dit soort verwerking zijn aan de hoge kant - van 1,75% tot 2,75%. Sommige processors rekenen vaste tarieven naast een lager percentage van het aankoopbedrag. De kosten omvatten doorgaans maandelijkse servicekosten, leasekosten, vaste tarieven per transactie en percentages van het totale aankoopbedrag.

Als u hardware nodig heeft, zoals kassa's, monitoren, printers en mobiele invoerstations, kunnen de kosten van hardware oplopen tot duizenden dollars. Afhankelijk van uw financiële profiel moet u de apparatuur kopen of leasen. Sommige restaurants proberen de hoge kosten van kredietverwerking het hoofd te bieden door te lobbyen voor maatregelen in hun belastingjurisdicties die hen in staat zouden stellen creditcardkosten door te berekenen aan hun klanten. In de Verenigde Staten zullen binnenkort 40 staten deze stimulans toestaan, wat het adopteren van een kassasysteem nog aantrekkelijker maakt.

In feite accepteert ongeveer 92% van de restaurants creditcards en betaalpassen, dus dineren in restaurants wordt een steeds meer contante ervaring. Ongeveer 81% van het geld dat in Amerikaanse full-service restaurants werd uitgegeven, werd betaald met debet-, creditcard- of prepaidkaarten. Sommige restaurants zouden liever zien dat contante betalingen worden afgeschaft. Veel restaurants vinden het lastig om een apart systeem te hebben voor contante betalingen, het bijhouden van contant geld, het bijhouden van geld in de kassa voor wisselgeld en het maken van dagelijkse uitstapjes naar de bank, wanneer contant geld slechts 10% tot 20% van hun ontvangsten uitmaakt.

Mijn persoonlijke opmerkingen over kassasystemen

Toen ik mijn restaurant kocht in de beginjaren van de computertechnologie, waren creditcards populair, maar niet cruciaal. Ik werkte op een boerenmarkt in het centrum en de meeste mensen hadden geld te besteden. Mijn vaste klanten waren kantoorpersoneel en de meesten van hen konden gemakkelijk per cheque betalen. Ik ontving weinig terugboekingen vanwege onvoldoende saldo, dus ik kon de kosten van kredietverwerking vermijden.

Maar zelfs dan weet ik zeker dat ik zaken ben misgelopen omdat ik geen creditcards accepteerde. Ik liep met name grote bestellingen van groepen mis, boekingen voor zakelijke bijeenkomsten en toeristen die uitsluitend creditcards gebruikten. Het gebruik van creditcards is toegenomen sinds 2004 , mijn laatste jaar in het bedrijfsleven, en restaurants bieden meer diensten aan zoals catering, bezorging, speciale evenementen en merkartikelen. Het accepteren van creditcards is gewoon essentieel voor de restaurants van vandaag als ze willen concurreren met andere eetgelegenheden. Zelfs foodtrucks profiteren van het accepteren van creditcards en betaalpassen.

Het probleem van het kiezen van het juiste kassasysteem

Er is ook training vereist voor medewerkers om een kassasysteem te bedienen. Hoe complexer het systeem, hoe meer training er nodig is. Dat kan lastig zijn voor een kleine operatie die werknemers een minimumloon verdient. Dat is de reden waarom het kiezen van een eenvoudig, intuïtief systeem logisch is voor de meeste startups en restaurants die hun eerste kassasysteem kiezen. Naarmate uw bedrijf groeit, kunt u altijd migreren naar een complexer systeem.

vrouw in café met laptop en smartphone

Waarom Waiterio een ideaal start-up-kassasysteem is?

Uw personeel kan het Waiterio POS-systeem snel leren, prijzen wijzigen en nieuwe menu-items toevoegen tegen een van de meest betaalbare tarieven in de branche. Servers kunnen bestellingen opnemen op hun mobiele telefoons - wat de hardwarekosten verlaagt - en echt kleine operaties kunnen zelfs een gratis abonnement krijgen waarmee maximaal 100 bestellingen per maand kunnen worden gedaan. Er zijn plannen die geen langetermijnverplichtingen vereisen, dus u kunt een seizoensbedrijf runnen en u afmelden wanneer het seizoen eindigt.

Abonnementen worden één keer per maand op dezelfde dag in rekening gebracht. De abonnementen variëren op basis van de valuta en de locatie van uw restaurant. Plannen omvatten kassasystemen voor de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Europa en andere locaties in meer dan 70 landen. Download zijn beschikbaar voor Windows-, Mac OS X-, Android- en iOS-systemen. Als u van plan bent telefoons te gebruiken voor servers om bestellingen op te nemen, moet u de telefoons verbinden met een server om bestellingen naar een thermische printer te sturen om kopieën van een bestelling naar verschillende stations in de keuken of bar te sturen.

Kenmerken van het Waiterio-systeem zijn onder meer:

  • Facturen afdrukken

    U kunt facturen afdrukken met aangesloten thermische printers of gedeelde inkjetprinters op Google Cloud Print.

  • Beoordelingsrapporten

    U kunt uw meest populaire artikelen bekijken en die informatie gebruiken door uw voorraad, menu-engineering en andere strategieën te beheren om de bruto-omzet te verhogen.

  • Tabelbeheer

    U kunt uw stoelopstelling aanpassen met de handige sjabloon en deze gebruiken om uw tafels effectiever te beheren, tafels vast te houden voor reserveringen en de tafelomzet te versnellen. Zodra een server een bestelling opneemt, kan deze naar de keuken en de bar worden gestuurd. Servers kunnen betalingen aan tafel aannemen, dus de omzet is sneller.

  • Makkelijk te gebruiken

    Er is minimale training nodig om uw systeem aan de gang te krijgen. Hoewel u bestellingen alleen offline kunt lezen, kunnen de bestellingen later tijdens serviceonderbrekingen worden verwerkt.

  • Ondersteuning voor meerdere talen

    Ondersteuning voor wereldwijde talen omvat Engels, Arabisch, Frans, Spaans, Duits, Italiaans, Russisch, Pools, Portugees, Noors Bokmal, Chinees, Grieks, Japans, Vietnamees, Turks, Koreaans, Zweeds, Tsjechisch, Hebreeuws, Hongaars, Indonesisch, Catalaans, Deens, Nederlands, Fins, Roemeens, Kroatisch, Thais, Slowaaks, Maleis en Oekraïens.

  • Levenslange licentie beschikbaar

    Een levenslange licentie is beschikbaar in Waiterio's Extra Large-abonnement voor restaurants. Een licentie die normaal $ 159 USD per jaar zou kosten, zou bijvoorbeeld 10 keer de tarieven kosten, of $ 1.590 voor een levenslange licentie. Deze moeten worden betaald via Paypal, maar met het plan kunt u Paypal-overschrijvingen in uw restaurant accepteren.

Waiterio raadt abonnees aan om een snelle DSL-verbinding te krijgen met een goede wifi-router om eventuele verbindingsproblemen op te lossen. Een andere sterke oplossing is 3G/4G draadloos met een simkaart voor elk aangesloten apparaat en gedeeld via een wifi-router.

Het verkrijgen van creditcard- en debetkaartverwerkingsmogelijkheden zal zelfs het speelveld vergroten, ongeacht of u alle toeters en bellen hebt - en de bijbehorende problemen en kosten - van een geavanceerder kassasysteem. Het zou zeker mijn problemen hebben opgelost toen ik een restaurant runde dat geen creditcards accepteerde.

Laat uw levensmiddelenbedrijf groeien met Waiterio POS

Sluit je aan bij 40.000 restaurants die het oberio-verkooppuntsysteem gebruiken

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Gratis download

Recente artikelen