Hoe u uw restaurant onder de aandacht van millennials brengt

Hoe u uw restaurant onder de aandacht van millennials brengt

Millennials - belangrijkste doelgroepen

Geplaatst door Michael Elkins de 26 mei 2018

Elk restaurant met langetermijnplannen voor duurzame groei kan het zich niet veroorloven om de generatie die tussen 1977 en het midden van de jaren negentig is geboren, te negeren. Deze generatie is de grootste en machtigste sinds de babyboomers. Deze technologisch onderlegde multitaskers, bekend als millennials, zijn opgegroeid met computers en mobiele telefoons. De generatie belooft de komende decennia het meest substantiële segment van restaurantklanten te vormen. Restaurants mogen de levenslange waarde van marketing voor millennials niet onderschatten.

Tips voor digitale marketing om millennials te targeten

Als u millennials wilt bereiken, begint het proces in de planningsfase wanneer u uw restaurantconcept ontwikkelt. Als u voor al uw restaurantbehoeften afhankelijk bent van bewerkte voedingsmiddelen en leveranciers van grote producten, zal het moeilijk zijn om millennials aan te spreken die boer-tot-tafel, biologisch en hormoonvrij voedsel ondersteunen dat lokaal wordt ingekocht. De volgende ideeën kunnen u helpen uw restaurant te positioneren om duizendjarige klanten aan te trekken en te behouden:

  • Creëer een sociale sfeer

    Millennials hechten veel waarde aan sociaal contact tijdens het eten. Wanneer millennials tevreden zijn met eten en service, bevelen ze hun favoriete plekken aan bij vrienden. Millennials reageren ook positief op mond-tot-mondreclame. Restaurateurs kunnen besparen op marketing door campagnes te ontwikkelen die zich richten op interne klanten en hen aanmoedigen om vrienden uit te nodigen en beoordelingen en getuigenissen te geven. U kunt uw bestaande klanten op de hoogte brengen met GPS-campagnes, sms-berichten, e-mails, coupons, loyaliteitsprogramma's, flyers en interne borden.

  • Bied diversiteit en flexibiliteit

    Opgegroeid met diversiteit, willen millennials meer voedselkeuzes en lagere prijzen. Deze klanten worden vaak aangetrokken door etnische restaurants en zijn ideale doelwitten voor fusionkeukens en creatieve culinaire benaderingen. Millennials genieten van eten met voedsel dat een uniek verhaal heeft. Lokaal geteeld en gezouten vlees, ambachtelijk brood en bieren in kleine batches van microbrouwerijen trekken deze generatie aan.

  • Ondersteuning voor digitale toepassingen weergeven

    Millennials geven de voorkeur aan selfservice en bestelgemak. Indien mogelijk wilt u online bestellen, bestellen aan tafel en sms-acties aanbieden, zoals het sms'en van uw dagschotel. Uw mobiele kassasysteem kan het gemakkelijker maken om bestellingen persoonlijk, telefonisch en online aan te nemen. U kunt tafeltenten gebruiken om uw website te promoten met QR-codes, online promoties en informatie over de sociale doelen van het restaurant en aankomende evenementen.

  • Personaliseer uw marketing

    U kunt millennial-klanten targeten op basis van hun voorkeuren. Deel verhalen en mijlpalen in plaats van te agressief te marketing. Het tonen van warme, persoonlijke aandacht kan effectiever zijn dan een dure reclamecampagne.

  • Overweeg een foodtruck te sponsoren

    Het is geen toeval dat foodtrucks populair werden op het moment dat millennials het personeelsbestand begonnen te betreden. Foodtrucks leveren tegenwoordig vaak gastronomische gerechten tegen lagere prijzen in sociale omgevingen die ideaal zijn voor gemeenschappelijke diners, die allemaal millennials aanspreken.

jonge obers catering in schorten

Social media marketing voor millennials

Ongeveer 65 procent van de gesprekken op sociale media gaat over eten. Millennials houden van eten met een verhaal dat ze kunnen delen, en de sociale media zijn ontworpen om dit soort verhalen te delen. Ongeveer 30 procent van de millennials geeft de voorkeur aan biologisch voedsel, dus als u biologische producten serveert, is dit een ideale manier om het verhaal van uw restaurant te vertellen. Andere ideeën voor contentcampagnes op sociale media zijn onder meer:

  • Voedingsinformatie posten
  • Verhalen schrijven over voedsel uit het verleden
  • Het aanbieden van menu-aanpassing voor millennials die niet geloven dat "one-size-fits-all"
  • Bieden van gezonde menukeuzes, vegetarische opties en keuzes voor mensen met speciale diëten
  • Het promoten van unieke wijnen en alcoholische keuzes in kleine hoeveelheden
  • Verhalen delen over duurzaamheid, lokale evenementen en lokale boerderijen
  • Verhalen achter de schermen over het personeel, de chef-kok en de restauranteigenaar

Menuaanpassing is een van de belangrijkste restaurantpraktijken om millennials aan te trekken. Dit betekent niet alleen het toevoegen en verwijderen van bepaalde ingrediënten, maar ook het aanpassen van de portiegrootte wanneer iemand echt honger heeft of een kleinere portie wil eten.

Omgaan met een afname van restaurantbezoeken

Volgens het Generational Consumer Trend Report 2016 van Technomic bezoeken millennials minder vaak restaurants dan andere generaties - ongeveer 42% van de tijd. In plaats daarvan kiezen millennials voor foodtrucks, afhaalmaaltijden en maaltijdbezorging . Daarom is het van cruciaal belang om alternatieve inkomstenstromen voor uw restaurant te ontwikkelen.

Kortingen en beloningen aanbieden

Volgens het generatierapport van Technomic geeft 35% van de millennials toe dat coupons en kortingen hun eetbeslissingen beïnvloeden. Ongeveer 37 procent van de millennial diners zegt dat een loyaliteits- en beloningsprogramma hen kan overtuigen om een bepaald restaurant te bezoeken.

Speciale smaken trekken millennials aan

Innovatieve smaken trekken millennials aan. Enkele van de meest populaire culinaire trends zijn Aziatische kruiden zoals harissa, Sriracha en gochujang. Hete pepers blijven klanten trekken, en de meest populaire zijn jalapeno, serrano, chipotle, habanero en ancho. Latijnse en Caribische gerechten zijn erg populair bij jongere klanten. Andere voedingsmiddelen en trends die de millenniumgeneratie aantrekken, zijn onder meer:

  • Zure of gefermenteerde smaken zoals kimchi, kombucha en ingemaakte groenten
  • Indiaas eten met chutneys, curries en naan
  • Ontbijtbars en ontbijt worden de hele dag geserveerd
  • Zoete en hartige combinaties zoals bacon donuts en pittige ontbijtrepen
  • Speciale kruidenmixen en sauzen
  • Keto-diëten
  • Ter plaatse gezouten vlees

Teruggeven aan de lokale gemeenschap

Millennials zijn meer onder de indruk van daden dan van woorden. Bijna elk restaurant beweert tegenwoordig dat het milieuvriendelijk is, zich inzet voor lokale doelen en het concept van boer tot bord ondersteunt. Veel restaurants halen echter nog steeds het grootste deel van hun voorraden van megaleveranciers en verwerkte voedingsbedrijven.

U kunt uw betrokkenheid bij lokale doelen en duurzaamheid laten zien door restaurantafval te verminderen, voedsel te recyclen tot aantrekkelijke gerechten en overgebleven voedsel aan lokale goede doelen te geven. Sponsor een inzamelingsactie voor een goed doel door een bepaald percentage van uw omzet aan het goede doel te doneren. Zorg voor vergaderruimtes voor lokale organisatoren. U kunt deze verhalen over uw inspanningen delen op sociale media en in persberichten om de informatie bij uw klanten te krijgen.

De bevolking van deze generatie zal naar verwachting in 2036 een piek bereiken met 81,1 miljoen levende leden, terwijl de oudste millennial 56 is. Ter context: de babyboomgeneratie piekte in 1999 met 78,8 miljoen leden. Vorig jaar werden millennials de grootste generatie in de Amerikaanse beroepsbevolking, meldde Pew. 26 april 2016

Millennials genieten van de grootste economische macht van elke generatie. De millenniumbevolking zou in 2036 een piek van 81,1 miljoen moeten bereiken. De babyboomers bereikten slechts 78,8 miljoen. Veel van de meest populaire eettrends van vandaag zijn ontstaan door millennial-voorkeuren. Deze omvatten meer bezorgopties in restaurants, de opkomst van gastronomische foodtrucks en een grotere vraag naar lokale inkoop. Millennials willen meer weten over de toeleveringsketen, gezonder eten en dineren met etnische specialiteiten en creatieve fusies. Op maat gemaakte snackopties zijn een geweldig verkoopidee voor restaurants die zich richten op millennials, omdat ze een gezonde snack kunnen pakken en gaan.

Het targeten van millennials is een zakelijke noodzaak, tenzij u zich richt op een zeer beperkte groep mensen. Hoewel millennials veeleisend kunnen zijn op het gebied van leveranciers, kosten en diensten, vereist het voldoen aan deze eisen alleen een can-do-houding en een toewijding aan persoonlijke service. Het kost niet veel geld om millennials op de markt te brengen, maar de beloningen kunnen zakelijke zekerheid bieden voor de komende decennia.

Laat uw levensmiddelenbedrijf groeien met Waiterio POS

Sluit je aan bij 40.000 restaurants die het oberio-verkooppuntsysteem gebruiken

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Gratis download

Recente artikelen