Seizoensfruit en -groenten onderscheiden uw restaurant

Seizoensfruit en -groenten onderscheiden uw restaurant

Lokale producten voor uw restaurant kopen?

Geplaatst door Michael Elkins de 6 juni 2018

Of je het nu de beweging van boer tot bord, locavore of seizoensgebonden inkoop noemt, de praktijk van het verkopen van lokaal vlees en producten tijdens het juiste groeiseizoen blijft zich wereldwijd uitbreiden. Boerderijen verdienen grotere winsten die boerenfamilies nodig hebben om het hoofd boven water te houden, dus zijn ze bereid om samen te werken met restauranthouders om campagnes op te zetten om lokaal fruit, groente en vlees te promoten. Voorjaars- en zomerpromoties zijn ideale tijden om seizoensgebonden menuwijzigingen door te voeren om te profiteren van lokale oogsten.

Uw restaurant kan een unieke positie verwerven door jaarrond te profiteren van seizoensgroenten en -fruit. Het is simpel: vers, lokaal voedsel smaakt beter, kost minder en biedt betere voeding dan voedsel dat van over de hele wereld wordt verzonden. Lokale granen kunnen door microbrouwerijen worden gebruikt om een uniek pale ale te creëren, en de verscheidenheid aan pittige pepers tijdens de oogst kan worden gebruikt in een gepatenteerde hete saus. De vraag van consumenten naar lokaal geproduceerd voedsel blijft toenemen. In de Verenigde Staten wordt voor 2019 $ 20,2 miljard aan lokale voedselverkopen voorspeld.

Tijdgebonden kookconventies

Seizoensgebonden eten is geen nieuw idee, maar een terugkeer naar de klassiekers. Vele generaties koks bereidden voedsel dat seizoensgebonden beschikbaar was, zoals aardbeien, rabarber, lente-uitjes en microgroenten als nietjes in de lente en de vroege zomer. Tijdens de heetste zomerdagen zijn tomaten, watermeloen en maïskolven veelvoorkomende voedingsmiddelen die mensen graag eten in deze tijd van het jaar. Oogsttijd in de herfst betekent meestal squashgerechten, desserts met pompoensmaak, veenbessen en zoete aardappelen. De winter is een goed moment om kool, broccoli, spruitjes, wortelen, bieten, uien en aardappelen te markeren.

Helaas heeft technologie het eenvoudigste inkoopconcept veranderd. Grote verwerkers verstikten familieboerderijen door de prijzen te onderbieden. De restauranttrend om terug te keren naar de inkoop van boer tot bord heeft geholpen om familieboerderijen, biologische landbouw en boerderijpartnerschappen met lokale restaurants nieuw leven in te blazen.

Methoden voor het beveiligen van lokale bronnen

Restaurants kunnen op verschillende manieren lokale producten veiligstellen om seizoensgebonden menu's aan te bieden. De eerste is de moeilijkste en meest lonende - sommige hyperlokale restaurants produceren al hun eten ter plaatse. Restaurants kunnen voedsel verbouwen op hun terrein, in daktuinen en terrasbakken. Boeren verkopen hun producten ook rechtstreeks aan consumenten op boerenmarkten, lokale kruideniers en communautaire of semi-exclusieve toegang tot de productie van een boerderij.

Er zijn altijd belangrijke overwegingen van voedselveiligheid bij het rechtstreeks kopen van boerderijen. Gelukkig zijn er organisaties zoals de International Federation of Organic Agriculture Movements die biologische restaurants kunnen helpen bij het aannemen van het juiste beleid om voedselveiligheid, verantwoordelijkheid voor het milieu en economisch succes te waarborgen.

verse groenten en fruit van boerenmarktstand

Voorjaars-schoonmaak

De lente is de tijd van vernieuwing en restauranthouders zouden wat tijd moeten nemen om hun marketingstrategieën te herzien. Het is tijd om die zware stoofschotels, soepen en koude-weergerechten te vervangen door lichtere gerechten op basis van de beste lokale groenten en fruit. Zware pastagerechten kunnen plaatsmaken voor lichte, "al fresco" brouwsels van heerlijke tomaten, asperges, schansen, venkel en courgette. Plantaardige diëten worden steeds populairder en creatieve chef-koks kunnen eenvoudige manieren vinden om klassieke vleesgerechten om te zetten in vegetarische gerechten in de schijnwerpers. Hot trends in seizoensgebonden voedingsmiddelen zijn onder meer:

  • Bakken Zonder Vet

    U kunt nu frites en ander gefrituurd voedsel zonder vet bereiden. Airfryers maken gebruik van convectietechnologie om hoge temperaturen te laten circuleren om voedsel te "flashen" en krokant voedsel te leveren zonder vet. Voedingsmiddelen behouden meer van hun voedingsstoffen.

  • Erfstuk groenten en fruit

    Heirloom food zorgt voor een unieke signatuur voor uw restaurant.

  • Upcycling

    Lelijk voedsel kan goed dienen als het goed smaakt. Deze voedingsmiddelen kunnen bijvoorbeeld langzaam worden gestoofd om groentesauzen te maken. U kunt tegen het einde van de kooktijd heldere, verse groenten toevoegen om een aantrekkelijk gerecht te creëren. Dit is bijvoorbeeld de beste manier om ratatouille te koken, een kenmerkend gerecht dat een brede groep klanten aanspreekt.

  • Wortel-tot-stam koken

    Koken van wortel tot stengel is het proces waarbij de hele groente wordt gebruikt. Mogelijkheden zijn onder meer broccolisla, ingelegde watermeloenschillen met watermeloen, bietenpesto en andere.

  • Ambachtelijke boters en dipolie

    Met behulp van verse kruiden kunt u aangepaste boters en dompeloliën maken die uw restaurant onderscheiden van degenen die margarine of kleine klontjes boter aanbieden. Slagroomboters zijn erg aantrekkelijk en kosten minder om te serveren omdat ze veel lucht bevatten om het volume te vergroten.

  • Chef-gestuurde maaltijden

    Uw medewerkers zijn geweldige hulpbronnen - vooral als ze het gebied en de landbouwproductie kennen. Gebruik ze als "chef-incubators" door ze de ruimte te geven om hun eigen concepten en menu's te creëren.

  • Voedselflexibiliteit

    U moet bereid zijn uw menu regelmatig te wijzigen - en vaak met weinig voorafgaande kennisgeving - om ten volle te profiteren van de lokale oogsten.

Een back-up maken van uw benodigdheden

Slechte oogsten, weerrampen en andere factoren kunnen uw toeleveringsketen onderbreken, dus u moet over een alternatieve voorraad vers lokaal voedsel kunnen beschikken. Gelukkig bieden veel van de grote winkelketens en retailers nu lokale producten aan terwijl ze proberen te profiteren van de beweging van boer tot bord. Walmart verkoopt meer dan ongeveer $ 749,6 miljoen aan lokale producten, en de meeste grote ketens bieden nu een of andere vorm van lokaal geteeld voedsel aan.

Met een mobiel kassasysteem is het gemakkelijk om de seizoensgebonden voedselverkopen bij te houden. U kunt zelfs uw handheld-apparaat meenemen naar de markt om te zien wat er in het restaurant hot is als u lokaal voedsel koopt. Hoewel het gebruik van lokale ingrediënten voor praktische problemen zorgt, kan uw mobiele kassasysteem waardevolle informatie leveren die de klantervaring verbetert en al uw activiteiten stroomlijnt.

Begin enkele maanden voor elke seizoensverandering met het plannen van uw seizoensgebonden voedselstrategie. Begin geleidelijk met het verminderen van uw voorraden van bulkverwerkers, zodat u niet vast komt te zitten met extra inventaris. Het is belangrijk om uw personeel op peil te houden om eventuele onverwachte stijgingen in seizoensactiviteiten het hoofd te bieden. Als u begint met het maken van uw nieuwe menu, maakt u veel foto's, plaatst u deze online en stuurt u marketingberichten naar uw beste klanten. U kunt het zomers slop of de wintervertragingen gemakkelijk omkeren wanneer u aantrekkelijke seizoensmenu's maakt met de beste lokale gerechten.

Laat uw levensmiddelenbedrijf groeien met Waiterio POS

Sluit je aan bij 40.000 restaurants die het oberio-verkooppuntsysteem gebruiken

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Gratis download

Recente artikelen