Hoeveel kost het om een restaurant te beginnen?

Hoeveel kost het om een restaurant te beginnen?

Ontdek hoeveel het kost om een restaurant te openen en meer!

Geplaatst door Victor Delgadillo de 8 mei 2022

Wil je weten hoeveel het kost om een restaurant te openen?

Het grootste probleem voor mensen die een restaurant proberen te openen, is het budget. De kosten van het openen van een restaurant zijn een grote barrière om te overwinnen... toch? Ja, dat is zo, maar waar u misschien niet bij stil heeft gestaan, is dat voedingsbedrijven zich kunnen aanpassen aan uw ondernemerssituatie.

In dit artikel vertel ik je over:

  • Hoeveel kost het gemiddeld om vandaag een restaurant te openen?
  • Over wat er nodig is om een restaurant te openen
  • Over de meest voorkomende fouten die restauranteigenaren maken bij het berekenen van hun budget
  • En de opties die je hebt om dit geld in te zamelen

Het openen van een restaurant is voor velen een uitdaging, maar de waarheid is dat er verschillende dingen zijn die je kunt doen om te voorkomen dat je de moeilijkheid in zijn geheel onder ogen ziet. Er zijn manieren om de lat lager te leggen!

Leer hier hoe.

Hoeveel kost het om een restaurant te openen?

Open bord bij een restaurant

Het heden, ongeacht wanneer je dit artikel leest, zal de moeilijkste en duurste tijd zijn om een restaurant te openen.

Dit komt omdat de kosten van levensonderhoud en zaken elk jaar stijgen, als gevolg van inflatie, verschillende economische variabelen en andere kosten die de prijs van alles verhogen, zoals benzine en meer.

Daarom is het nadenken over het openen van een restaurant, of ondernemen in het algemeen, voor moedige mensen. Laten we eens kijken naar enkele pijnlijke gemiddelde cijfers:

  • Vanaf vandaag bedragen de kosten voor het openen van een restaurant in de Verenigde Staten gemiddeld ongeveer 200.000 USD.
  • In Latijns-Amerika dalen de kosten tot ongeveer 60.000 USD, hoewel de moeilijkheid om dat cijfer te bereiken aanzienlijk toeneemt.
  • In Europa zakt de kostprijs weer naar zo'n 100.000 euro. Dit varieert echter sterk, afhankelijk van waar u zich bevindt.
  • In Azië dalen de kosten tot gemiddeld 70.000 USD, vergelijkbaar met Latijns-Amerika. Maar net als in Europa hangt het er sterk van af in welk specifiek land je je bevindt.
  • In Afrika kun je een restaurant openen met ongeveer 50.000 USD of minder. Zuid-Afrika vertelt een ander verhaal en kost tot 80.000 USD.
  • In Australië en Nieuw-Zeeland lopen de kosten weer op tot 100.000 USD in lokale valuta, hoewel je het voor veel minder kunt doen, afhankelijk van het soort bedrijf.

Je zou kunnen zeggen dat je gemiddeld in de meeste delen van de wereld een restaurant kunt openen met ongeveer 100.000 USD. En, natuurlijk, dit aantal, de perceptie die u zult hebben van de omvang ervan, en het type bedrijf dat u met dat bedrag kunt openen, is afhankelijk van waar u zich bevindt. Maar er is iets waar de meesten van ons het over eens zijn: het is duur om een restaurant te openen .

Het doel van dit artikel is niet om u te herinneren aan die harde realiteit, maar om u te helpen deze te accepteren en te zoeken naar manieren om de kosten te verlagen. Hoe? Zoals u later zult lezen, is het belangrijkste om uw verwachtingen te managen en uw bedrijf aan de situatie aan te passen.

Wat heb je nodig om een restaurant te openen?

keukenapparatuur die u nodig heeft om uw restaurant te openen

Het openen van een restaurant vereist dat u aan verschillende vereisten voldoet, wat meestal de hoge kosten van dit soort zaken rechtvaardigt.

U moet uitgaven in verschillende categorieën dekken. De belangrijkste zijn:

  1. Een commerciële ruimte voor het bedrijf. Je kunt een plek kopen of huren.
  2. Renovaties en bouw.
  3. Machtigingen en licenties.
  4. Keukenapparatuur en restauranttechniek .
  5. Marketing en reclame van een soort.
  6. Werknemers, loonkosten en meer.
  7. En invoerkosten.

Dit zijn de 7 belangrijkste uitgaven die een voedingsbedrijf nodig kan hebben. Een andere realiteit is echter dat niet alle voedingsbedrijven al deze uitgaven nodig hebben - er zijn lichtere manieren om zaken te doen.

Laten we het nu hebben over wat u precies nodig heeft om een restaurant of levensmiddelenbedrijf te openen.

Wat je echt nodig hebt om een restaurant te openen

Geparkeerde foodtruck klaar om service te starten

Ook al heb ik al die categorieën genoemd, er zijn dingen die ik niet noem, en er zijn dingen die je niet echt nodig hebt.

De horeca is tegenwoordig meer gebaseerd op gemak – voor zowel klanten als ondernemers.

Daarom zijn er lichtere soorten voedselbedrijven die net zo krachtig en behoorlijk winstgevend zijn.

Enkele duidelijke voorbeelden zijn:

  • Spookrestaurants. Je hebt geen locatie nodig!
  • Foodtrucks . Je hebt geen locatie nodig!
  • Catering diensten . Op dit punt zou je het idee al moeten krijgen.
  • Voedsel karren. Nog steeds geen locatie.
  • Familie en kleine restaurants. Hier heb je een locatie nodig, maar het is gemakkelijker of goedkoper om ze te krijgen.

Al deze bedrijfsvormen, die al dan niet gereguleerd zijn waar u woont (het is uw verantwoordelijkheid om dat uit te zoeken), kunnen geweldige manieren zijn om een levensmiddelenbedrijf te starten.

Hoewel deze modellen dezelfde functies vervullen als een restaurant, hebben ze niet alles nodig wat een restaurant nodig heeft.

Zo hebben foodtrucks en cateringdiensten bijvoorbeeld geen commerciële ruimtes nodig om te kunnen opereren. Een spookrestaurant vereist geen commerciële keuken - hoewel het niet ideaal is, kunt u de service vanuit huis aanbieden met minder dure apparatuur.

Welke van deze modellen je ook kiest, je bespaart zeker een flink percentage ten opzichte van een restaurant.

Het punt is dat als je niets wilt opofferen en je traditioneel een restaurant wilt openen, je ook opties hebt. Afhankelijk van de beslissingen die je neemt, kan het betaalbaar zijn om een restaurant te openen!

7 fouten die ondernemers maken bij het plannen van een levensmiddelenbedrijf

Restaurantlocatie

Er zijn verschillende veelvoorkomende fouten die toekomstige restauranteigenaren maken bij het berekenen van een budget om hun bedrijf te openen. Het is heel gemakkelijk om deze fouten te maken, omdat ze kunnen worden vermomd als gezond verstand. Zij zijn:

1. Alles willen kopen wat je nodig hebt

Het is duidelijk dat hoe beter uw bedrijf is uitgerust, hoe beter uw productiviteit zal zijn, de werklast beter beheersbaar zal zijn en u meer controle zult hebben over het eindproduct. Er is echter geen echte manier voor een restaurant om alle apparatuur te hebben die het nodig heeft als je geen groot budget hebt om het te kopen.

En het ergste is dat het soms niet nodig is. In mijn ervaring als kok was er, in welk restaurant ik ook werkte, altijd een stuk apparatuur dat niet nodig was, maar een of twee processen gemakkelijker zou maken .

Toen bedachten mijn collega's oplossingen voor die problemen en gebruikten ze wat we hadden om de tekortkomingen van het restaurant te verhelpen.

Dat is niet ideaal , maar het belangrijkste is dat het restaurant redelijk goed werkte.

Oplossing: u moet de processen begrijpen die nodig zijn voor het restaurant en deze vanaf het begin mogelijk maken door de juiste apparatuur te kopen. Zo kunt u uw budget concentreren op wat essentieel is en andere gebieden optimaliseren terwijl uw bedrijf vorm krijgt.

Waarom is dit beter? Omdat het geld dat u bespaart door uw keuken uit te rusten met de benodigdheden, u kan helpen uw restaurant in leven te houden en klanten te werven.

2. Als het meer kost, betekent dit dat het beter is

Wanneer je je keuken uitrust, vooral als je een goed budget hebt, kunnen je verwachtingen en verlangens je in de weg zitten en je slechte beslissingen nemen. Dit gebeurt veel als het een door passie geleid bedrijf is, waar de ondernemer weet wat hij doet, weet wat het beste is en dat is wat hij voor zijn bedrijf wil. Maar tegen welke prijs?

Altijd het beste kopen is erg duur, of het nu gespecialiseerde apparatuur is of apparatuur van erkende merken. En het klinkt misschien als een goed idee om de nieuwste en beste te kopen, maar nogmaals, het is niet essentieel.

Oplossing:

De oplossing is lastig. Het is slimmer om apparatuur te selecteren die:

  • Biedt een goede balans tussen kwaliteit en prijs
  • Is gebruikt maar in zeer goede staat
  • Komt van minder bekende merken maar doet zijn werk zonder enige nadelen.

Deze drie opties zijn geweldig omdat ze je ook geld besparen, zelfs als je ze niet nodig hebt. Onthoud echter altijd dat goedkoop ook duur kan zijn - je moet de juiste balans vinden!

3. Kies een commercieel pand omdat het in het dure deel van de stad ligt

Het dure deel van elke stad, waar de mensen uit de hogere klasse wonen, waar de huizen mooi zijn en waar je meer kans maakt op vermogende klanten.

Dat betekent grote bestellingen!

Dit klinkt allemaal heel slim, maar in werkelijkheid hangt het sterk af van het concept van je restaurant. Als je food business concept niet aansluit bij wat je doelgroep wil, dan is het nutteloos. Daarom is de locatie cruciaal .

Een restaurant openen in een duur deel van je stad is slim als:

  • Uw voedselaanbod is geschikt voor mensen uit de hogere en hogere middenklasse.
  • Uw voedselaanbod is normaal, maar er zijn maar weinig restaurants die het voedsel dat u wilt verkopen in dat gebied verkopen. Zelfs rijke mensen willen af en toe een cheesy, vette burger!

Als je in deze gebieden een restaurant wilt openen omdat het goed klinkt om te zeggen dat je daar een bedrijf hebt of omdat je denkt dat het is als vissen in een ton, dan heb je het mis .

Zelfs chique en dure restaurants moeten tot het uiterste gaan om klanten aan te trekken, tevreden te stellen en vast te houden.

Maar het is makkelijker voor hen omdat ze de juiste oplossing aan het juiste publiek verkopen. Hoe dan ook, er zijn veel manieren waarop deze situatie kan werken.

Als je bijvoorbeeld een restaurant hebt met normaal eten, misschien lokaal of traditioneel, en je opent in een duur gebied, dan kan het om verschillende redenen goed voor je zijn.

Het gebied kan verzadigd zijn met dure en chique restaurants, of u heeft geen enkele vorm van concurrentie, of u stemt de service van uw restaurant goed af op rijke klanten, en meer.

Oplossing: je hebt de hulp nodig van een lokale restaurantadviseur! Zo weet je aan de hand van harde data wat de beste optie is voor jouw restaurant.

4. Restaurants willen kopiëren

Meisje met behulp van een kopieermachine. Zo kijk je als je andere restaurants probeert te kopiëren.

Je ziet een nieuwe zaak, die het heel goed doet en altijd vol zit, en je denkt “dat zou ik wel kunnen” . Dit kan ertoe leiden dat u veel waardevol budget verspilt aan een idee dat vanaf het begin is mislukt.

Het kopiëren of imiteren van andere restaurants en het openen van hetzelfde bedrijf alleen al om die reden is om vele redenen een heel slecht idee.

  • Ten eerste is er vraag en aanbod . Als je naast drie anderen een pizzeria opent, is de markt verzadigd, waardoor jij en je concurrentie in een nooit eindigende strijd worden gegooid om klanten te winnen met de laagste prijzen.
  • Ten tweede is het een heel slecht idee om een restaurant en zijn werking te kopiëren zonder de inkoopmethoden, de kosten van elk gerecht en andere bedrijfskosten te kennen. Misschien vecht u tegen een onzichtbaar probleem: slecht kostenbeheer. Waarom? Want zelfs als dat restaurant er goed uitziet, elke avond vol zit en duizenden klanten per maand heeft, kan het toch verliezen hebben.

Als u bijvoorbeeld (met verlies) deals heeft die te mooi zijn om waar te zijn, kan het bedrijf geld verliezen, ook al trekt het duizenden klanten aan.

Het restaurant dat u kopieert, kan ook verborgen voordelen hebben.

Dat restaurant mag dan winstgevend en zeer succesvol zijn, maar om verborgen redenen zoals een goede toeleveringsketen of zelfs in-house productie van bepaalde ingrediënten.

Stel je bijvoorbeeld voor dat je een visrestaurant probeert te kopiëren dat het heel goed doet.

Als het restaurant is opgezet door een eigenaar van een visboer, is de kans groot dat het restaurant vis kan krijgen voor de helft of minder dan de helft van de prijs, zolang beide bedrijven maar winstgevend zijn.

Maar als u dezelfde methode wilt toepassen zonder een visboer, dan koopt u de vis tegen een normale prijs. Zelfs door te onderhandelen, zult u waarschijnlijk niet in staat zijn om de aanbiedingen van het andere restaurant winstgevend te maken voor uw restaurant.

Oplossing: u moet de bedrijven die u wilt kopiëren grondig onderzoeken en advies inwinnen bij een ervaren lokale restauranteigenaar.

5. Neem te veel werknemers in dienst

Een restaurant met veel personeel

Deze fout komt veel voor in restaurants die worden gerund door eigenaren zonder managementervaring.

In een restaurant is het noodzakelijk om verschillende taken uit te voeren, van afwassen tot het openen van de deur voor klanten en het begroeten.

Dat betekent echter niet dat u elke functie door één persoon moet laten uitvoeren - u zou honderden werknemers hebben. Dit is een grote fout die ertoe kan leiden dat u geld verliest op de loonlijst. Bovendien kan het verschillende delen van het restaurant omslachtig maken, bijvoorbeeld als u 5 servers heeft om 5 tafels of minder te bedienen in een vrij kleine ruimte.

Oplossing: daarom moet u de balans vinden, de verplichtingen van elke medewerker goed definiëren en meer investeren in opleiding en voorbereiding. Een ander ding dat handig kan zijn, is om de rotatie van posities toe te passen, vooral als het een restaurant is met eenvoudig eten.

6. Niet genoeg personeel aannemen

Een onderbezet restaurant.

Deze fout komt nog vaker voor in restaurants, en ja, de boosdoeners zijn weer onervaren eigenaren. Dit is de andere kant van de balans met betrekking tot het vorige probleem.

Het hebben van te weinig medewerkers veroorzaakt veel problemen, waarvan de meeste voor de medewerkers zijn, niet voor het restaurant.

Dit creëert een zeer negatieve werkomgeving voor werknemers, die zich tot uitputting uitgebuit voelen en uiteindelijk zullen besluiten dat hun salaris het niet waard is.

Ik heb het persoonlijk gezien . Het is zeer negatief voor de werknemer en het restaurant, vooral als de werknemer onder druk wordt gezet om ontslag te nemen vanwege een gebrek aan verandering.

Als je dit doet, zie je alleen de weinige mensen die weten hoe ze alles in het restaurant moeten doen, vertrekken. Dit heeft ook bijna altijd invloed op de reputatie van het restaurant, wat het moeilijker kan maken om nieuwe mensen aan te nemen.

Oplossing: Neem voldoende mensen aan en verdeel het werk goed om een goede sfeer te creëren!

7. Verwachtingen niet beheersen

Beheers uw verwachtingen en u zult succesvol zijn

Alles willen zoals u het wilt, in plaats van zoals het is, is een van de belangrijkste oorzaken van lijden voor beginnende ondernemers en ervaren eigenaren.

Alle fouten die ik hierboven heb genoemd, zijn samengevat in deze ene fout.

  • Je hebt geen controle over je verwachtingen met betrekking tot de uitrusting van je keuken en je geeft meer uit.
  • U heeft geen controle over uw verwachtingen met betrekking tot de moeilijkheid van zakendoen en u maakt fouten.
  • U heeft geen controle over uw veronderstellingen met betrekking tot de werking van het restaurantbedrijf en u begrijpt de complexiteit ervan niet.
  • U heeft geen controle over uw veronderstellingen over uw klanten en u begrijpt hun behoeften niet en komt er niet aan te pas.
  • U heeft geen controle over uw verwachtingen ten aanzien van de prestaties van uw medewerkers en u maakt fouten bij het managen van uw restaurant.

Enzovoort.

De waarheid is dat het runnen van een succesvol restaurant, net als het runnen van andere bedrijven, niet om één persoon gaat - zelfs niet om de eigenaar. Het gaat om de som van voldoende goede beslissingen en hard werken om succes te behalen.

Hoe bereken je het benodigde budget om een restaurant te openen?

Nu je de 7 meest voorkomende fouten kent die ondernemers maken bij het openen van een restaurant, vertel ik je over de stappen die je moet volgen om een budget voor je restaurant te berekenen. Ik heb deze stappen zo gemaakt dat ze budgetten opleveren die rekening houden met alles wat nodig is voor uw bedrijf.

Let op: het budget dat u met deze stappen kunt krijgen, heeft niets te maken met het bedrag dat u moet investeren. Deze stappen helpen u alleen om uw openingskosten eerlijk te berekenen.

0. Denk aan vergunningen, licenties, administratieve en bureaucratische kosten

Stap 0 is zeer noodzakelijk. Je kunt geen restaurant of levensmiddelenbedrijf openen zonder het te vervullen!

U moet zich via alle stappen registreren en een bedrijf openen, bedrijfsvergunningen aanvragen, uw bedrijf registreren om belasting te betalen en een groot aantal vergunningen en certificeringen aanvragen. U moet ook bankrekeningen openen voor uw bedrijf, verzekeringen afsluiten en meer.

Elk van hen zal kosten hebben die u in uw budget moet overwegen.

1. Denk na over de locatie

Restaurantleveranciers zijn nodig voor alle restaurantactiviteiten

Vind een locatie die past bij de behoeften van uw restaurant, het concept en de doelgroep.

Er zijn verschillende dingen die u kunt doen om de locatie van uw restaurant te kiezen:

  • Doe een marktonderzoek om erachter te komen waar de grootste concentratie van uw potentiële klanten zich in uw stad bevindt.
  • Onderzoek uw mogelijke leveranciers. De locatie van uw restaurant kan de leveranciers waar u toegang toe hebt beperken of het proces van inkoop van ingrediënten bemoeilijken.
  • Bestudeer in detail de apparatuur die je nodig hebt om het gastronomische aanbod te creëren dat je in gedachten hebt en meet de keukenruimte op om te zien of alles past.
  • Bestudeer het aantal stoelen en tafels dat je in de eetkamer kunt hebben.
  • Bestudeer hoe de workflow in het hele restaurant werkt.
  • Maak een lijst met plaatsen die aan de meeste eisen voldoen.
  • Maak een budget rekening houdend met de kosten van elke plaats (als je wilt huren natuurlijk).
  • Doe een SWOT-analyse om erachter te komen welke meer voordelen dan nadelen heeft.
  • Blijf bij de beste!

Dit proces is ingewikkelder dan het klinkt, vooral als u de tijd neemt om elke variabele te analyseren. Het kan ook leiden tot analyseverlamming, dus het is een goed idee om uw opties een beetje te beperken en zeer selectief te zijn om het proces te versnellen.

In deze stap krijgt u de maandelijkse, driemaandelijkse, halfjaarlijkse en jaarlijkse kosten van de huur.

Opmerking: als u het onroerend goed wilt kopen, is het raadzaam om zaken als de geschatte kosten van renovaties, bestemmingsplannen, bouwvergunningen, grondgebruiksvergunningen en nog veel meer te bestuderen om een volledig bedrag te berekenen voordat u het koopt.

2. Denk na over de essentiële keukenapparatuur die u nodig heeft om het menu aan te bieden dat u in gedachten heeft

De benodigde apparatuur om een restaurant te openen

Voor deze stap moet u een eerste menu hebben uitgedacht en getest. Je kunt beginnen met het bereiden van verschillende gerechten en vervolgens onderzoeken welke apparatuur je nodig hebt om die gerechten op grote schaal aan te bieden.

Houd ook rekening met het aantal zitplaatsen in uw restaurant. Als algemene vuistregel moet u in staat zijn om ten minste elk item op het menu te produceren voor de helft van de stoelen of meer.

Houd er rekening mee dat sommige gerechten van tevoren in grote hoeveelheden kunnen worden bereid en worden bewaard om op het moment van serveren te worden afgewerkt.

Dit reduceert de aanschaf van apparatuur tot twee soorten strategieën:

  • Bereid op dit moment eten voor . Je hebt grote keukens nodig, met voldoende branders en voldoende apparatuur om alles op je menu te bereiden zodra het is besteld. Deze organisatie is meer geschikt voor eetzalen met veel klanten en met meer gevarieerde menu's.
  • Bereid voedsel van tevoren en bewaar het . Dit soort keukens hebben minder apparatuur om te koken, zoals ovens, fornuizen en branders, maar hebben veel meer apparatuur voor het koelen en bewaren van voedsel. Deze organisatie is perfect voor fastfoodrestaurants, bakkerijen, banketbakkers en meer.

Als je een fine-dining restaurant wilt openen, kun je niet beknibbelen op veel apparatuur. Hoe complexer de voorbereidingen, hoe specialistischer en duurder de apparatuur zal zijn.

In deze stap krijgt u de kosten van elk team. Het is een goed idee om al deze informatie op te slaan wanneer u de apparatuur koopt. Facturen, technische details van elk, schattingen van de levensduur en meer kunnen later van pas komen. Wanneer u ze repareert, opnieuw koopt, verkoopt of afschrijvingspercentages berekent.

3. Denk na over het personeel dat u nodig heeft

Maak een organigram van uw restaurant. We hebben een artikel gemaakt dat u kan helpen bij het ontwerpen van het organigram van uw levensmiddelenbedrijf , ongeacht de grootte ervan.

Dit helpt u bij het inschatten van de loonkosten, mogelijke kosten voor werknemersverzekeringen en meer.

4. Denk na over de technologische infrastructuur van uw toekomstige restaurant

Verschillende door de bank uitgegeven kaartlezers

U heeft hier misschien nog niet over nagedacht, maar een goed kassasysteem voor uw bedrijf en goede technologische apparatuur om dit te ondersteunen is cruciaal. Over het algemeen zijn de uitgaven voor technologische apparatuur direct afhankelijk van de grootte en de toestroom van uw restaurant. Als het erg groot is, moet het systeem goed zijn gemaakt en verspreid over het restaurant, zodat de service comfortabel en snel is.

Als het een redelijk druk restaurant is, wil je je klanten niet tegenhouden omdat je maar één kaartlezer tot je beschikking hebt om betalingen te ontvangen.

Doe daarom een berekende investering. Je moet ook de kosten van een restaurant-kassasoftware toevoegen, die de geest achter alle apparatuur zal zijn, zoals computers, betaalterminals, keukenschermen, thermische printers en meer.

Ik raad je aan om ons artikel over het gebruik van een verkooppunt voor restaurants te lezen om al je twijfels weg te nemen.

5. Denk aan het eten

Het eten dat in uw restaurant wordt verkocht, is ook een belangrijk onderdeel van de initiële kosten. Zelfs in het begin is het een goed idee om voorbereid te zijn met een goede hoeveelheid ingrediënten in je inventaris, vooral als je een marketingstrategie toepast.

Dit komt omdat het beter is om het te hebben en het niet nodig te hebben dan het nodig te hebben en het niet te hebben. Je eerste klanten zouden teleurgesteld weggaan!

Je moet berekenen:

  • Hoeveel zitplaatsen u heeft in uw restaurant.
  • Een inschatting van de klantenstroom die u verwacht. U kunt rekening houden met de aantallen van uw digitale marketingstrategie, zoals vertoningen, bezoeken, klikken en meer.
  • Bereken tot slot een schatting die voldoende is voor de eerste week van opening.

Als je genoeg geld hebt, dan kun je genoeg kopen voor de eerste maand, maar dat is alleen als je alles goed kunt opbergen.

6. Denk na over marketing

Je moet een marketingstrategie bedenken om een geweldige openingsdag te hebben! Dit is zo belangrijk dat we een aantal handleidingen hebben die u wellicht nuttig vindt:

Het is ook een goed idee om onze gids te lezen over het openen van een restaurant . Zo krijg je goede ideeën en meer kennis voor de grote dag.

Het budget om een restaurant te openen is niet genoeg

Nerveuze en vermoeide restauranteigenaren die merken dat hij meer geld moet uitgeven

Misschien heb je je restaurant al geopend, maar misschien heb je niet genoeg geld op de bank om het overeind te houden - dat is wat je budget op dit moment mist.

Zodra u het benodigde budget heeft, is het een goed idee om de volgende berekening te maken:

  • Bereken uw geschatte verkoop per dag, week en maand rekening houdend met het aantal stoelen.
  • Maak een schatting van de maandelijkse herinvestering die u in voorraad moet doen op basis van uw verwachte verkopen.
  • Voeg daarbij de geschatte maandelijkse loonkosten volgens het organigram van uw bedrijf.
  • Voeg geschatte kosten toe voor de verschillende marketingstrategieën die u wilt toepassen. Het aantrekken van nieuwe klanten is cruciaal bij het starten van een restaurant!
  • Voeg ten slotte andere maandelijkse bedrijfskosten toe, zoals schoonmaakdiensten, afvalophaling en andere diensten, en natuurlijk de maandelijkse huur van het restaurant.

Het getal dat u krijgt, komt het dichtst in de buurt van de maandelijkse bedrijfskosten van uw restaurant voordat u het opent . Als vuistregel geldt dat u na de opening van uw restaurant 3 tot 6 maanden aan geschatte bedrijfskosten moet besparen. Dit is wat u zal helpen uw restaurant overeind te houden terwijl u genoeg vaste klanten krijgt.

Een groot percentage restaurants faalt omdat hun eigenaren deze stap over het hoofd hebben gezien. Word geen percentage op de lijst met mislukte restaurants!

Welke invloed hebben de kosten van het starten van uw bedrijf op de prestaties later?

Het starten van een bedrijf is voor niemand gemakkelijk, zelfs als u geld over heeft. Veel variabelen kunnen de prestaties van uw bedrijf beïnvloeden, zelfs als u over alle apparatuur beschikt die uw keuken nodig heeft, alle koks met de beste ervaring en de beste servers.

Daarom hebben de kosten van het openen van uw bedrijf weinig invloed op de prestaties.

Waar het om gaat is:

  • Dat je een goede klantenservice biedt.
  • Dat het eten heerlijk is.
  • Dat je een goede marketingstrategie hebt.
  • En dat u een strak beheer heeft van economische en personele middelen.

Deze laatste vereiste is om twee redenen van cruciaal belang.

  • Het goed beheren van de kosten van uw restaurant, ongeacht de grootte, is wat het winstgevend maakt .
  • En door uw medewerkers op de juiste manier te beheren, blijft de productiviteit van uw restaurant op het hoogste niveau , zelfs als u niet over alle apparatuur beschikt die u graag zou willen hebben.

Je kunt het kleinste restaurant ter wereld hebben, maar als je ervoor zorgt dat aan al deze eisen wordt voldaan, heb je gegarandeerd succes.

Hoe geld in te zamelen om een restaurant te openen?

Geld besparen om uw restaurant te openen

Dit is ook een vrij veel voorkomende vraag onder ondernemers en de waarheid is dat er geen eenvoudig antwoord is.

Als je jezelf deze vraag stelt, is de kans groot dat je een behoorlijk moeilijke route moet nemen om het geld op te halen. Zo niet, dan heb je geluk en heb je waarschijnlijk genoeg geld.

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om geld in te zamelen om een restaurant te openen. Sparen is het eenvoudigste antwoord, maar er wordt niet ingegaan op de methoden die u kunt gebruiken om aan dat geld te komen.

Mijn aanbeveling is om een levensmiddelenbedrijf te starten dat minder kost .

Alle ondernemingen die ik hierboven noemde, zoals foodtrucks of voedselkarren, zijn minder duur, maar ze hebben verschillende voordelen.

Het grote voordeel is dat je door te werken beseft hoe moeilijk het is om een restaurant te hebben. In elk voedingsbedrijf heb je de leiding over processen die vergelijkbaar zijn met die in een restaurant.

Daarom zamelt u geleidelijk het geld in dat u nodig heeft om uw traditionele restaurant te creëren, terwijl u praktische ervaring opdoet die nuttig zal zijn bij het runnen van een groter bedrijf.

Je kunt ook een snellere route nemen, als je de ervaring hebt, en op zoek gaan naar geldschieters, investeerders, partners en bankleningen.

Natuurlijk heeft elke optie die u bekijkt zijn voor- en nadelen, maar als u ervan overtuigd bent dat u de nadelen kunt overwinnen, maakt het niet uit welke optie u kiest.

De tijd om te beginnen is nu

Zoveel mensen focussen op de moeilijkheid om een restaurant te openen, in plaats van op de voordelen ervan, dat ze de essentie ervan uit het oog verliezen: de service.

Het openen van een levensmiddelenbedrijf is erg moeilijk, maar als je je richt op het bieden van een uitzonderlijke service met een echte roeping, kun je op duizend-en-een manieren een succesvol restaurant hebben.

Of het nu een foodtruck, een cateringservice, een foodcart of een heel, heel klein restaurant is.

Als u dat in gedachten houdt, zult u zich realiseren dat er, ondanks de moeilijkheid, nooit een beter moment zal zijn om een bedrijf te starten dan het heden.

Denk je dat je klaar bent voor je volgende zakelijke onderneming? Ik hoop het!

Laat uw levensmiddelenbedrijf groeien met Waiterio POS

Sluit je aan bij 40.000 restaurants die het oberio-verkooppuntsysteem gebruiken

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Gratis download

Recente artikelen