Restaurantautomatisering: 4 manieren waarop automatisering uw restaurant laat groeien

Restaurantautomatisering: 4 manieren waarop automatisering uw restaurant laat groeien

Restaurantautomatisering is trending - is uw restaurant geautomatiseerd? Je zou het nu moeten automatiseren!

Geplaatst door Victor Delgadillo de 21 juli 2022

Bedrijfsautomatisering is een van die dingen die voor sommige restauranteigenaren als een verre mogelijkheid klinken. We zijn hier om je te vertellen dat dat niet zo is!

De waarheid is, beste restaurateur, dat je geen geïmporteerde, luxe en dure robot hoeft te kopen om je bedrijf te automatiseren. Ook is het automatiseren van restaurants helemaal niet nieuw - het is een proces dat al in de maak is sinds restaurants bestaan.

In dit artikel vertel ik je over:

  • 4 verschillende manieren waarop automatisering uw restaurant kan laten groeien.
  • En over hoe je eenvoudig kunt beginnen met het automatiseren van je restaurant.

Als je hier bent omdat je bang bent dat je restaurant een beetje achterop raakt, dan heb je het op tijd gehaald. Het beste deel is dat u geïnteresseerd bent om erachter te komen hoe u uw restaurant kunt opgraven. We kunnen echt niemand helpen die geen hulp wil, dus dat je hier bent, is een geweldige eerste stap. Laten we erop ingaan!

Wat is automatisering?

beeld van automatisering hand in hand met productiviteit

Automatisering is het proces waarbij een taak die interventie vereist, wordt omgezet in een naadloos, efficiënt proces dat u van een afstand kunt bekijken. Het is net als fietsen! Als je het eenmaal weet, hoef je het echt niet meer te weten , want je kunt naadloos wegtrappen.

Nu is restaurantautomatisering veel complexer dan fietsen of een rekenmachine gebruiken in plaats van pen en papier. Restaurants zijn zeer complexe bedrijven die veel gegevens, personeel, inventaris, klantrelaties, enzovoort verwerken . Daarom hebben we het nu, in het tijdperk van AI, gemakkelijker dan ooit. AI gaat een revolutie teweegbrengen in de restaurantindustrie door veel van de grotendeels virtuele processen voor u af te handelen.

Er zijn maar weinig beperkingen aan de dingen die u in een restaurant kunt automatiseren. Hoewel ik al zei dat je geen productierobot hoeft te kopen om de keuken van je restaurant te bedienen, heb je nu zeker de optie.

4 manieren waarop automatisering uw restaurant laat groeien

Na dit alles moet u weten dat het begrijpen van automatisering en het toepassen ervan in uw restaurant u een ongelooflijk voordeel kan opleveren. In een branche die zo competitief is als deze, hebt u elk grammetje gewicht nodig dat u aan uw kant van de weegschaal kunt leggen. In sommige gevallen heb je het gewoon nodig om kans te maken!

Als je nog steeds niet overtuigd bent van deze feiten, dan zal ik je er nog vier vertellen die ervoor zorgen dat je automatiseringsfan nummer één wordt.

1. Verbruiksgegevens van klanten vinden en begrijpen om echt aan hun behoeften te voldoen

Het begrijpen van restaurantgegevens is tegenwoordig de sleutel tot het tevredenstellen van klanten

Na een dag werken in uw restaurant zijn er tientallen nummers die met het blote oog onopgemerkt kunnen blijven. The devil's on the details als je weg wilt springen van je concurrentie. Daarom is het van vitaal belang om klantstatistieken te begrijpen, maar eerst moet u die gegevens vinden. Enkele belangrijke cijfers zijn:

  • De gemiddelde tijd die klanten besteden aan het doorbladeren van je menukaart.
  • De tijd die ze nodig hebben om hun gerechten op te eten.
  • De tijd die ze besteden nadat ze hun eten op hebben.
  • De gemiddelde ticketprijs van uw restaurant en per tafel.
  • De gemiddelde fooi die uw klanten geven na de service.
  • Het aantal bestellingen dat je krijgt via verschillende kanalen, zoals online bestellingen, afhaalbestellingen, snelle diners, reserveringen per dag of uur en meer.

Elk van deze getallen heeft een andere betekenis, die uiteindelijk in vragen kan worden omgezet:

  • Is je menu te lang of te kort?
  • Is je servies te groot?
  • Nodigt uw restaurant klanten uit om te blijven? Wil je dat ze sneller vertrekken om de tafel aan te bieden? Moet u een lounge voor na de maaltijd creëren?
  • Is uw gemiddelde ticket voldoende? Moet u uw prijzen verhogen?
  • Zijn uw klanten tevreden met de service voordat ze vertrekken?
  • Zijn uw kanalen effectief om klanten aan te trekken? Moet u een nieuw kanaal toevoegen of een kanaal verwijderen?

De meeste restauranthouders zijn zich hier niet van bewust. En dat is eigenlijk geweldig, want het is onzin om die gegevens bij te houden of iemand te hebben die zich alleen bezighoudt met het observeren en opschrijven ervan. Of in ieder geval stressvol .

Dan komt een kijker in het donker, big brother-stijl, goed van pas. Er zijn een aantal geweldige apps die u kunnen helpen precies die gegevens te achterhalen. Zelfs als u niet voor een dure app wilt betalen, kunt u het gewoon op de ouderwetse manier doen: delegeren. Maak vervolgens een spreadsheet met alle gegevens en begin met experimenteren om erachter te komen wat het beste is voor uw klanten of voor de doelstellingen van uw restaurant.

2. Zelfbediening omarmen om FOH-activiteiten te versnellen

restaurant QR-codes maken deel uit van de vele verschillende manieren waarop u de service van uw restaurant kunt automatiseren

We leven nu in een post-pandemische realiteit en niets kan dat veranderen. Precies daarom kunnen we niet af van zelfbediening als trend in, nou ja, alles. Restaurants hebben de afgelopen tien jaar een grote dosis zelfbediening gehad - die van jou niet? Bekijk Waiterio POS !

Afgezien van zelfpromotie, is zelfbediening niet meer weg te denken. En het kan uw restaurant op werkelijk ongelooflijke manieren helpen.

Het punt is dat zelfbediening in vele soorten en maten naar restaurants kwam:

  • QR-code bestellen van tafels.
  • Online bestellen voor afhalen en bezorgen.
  • Zelfbedieningskiosken.
  • Tablets of apparaten die hiervoor op tafels worden geplaatst.
  • En natuurlijk KDS en thermische printers die zijn aangesloten op uw POS-oplossing om deze informatie rechtstreeks naar de keuken te brengen.

Hoe is deze automatisering? Nou, het automatiseringsgedeelte is waar je geen obers meer nodig hebt om bestellingen direct op te nemen, en klanten doen dat zelf - ahem , automatisch. Het toepassen van dit soort technologie in uw restaurant is niet onmogelijk of zelfs moeilijk omdat er veel verschillende methoden zijn.

U kunt de moeilijke weg nemen en een website op maat bouwen, of u abonneren op een van onze betaalde abonnementen om het met een paar klikken voor elkaar te krijgen. Dit zal uw restaurant op veel manieren verbeteren:

  • Het zal uw bestelproces versnellen.
  • Het geeft uw klanten meer controle.
  • U kunt optimaal profiteren van menu-engineering en overtuigingspraktijken.
  • U kunt uw gemiddelde factuur verhogen over uw verschillende kanalen heen.
  • En u kunt geld besparen op loonkosten - u heeft niet zoveel obers nodig!

Sommige restaurants vonden dit zo handig dat ze hun diensten opnieuw hebben bedacht om hier beter aan tegemoet te komen en te profiteren van de zelfbedieningsrage.

Natuurlijk zijn sommige oplossingen te duur. Dat neemt echter niet weg dat veel erkende merken, zoals Mcdonald's, sinds 2019 fors investeren in AI-automatisering . Dat zal de verkoop- en operationele efficiëntie verhogen, de loonkosten verlagen en uiteindelijk de ruwe winst verhogen. U kunt ook een klein stukje van deze voordelen in uw restaurant krijgen!

3. Personeelsbeheer optimaliseren om te besparen op loonkosten

het beheer van het restaurantpersoneel is de sleutel tot het verlagen van de kosten en het optimaliseren van de winst van uw restaurant

Personeelsmanagement is nog nooit zo belangrijk geweest als nu. In de jaren daarvoor, toen de loonkosten nog niet zo hoog waren als nu, konden restauranteigenaren het zich veroorloven om bedrijven te hebben met tientallen werknemers die gewoon niets zouden doen tijdens dagen met weinig klanten.

Zulke dagen zijn voorbij. Zowel eigenaren als managers begrijpen nu dat veel personeel niet gelijk staat aan efficiëntie. Aan de andere kant begrijpen ze dat te weinig personeel ook niet gelijk staat aan efficiëntie. Aangezien er nog steeds personeelstekorten zijn, kan dit een harde evenwichtsoefening zijn. Gegevens zoals deze kunnen u helpen erachter te komen wat het beste werkt voor uw bedrijf:

  • Gemiddelde klanten per dag.
  • Trends met veel en weinig verkeer per dag.
  • Het gemiddelde aantal covers per dag.
  • Gegevens over consumptietrends, zoals welke menu-elementen de voorkeur hebben op specifieke dagen van de week, reserveringstrends, aantal bezette stoelen per tafel en meer.

Als u dit eenmaal begrijpt, kunt u de werkuren en personeelsroosters van uw restaurant optimaliseren en uw menu voor elke dag van de week aanpassen. Dit zal u helpen de uren van uw personeel precies te verminderen waar ze moeten worden ingekort om uw inkomsten te optimaliseren. Natuurlijk zijn er grenzen aan de manier waarop u uw personeelsroosters kunt organiseren. Daarom is het nodig om deze techniek te combineren met zachtaardig leiderschap . Een mix van zowel efficiëntie als empathie zal uw restaurant verbluffende resultaten opleveren!

4. Voorraadbeheer verbeteren met consumptietrends

het beheren van de inventaris van uw restaurant behoort tot het verleden. Nu kunt u het eenvoudig automatiseren met apps voor voorraadbeheer!

Problemen met de toeleveringsketen doen zich nog steeds voor in de hele branche - dat is een van de vele problemen die we na de pandemie nog moeten oplossen. Daarom moet u strak zijn met uw leveranciers, en nog strakker met de consumptietrends van uw klanten. Dezelfde informatie die hierboven is genoemd, kan u ook helpen te weten wat de beste manier is om uw koopgedrag, uw relaties met leveranciers en meer te optimaliseren.

Andere belangrijke gegevens om te weten zijn:

  • Hoe goed doet elk gerecht op je menukaart het?
  • Hoe effectief is uw huidige voorraadbeheersysteem?
  • Hoeveel geld of voorraad gaat er verloren?
  • Hoe lang duurt het voordat uw leveranciers reageren of aan uw behoeften voldoen?
  • Hoe lang gaat elk artikel dat je bestelt gemiddeld mee?
  • En meer.

Al deze dingen weten is jarenlang een bijzaak geweest. Maar nu is het noodzakelijk om bestellingen met uw leveranciers te coördineren om uw restaurant soepel te laten draaien. Om dit allemaal aan te kunnen, hoeft u alleen maar een voorraadbeheersysteem te vinden met beheer van toeleveringsrelaties als functie. Sommige apps zijn AI-aangedreven, wat betekent dat ze de consumptietrends van uw klanten begrijpen en uw restaurant voorbereiden op volledige operationele efficiëntie wanneer dat nodig is. Natuurlijk bereiden ze het ook voor om veilig achterover te leunen tijdens periodes met weinig verkeer.

Hoe begin je met het automatiseren van je restaurant in 5 simpele stappen?

je hebt geen dure robot nodig om je restaurant te automatiseren

Je hebt het sappige deel van het artikel bereikt. Wat heb je nodig om nu te beginnen met het automatiseren van je restaurant? Nou, ik heb vier mogelijke apps genoemd. En natuurlijk, als je één app zoekt voor elk van deze soorten automatisering, zul je geweldige apps vinden. Maar de waarheid is dat je niets speciaals nodig hebt om het voor elkaar te krijgen.

Met eenvoudige apps, zoals Waiterio en Google Spreadsheets , kun je veel gedaan krijgen. In ieder geval genoeg om betere zakelijke beslissingen te nemen. Toch is dit geen proces dat u kunt starten zonder de juiste procedure. Dit is wat we aanbevelen:

  1. Neem de tijd om de gebieden van uw bedrijf te analyseren die de meeste verbetering behoeven. Daar begin je!
  2. Denk vervolgens na over de belangrijkste doelstellingen die u met automatisering wilt bereiken.
  3. Bereid uw personeel en andere medewerkers zoals leveranciers, accountants en meer voor op het automatiseringsproces.
  4. Informeer iedereen over hun verantwoordelijkheden met betrekking tot automatisering.
  5. En houd bij hoe de automatisering evolueert en werkt voor jouw restaurant.

We hebben een heel interessant artikel gemaakt over restaurantdoelen en hoe je ze kunt maken. Automatisering is slechts een ander doel dat u in uw restaurant kunt stellen om het efficiënter te maken.

Automatisering is niet waterdicht

Een ding dat ik wilde noemen voordat je denkt dat automatisering de ultieme oplossing is voor het runnen van een succesvol restaurant, is dat we het al jaren zonder technologie doen. Dus hoewel het verbazingwekkend is wat automatisering kan bereiken, zijn restaurants nog steeds servicegerichte bedrijven. Mensen die heerlijk eten aan andere mensen serveren, is nog steeds het belangrijkste concept achter de meeste voedingsbedrijven, en dat zal niet snel veranderen. Een ander belangrijk ding om in gedachten te houden is dat ze meestal worden gerund door mensen - koks, bakkers, obers en meer. Restaurants bedienen beide kanten, ze zorgen voor banen, wat ook als een dienst aan de gemeenschap moet worden beschouwd.

Dat betekent dat als u aan een van beide kanten faalt, u uw bedrijf automatisch kunt ruïneren. Zie wat ik daar heb gedaan?

Automatisering is een noodzakelijk proces voor restaurants

Automatisering is noodzakelijk voor restaurants, want hoewel we nog steeds mensen bedienen, consumeren mensen nu sneller! Restauranttrends wijzen weg van full-service en wijzen in plaats daarvan naar gemaksvoedingsbedrijven. Daar is niets mis mee, en dat betekent niet dat full-service restaurants zullen sterven. In plaats daarvan zal automatisering daar het belangrijkst worden. Traditionele restaurants zullen worden opgeschrikt om hun aanbod en technologieën aan te passen, gewoon om de trends in de branche bij te houden. Maar er is nog tijd - neem het echter niet voor altijd als vanzelfsprekend aan.

Is jouw restaurant klaar voor deze shift?

Laat uw levensmiddelenbedrijf groeien met Waiterio POS

Sluit je aan bij 40.000 restaurants die het oberio-verkooppuntsysteem gebruiken

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Gratis download

Recente artikelen