Omgaan met juridische kwesties in restaurants

Omgaan met juridische kwesties in restaurants

Juridische problemen kunnen van invloed zijn op uw winst

Geplaatst door Michael Elkins de 7 mei 2018

Omgaan met juridische kwesties in restaurants

Een van de eerste juridische hindernissen waarmee restauranteigenaren worden geconfronteerd, is het kiezen van de juiste juridische structuur. Een artikel in Bon Appétit raadt aan een weloverwogen beslissing te nemen over de bedrijfsstructuur van uw restaurant . Het inhuren van een advocaat is de beste strategie om te kiezen tussen de verschillende bedrijfsstructuren. Hoewel de meeste kleinere restauranteigenaren kiezen voor eenmanszaken of partnerschappen, zijn er andere juridische structuren zoals bedrijven, Limited Liability Corporations of LLC's en andere opties. Als u een franchise opent, moet u mogelijk aan veel complexe criteria voldoen, zoals verkoopvolume en winstmarges, naast het verkrijgen van uw benodigdheden van goedgekeurde leveranciers. Een advocaat kan erg behulpzaam zijn bij het ontwarren van het doolhof van regelgeving, contractvoorwaarden, verkoopquota en andere vereisten.

Restaurantlicenties

Restaurants zijn meestal verplicht om een bedrijfsvergunning, een vergunning voor de gezondheidsafdeling en een voedselveiligheidscertificering te krijgen. U moet uw faciliteiten laten inspecteren voordat u ze opent, en u moet zich ook registreren als u staats-, lokale of nationale verkoopbelastingen int. U moet zich waarschijnlijk registreren om inkomstenbelastingen te innen van werknemersloon, werkloosheidsverzekering en andere inhoudingen.

Zonering

Bestemmingsregels kunnen van invloed zijn op waar u actief bent. Deze richtlijnen omvatten wat voor soort gebouw u mag gebruiken en beperken restaurants tot gebieden die zijn bestemd voor commerciële, industriële of agrarische activiteiten. In sommige gebieden mogen restaurants in woonwijken werken. Sommige steden regelen de hoogte, het formaat en het type borden die u gebruikt om uw bedrijf op de markt te brengen. In sommige gebieden zijn stoepborden niet toegestaan. Het is belangrijk om al uw lokale bestemmingsplannen te onderzoeken tijdens het plannen van uw restaurantactiviteiten.

Juridische problemen bij het personeel

Een item dat onlangs in het nieuws is geweest, is voorspellende planning. Meer rechtsgebieden eisen dat snelle restaurants hun werkschema's minstens twee weken van tevoren posten. Sommige districten eisen ook dat meer restaurants overuren aanbieden. Minimumloon kan ook veranderen op basis van lokale, provinciale of federale wetten. Zelfs als het loon niet hoger is geregeld dan u wilt betalen, moet u mogelijk meer betalen om gekwalificeerde werknemers aan te trekken.

Andere juridische kwesties op de werkplek zijn onder meer het inhuren van gekwalificeerde gehandicapte werknemers, het vermijden van illegale immigranten, het verzamelen van fooien en discriminatie op basis van ras, geslacht, seksuele geaardheid en andere factoren. Sommige jurisdicties staan restaurants toe om de criminele achtergrond van aanvragers te onderzoeken, terwijl andere dat niet doen. Als u criminele geschiedenis mag onderzoeken, kunt u aansprakelijk worden gesteld voor schade die werknemers veroorzaken als u hun achtergrond niet controleert.

Sommige gebieden vereisen gelijke beloning voor mannen, vrouwen en mensen van alle rassen. Vrouwen en minderheden worden vaak naar lagerbetaalde banen gestuurd, wat in sommige gebieden illegaal is. Werknemers kunnen schadevergoeding eisen als ze vinden dat ze onderbetaald zijn op basis van geslacht of ras.

Ook voor medewerkers is het belangrijk om een veilige werkplek te hebben. U kunt aansprakelijk worden gesteld voor pesten, discriminatie en letsel veroorzaakt door klanten of medewerkers. Enkele van de andere veelvoorkomende juridische problemen met betrekking tot personeel zijn:

  • Toegang tot voordelen
  • betaald ziekteverlof
  • Voldoen aan lokale arbeidswetten
  • Het aanbieden van werknemerscompensatie
  • Werknemers wet
  • Chefs inhuren die eerder een niet-concurrentiebeding hebben ondertekend
ondertekening juridisch zakelijk contract met werknemer

Commerciële lease niet begrijpen

Helaas bieden commerciële verhuurders meestal niet het scala aan diensten dat woningverhuurders bieden. Deze complexe huurovereenkomsten hebben meestal geen consumentenbescherming en problemen die zich voordoen, zijn strikt de verantwoordelijkheid van de huurder. Als het verwarmingssysteem kapot gaat, moet je het waarschijnlijk zelf repareren. U kunt misschien met de verhuurder onderhandelen als een oven of ketel moet worden vervangen, maar mogelijk moet u voor de volledige upgrade betalen. Sommige verhuurders voegen ook verborgen onderhoudskosten toe, zoals grondonderhoud en ander routinematig onderhoud.

Verzekering

Restaurants zijn sterk afhankelijk van verzekeringen om de risico's van omgang met het publiek, het serveren van voedsel, het inhuren van werknemers voor gevaarlijke banen en het schenken van alcohol te dekken. Restaurants brengen vaak risico's met zich mee van vallen, gebroken glas, brandwonden, snijwonden en voedselvergiftiging. De meeste commerciële verzekeringsagenten bieden pakketdeals voor restaurants die veel risico's dekken. U hebt minimaal een aansprakelijkheidsverzekering, arbeidsongevallenverzekering, drankaansprakelijkheid en bescherming tegen brand, overstroming en diefstal nodig. Misschien wilt u een ziektekostenverzekering aanbieden voor uw personeel en moet u zelf een ziektekostenverzekering afsluiten.

Immigratieproblemen

Restaurants hebben doorgaans een groot aantal immigranten in dienst. In de Verenigde Staten hebben restaurants meer dan 2,3 miljoen in het buitenland geboren werknemers in dienst . Legale immigranten kunnen een belangrijke HR-troef zijn voor uw bedrijf, ongeacht het land waar u actief bent, maar u moet voorbereid zijn op een aantal gespecialiseerde juridische problemen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat immigranten gekwalificeerd zijn om in uw land te werken en dat ze alle noodzakelijke procedures hebben gevolgd. Sommige gebieden hebben strenge wetten tegen het huisvesten van illegale vreemdelingen, het aannemen of onderdak bieden aan hen. Het is belangrijk om uw wettelijke verplichtingen te begrijpen, omdat het overtreden van deze wetten kan leiden tot arrestatie, boetes en schadevergoeding.

Problemen met dranklicenties

De meeste full-service restaurants serveren alcohol op het terrein en sommige verkopen alcoholische dranken aan klanten om mee te nemen. Er zijn tal van stappen - afhankelijk van uw locatie - om in aanmerking te komen voor de juiste drankvergunning. Mogelijk hebt u een bepaald verkoopvolume en achtergrondcontroles van de eigenaren en het personeel nodig. Bij het kopen van een bestaand restaurant worden drankvergunningen normaal gesproken niet automatisch overgedragen. U moet uw eigen licentie aanvragen. Er zijn ook veel drankgerelateerde voorschriften die moeten worden gevolgd, zoals het niet verkopen van alcohol aan minderjarigen en verkopen aan dronken personen.

Muziek

Mogelijk hebt u een licentie nodig om alleen muziek in uw restaurant af te spelen vanwege auteursrechtwetten, geluidsvoorschriften en andere factoren. Daarom is het belangrijk om te onderzoeken of er speciale vereisten zijn waaraan je moet voldoen voordat je muziek gaat spelen voor je gasten.

Dit zijn slechts enkele van de juridische kwesties waarmee restaurants en restaurateurs te maken hebben. Specifieke wet- en regelgeving kan variëren naarmate de wetten veranderen, en uw locatie kan aanvullende wetten hebben. Professioneel juridisch advies inwinnen is altijd de beste strategie, maar het is belangrijk om de belangrijkste problemen te kennen waarmee de meeste restaurants worden geconfronteerd.

Laat uw levensmiddelenbedrijf groeien met Waiterio POS

Sluit je aan bij 40.000 restaurants die het oberio-verkooppuntsysteem gebruiken

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Gratis download

Recente artikelen