Restaurantklanten gratis wifi geven

Restaurantklanten gratis wifi geven

Voedselbedrijven bieden uitgebreid gratis wifi-diensten aan

Geplaatst door Michael Elkins de 18 juni 2018

De voordelen van het aanbieden van gratis Wifi aan uw restaurantklanten zijn zo positief dat het ondenkbaar wordt om dit niet te doen. U herinnert zich misschien dat dineren in een restaurant een sociale ervaring is en niet alleen het vervullen van de wens om te eten. Mensen willen een sterke sociale band terwijl ze dineren. Sommige restauranthouders - vooral die met een beperkte zitcapaciteit - maken zich zorgen dat de tafelomzetsnelheid zal afnemen terwijl mensen lange tijd op hun telefoons en apparaten doorbrengen. Uit onderzoek blijkt echter dat deze vrees ongegrond is. Mensen kiezen restaurants die gratis wifi aanbieden, zodat ze bij kunnen praten zonder al hun data te gebruiken

Klanten die langer blijven, geven meer geld uit

Volgens een artikel op Smallbiztrends.com zullen slechts een paar klanten uren op internet rondhangen zonder meer geld uit te geven. Ongeveer 62% van de bedrijven meldde dat klanten langer bleven, en 50% hiervan gaf meer geld uit. Dat dekt niet eens hoeveel mensen niet zouden dineren als je geen wifi zou aanbieden.

Manieren waarop uw restaurant profiteert van het aanbieden van gratis wifi

Het is een verbonden wereld en uw aanbod van gratis wifi is een geweldige marketingtool. U kunt een marketingcampagne plannen om gasten en bedrijven aan te trekken om te profiteren van een gratis internetverbinding. Lokale bedrijven kunnen werklunches, diners en zakelijke bijeenkomsten plannen. Andere voordelen van gratis wifi zijn:

  • Wifi drijft zaken binnen en buiten

    Outdoor Wifi vereist misschien wat speciale technologie, maar als je overal in de buurt van het pand verbindingen hebt, kun je bestellingen aan tafels buiten opnemen, producten buiten verkopen xxx en klanten in staat stellen om tijdens drukke tijden snel een tafel te reserveren.

  • U kunt veel details over uw klanten te weten komen

    Uw klanten kunnen veel details over zichzelf onthullen terwijl ze online gaan. U kunt informatie verkrijgen over hun sociale gewoonten om relaties te verbeteren, effectieve platforms voor advertenties te kiezen en marketingberichten te personaliseren. Laat uw klanten weten dat het netwerk cookies verzamelt om relevante advertenties weer te geven.

  • Klanten kunnen direct reviews en foto's plaatsen

    De verbonden generatie kan foto's van je eten naar Instagram en andere sociale media sturen. Ze kunnen ook beoordelingen plaatsen op Yelp en andere beoordelingssites van derden. Je kunt dit gedrag aanmoedigen door een kans op een gratis maaltijd toe te kennen aan iedereen die een foto plaatst met een hashtag.

  • Gasten kunnen contact maken met vrienden en ze uitnodigen voor het feest

    Impromptu-bijeenkomsten van vrienden of zakenrelaties zijn eenvoudig te regelen wanneer u uw klanten gratis wifi biedt.

  • Wifi verhoogt de tevredenheid van gasten

    Verbonden klanten zijn gelukkiger en komen vaker terug.

  • Trek grote groepen aan

    Werkgroepen komen steeds vaker voor in restaurants die Wifi aanbieden. Het aantrekken van grote zakelijke groepen biedt kansen voor catering, privéfeesten en voedselbezorging.

  • Houd klanten tevreden terwijl ze wachten

    Wifi kan mensen op een wachtlijst vermaken terwijl ze wachten.

  • Promoot uw restaurant als een communityhub

    Een wifi-verbinding maakt het mogelijk om uw restaurant te promoten als community-hub voor sportclubs, teamdiners, kerkgroepen en andere maatschappelijke organisaties. Je zou kunnen overwegen om af en toe een inzamelingsactie te houden om de banden te versterken.

  • Breng uw bedrijf op de markt voor virale resultaten

    Niet elk bericht gaat viraal en trekt miljoenen volgers, maar dat is ook niet nodig. Met Social Wifi kunnen uw klanten foto's delen en beoordelingen plaatsen. Als elke klant 100 vrienden heeft, krijgt u mogelijk 10% van hen om uw restaurant te bezoeken nadat u verwijzingen heeft ontvangen.

Het is belangrijk om technisch advies in te winnen bij je wifi-provider. Er zijn manieren om aparte toegangspunten in te stellen voor klanten en je bedrijfssysteem, zodat je besturingssysteem niet gehackt kan worden .

klanten nemen het woord over de beste gerechten van uw restaurant op sociale media

De technologische infrastructuur voor uw kassasysteem leveren

Sommige kassasystemen kunnen op Wifi werken . Dat vereenvoudigt en consolideert uw technologische behoeften. U kunt Wifi gebruiken om uw servers in staat te stellen hun eigen telefoons te gebruiken om bestellingen aan te nemen en betalingen aan tafel te accepteren. Dat verlaagt uw hardwarekosten. Als beveiliging een probleem is, kunt u een bedrijfstelefoon naar elke server uitchecken om deze gemakken te beheren.

Het is belangrijk om een sterke verbinding te krijgen - geen internet aanbieden is beter dan een langzame of onbetrouwbare verbinding - vooral als je Wifi gebruikt voor mobiele POS. U kunt uw internetkosten beschouwen als een kapitaalinvestering voor essentiële operationele infrastructuur .

Wifi-gebruik in drukke restaurants beperken

Helaas zullen sommige mensen gewoon koffie of een ander drankje bestellen en profiteren van uw aanbieding. Dat is gewoon de prijs van zakendoen - sommige mensen zitten en lezen, en anderen hangen rond de toonbank om met knappe servers of barmannen te praten. Sommige mensen gaan naar de badkamer zonder iets te kopen.

U kunt voor elke verkoop een wifi-wachtwoord afdrukken waarmee u slechts één uur gratis internet kunt gebruiken. Dit garandeert dat elke klant een aankoop moet doen voordat hij de Wifi gebruikt. Veel softwarebedrijven bieden hulp bij het beheren van wifi-toegang.

U kunt een draadloze perimeter instellen om het bereik van uw verbinding te verfijnen en te voorkomen dat mensen buiten uw restaurant wifi gebruiken. Ben je de hele dag bezig en heb je last van trage omzet doordat mensen misbruik maken van je gratis aanbod, dan kun je het Wifigebruik eenvoudig beperken.

Persoonlijke opmerking: ik raad het gebruik van wifi voor betalende klanten niet aan, tenzij het absoluut noodzakelijk wordt voor de inkomsten. Klanten kunnen aanstoot nemen. Toen ik werkte voor de man die me uiteindelijk zijn restaurant verkocht, had hij het er vaak over om een bordje op tafels te zetten: "Je eet niet in bibliotheken, dus lees hier niet." We hebben dit nooit gedaan omdat ik het idee haatte. Als vraatzuchtige lezer zou ik zeer beledigd zijn geweest. Trouwens, in mijn lokale bibliotheeksysteem kunnen bezoekers nu eten. Men heeft zelfs een café. Geef mensen wat ze willen en zie hoe uw bedrijf groeit.

Je kunt een lokale held zijn voor mensen met beperkte data-abonnementen voor hun mobiele telefoons. Mensen die tablets en laptops zakelijk gebruiken, vinden het op sommige plaatsen moeilijk om te werken vanwege ongelijke werkplekken, slechte internetverbindingen en afleiding van de omgeving. Het aanbieden van gratis internet in een gezellige en comfortabele omgeving is een ideale manier om meer restaurantklanten aan te trekken en loyaliteit aan uw merk op te bouwen.

Laat uw levensmiddelenbedrijf groeien met Waiterio POS

Sluit je aan bij 40.000 restaurants die het oberio-verkooppuntsysteem gebruiken

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Gratis download

Recente artikelen