Restaurantbeoordelingen en hoe u ze kunt verbeteren

Restaurantbeoordelingen en hoe u ze kunt verbeteren

Leer hoe u de beoordelingen van uw restaurant kunt verbeteren!

Geplaatst door Victor Delgadillo de 17 december 2021

Vraagt u zich af of uw restaurantrecensies echt belangrijk zijn?

In dit artikel beantwoord ik deze en nog veel meer belangrijke vragen!

Steeds meer mensen nemen de tijd om beoordelingen of restaurantrecensies achter te laten om de klanten na hen te waarschuwen. Dit is iets dat in alle soorten bedrijven is begonnen te gebeuren, van e-commerce winkels tot de kleinste winkels in verschillende steden over de hele wereld.

Als u hier bent, maakt u zich daar waarschijnlijk zorgen over.

In dit artikel vertel ik je over:

  • Het belang van restaurantrecensies.
  • Welke invloed hebben online beoordelingen op uw restaurant?
  • En de stappen die u moet nemen om uw bedrijfsreviews te verbeteren.

Als u een aantal negatieve recensies op uw bedrijfswebsite of Google Mijn Bedrijf heeft, hoeft u zich geen zorgen te maken: onderneem actie om ze te verbeteren!

Ten slotte zal ik u vertellen over een manier waarop u ervoor kunt zorgen dat de online beoordelingen van uw restaurant er helemaal niet toe doen.

Laten we beginnen!

Zijn de beoordelingen van uw restaurant belangrijk?

Mensen kijken en wijzen naar iets op een laptopscherm

Dus... zijn ze belangrijk?

Kortom, ja, en veel.

Als je vroeger een restaurant had, moest je wachten op de recensies die in tijdschriften en kranten verschenen, van critici die als koningen werden behandeld.

Tegenwoordig is dit allemaal veel erger geworden - of beter, als je erover nadenkt - omdat iedereen die je restaurant binnenloopt een mening heeft over je service.

Het complexe deel is dat al uw restaurantklanten critici zijn en de macht hebben om hun mening over de online reputatie van uw bedrijf getatoeëerd achter te laten.

Dit klinkt misschien als een verwaterde versie van het verleden.

Omdat veel reviews minder impact hebben op je business omdat ze van mindere kwaliteit zijn dan de mening van een expert.

De waarheid is echter dat elke persoon een mening heeft, en die mening is precies wat de klant achter hen wacht om te horen.

Waarom? Omdat het gemakkelijker is om je geïdentificeerd te voelen met de mening van iemand die zich in een vergelijkbare situatie als de jouwe bevindt.

In plaats van de mening van een gerenommeerd culinair criticus die misschien een ander perspectief of een andere motivatie heeft.

Is de recensie van een voedselrecensent bijvoorbeeld belangrijk voor mensen die op zoek zijn naar een familierestaurant?

In die zin willen ouders horen van andere ouders die goed of slecht over uw restaurant spreken, om te zien of het een goede optie is voor een familieavond.

Daarom is elke recensie die op de website van uw restaurant wordt achtergelaten, van vitaal belang.

Het kan het verschil zijn tussen een specifiek type klant, die mogelijk deel uitmaakt van uw doelgroep en niet de voorkeur geeft aan uw restaurant.

Welke invloed hebben online beoordelingen op uw restaurant?

Kerel die iPhone controleert

Tegenwoordig doen de meeste mensen die op zoek zijn naar restaurantopties hun onderzoek eerst online, waardoor ze beter geïnformeerd zijn over wat ze eten en waar.

Dat betekent niet dat uw restaurant perfect moet zijn, maar het betekent wel dat u wat meer energie moet steken in de bediening en een actieve strategie moet hebben om klachten af te handelen.

Slechte recensies online hebben op vele manieren invloed op uw bedrijf

Maak je geen zorgen over één negatieve recensie - tenzij je meer negatieve dan positieve recensies hebt, is er niets te vrezen.

Dit is wat u kunt verwachten als u een aanzienlijk aantal barrecensies heeft:

  • Slechte recensies kunnen de verkoop van uw restaurant verlagen.
  • Ze kunnen ook de online verkoop verlagen, eten afhalen of bezorgen.
  • Ze kunnen van invloed zijn op de stroom klanten die uw restaurant binnenkomen.
  • Ze kunnen uw restaurant een algehele slechte beoordeling geven, wat alleen kan gebeuren als u veel negatieve beoordelingen heeft.
  • Uw restaurant kan over het algemeen een slechte reputatie krijgen. Dit kan zelfs gebeuren als de negatieve beoordelingen niet 100% echt zijn.
  • Dat u klanten aantrekt die willen profiteren van veelvoorkomende klachten in de service om iets van u terug te krijgen, zelfs als dit niet echt gebeurt.
  • Uw inkomsten kunnen aanzienlijk dalen.
  • En laat uw restaurant financieel stagneren.

Als uw restaurant veel slechte recensies heeft, is het moeilijk voor het merk om te herstellen, waardoor uw bedrijf failliet kan gaan.

Ook als online verkoop of afhaal- en bezorgbestellingen een belangrijk onderdeel van uw inkomsten zijn, zal dit uw restaurant zeker niet helpen.

Goede online beoordelingen hebben een zeer positief effect

Natuurlijk, tot nu toe hebben we het alleen over negatieve recensies gehad, vooral omdat niemand bang is voor positieve. Dit zijn de voordelen:

  • Verbeteringen in uw omzet en winst.
  • Meer bestellingen, klanten die uw bedrijf binnenkomen en meer.
  • Ze kunnen ook klanten aantrekken die anders uw restaurant niet zouden betreden.
  • U kunt ze gebruiken in uw marketingstrategie om te pronken met uw restaurant. Een beetje opscheppen is niet zo erg!
  • Ze kunnen uw restaurant een goede online positionering geven.
  • Ze kunnen iets belangrijkere voedselcritici aantrekken, zoals fijnproevers, influencers en bloggers - de evolutie van de royalty van critici.
  • En veel meer.

Al met al is het geweldig dat uw restaurant goede recensies heeft.

Te veel positieve recensies die u een perfecte online beoordeling geven, kunnen er echter ook slecht uitzien.

Het kan lijken alsof u beoordelingen koopt, negatieve opmerkingen verwijdert om uw reputatie te beschermen, en meer.

Maar je kunt ze tenslotte niet allemaal tevreden stellen .

Zijn tijdschrift- en krantenrecensies van belang?

Gevouwen krant met aandacht voor het wereldbedrijfsgedeelte

Natuurlijk! De offline beoordelingen van voedselrecensenten zijn ook belangrijk.

Houd er echter rekening mee dat dit ook afhankelijk is van uw doelgroep.

Als je jongeren naar je restaurant wilt lokken, zullen online reviews over het algemeen een grotere rol spelen.

Maar als je mensen wilt aantrekken met minder technologische interesses, oudere mensen die daar niet in geïnteresseerd zijn, zullen de ouderwetse recensies meer effect hebben.

Hoe kunt u zien welk type beoordeling het belangrijkst is?

Simpel gezegd, je klanten, je doelgroep en je buyer persona kennen.

U moet een marktonderzoek doen, zodat u het klantensegment dat de voorkeur geeft aan uw restaurant beter kunt definiëren.

Stappen om de online beoordelingen van uw restaurant te verbeteren:

Google map bedrijfsrecensies van een slagerij

Er zijn verschillende dingen die u kunt doen om de online beoordelingen en reputatie van uw restaurant te verbeteren.

Dit zijn de stappen die u moet volgen om dit consequent te bereiken en zonder de manier waarop u zaken doet sterk te veranderen.

1. Overweeg slechte recensies om de service te verbeteren

Persoon die een negatief X-handgebaar doet om afkeurend te tonen

Uw restaurantservice is niet perfect - hoe u het ook uitvoert, het is onmogelijk om iets te creëren dat iedereen tevreden zal stellen.

Maar dat betekent niet dat u het niet zo kunt verbeteren dat het de meerderheid van de mensen binnen uw doelgroep tevreden stelt.

Om die reden kunt u negatieve beoordelingen gebruiken om verschillende aspecten van uw restaurant te verbeteren.

Dit is wat u moet doen:

  • Probeer gelijke tred te houden met negatieve recensies die uw restaurant ontvangt.
  • Identificeer veelvoorkomende problemen in beoordelingen. Als een klacht meer dan eens wordt herhaald, moet u actief proberen deze op te lossen.
  • Nadat u de verbeteringen hebt toegepast, moet u een reactie achterlaten waarin staat dat u het probleem hebt opgelost.
  • Herhaal dit bij zoveel mogelijk klachten.

Je kunt je restaurant altijd verbeteren door rekening te houden met de slechte recensies die logisch zijn. Er zijn enkele negatieve recensies van mensen die klagen over dingen die niet logisch zijn, zoals uw buffetrestaurant met slechte bediening aan tafel .

In die gevallen heb je twee opties die ik hierna zal bespreken.

2. Beantwoord elke recensie

Positieve en negatieve recensies kunnen worden versterkt met een beleefde opmerking die de recensie waardeert, ongeacht of deze goed of slecht is.

Hoe dan ook, en gezien de vorige stap, kunnen beide je restaurant helpen groeien.

Als u een negatieve recensie ontvangt die niet logisch is voor u of uw restaurant, heeft u twee opties:

  • Je kunt het negeren. Als je alle andere beoordelingen beantwoordt, en als je een goede beschrijving van je restaurant op de beoordelingssite hebt, zullen mensen de context begrijpen en die recensie negeren.
  • Of u kunt op de fout wijzen. Dit is een beter alternatief omdat het u helpt de manier te verbeteren waarop mensen uw bedrijf begrijpen.
  • Daarnaast kunt u aan de omschrijving van uw bedrijf toevoegen dat dit specifieke probleem niet echt van toepassing is op uw restaurant.

Een ander voorbeeld van dit soort problemen is dat je restaurant uitsluitend voor volwassenen is, en iemand klaagt dat je geen goed menu voor kinderen hebt, of dat het geen goede familiale sfeer is.

Hoe dan ook, het achterlaten van een antwoord in elke recensie geeft u het voordeel dat elke persoon voelt dat zijn mening wordt gewaardeerd.

En laat uw klanten ook weten dat u aandacht schenkt aan opbouwende kritiek en actief strategieën toepast om uw zakelijke problemen op te lossen.

3. Herinner mensen eraan om een recensie achter te laten

Als je met je restaurant begint, zullen positieve recensies een goed effect hebben op de klantenstroom in je restaurant.

Het is dus altijd een goed idee om mensen eraan te herinneren dat u aanwezig bent op de belangrijkste recensiesites in uw regio.

Uit ervaring raad ik u af om extra incentives te bieden of rechtstreeks een beoordeling aan te vragen, of dat uw servers dat doen.

Waarom?

Omdat dit een negatief effect kan hebben op de perceptie van uw restaurant - u wilt er niet behoeftig uitzien.

Om dezelfde reden is het ook geen goed idee om reviews te willen kopen.

Een ander ding dat kan gebeuren, is dat sommige slechte restaurantklanten zich meer op hun gemak voelen bij het afpersen van uw restaurant door te dreigen een negatieve beoordeling achter te laten.

Dit is heel goed mogelijk, en hoewel u de mening van klanten moet waarderen, kunt u ze niet zoveel macht over uw bedrijf geven.

Zeker als het gaat om problemen die in uw bedrijf niet echt bestaan.

Wilt u zich niet bezig houden met uw restaurantrecensies?

Kale chef kijkt naar beneden terwijl hij in een keuken werkt

Online beoordelingen zijn niet voor alle bedrijven. Daar, ik zei het.

Er zijn bedrijven die hun service baseren op een gebrek aan service of alternatieve vormen van klantenservice.

Zoals dat restaurant dat klanten expres beledigt.

Als dat het geval is, meer macht voor jou!

Online beoordelingen hebben ook een negatief effect gehad op de manier waarop restaurants werken.

Je hebt dus de mogelijkheid om simpelweg geen aandacht te schenken aan online reviews. Leg uit waarom u dat niet doet en informeer uw klanten zodat ze uw bedrijf beter kunnen begrijpen.

Dat is het geval met Botto Bistro , een restaurant in San Francisco dat wordt gerund door chef-kok Davide Cerretini - die nu een succesvolle website voor Italiaanse kooklessen heeft.

Dit restaurant werd beroemd dankzij zijn inspirerende verhaal over de oorlog tegen Yelp.

Dit is wat Davide Cerretini deed

De chef-kok van dit Italiaanse restaurant maakte verstandig gebruik van zijn klachten en problemen met het Yelp-platform:

  • Hij beheerste de dialoog door zijn klacht openbaar te maken.
  • Hij nam het op zich om klanten uit de weg te ruimen die dachten winst te kunnen maken door zijn restaurant te bedreigen met een negatieve recensie.
  • Hij hield zijn restaurant authentiek, zonder aspecten van de familiale service te veranderen, gebaseerd op het vertrouwen dat het zijn klanten biedt.
  • Hij liet zijn ware doelgroep weten dat dit gebeurde.
  • Hij creëerde een promotie die 50% korting op een pizza gaf aan elke klant die een slechte recensie achterliet op Yelp.

Cerretini verdiende het respect van velen, dankzij zijn eerlijkheid en authenticiteit. Hij maximaliseerde er zelfs zijn bekendheid dankzij, aangezien de zaak erg beroemd werd en nationaal nieuws haalde.

Dit is iets dat u kunt toepassen op uw restaurant.

De juiste manier om dit te doen, is door een strategie te bedenken waarmee u dit onderdeel van uw merk kunt maken.

Zo weten uw klanten vanaf het begin wat ze van uw bedrijf kunnen verwachten.

U mag echter belangrijke aspecten van uw bedrijf niet verwaarlozen, zoals de kwaliteit van het eten, de netheid van uw restaurant en meer.

Deze dingen dragen alleen maar bij aan de kwaliteit van uw bedrijf, en als u geen echte klachten wilt, moet u ze ook niet verdienen .

Deze aanpak is ook niet van toepassing op alle bedrijven, dus zorg ervoor dat u uw situatie goed kent voordat u een beslissing neemt.

Verwaarloos de reputatie van uw bedrijf niet!

Sterren op betonnen muur

Of u er nu voor kiest om beoordelingen van uw restaurant belangrijk te vinden of niet, het is van vitaal belang dat u er hoe dan ook iets aan doet .

Je kunt de stappen volgen die ik hierboven heb genoemd als je ze allemaal wilt opnemen.

Of je kunt de weg van Davide Cerretini volgen, je niets aantrekken van de recensies van je restaurant en dit feit op een ironische en oneerbiedige manier aan je merk toevoegen.

Hoe dan ook, het beheren van de reputatie van uw restaurant is cruciaal voor het runnen van een winstgevend bedrijf.

Zelfs als u niet wordt beïnvloed door online beoordelingen, wordt u beïnvloed door mond-tot-mondreclame voor restaurants en ouderwetse recensies van kranten en tijdschriften.

Zorgt u voor een goede reputatie voor uw restaurant?

Laat uw levensmiddelenbedrijf groeien met Waiterio POS

Sluit je aan bij 40.000 restaurants die het oberio-verkooppuntsysteem gebruiken

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Gratis download

Recente artikelen