Hoe een horecabedrijf op te bouwen?

Hoe een horecabedrijf op te bouwen?

Extra inkomsten genereren voor uw restaurant

Geplaatst door Michael Elkins de 2 april 2018

Catering kan meer inkomsten genereren voor uw restaurant en u helpen de beperkingen van een kleine eetzaal zonder veel zitplaatsen te overwinnen. Tafelomzet is een probleem voor alle restaurants, maar het is nog ernstiger voor kleine eetzalen. Als u een georganiseerd cateringprogramma ontwikkelt, kunt u het restaurantinkomen en de winst aanzienlijk verhogen. Recent onderzoek heeft uitgewezen dat de horecabranche booming is; de inkomsten uit restaurantcatering zijn vier keer hoger dan de inkomsten uit catering bij clubwinkels in de Verenigde Staten.

Afhankelijk van uw keuken heeft u mogelijk speciale apparatuur nodig, zoals tafels voor het bewaren van voedsel, verpakkingsbenodigdheden, tafelinstellingen, glazen, tafelkleden, servetten, tafelstukken en specerijen. Je hebt kuipjes nodig om vuile vaat in te bewaren en een manier om voedsel tijdens het transport op een veilige temperatuur te houden. Cambros of andere merken geïsoleerde containers kunnen helpen om voedsel warm of koud te houden voor boekingen in de buurt.

Een oplossing is om een bestelwagen of foodtruck uit te rusten om gekoeld voedsel ter plaatse op te warmen. Chafing dishes of kookplaten zijn nodig om het eten warm te houden tijdens het serveren. Als restauranthouder heb je waarschijnlijk al veel van deze items, dus de investeringskosten zijn meestal niet overweldigend.

U kunt uw personeel in rustige tijden gebruiken om het meeste werk uit te voeren, dus uw arbeidskosten kunnen redelijk zijn. Afhankelijk van uw keuken, kunt u servers leveren voor gastronomische evenementen of eten in buffetvorm serveren. Er zijn echter ook eenvoudige cateringstrategieën waarbij klanten gewoon kant-en-klaar of gekoeld voedsel ophalen voor volledige zelfbediening. Dit is een geweldige manier om een cateringbedrijf te starten zonder veel kosten te maken. U kunt uitbreiden naarmate uw bedrijf groeit.

Een cateringmenu ontwikkelen

U kunt af en toe een cateringopdracht accepteren voor voedsel dat u normaal niet bereidt, maar uw menu moet als sjabloon dienen voor het soort cateringpakketten dat u aanbiedt. Uw vaste klanten worden instant prospects omdat ze uw eten al lekker vinden. Je moet ook onderzoeken hoe je gerechten kunt maken van de voedselvoorraden die je al regelmatig bestelt. Het maken van een cateringmenu beperkt uw bedrijf niet, maar promoot het. U kunt voorverpakte menu's maken voor verschillende evenementen, zoals bruiloften, recepties, feesten, huisdiners en fondsenwervers.

Voorverpakte Horeca Aanbiedingen

U kunt cateringdeals maken die zich richten op ontbijt, brunch, diner of hapjes voor een cocktailparty. Deze deals hoeven niet luxueus te zijn; de catering voor casual dining is in 2016 zelfs met 14% gestegen en de fast-casual catering met 11%. .

Typische cateringpakketten kunnen een van de volgende ideeën bevatten:

  • Stationaire Hors D'oeuvres Platters

    Deze kunnen uw bestverkochte voorgerechten bevatten en porties van andere menu-items ter grootte van een sample.

  • Desserttrays

    Dit kunnen minigebakjes, koekjes, pralines en brownies zijn die in vieren zijn gesneden. Dit zijn ongelooflijke kerstcadeaus en veel dessertartikelen hebben geen constante koeling nodig. Lokale bedrijven bestellen deze vaak als cadeau voor werknemers en hun beste klanten.

  • Lunchboxen

    Dit zijn enkele van de eenvoudigste cateringartikelen om te verkopen voor zakelijke bijeenkomsten en verzorgde lunches. Het enige wat je nodig hebt is een selectie koude sandwiches, een kruiderij en een plastic hoes, een paar chips verpakt in plastic en een koude salade van een soort zoals pastasalade, koolsalade, aardappelsalade, enz. Het dessert kan een koekje, brownie zijn of andere traktatie. Deze kunnen de dag of nacht van tevoren worden bereid en gekoeld bewaard totdat de bestelling wordt opgehaald of afgeleverd. Drankjes in blik of flessen kunnen optioneel worden toegevoegd.

  • Buffetmaaltijd

    U kunt verschillende van uw best verkochte voor- en bijgerechten kiezen om een buffetmaaltijd te bereiden. Het opzetten van een buffetlijn is ook de handigste manier voor uw personeel om mensen te bedienen bij een sit-down of fine-dining evenement.

  • Broodjesbuffet

    Dit is vergelijkbaar met lunchpakketten, maar je serveert de helften van een broodje op een schaal. Je kunt de variëteit op elke schotel mixen of aparte schotels gebruiken voor verschillende sandwiches. Voor specerijen, dressings en extra's zoals sla, tomaten, uien, augurken, avocado en andere sandwich-extra's kun je het beste een aparte schaal voorzien.

  • Recepties

    Afhankelijk van de receptie kunt u verschillende voorgerechten, een selectie fruit en kaas, rauwkost van groenten met diverse dipsauzen, antipasti, desserts en bar- en drankaanbiedingen aanbieden. U moet echter uw lokale alcoholvoorschriften onderzoeken om er zeker van te zijn dat u alcohol mag verstrekken voor catering buiten het terrein.

Sportwedstrijden en gelegenheden

Sportwedstrijden zijn populaire gelegenheden voor de horeca. In de Verenigde Staten zijn bumperkleven, play-offs en Super Bowl-feesten gebruikelijk. In Europa kunnen spontane feestjes worden gehouden in een favoriete pub in de buurt van het stadion of in privéwoningen waar vrienden samenkomen om een wedstrijd op televisie te kijken.

serveerster bereidt tafels voor

Uw personeel trainen

Uw medewerkers kunnen uw grootste troeven worden als u ze effectief aanstuurt. Uw servers zullen geen cateringwerk omarmen dat geen fooien genereert, dus u moet een werknemer in loondienst aanwijzen om de cateringverantwoordelijkheden te coördineren. Het beste beleid is om medewerkers met en zonder fooi in de daluren in te zetten. Als u getipte medewerkers inschakelt om te dienen of te werken bij een cateringevenement, kunt u overwegen een verplichte fooi toe te voegen aan de cateringkosten of de werknemers een speciale bonus te betalen om hen tevreden te houden. Ontevreden personeel kan voor allerlei problemen zorgen als ze niet aan een verzorgd evenement willen werken.

Elke medewerker moet worden getraind in het omgaan met een cateringaanvraag . Daarom is het maken van een cateringmenu met vooraf gedefinieerde aanbiedingen zo waardevol. Elke medewerker kan ter plaatse een cateringklus boeken om te voorkomen dat klanten contact opnemen met een concurrerend restaurant. Veel mensen wachten niet graag op een schatting en bevestiging, dus het is een groot voordeel om uw personeel op te leiden om cateringopdrachten te boeken.

Marketing van uw cateringdiensten

De meeste van uw potentiële cateringklanten wonen of werken binnen een paar kilometer van uw restaurant, tenzij u zeer gespecialiseerd voedsel aanbiedt dat moeilijk te vinden is. Het is belangrijk om uw diensten op de markt te brengen op alle platforms waar u contact maakt met klanten, zodat mensen begrijpen dat uw cateringservice een belangrijk onderdeel van uw bedrijf is. Succesvolle cateringservices in restaurants volgen meestal deze praktijken:

  • Stel een catering- of evenementenmanager aan.
  • Neem routinematige cateringklussen aan de telefoon.
  • Onderhouden van contact met horecaklanten en actief verkopen van diensten voor speciale evenementen en vakanties.
  • Controleer de ervaring van elke klant na de cateringklus.
  • Erken eventuele klachten, bied uw verontschuldigingen aan en probeer de zaken recht te zetten.

Een Catering Rewards-programma starten

U kunt een cateringbeloningsprogramma maken om bedrijven en particulieren aan te moedigen vaker cateringdiensten te bestellen. Sommige kassasystemen volgen en beheren automatisch loyaliteitsprogramma's, maar u kunt deze bestellingen eenvoudig volgen met een eenvoudig kassasysteem en marketingberichten en informatie sturen over de status van beloningen en beloningsaanbiedingen.

Geweldige mogelijkheden voor catering

Feestdagen, sportwedstrijden, opendeurdagen, zakelijke bijeenkomsten, autodealers, bedrijfsbarbecues en picknicks zijn slechts enkele voorbeelden van horeca banen die u eenvoudig kunt boeken. De sleutel tot succes is het op de markt brengen van uw diensten via meerdere promotiekanalen. U moet een cateringmenu en -brochure maken, uw diensten vermelden op uw website en in uw gewone menu. Als u een elektronisch tekensysteem heeft , kunt u cateringdiensten op een groot scherm promoten. Traditionele borden werken ook, en het is gemakkelijk om een uitvergroting van je menu te maken op posterformaat bij de plaatselijke copyshop. U kunt brochures ook persoonlijk bezorgen bij bedrijven in uw regio. U kunt ook lid worden van lokale bedrijfsgroepen om uw diensten te promoten, omdat velen gratis reclame voor uw bedrijf aanbieden in een nieuwsbrief en/of toegang tot een ledenlijst die u kunt gebruiken om uw diensten op de markt te brengen.

Aan de slag gaan kan net zo eenvoudig zijn als het aanbieden van grote hoeveelheden lunchpakketten tegen een speciale prijs. U zult versteld staan hoe nuttig het maken van een cateringprogramma kan zijn voor het verhogen van uw dagelijkse omzet.

Laat uw levensmiddelenbedrijf groeien met Waiterio POS

Sluit je aan bij 40.000 restaurants die het oberio-verkooppuntsysteem gebruiken

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Gratis download

Recente artikelen