Hoe kunt u de beste locatie voor uw restaurant kiezen?

Hoe kunt u de beste locatie voor uw restaurant kiezen?

Locatie is cruciaal voor het succes van een restaurant

Geplaatst door Abhi Chatterjee de 11 maart 2021

Denkt u erover na welke locatie u voor uw restaurant moet kiezen?

Locatie is een van de meest kritische factoren voor het succes van elk restaurant. Veel mensen zeggen zelfs dat locatie alles is voor een restaurant. Daar zijn we het mee eens.

Daarom is het zo cruciaal dat u de juiste locatie voor uw restaurant kiest.

Dus de belangrijkste vraag is:

'Hoe kies je een geschikte locatie voor je restaurant?'

In dit artikel leggen we uit hoe.

Wat is een slechte locatie voor een restaurant?

Een kruis op een locatie

Restaurantexperts zeggen dat een slechte locatie een van de grootste redenen is voor het falen van een restaurant. Laten we daarom de drie dingen bespreken die u in gedachten moet houden bij het kiezen van een site:

1. Slecht zicht op het restaurant

Als uw restaurant vanaf de straat niet gemakkelijk te zien is, is dat een enorm nadeel voor uw restaurant.

Denk hier even goed over na. Hoe ontdekken we gewoonlijk nieuwe restaurants?

Hoogstwaarschijnlijk lopen we op straat of rijden we met de auto en zien we een restaurant dat onze aandacht trekt. Als het ons bevalt, bezoeken we het restaurant.

Als het eten uitstekend is, bevelen onze vrienden en familie het ons over het algemeen aan en ontdekken we het nieuwe restaurant. Als de locatie echter niet goed is, zal het moeilijk zijn om uw eerste paar klanten te krijgen, waardoor het moeilijk wordt om dergelijke verwijzingen te krijgen.

Maak er dus een prioriteit van om een locatie te krijgen die goed zichtbaar is voor voetgangers en passagiers.

Belangrijke opmerking : als het om de een of andere reden onmogelijk is om een goede locatie te vinden, moet u aan uw online aanwezigheid werken . Registreer uw restaurant op Google Business , bouw een website voor uw restaurant en begin met het accepteren van online bestellingen.

2. Parkeermogelijkheden

Als veel van uw klanten hun auto gebruiken om het restaurant te bezoeken, moet u hen een parkeerplaats aanbieden. Zelfs als uw restaurant geen eigen parkeerplaats heeft, moet er ergens in de buurt een parkeerplaats zijn waar ze hun auto kunnen parkeren.

3. Slechte locatie

Twee belangrijke redenen waarom een plaats verkeerd zou kunnen zijn voor een restaurant:

  • Hoge criminaliteit : het maakt uw klanten ongemakkelijk bij het bezoeken van de locatie. Het kan ook riskant zijn voor uw personeel en uw restaurant.
  • Slordige plaats : het is onnodig te zeggen dat de plaats schoon moet zijn. Het is dus beter om uw restaurant niet te dicht bij stinkende plaatsen zoals een markt te plaatsen.

Vraag dit altijd voordat u een locatie kiest

Een handig idee

Beantwoord deze vraag voordat u de locatie kiest:

'Zijn de andere restaurants in dit gebied succesvol?'

Als je ontdekt dat er veel restaurants in de buurt zijn die niet of niet erg succesvol zijn, dan is het beter om die locatie niet te kiezen.

Het is echter belangrijk op te merken dat als een of twee restaurants niet succesvol zijn geweest, dit niet noodzakelijk betekent dat de locatie niet goed is. Het kan ook betekenen dat de restaurants vreselijk eten, slechte service of een matte ambiance hadden. Er kunnen ook veel andere redenen zijn.

Maar als meerdere restaurants eerder zijn mislukt, dan betekent dat zeker dat er iets mis is met de locatie.

Hoe kiest u de beste locatie voor uw restaurant? (7 dingen die u moet weten)

Laten we nu naar de belangrijkste focus van dit artikel gaan.

Ja, het kiezen van een restaurantlocatie kan een hele uitdaging zijn. Dus we helpen je erbij.

Hier zijn de zeven belangrijkste factoren waarmee u rekening moet houden:

1: Ken uw potentiële klanten

Een klant in een restaurant

Voordat u met uw restaurant begint, is het kennen van uw klanten een van de belangrijkste dingen.

Hier zijn enkele vragen die u moet beantwoorden:

  1. Wat is uw ideale demografische klant?
  2. Wie zullen uw vaste klanten zijn? (Demografie)
    • Leeftijd
    • Rijkdom
    • Geslacht
  3. Wat vinden ze leuk?

Belangrijk: zorg ervoor dat uw locatie geschikt is voor de demografische gegevens van uw klant .

Stel dat u van plan bent een duur restaurant te starten. Kunt u raden welke locatie u moet kiezen?

Het is simpel: kies een locatie waar de bewoners of bezoekers financieel welvarend zijn. Het moet ook overeenkomen met hun voorkeuren.

Hier zijn dus enkele essentiële vragen die u moet beantwoorden:

  • Heeft de locatie voldoende inwoners of bezoekers?
  • Kunnen deze mensen het eten in uw restaurant betalen?
  • Is uw locatie geschikt voor de demografische gegevens van uw klant?

Samenvatting : het is geweldig als u een locatie kiest waar uw doelgroep zich bevindt of bezoekt. Probeer binnen een straal van 3 kilometer van dergelijke plaatsen te blijven.

Dit gedeelte is ook opgenomen in uw ondernemingsplan. Lees dit artikel voor meer informatie over het schrijven van een businessplan voor uw restaurant .

Doelstelling op lange termijn: psychografische gegevens analyseren

Inzicht in demografische gegevens is cruciaal voor het succes van uw restaurant. Maar er is nog een belangrijk ding dat u moet begrijpen: psychografie.

Terwijl demografische gegevens u vertellen wie uw restaurant bezoekt, vertelt psychografische analyse u waarom ze uw restaurant bezoeken.

Ik zal u een voorbeeld geven. Stel, u lanceert een bar en uw gemiddelde leeftijd van uw klanten is 40 jaar. U merkt echter dat tijdens uw 'Happy Hours' uw restaurant door veel jonge stellen wordt bezocht.

Nadat je wat onderzoek hebt gedaan, kom je erachter dat ze je bar bezoeken omdat ze het eten lekker vinden en het betaalbaar voor hen is. Dus je besluit dit meer te promoten, en je verhoogt de kortingen. Dit verhoogt uw omzet aanzienlijk.

Door dit soort zakelijke inzichten te krijgen, kunt u uw bedrijf opschalen.

2: Analyseer uw concurrenten

Een rij restaurants

Net zoals het kennen van uw klanten, is het kennen van uw concurrenten ook cruciaal voor het succes van uw restaurant. Hier zijn enkele vragen die u moet stellen:

  1. Hoeveel populaire restaurants zijn er op uw locatie?
  2. Hoeveel restaurants zijn uw directe concurrenten?
    (Stel dat u een Chinees restaurant runt. Als er in die plaats nog een Chinees restaurant is, dan is dat restaurant uw directe concurrent.)
  3. Zijn uw concurrenten succesvol?

Als u deze antwoorden eenmaal heeft, zijn hier enkele essentiële dingen die u moet weten:

  • Als er teveel concurrenten zijn (vooral directe concurrenten), zou het goed zijn om die locatie niet te kiezen. Dit komt doordat de markt al verzadigd is.
  • Het is het beste als er minder concurrenten zijn, maar de bestaande restaurants doen het goed.

Tip : Bedenk hoe u zich kunt onderscheiden van uw concurrenten. 'Waarom zouden uw klanten voor u kiezen en niet voor uw concurrenten?' Dat is de basis van elke marketingstrategie.

3: Analyseer de locatie

Een pictogram van de locatie van een restaurant op een kaart

Er zijn twee belangrijke dingen voor het analyseren van de locatie:

  1. Bereikbaarheid van de locatie
  2. Complementaire bedrijven

A. Bereikbaarheid van de locatie

Dit betekent hoe gemakkelijk uw locatie bereikbaar is voor voetgangers en voertuigen.

Voetverkeer: deze statistiek geeft aan hoeveel mensen op een dag in de buurt van uw restaurant lopen. Meer 'foot traffic' verhoogt uw klanten.

Autoverkeer: deze statistiek geeft aan hoeveel voertuigen er op een dag langs uw restaurant rijden. Meer autoverkeer is altijd wenselijk.

B. Aanvullende bedrijven

Een complementair bedrijf betekent een bedrijf dat niet uw concurrent is, maar uw bedrijf op een positieve manier beïnvloedt. Als er bijvoorbeeld een kantoorgebouw in de buurt van uw restaurant staat, zal uw restaurant hiervan profiteren omdat tijdens de lunch sommige kantoormedewerkers uw restaurant kunnen bezoeken.

Enkele andere complementaire bedrijven zijn:

  • Treinstations
  • Bioscopen
  • Sport stadion
  • Winkelcentra

Belangrijke tip: vergeet dit gedeelte niet wanneer u werkt aan het analyseren van uw klanten. U kunt Google Maps gebruiken om alle lokale bedrijven in de buurt te vinden.

4. Zichtbaarheid van het restaurant

Restaurantlocatie op de kaart

Kies, zoals we eerder hebben besproken, een locatie die vanaf de straat goed zichtbaar is. Het moet gemakkelijk te vinden zijn op Google Maps . Plaatsen met veel bezoekers zijn geweldig voor restaurants.

Er zijn veel technieken die u kunt gebruiken om de zichtbaarheid van uw restaurant te vergroten. U kunt bijvoorbeeld pakkende elektronische uithangborden gebruiken om de aandacht te trekken. Een andere geweldige manier om de aandacht te trekken, is door een pakkend exterieurontwerp te hebben.

Tegenwoordig is online marketing een geweldige manier om de zichtbaarheid van uw restaurant te verbeteren. Daarom is het van cruciaal belang om uw bedrijf op Google te registreren. Om nog een stap verder te gaan, kun je een Facebook-pagina starten en kleinschalige Facebook-advertentiecampagnes starten. Als u een video over uw restaurant kunt maken, kan het weergeven van YouTube-advertenties zeer winstgevend zijn voor uw restaurantbedrijf.

(Om de online zichtbaarheid te verbeteren, leest u hoe u een website voor uw restaurant kunt bouwen en kunt u beginnen met het accepteren van online bezorgbestellingen.)

5. De grootte van het gebied is belangrijk

Oppervlakte van een verdieping

Vaak onderschatten nieuwe aspirant-restauranteigenaren de ruimte die nodig is voor een restaurant. Het is niet alleen de eetkamer die ruimte nodig heeft.

Zelfs een kleine bistro of een koffieshop heeft een aanzienlijke hoeveelheid ruimte nodig voor de keuken, apparatuur en opslag. Zelfs de eetkamer heeft misschien wat extra ruimte nodig voor de wachtruimte.

6. Veiligheid en voorzieningen

Zorg er altijd voor dat het gebouw dat u voor uw restaurant gebruikt, over de juiste faciliteiten beschikt. Hier zijn enkele essentiële dingen die u moet controleren:

  • Juiste elektrische bedrading
  • Juiste brandveiligheid
  • Goed sanitair
  • Voorzieningen voor mensen met een handicap

Of je nu een ruimte huurt in een gebouw of je eigen restaurant bouwt, controleer deze zaken.

7. Parkeerplaats

Een auto op een parkeerplaats

Het belang van een parkeerplaats hangt af van de demografische gegevens van uw klant. U moet vragen: 'Zullen de meeste van mijn klanten een auto gebruiken om naar mijn restaurant te rijden?'

Als je het antwoord daarop niet weet, kijk dan bij de andere restaurants in de buurt. Ontdek hoe de meeste van hun klanten deze restaurants bezoeken. Dit geeft je een idee van wat er gebeurt.

Het hangt ook af van de locatie. Staat uw restaurant bijvoorbeeld aan de snelweg of aan de rand van de stad, dan moet u uiteraard een parkeervoorziening aanbieden. Maar in drukke steden wordt uw restaurant meestal bezocht door voetgangers, dus een parkeerplaats kan een onnodige kostenpost zijn.

Controleer ook of er een openbare parkeerplaats in de buurt is. Als deze beschikbaar is, hoeft u niet te investeren in een parkeerplaats voor uw restaurant.

Kopen of huren?

Een man met een vraag

Een veelgestelde vraag die de meeste nieuwe restauranteigenaren stellen is:

"Moet ik de locatie kopen of huren?"

Het hangt er van af.

Het is beslist een goede beslissing om de locatie te kopen als je genoeg geld hebt. U moet ook van plan zijn om het restaurantbedrijf voor de lange termijn te runnen. Op de lange termijn kan het kopen van het onroerend goed goedkoper zijn dan huren.

Maar het kopen van de locatie van het restaurant vereist een enorme hoeveelheid geld als aanbetaling. Bovendien, aangezien dit een aanwinst is, krijgt u mogelijk geen belastingaftrek.

Aan de andere kant vereist het aangaan van een huurcontract slechts een kleine aanbetaling (meestal de huur van een paar maanden). Dit kan geweldig zijn voor ondernemers met een laag budget. Houd er ook rekening mee dat sommige locaties niet kunnen worden gekocht vanwege overheidsbeperkingen. In dat geval is huren dus de enige optie. En als u een gehuurde locatie gebruikt, komt u mogelijk ook in aanmerking voor belastingaftrek.

Bonus : grote restaurantketens zoals McDonald's volgen een slimme strategie. McDonald's zit niet alleen in de voedingssector; zij zijn ook in de onroerendgoedsector. Het koopt een pand, bouwt het restaurant en verhuurt het vervolgens aan de franchisenemer.

Voorbeeld van vereisten voor een restaurantlocatie

Dit is een praktisch voorbeeld van locatieanalyse. U kunt dit als sjabloon gebruiken bij het kiezen van uw restaurantlocatie.

Locatievereisten: (voorbeeld)

  • Minimum aantal inwoners (stad): 25.000 binnen een straal van 5 km / 3 mijl
  • Minimale oppervlakte: 10.000 vierkante voet / 1000 vierkante meter
  • Parkeren (indien van toepassing): 15 slots
  • De locatie moet goed bereikbaar zijn
  • Gewenste maximale verkeerssnelheid: 35 mijl per uur / 60 km / u
  • Zorg dat er ten minste één complementair bedrijf in de buurt is
  • Mag niet meer dan 3 directe concurrenten in de plaats hebben
  • Gewenst gezinsinkomen: $ 30.000 - $ 70.000

Opmerking : dit betekent niet dat uw locatievereisten exact hetzelfde moeten zijn. Dit is om u een ruwe schatting te geven.

Goed restaurant op een slechte locatie?

Locatie is cruciaal, maar het betekent niet dat een verkeerde locatie er altijd voor zorgt dat een restaurant uitvalt. Hoewel succes een uitdaging zal zijn, maar niet onmogelijk.

Zo werd een restaurant genaamd ' Underdog Coffee ' succesvol, ook al hadden ze een slechte locatie. Hoe? Ze gebruikten koffiebonen van hoge kwaliteit, die beter waren dan hun concurrenten. Ze creëerden ook aantrekkelijke borden met achtergrondverlichting om de aandacht van de klant te trekken.

Tip: de beste manier om uw restaurant succesvol te maken ondanks een slechte locatie, is door een online aanwezigheid op te bouwen en een bezorgservice te starten.

Probeer echter de best mogelijke locatie te vinden.

Laat uw levensmiddelenbedrijf groeien met Waiterio POS

Sluit je aan bij 40.000 restaurants die het oberio-verkooppuntsysteem gebruiken

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Gratis download

Recente artikelen