Restaurantrisico's afdekken met een verzekering

Restaurantrisico's afdekken met een verzekering

Verzekeringsdekking om restaurantactiva te beschermen

Geplaatst door Michael Elkins de 9 april 2018

Veel restauranthouders beschouwen de kosten van verzekeringen als een grote last, maar de juiste verzekeringsagent kan als partner voor uw bedrijf werken door dekking aan te bevelen die de typische restaurantrisico's vermindert. Er zijn gezondheids-, veiligheids- en rampenrisico's die uw bedrijf gemakkelijk kunnen vernietigen als u uw restaurant niet beschermt door veilige praktijken toe te passen en bedreigingen te dekken met verzekeringen. In 2015 waren er volgens één onderzoek 2,9 miljoen arbeidsongevallen gemeld in de Verenigde Staten. Maar liefst 2,8 miljoen van die verwondingen deden zich voor in dienstverlenende bedrijven zoals restaurants, bars, hotels en buurtrestaurants.

Veelvoorkomende restaurantrisico's zijn onder meer uitglijden, struikelen en vallen van zowel werknemers als klanten. Restaurants gebruiken doorgaans gevaarlijke chemicaliën zoals ammoniak, bleekmiddel en bijtende ovenreinigers. Elke kok kan bevestigen dat brandwonden, snijwonden en snijwonden bij het werk horen. Nieuwe medewerkers maken vaak fouten bij het bedienen van snijmachines en ander krachtig materieel. Het hanteren van hete vaten met vet brengt veiligheidsrisico's met zich mee, en vetophopingen kunnen spontane branden veroorzaken.

Restaurantrisico's die verzekeringsdekking vereisen

Er zijn veel restaurantrisico's, waaronder natuurrampen, inkomensverlies, brand, diefstal, onbedoelde glasbreuk en aansprakelijkheid voor zowel medewerkers als klanten. Gelukkig bieden veel verzekeringsmaatschappijen pakketdeals voor restaurants met veel algemene restaurantbeschermingen. Soms hebben deze dekkingsgebieden verschillende namen, afhankelijk van uw plaats, maar enkele van de meest voorkomende dekkingen zijn:

  • Algemene aansprakelijkheidsverzekering

    Dit is een van de meest voorkomende soorten restaurantverzekeringen en de meeste plaatsen vereisen dat u een aansprakelijkheidsverzekering afsluit voor bepaalde dekkingsbedragen. Deze dekking beschermt u tegen aansprakelijkheid, rechtszaken en materiële schade veroorzaakt door restaurantactiviteiten en personeel.

  • Automobiel

    Als je eten ophaalt met je auto of eten aflevert met een bedrijfswagen of bestelwagen, heb je commerciële autodekking nodig om je te beschermen tegen ongevallen en materiële schade.

  • Werkvergoeding

    Schadeclaims van werknemers komen vaak voor in restaurants en omvatten uitglijden, vallen, snijwonden, schaafwonden en spanning door het tillen van zware voorwerpen of het constant dragen van zware schotels voedsel tijdens een dienst. Ook kunnen medewerkers gewond raken door fysiek geweld met andere medewerkers of klanten.

  • Werkloosheids- en arbeidsongeschiktheidsverzekering

    Deze dekking kan gepaard gaan met werknemerscompensatie, maar dit is op zichzelf al een andere dekking. Dit kan gelden voor mensen die door werkzaamheden worden ontslagen of tijdelijk of blijvend arbeidsongeschikt zijn. Soms beheren lokale overheidsinstanties een arbeidsongeschiktheidsverzekering, zoals een staats- of provinciaal werkloosheidsbureau.

  • Verlies van sleutelfiguren

    Het verlies van uw chef-kok of andere sleutelfiguren door ziekte of letsel kan uw zaak ernstig schaden of de opening onmogelijk maken. Met een sleutelpersoonverzekering kunt u rekeningen blijven betalen of een zoektocht naar nieuw talent financieren. Hoewel het niet gebruikelijk is in restaurants, kan het belangrijk zijn als je een beroemde chef-kok hebt.

  • Commerciële eigendomsverzekering

    Deze dekking omvat de fysieke locatie van uw restaurant en schade veroorzaakt door natuurrampen, brand, diefstal en andere strafbare feiten. De verzekering dekt meestal ook commerciële apparatuur zoals ovens, grills, gereedschappen en keukengerei. Soms is gebroken ruit niet inbegrepen, tenzij u ervoor kiest om extra te betalen. Een overstromingsverzekering wordt meestal ook gedekt door onafhankelijke polissen, omdat sommige gebieden vaker regelmatig overstromen dan andere. Eigendomsdekking kan ook waardevolle kunst en verzamelobjecten omvatten als ze correct worden gewaardeerd en aangegeven. Sommige gevaren - zoals aardbevingen en stroomuitval - worden mogelijk niet direct gedekt, tenzij u een rijder of een afzonderlijke polis krijgt.

  • Voedselvergiftiging

    Voedselverontreiniging kan optreden als gevolg van nalatigheid van personeel of derden. Daarom is voedselveiligheid zo belangrijk. Verzekeringsdekking kan u beschermen tegen een deel van de gevolgen van voedselbesmetting. Als u stroom verliest, kunt u dekking krijgen voor het verlies van voedsel in uw walk-ins en diepvriezers.

  • Onrechtmatige beëindiging

    Een van de toenemende risico's van elk bedrijf is wanneer een werknemer een proces wegens onrechtmatige beëindiging of seksuele intimidatie indient. Een aansprakelijkheidsverzekering voor arbeidspraktijken kan belangrijk zijn voor uw bedrijf als u denkt dat u met dit soort claims te maken krijgt. Bars die schaars beklede servers gebruiken, hebben bijvoorbeeld meer kans om met deze claims te maken te krijgen.

  • Riool- en afvoerproblemen

    Riool- en afvoerproblemen kunnen uw bedrijf sluiten. Als de afvoer plotseling stopt met leeglopen en een back-up maakt, kunt u last krijgen van stilstaand water in uw keuken en erger. Organisch vet is een veelvoorkomende oorzaak van back-ups en soms lost een simpel telefoontje naar de loodgieter het probleem niet op. Sommige afwasmiddelen kunnen residulagen produceren die de leidingen vernauwen. Regenwaterafvoer kan er ook voor zorgen dat uw riolering een back-up maakt. Preventief onderhoud is de beste polis, maar een bedrijfsonderbrekingsverzekering kan het verlies van zaken dekken terwijl u herstelt.

  • Aansprakelijkheid voor sterke drank

    Als u alcohol verkoopt, brouwt of produceert, kunt u aansprakelijk worden gesteld voor de handelingen van dronken klanten. Als u bijvoorbeeld drankjes serveert aan een dronken of minderjarige klant, kunt u aansprakelijk worden gesteld voor eventuele ongevallen die hij of zij veroorzaakt. Een aansprakelijkheidsverzekering voor alcoholische dranken beschermt u tegen schadeclaims en de kosten van verdediging in de rechtbank.

  • Bedrijfsonderbrekingsverzekering

    Deze dekking beschermt u tegen verschillende bedreigingen die uw restaurant kunnen sluiten. Uw kassasysteem kan - samen met andere bedrijfsgegevens - uw inkomen bevestigen bij het indienen van uw claim voor schadevergoeding.

donkere glazen

De meeste van dit soort dekkingen zijn inbegrepen in de standaard restaurantverzekeringen, zodat ze u geen onredelijke maandelijkse premies kosten. Als u een speciale verzekering nodig heeft, zoals een overstromingsverzekering in een gebied waar vaak overstromingen plaatsvinden, bieden de meeste rechtsgebieden een gegarandeerde dekking die wordt gesubsidieerd door lokale, provinciale of nationale overheden.

Je eigen gezondheid beschermen

Het is belangrijk om voor uzelf een ziektekostenverzekering af te sluiten als u een restaurant heeft, omdat uw medische rekeningen de verantwoordelijkheid van het restaurant kunnen worden. Veel restauranthouders zijn hun bedrijf kwijtgeraakt vanwege openstaande medische rekeningen.

De risico's van de horeca kunnen adequaat worden afgedekt door een zorgvuldig opgesteld verzekeringsplan. Het maakt niet uit of u alternatieve inkomstenstromen heeft - zoals catering , bezorgservice of voorverpakte levensmiddelen te koop in de lobby - de juiste dekking beschermt uw vermogen en bedrijfsvoering.

Laat uw levensmiddelenbedrijf groeien met Waiterio POS

Sluit je aan bij 40.000 restaurants die het oberio-verkooppuntsysteem gebruiken

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Gratis download

Recente artikelen