Hoe u de buitenkant van uw restaurant kunt verbeteren

Hoe u de buitenkant van uw restaurant kunt verbeteren

Verhoog de aantrekkelijkheid van uw restaurant

Geplaatst door Michael Elkins de 11 juni 2018

Hoe u de buitenkant van uw restaurant kunt verbeteren

Veel restaurantklanten oordelen snel op basis van het uiterlijk van uw restaurant. Natuurlijk zijn er tal van succesvolle eetgelegenheden in oude gebouwen, verouderde panden en bescheiden ogende huizen, maar dit zijn uitzonderingen. Sommige gebieden beperken wijzigingen aan gebouwen, zoals historische gebieden of bepaalde stedelijke ruimten. Het is nog steeds belangrijk om het terrein goed te onderhouden, de ramen schoon te houden, gevallen bladeren geveegd of geharkt en het terrein vrij van zwerfvuil.

Ramen en luifels

Zowel de binnen- als de buitenkant van uw ramen dienen schoon te worden gehouden, want helder glas geeft voorbijgangers een goed zicht op het interieur en een goede indruk van uw restaurant. Hetzelfde geldt voor mensen die binnen eten. Vuil glas of dode insecten op de vensterbank kunnen ervoor zorgen dat gasten hun eetlust verliezen.

Luifelonderhoud is belangrijk om esthetische en financiële redenen. Een beschadigde luifel kan gemakkelijk verwondingen of materiële schade veroorzaken, en voorbijgangers en klanten die het restaurant binnenkomen of verlaten, kunnen gewond raken. Als u geen voortentverzekering heeft, kunt u aansprakelijk worden gesteld. Vuil, bladeren en puin kunnen gemakkelijk van een luifel vallen en het voedsel van mensen die buiten eten besmetten.

bewegwijzering

Uw borden moeten niet alleen schoon zijn, maar ook zichtbaar. Daarvoor kan het nodig zijn de borden aan te steken, bomen en struiken te snoeien en indien nodig opnieuw te schilderen. Het is ook belangrijk om het adres van uw restaurant weer te geven op een manier die voetgangers en automobilisten kunnen zien. Als u een digitaal bord gebruikt , kunt u uw bericht wijzigen om ontbijt, lunch, diner of happy hour aan de bar te promoten. Aangepaste marketingberichten kunnen het vermogen van borden om klanten aan te trekken verbeteren.

De juiste sfeer creëren

Er zijn veel onderzoeken die de specifieke kenmerken van exterieurontwerp bespreken in relatie tot klantpsychologie. Afhankelijk van uw restaurantconcept kunnen de details van het exterieurontwerp aanzienlijk variëren. Een sportbar of restaurant wil misschien memorabilia van lokale kampioenschapsteams tentoonstellen. Familierestaurants kunnen kindvriendelijke posters ophangen of hun kindermenu vermelden. Andere veelvoorkomende ontwerpideeën zijn:

  • Diners kiezen er vaak voor om hun buitenkant zo te ontwerpen dat ze eruitzien als bussen, kabelbanen of treinen.
  • Bloemen en planten zijn veelvoorkomende uiterlijke verbeteringen, maar zorg ervoor dat ze bewaterd, gesnoeid en gezond blijven.
  • Veel restaurants gebruiken grootschalige buitenkunst, waaronder sculpturen, muurschilderingen en rotstuinen.
  • Gebruik complementaire kleuren in plaats van felle, opvallende combinaties, tenzij je je op kinderen richt.
  • Verzacht de kleuren nog meer als je lekker eten promoot.
  • Rood en geel worden vaak gebruikt voor fast food en fast casual restaurants omdat ze de eetlust opwekken en snelle service impliceren.
  • Gebruik spaarzaam wit om te voorkomen dat uw kleurenschema saai wordt.
restaurant zakelijke buitenkant uitnodigende en schone ingang

De parkeerplaats vegen en controleren

De parkeerplaats is een kritiek gebied waar veel restaurants tekortschieten. Door de kavel vrij te houden van zwerfvuil, gebroken glas en rumoerige groepen mensen kan worden voorkomen dat klanten een slechte indruk krijgen. Parkeerverlichting is ook belangrijk - mensen willen zich veilig voelen.

Voor de veiligheid is het belangrijk om de lijnen in uw kavel regelmatig opnieuw te schilderen - deze parkeerlijnen voorkomen dat mensen te veel ruimte innemen of op rijstroken parkeren. Het is ook belangrijk om kuilen te repareren en het asfalt van de parkeerplaats af te dichten.

Patio's en wacht- en eetruimtes buiten

Het ontwerpen van een ruimte om buiten te dineren kan de omzet tot 30% verhogen . Er zijn verschillende opties om buiten te dineren, waaronder zitplaatsen op het trottoir, dineren op het dak, terrastafels en aangewezen ruimtes van het restaurant.

Probeer een aantrekkelijke ruimte te ontwerpen, zorg voor bescherming tegen zon en regen en ontwerp gebieden waar het lossen van vrachtwagens de sfeer niet verpest. U moet ook overwegen of AC-units, vuilnisbakken en bedrading visuele doorn in het oog zijn.

Als je een buitenruimte als wachtruimte gebruikt, kan het bieden van een prettige sfeer voorkomen dat mensen zich vervelen en naar een ander restaurant gaan. Het aanbieden van toegang tot wifi voor klanten is een geweldige manier om uw klanten tevreden en vermaakt te houden terwijl ze wachten. Wi-Fi is een essentieel onderdeel geworden van de technologische infrastructuur van succesvolle restaurants. Het installeren van Wi-Fi maakt het gemakkelijker om met servers te communiceren en toegang te krijgen tot het mobiele POS-systeem van het restaurant vanaf buitenruimtes met als extra bonus drukke mensen aan te trekken die Wi-Fi-toegang nodig hebben om comfortabel te kunnen dineren.

Maak een buitenstation

Restaurants kunnen interesse wekken voor hun bedrijf door een buitenstation op te zetten om meer passanten aan te trekken. Er zijn verschillende mogelijkheden voor buitenverkoop - zoals warme chocolademelk in de winter, drankjes in de zomer of afhaalbestellingen voor de lunch aannemen.

U kunt ook artikelen uit uw voorraad restaurantartikelen verkopen, zoals merk-T-shirts, sportgerelateerde artikelen en toeristische memorabilia. Een andere optie is om de werken van lokale kunstenaars te tonen om klanten aan te trekken. Een deskundige dienstdoende medewerker kan vragen beantwoorden, de verkoop bellen en diefstal of vandalisme voorkomen.

Ongeacht het type buitenruimte, het is belangrijk om rekening te houden met de kleine details, zodat uw buitenruimte past bij uw concept en keuken. U kunt unieke wachtbanken, vuurkorven en kleurrijke luifels, dekzeilen en parasols gebruiken om een interessante ruimte te creëren. Misschien wilt u het logo van een lokaal sportteam of toepasselijke berichten van leveranciers, waaronder alcoholdistributeurs, nabijgelegen wijnmakerijen en lokale ambachtelijke bierbrouwers, weergeven. Bedenk hoe u snel menu's en specerijen kunt aanbieden aan buitengasten. Het is belangrijk om klanten zo snel mogelijk te erkennen nadat ze zijn gaan zitten.

Regelmatig exterieur onderhoud

Regelmatig buitenonderhoud is de enige manier om uw gebied in vorm te houden. Restaurants maken hun binnenruimtes elke dag schoon, en u zou hetzelfde moeten doen voor buitenruimtes. Reinig het gebied en de ingangen en repareer eventuele onvolkomenheden op trappen of buitenmuren. Als uw trottoir wordt afgebroken, overweeg dan om een betonbedrijf in te huren om reparaties uit te voeren.

Uw voordeur krijgt veel misbruik van klanten, personeel en verkopers. De deur is goed zichtbaar en maakt een duidelijke indruk op de gasten. Misschien wilt u een stootplaat installeren, de deur regelmatig opnieuw schilderen of afdichten of een verouderde deur vervangen.

Mensen kiezen beslist restaurants op basis van het exterieurontwerp, dus u moet goed nadenken over wat voor soort indruk uw restaurant wekt. Er zijn veel manieren om een exterieur te creëren dat het soort klanten aantrekt dat u wilt. De belangrijkste strategie - ongeacht het ontwerp - is het starten van een regelmatig programma van reiniging en onderhoud.

Het hele jaar door moet je buitentaken toewijzen als onderdeel van het verplichte bijwerk van het restaurant. Deze zijn in de winter misschien minimaal, maar er zijn nog steeds onderhoudsproblemen die het hele jaar door moeten worden uitgevoerd.

Laat uw levensmiddelenbedrijf groeien met Waiterio POS

Sluit je aan bij 40.000 restaurants die het oberio-verkooppuntsysteem gebruiken

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Gratis download

Recente artikelen