Hoe gebruik je restaurantdrankjes om je winst te verbeteren?

Hoe gebruik je restaurantdrankjes om je winst te verbeteren?

Restaurants met goede drankjes verdienen meer. Word lid van de club met deze stappen!

Geplaatst door Victor Delgadillo de 17 januari 2022

Weet u niet zeker hoe u een drankenkaart voor een restaurant moet maken?

Heeft u geen goed verkopende dranken in uw restaurant?

Restaurants met goede drankjes zijn veel aantrekkelijker voor klanten zonder.

Ook kunnen ze een belangrijke bron van winst zijn in uw restaurant, of u nu een eenvoudige drankenkaart heeft of een uitgebreide met meer dan 20 dranken.

In dit artikel vertel ik je over:

 • Drankmenu's in restaurants en menu's voor alcoholische dranken.
 • De stappen die u moet volgen om een drankenkaart te maken in uw zaak.
 • En over het belang van aantrekkelijke drankjes op je menukaart.

Dit artikel helpt u bij het maken van een opvallend drankenmenu in uw restaurant, zelfs voor niet-alcoholische dranken. Laten we beginnen!

Restaurants met goede drankjes zijn aantrekkelijker voor klanten

Ober giet wijn in een glas

Drankmenu's in restaurants zijn een belangrijk onderdeel van dit soort zaken.

Waarom?

Want een goede drankenkaart is afgestemd op verschillende doelstellingen:

 • Ter begeleiding van de maaltijden in uw restaurant.
 • Om het gehemelte van uw gasten te reinigen terwijl ze eten.
 • Om een betere sfeer te creëren in uw restaurant.
 • Om een unieke ervaring te bieden.
 • En zelfs om een gastronomische ervaring te bieden met een impact die vergelijkbaar is met die van uw gerechten.

In veel restaurants zijn drankjes een belangrijk onderdeel van het aanbod van het restaurant, net zo belangrijk als de maaltijden die het serveert.

Dit is iets dat veel winst kan opleveren in uw restaurant, vooral als u kenmerkende drankjes maakt die razend populair zijn onder uw gasten.

Soorten drankmenu's in restaurants

Er zijn verschillende soorten drankmenu's in restaurants. Niet alles is gereduceerd tot commerciële dranken of alcoholische dranken.

Dat betekent dat u veel interessante en haalbare opties heeft om de dorst van uw klanten te stillen.

Vervolgens vertel ik je over de verschillende soorten.

Restaurant Alcoholische Dranken Menu

johnnie walker black label fancy high-end dure Scotch

Menu's voor alcoholische dranken zijn niet de enige die in een restaurant kunnen bestaan, maar ze zijn zeker degene die de meeste winst zullen genereren .

Dit komt omdat alcohol erg prijzig is, vooral als het topmerken zijn. Dat betekent ook dat restaurants met goede alcoholische dranken nog meer verdienen.

Op hun beurt zijn er verschillende soorten menu's voor alcoholische dranken, afhankelijk van het type alcohol.

Gedistilleerd en Likeuren Menu

Verschillende sterke dranken en likeuren georganiseerd in een bar

Gedistilleerde dranken zijn pure alcoholische dranken, zoals whisky, tequila, wodka, rum en meer.

Daarnaast zijn er nog vele, vele soorten sterke drank en likeuren, dus het creëren van een uitgebreide menukaart kan uw klanten de variatie geven waarnaar ze op zoek zijn.

Daarnaast zijn er ook verschillende kwaliteitsniveaus per gedistilleerd of likeur, waardoor de prijzen ook erg kunnen verschillen. Over het algemeen geldt: hoe hoger de kwaliteit, hoe hoger de prijs en hoe beter uw inkomsten.

Cocktailmenu

Cocktails zijn alcoholische dranken die zijn bereid met verschillende soorten sterke drank en likeuren, ook vergezeld van infusies, vruchtensappen en meer om hun smaak te verbeteren.

Deze drankjes zijn ook een ongelooflijke bron van winst, en ze geven je toegang tot een bijna oneindig aantal mixologiecreaties die klanten naar je bedrijf kunnen trekken.

Als u een menu met sterke drank heeft, kan uw restaurant het aanbod aan dranken uitbreiden door een deskundige mixoloog in te huren om kenmerkende drankjes te maken.

Je kunt natuurlijk ook een menu samenstellen met mocktails, of alcoholvrije cocktails, die de aandacht van een jonger, minderjarig publiek kunnen trekken.

Wijnkaart

Er is een perfecte wijn die bij bijna elke maaltijd past. Er zijn ook verschillende soorten wijnen.

Dit geeft u de mogelijkheid om een uitgebreid menu aan te bieden met lokale wijnen - als die in uw regio bestaan - of geïmporteerde wijnen. Ongeacht het type, wijnen worden beschouwd als dure producten, dus ze kunnen uw winst aanzienlijk verhogen als uw gasten er de voorkeur aan geven.

Uw restaurant kan zelfs profiteren van wijnproeverijen, waar u uw klanten de verscheidenheid aan wijnen kunt laten zien, en de kenmerkende gerechten van uw restaurant die daar goed bij passen.

Biermenu

Corona Extra geïmporteerd Mexicaans bier

Bieren zijn de afgelopen jaren sterk geëvolueerd dankzij de creatie van nieuwe experimentele smaken die de klassieke smaak verbeteren.

Dit betekent dat meer mensen ervoor openstaan om ze te proberen, en daarom zijn ze een favoriet van klanten geworden.

Het hebben van een menu met verschillende bieren, zowel commercieel als ambachtelijk, kan je de veelzijdigheid geven die je nodig hebt om je gasten tevreden te stellen.

Bovendien is bier over het algemeen een drank met een lager alcoholgehalte, dus het is perfect om de sfeer in het restaurant te verbeteren en meer winst te genereren als grote groepen uw restaurant bezoeken.

Commerciële restaurantdrankjes

Rij met georganiseerde commerciële drankjes met verschillende smaken

Commerciële dranken verdienen over het algemeen geen apart menu. In sommige restaurants vindt u echter uitgebreide menu's met verschillende commerciële dranken van verschillende merken.

Dit gebeurt bijvoorbeeld in fastfoodrestaurants, of in bedrijven waar het hebben en aanbieden van een brede catalogus van commerciële dranken deel uitmaakt van hun concept .

Commerciële dranken genereren minder winst voor een restaurant, maar ze kunnen de sleutel zijn om klanten tevreden te stellen die gewend zijn ze als optie te hebben.

Natuurlijke dranken

Er zijn honderden natuurlijke dranken die u in uw restaurant kunt aanbieden - in principe kunt u voor elke eetbare vrucht een andere aanbieden die kan worden gebruikt om ze te maken.

Je kunt ook zuiveldranken gebruiken om shakes, smoothies en meer te maken.

Cafeïnevrije dranken

Drie mensen roosteren met drankjes op basis van koffie

Koffie is een andere drank die de laatste jaren een trend is geworden. Er zijn honderden verschillende dranken die u in uw restaurant kunt verkopen en die koffie als basis gebruiken.

Zoete dranken, dessertdranken, alcoholische dranken, experimentele dranken en nog veel meer.

Het enige dat u nodig heeft, is een goede leverancier van verschillende soorten koffie en de benodigde apparatuur om deze klassieke drank in uw bedrijf aan te bieden.

Je hebt de hulp van een expert nodig om heerlijke restaurantdrankjes te maken

Barman schenkt vakkundig een drankje in een bar?

Door de hulp in te roepen van mixologen, barmannen, barista's of sommeliers, kunt u een perfect drankenmenu voor uw restaurant samenstellen.

Zij zijn degenen die u kunnen helpen bij het creëren van unieke kenmerkende drankjes in uw restaurant, u kunnen helpen bij het repliceren van klassieke drankjes en andere basisrecepten.

Daarnaast moet je ze het nodige gereedschap geven om deze drankjes te kunnen maken, of het nu gaat om een simpele bartender shaker, proefglazen of een industrieel koffiezetapparaat.

Ik verzeker u dat de investering de moeite waard zal zijn, zolang u zeker weet dat dit is wat uw restaurant nodig heeft.

Stappen om een restaurantdrankmenu te maken

Nu zal ik u enkele eenvoudige stappen geven die u kunt gebruiken om de drankenkaart van een restaurant te maken.

Deze stappen zijn algemeen, dus u zult ze moeten aanpassen aan uw specifieke situatie, zodat ze van toepassing zijn op uw bedrijf.

1. Zorg ervoor dat er een publiek is voor de drankjes die je wilt aanbieden

Het idee om een drankenkaart te maken is misschien bij u opgekomen omdat meerdere mensen dezelfde dranken hebben besteld die u niet in uw restaurant heeft.

Of het idee is misschien plotseling bij je opgekomen.

Hoe dan ook, je moet ervoor zorgen dat de drankjes die je wilt aanbieden een echt publiek hebben om ze te rechtvaardigen - het is geen goed idee om deze investering te rechtvaardigen met slechts een idee.

De beste manier om zeker te zijn, is door een klantenenquête voor uw restaurant op te stellen met vragen om u te helpen uw volgende investering te bevestigen.

2. Krijg deskundig advies

Om advies te krijgen over wat u nodig heeft om uw drankenmenu samen te stellen, zijn verschillende dingen nodig.

Het belangrijkste is om een expert te krijgen over het specifieke type drankjes dat u wilt aanbieden.

Zo weet je:

 • Welke apparatuur je moet kopen om de drankjes te maken.
 • Welke specifieke dranken u aan het menu kunt toevoegen.
 • Welke ingrediënten moet je aan je aankopen toevoegen om ze te maken.
 • De prijzen waartegen deze drankjes worden verkocht.

En nog meer belangrijke informatie.

3. Maak het menu, koop de apparatuur en de ingrediënten

Kerel die dure espressomachine gebruikt om koffie te bereiden

Deze stap houdt in dat u na het inwinnen van advies doorgaat met de investering die u in de vorige stap heeft gedefinieerd.

Dit kan de stap zijn die het langst duurt - het is een goed idee om vertrouwd te raken met hoe de nieuwe apparatuur werkt, met de verschillende ingrediënten, personeel in te huren om ze te bedienen en te experimenteren met verschillende drankjes.

Dit alles moet natuurlijk vergezeld gaan van de hulp van een deskundige.

Het is ook een goed idee om uw personeel te informeren over het nieuwe aspect van uw bedrijf, zoals het bijwerken van uw verkoopscripts, het opleiden van uw personeel en meer.

4. Voeg de drankjes toe aan je marketingstrategie en begin ze te verkopen

Het is een goed idee om het hele proces hierboven te documenteren, zodat u een verhaal achter dit nieuwe aanbod kunt creëren. Op deze manier kunt u een geweldige marketingstrategie voor verhalen maken waarmee u uw klanten kunt laten zien hoe de nieuwe drankjes aan het menu zijn toegevoegd.

Deze stap is belangrijk omdat je dan ook de drankjes aan een geïnformeerd publiek kunt gaan aanbieden.

Het is geen goed idee om drankjes aan te bieden in uw bedrijf zonder het aan iemand te vertellen!

Daarnaast zal dit ook dienen om de apparatuur te testen en de manier waarop uw restaurant omgaat met het volume aan drankbestellingen, samen met de rest van de service.

Restaurants met uitstekende drankjes verdienen meer!

Drankjes in restaurants kunnen uw winst aanzienlijk verhogen.

Dit kan natuurlijk als je een goede infrastructuur hebt, goede recepten die winstgevend zijn en goede restaurantleveranciers waarmee je je winst kunt maximaliseren.

Mijn aanbeveling is dat je drankjes vanaf het begin een onderdeel van je restaurant maakt en dat je je infrastructuur en andere gerelateerde aspecten verbetert naarmate je bedrijf groeit.

Biedt u goede drankjes aan in uw restaurant?

Laat uw levensmiddelenbedrijf groeien met Waiterio POS

Sluit je aan bij 40.000 restaurants die het oberio-verkooppuntsysteem gebruiken

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Gratis download

Recente artikelen