Meubels voor restaurants: welke meubels heb je nodig?

Meubels voor restaurants: welke meubels heb je nodig?

Lees hier welke meubels je nodig hebt voor je restaurant!

Geplaatst door Victor Delgadillo de 9 november 2021

Weet u niet welke meubels u nodig heeft voor uw restaurant?

Wil je de beste restaurantmeubels kiezen?

Meubilair is een belangrijk onderdeel van elk bedrijf dat klanten op zijn terrein ontvangt. Restaurants vallen in die categorie, dus comfort bieden aan uw gasten is essentieel.

In dit artikel ga ik het met je hebben over:

  • Het belang van het juiste meubilair in uw restaurant.
  • De verschillende soorten restaurantmeubels die je kunt gebruiken.
  • En ik geef je een paar tips zodat je de beste meubelen voor jouw bedrijf kunt kiezen.

Als je een restaurant hebt en je krijgt constant klachten over het ongemak van je meubels, dan is dit het artikel voor jou. Ook als u niet weet hoe u uw bedrijf moet uitrusten, is deze beknopte handleiding erg handig.

Laten we beginnen!

Het belang van goed meubilair in uw restaurant

chique restauranttafels en stoelen

Om een restaurant te runnen, moet je veel beslissingen nemen. Van personeelsbeheer tot de benodigde apparatuur om uw restaurant te exploiteren, uw reis als restauranteigenaar zal vanaf het begin vol beslissingen zijn.

Om die reden kunnen veel details onopgemerkt blijven. Een van die details is om het juiste meubilair voor uw restaurant te krijgen.

Het kopen van het juiste meubilair voor de eetkamer van uw restaurant is van vitaal belang om de gasten te allen tijde comfortabel te houden.

Een restaurant met kleine, oncomfortabele of goedkope stoelen kan voor veel problemen zorgen in uw bediening.

Ze kunnen bijvoorbeeld ongelukken veroorzaken, zoals het breken onder een restaurant dat waarschijnlijk niet meer terugkomt, samen met degenen die het ongeval hebben gezien.

Ze kunnen er ook voor zorgen dat klanten gewoon niet terugkomen omdat ze zich niet comfortabel genoeg voelen in je restaurant, of omdat ze niet in de stoelen passen.

Ook de tafels zijn cruciaal .

Als een restaurant tafels heeft met een kleine ruimte omringd door vier stoelen, zal een groep van vier zich ongemakkelijk voelen.

Dit gebeurt ook met tafels die licht en dun zijn - ze bieden klanten geen veiligheid.

Aan de andere kant kunnen zeer grote en zware tafels problemen veroorzaken, bijvoorbeeld als een groep erg groot is en ze hun tafels bij elkaar willen zetten.

Dit zorgt ervoor dat uw servers dubbel werken, wat ook kan leiden tot arbeidsongevallen waarvan u zeker weet dat u er niet mee te maken wilt hebben.

Het hebben van het juiste meubilair voor uw diners kan een groot verschil maken in uw service - om een restaurant te runnen, moet u tenslotte goed op details letten.

Het goede nieuws is dat er verschillende soorten meubelen zijn die je kunt kopen, naast de stoelen en tafels die voor de dienst worden gebruikt.

Soorten restaurantmeubilair

Er zijn veel soorten meubels die je in een restaurant kunt gebruiken. In feite kunt u elk type gebruiken, wat het kiezen van meubels veel moeilijker maakt.

Vervolgens zal ik het hebben over de meest voorkomende soorten meubels die je in een restaurant kunt vinden en die je in de jouwe zou moeten hebben.

1. Stoelen voor de dienst

kleine restauranttafel en stoelen

Dit zijn de stoelen waar diners zullen zitten en genieten van hun gerechten.

Deze zijn over het algemeen comfortabel , hebben een rugleuning en zijn hoog genoeg om bij de tafel te passen.

Ze passen meestal op de een of andere manier bij de tafel. Het is bijvoorbeeld niet gebruikelijk om glazen tafels met plastic stoelen te zien - en het is ook geen goed idee om dergelijke mixen te gebruiken.

Bovendien zijn dit stoelen die groot genoeg zijn om comfortabel te zijn voor de meeste gasten.

2. Tabellen voor de service

De servicetafels zijn waar het eten van uw gasten wordt geserveerd. Deze tafels kunnen verschillende maten, vormen en materialen hebben - nogmaals, het wordt aanbevolen dat ze bij de stoelen passen.

Afhankelijk van het type restaurant dat je hebt, kun je tafels van verschillende afmetingen en materialen gebruiken.

De meest voorkomende vormen zijn vierkant, rond en rechthoekig, hoewel veel restaurants gewoon vierkante tafels gebruiken om langere tafels te vormen voor groepen mensen.

3. Rechthoekige tafels voor het buffet

Rechthoekige buffettafels zijn langer dan breed om plaats te bieden aan meerdere dienbladen met voedsel zodat mensen zichzelf kunnen bedienen.

Dit soort tafels moeten stevig zijn en meer dan vier poten hebben om het gewicht gelijkmatig over de hele tafel te dragen.

Sommigen van hen hebben verschillende compartimenten voor ijstrays, hot trays, koelers en meer.

4. Hoge banken voor de bar

bar hoge banken

In de meeste bars worden hoge banken gebruikt om klanten te ontvangen.

De meest gebruikte zijn de ronde banken, maar er zijn veel ontwerpen die je kunt gebruiken.

Bijvoorbeeld draaibare, vaste, drie- of vierpootsbanken en meer.

Er zijn zelfs banken met een kleine rugleuning die een betere lendensteun en balans bieden, wat geweldig is als er alcohol in de mix zit.

Als uw bar als wachtruimte fungeert, is het een heel goed idee om te investeren in banken met een ergonomisch ontwerp dat het wachten comfortabeler maakt.

5. Individuele en meerdere fauteuils

Fauteuils zijn het type meubel dat uw gasten het grootste comfort biedt. Ze kunnen individueel of meerdere zijn om meerdere klanten tegelijkertijd te hosten.

Dit zijn de beste soorten meubels om in de wachtruimte te plaatsen als je die hebt.

Dit zal eters afleiden van het feit dat ze moeten wachten tot een tafel vrijkomt en het wachten aangenamer maken.

Als uw restaurant behoorlijk beroemd is, is het een goed idee om dit soort meubilair te hebben, samen met salontafels, toegang tot stopcontacten voor opladers en meer, zodat de klant zich op zijn gemak voelt.

6. Op maat gemaakte meubels

Maatwerk meubelen is degene die is gemaakt met de specificaties die u wilt. Ze kunnen elk type meubel zijn, met verschillende designelementen die ze origineel of opvallend maken.

Bijvoorbeeld fauteuils met specifieke vormen, tafels met nieuwe ontwerpen of krukken met ongebruikelijke materialen.

Het grote voordeel van dit type meubel is dat het zich beter aanpast aan de stijl en het concept van uw restaurant.

Aan de andere kant is het mogelijk dat de meest gecompliceerde of omvangrijke ontwerpen ongemakkelijk of zeer ongebruikelijk zijn voor uw gasten, wat zeker een negatief punt is voor uw restaurant.

7. Tuinmeubilair

stoelen en tafels voor buiten

Als uw restaurant een terras heeft, is het een goed idee om buitenmeubilair te gebruiken in plaats van gewoon meubilair. Ze zijn beter bestand tegen de elementen, dus je kunt ze buiten laten staan zonder je zorgen te maken over schade.

Dit soort meubels moet comfortabel zijn, zelfs duurzamer dan gewone meubels, en het is een goed idee om ze licht te houden, vooral als je ze elke dag eruit moet halen en erin moet zetten.

Een slim alternatief is om stoelen en meubels in de vloer te verankeren die je kunt weglaten, maar ze worden niet aanbevolen voor elk restaurant.

Als het bijvoorbeeld een prestigieus restaurant is met een goed uitzicht, is het geen goed idee om buitenmeubilair te gebruiken - u moet gewoon meubilair gebruiken en dit op de best mogelijke manier beschermen.

Denk er ook aan dat je dit meubel moet beschermen tegen de zon, en ook om te voorkomen dat klanten zich tijdens het zitten verbranden als het meubel onbedekt is. Een grote paraplu is voldoende!

Hoe kiest u het beste meubilair voor uw restaurant?

fauteuils in de wachtruimte

Het kiezen van het juiste meubilair voor uw restaurant is een kwestie van studie. Je moet precies weten waar je doelgroep en buyer persona naar op zoek zijn.

Als uw doelgroep bijvoorbeeld mensen tussen de 18 en 30 jaar zijn, is het een goed idee om opvallende, innovatieve meubels te gebruiken die een beetje comfort opofferen - maar niet te veel.

Maar als je doelgroep mensen boven de 40 is, is het beter om comfortabele meubels te gebruiken die de nadruk leggen op eenvoud en ergonomisch zijn.

Dit geldt voor elk aspect van het meubilair, zoals de materialen.

Meubels van echt leer en ebbenhout zijn bijvoorbeeld niet het beste type meubilair voor een familierestaurant of voor kinderen.

Je kunt ook geen plastic meubilair gebruiken in een fine dining restaurant met elite klanten.

Je moet ervoor zorgen dat elk meubelstuk in je restaurant een beleving biedt die aansluit bij het concept en de doelgroep.

Andere aspecten waar u rekening mee moet houden, is dat het meubilair altijd moet zijn:

  • Van hoge kwaliteit.
  • Langdurig
  • Lichtgewicht - het moet op zijn minst gemakkelijk te verplaatsen zijn.
  • Ze moeten een maat hebben die bij uw klanten past, of ze nu 5ft of 6,5ft zijn.

Dit zal u helpen uw klanten comfortabel te houden en zich veilig te voelen.

Hoeveel meubels moet je kopen?

reserve stoelen opgeborgen

Iets dat maar weinigen noemen, is dat je meer meubels moet kopen dan je nodig hebt, inclusief de verschillende soorten meubels die je nodig hebt.

Waarom? Want je moet reservemeubels hebben!

In een restaurant worden meubels meer beschadigd dan je zou verwachten. Een restaurant trekt namelijk een groot aantal mensen aan. Ook als je constant evenementen aanbiedt, of als je restaurant erg actief is, kan het meubilair gemakkelijker beschadigd raken door vallen, of door schade aan de kussens, en meer.

Daarom is het een goed idee om extra meubels te hebben. U wilt immers geen ander meubilair moeten kopen dan u al heeft, want dat verbreekt de harmonie van de uitstraling van uw restaurant.

Ook is het niet fijn dat er midden in het servies een tafel of stoel kapot gaat en je deze niet ter plekke kunt vervangen.

Hoeveel moet je uitgeven aan meubels?

Er is geen exact bedrag dat voor elk restaurant geldt. Als u echter 10% tot 15% van uw budget aan goed meubilair besteedt , is dit een goede vuistregel die u in eerste instantie zal helpen om fatsoenlijk meubilair te krijgen.

Houd er rekening mee dat, hoewel het een belangrijk onderdeel van uw restaurant is, uw belangrijkste uitgaven de bouw- of renovatiekosten, apparatuurkosten en andere kosten voor de locatie zullen zijn.

Deze zijn relevanter omdat ze ervoor zorgen dat uw restaurant blijft werken en produceren - daarom laten de meeste eigenaren het beste meubilair voor later achter.

U moet nog steeds rekening houden met deze uitgaven in uw bedrijfsplan en kostenoverzicht.

Ten slotte is meubilair een van de meest veelzijdige aspecten van het restaurantbedrijf, samen met decor. U kunt ze eenvoudig wijzigen zodra uw restaurant begint te produceren, maar zorg ervoor dat de wijzigingen passen bij het concept van uw restaurant.

Het comfort van uw gasten zorgt ervoor dat ze willen blijven

Een restaurant met comfortabel meubilair zorgt ervoor dat gasten langer blijven, meer consumeren en verliefd worden op uw bedrijf.

Houd er altijd rekening mee dat het hebben van een restaurant niet alleen gaat over het verkopen van eten, maar over het creëren van een ervaring die een aanvulling is op het eten dat je serveert.

Ook kunnen details zoals deze die misschien klein lijken, een grote impact hebben.

Wilt u dat uw restaurant de favoriete plek is voor grote groepen?

Of wilt u dat uw restaurant datgene is dat groepen vrienden of families overslaan omdat het hen nooit goed kan huisvesten?

Rust uw restaurant goed uit en u zult nooit een tekort aan klanten hebben!

Laat uw levensmiddelenbedrijf groeien met Waiterio POS

Sluit je aan bij 40.000 restaurants die het oberio-verkooppuntsysteem gebruiken

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Gratis download

Recente artikelen