Restaurantmarketingideeën voor zomerpromoties

Restaurantmarketingideeën voor zomerpromoties

Verhoog uw omzet met marketingcampagnes

Geplaatst door Michael Elkins de 21 mei 2018

Het zomerseizoen voor restaurants is een allegaartje - sommige restaurants doen geweldige zaken, zoals plaatsen die zich richten op toeristen op topvakantiebestemmingen. Sommige restaurants doen het goed door zich aan te sluiten bij lokale festivals en buitenevenementen. Veel restaurants trekken tijdens de warmere maanden meer bezoekers. De meeste restaurants ondervinden echter ernstige vertragingen wanneer hun vaste klanten op vakantie gaan en buiten in parken eten. Heter weer zorgt er natuurlijk voor dat mensen lichtere en minder winstgevende voedingsmiddelen bestellen. Daarom is het belangrijk om een zomerse marketingcampagne te ontwikkelen.

Restaurantketens worden geconfronteerd met neergang en velen trekken volgens Rewardsnetwork.com terug op ontwikkelingsplannen. In deze omgeving kan het voor kleine operators moeilijk zijn om te overleven tijdens een lange, hete zomer.

Uw klanten willen u niet in de steek laten tijdens de zomer - er is gewoon zoveel te doen dat mensen niet zo vaak langskomen. Uw vaste klanten kunnen ervoor kiezen om hun maaltijden in een bruine zak te doen om op mooie dagen in het park te genieten terwijl uw restaurant kaal blijft. Veel mensen kopen maaltijden en snacks bij foodtrucks . In Frankrijk en andere landen sluiten enkele grote restaurantactiviteiten de hele maand augustus. Dit kan een geweldige marketingkans zijn voor restaurants die de hele zomer open blijven.

Een artikel op Restaurant.com schat de waarde van lokaal toerisme op 30% van de omzet voor gastronomische restaurants. Reisexperts voorspellen dat reizen dit jaar in de Verenigde Staten afneemt, dus dat kan goed of slecht nieuws zijn voor restaurants, afhankelijk van hun verwachte inkomsten uit toerisme. Ongeacht uw aandeel in de toeristendollar, u kunt nog steeds zomerrestaurantevenementen promoten om de verkoop te stimuleren en de klantenbinding te versterken.

Uw basis van loyale klanten veiligstellen

Je kunt klantenbinding kristalliseren door mensen een reden te geven om tijdens de zomermaanden te dineren. De zomer is een geweldige tijd om een nieuw menu op de markt te brengen, speciale proeverijen te houden en liefdadigheidsinzamelingsacties te sponsoren. Promoot uw loyaliteitsprogramma's met speciale incentives voor diners tijdens de zomermaanden. Sociale media bieden tal van promotiemogelijkheden, zoals wedstrijden, speurtochten, kroegentochten en pop-upevenementen.

Proefevenementen kunnen een samenwerking zijn met een lokale wijnmakerij of ambachtelijke bierbrouwerij. Gedurende de zomermaanden kunt u één keer per week een wijn- of bierproeverij houden. U kunt ook proeverijen houden voor uw zomermenu. Het creëren van een aantal interessante nieuwe bardranken, ijsfrisdranken, zelfgemaakte limonade, smoothies en ijskoffiedranken kan de verkoop tijdens de hete maanden stimuleren.

Catering kan ook voor extra inkomsten zorgen. In de zomer zijn er binnen- en buitenfeesten, recepties, bruiloften, barbecues, sportevenementen en andere mogelijkheden voor horecaklussen .

vuurwerk zomervakantie viering

Echte feestdagen, zomerevenementen en schijnvieringen

Er zijn tientallen evenementen tijdens de zomer, waar je ook woont. Ontdek wat er lokaal gebeurt en kijk of je een kraam kunt runnen of eten kunt verkopen vanuit een trailer of een foodtruck. Een mobiel kassasysteem maakt dit soort verkopen eenvoudig te beheren. Ongeacht of u direct kunt deelnemen, u kunt meeliften op het evenement met social media marketing en GPS-gerichte reclamecampagnes.

In de zomer vier je echte vakanties met speciale menu's, buitenbarbecues, meeneemmaaltijden in dozen en voorverpakte picknickmanden. De meeste landen vieren een soort onafhankelijkheidsdag tijdens warm weer, zoals Independence Day in de Verenigde Staten, Cinco de Mayo in Mexico en Bastille Day in Frankrijk. Andere zomervakanties zijn Vaderdag en in de Verenigde Staten boeken Memorial Day en Labor Day het zomerseizoen van begin tot eind. In Europa bieden honderden filmfestivals, concerten, nationale feestdagen, bootevenementen en middeleeuwse beurzen geweldige marketingmogelijkheden voor restaurants.

Zomervakanties zijn onder andere National Egg Day, Ice Cream Soda Day, National Chocolate Éclair Day, FIFA World Cup, National Martini Day, Summer Solstice en National Junk Food Day. Als u geen vakantie kunt vinden die aan uw behoeften voldoet, maakt u er gewoon een. Valse feestdagen kunnen Kerstmis in juli, Summerween, Weasel Stomping Day, Packing-the-Kids-Off-to-Camp Day zijn of een ander idee waarvan u denkt dat het zaken oplevert.

Speciale menu's voor de zomer

De zomer is een geweldige tijd om lokale producten op de markt te brengen, zoals aardbeien, tomaten, rucola, groene salades, perziken, paprika's, pompoen, courgette en verse kruiden. Maak dagelijks verse gerechten op basis van wat beschikbaar is op de lokale boerenmarkt. Toon je creatieve flair door liters zelfgemaakt ijs in fantastische smaken te maken met lokaal fruit.

Persoonlijke opmerking: mijn restaurant bevond zich direct aan een eeuwenoude boerenmarkt en ik gebruikte het meestal om ideeën op te doen voor een 'groente van de dag'. Deze dagschotel was zo populair dat hij vaak meer belangstelling opwekte dan mijn vaste menu-items.

Elke week iets nieuws verwachten is een grote tekenkaart voor restaurants - vooral in de zomer. Zwaardere wintergerechten bevatten de meeste soorten comfortvoedsel, en vaste klanten hebben de neiging om bij koud weer bij hun favorieten te blijven. Zomergasten staan vaak meer open voor nieuwe eetervaringen. Wanneer je een gerecht maakt, plaats dan foto's op je website en social media pagina's. Moedig klanten aan om foto's en recensies te delen om mediabuzz te genereren.

Eenvoudige Desserts

In de zomer kun je grote winsten maken met eenvoudige maar kleurrijke fruitschalen en desserts. Het enige wat je hoeft te doen is wat aardbeien, perziken of andere bessen in een beetje suiker en citroensap of honing en balsamicoazijn te macereren. Schep deze over shortcake, sponge cake of angel food cake voor een heerlijke seizoensbehandeling. Schik fruitplakken in kleurrijke patronen en sprenkel eenvoudige siroop over het fruit voor een premium zomergerecht. U kunt een zomers smoothiemenu maken om u te helpen uw fruit te verplaatsen en snel te produceren om bederf te voorkomen.

Samenwerken met lokale toeristische attracties

Tijdens de zomer kunnen verwijzingen van lokale hotels, motels, musea, kunstgalerijen en pretparken uw inkomsten verhogen en de tekorten dekken die worden veroorzaakt door verminderde omzet van vaste klanten. Uw klanten zijn op reis, dus het is logisch om ze te vervangen door toeristen naar uw stad.

U kunt hotelgasten kortingen bieden, kopieën van uw menu achterlaten in de lobby's van lokale hotels of een hotelbezorgservice aanbieden om te profiteren van bezoekers aan uw stad. Andere opties zijn samenwerking met lokale retailers, zoals een winkel voor strandkleding, een zonnebrillenwinkel of een winkel voor surfplank- en paddleboardverhuur.

Zomervermaak

Veel professionele en amateurgroepen bieden amusementsmogelijkheden. In je restaurant kun je voor een beperkte oplage muzikanten, stand-up comics en theaterevenementen boeken. Je kunt zelfs waarzeggers, handpalmlezers en goochelaars boeken om toeristen en vaste klanten aan te trekken. Schakel lokale kunstenaars in om hun werk in uw restaurant te tonen. Het boeken van live-entertainment trekt nieuwe mensen aan die voor het evenement komen, maar terugkeren voor het geweldige eten en de vriendelijke sfeer.

U kunt ook kilometers verdienen met door de stad gesponsorde entertainmentevenementen door korting aan te bieden voor het tonen van een kaartje voor het evenement, door GPS-gerichte marketing te gebruiken om voor en na het evenement in realtime te adverteren of door uw terras of buitenterras voor kijkers te openen van optochten, buurtfeesten en concerten.

Zomer romantiek

Een van de meest effectieve restaurantpromoties voor de zomer is romantiek. U kunt de hele zomer lang een romantisch diner bij kaarslicht voor twee promoten. U kunt een all-inclusive pakket ontwerpen met gunsten, voorgerecht, hoofdgerecht, dessert en wijn. De maaltijd kan bloemen, chocolaatjes en een menu bevatten met voedingsmiddelen waarvan bekend is dat ze een afrodisiacum hebben. Dit is een geweldige manier om tijdens de zomermaanden dure wijnen en champagnes op de markt te brengen. Livemuziek kan romantische deuntjes bevatten die op gitaar of piano worden gespeeld.

De creatieve marketing van zomerevenementen kan inkomstenderving voorkomen van klanten die tijdens de zomermaanden liever buiten dineren. Zoek gewoon uit waar de mensen zich in uw stad bevinden en target ze voor relevante marketing. Je zult versteld staan hoe goed dit werkt.

Laat uw levensmiddelenbedrijf groeien met Waiterio POS

Sluit je aan bij 40.000 restaurants die het oberio-verkooppuntsysteem gebruiken

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Gratis download

Recente artikelen