Traditionele en Guerrilla Marketing Ideeën Voor Je Restaurant

Traditionele en Guerrilla Marketing Ideeën Voor Je Restaurant

creatieve en betaalbare marketingideeën voor restaurants

Geplaatst door Michael Elkins de 6 februari 2018

Er zijn doorgaans drie manieren waarop restauranteigenaren hun bedrijf promoten: traditionele marketing, digitale promoties en guerrilla marketing. In dit artikel zullen we tips geven over traditionele en guerrilla marketing. Digitale promoties worden genoemd in dit andere artikel.

Traditionele Marketing Ideëen voor Restaurants

Veel experts zeggen dat traditionele marketing weinig toegevoegde waarde heeft voor moderne restaurants, maar dat is simpelweg niet waar. Marketing kan alles zijn wat je doet ter behulp van het restaurant. Dat bevat onder andere goede gerechten en persoonlijke service. Traditioneel adverteren werkt goed voor zowelrestaurant- als barmarketing. Afhankelijk van je restaurantconcept kan traditionele marketing effectiever blijken dan digitale marketing. Als voorbeeld zijn dit een paar traditionele marketingideeën die goede resultaten kunnen opleveren:

  • Creëer Flyers

    In-house flyers zijn een ideale manier om nieuwe menu’s en speciale evenementen te promoten. Alles wat je hoeft te doen is je omschrijving op te stellen en dit uit te werken naar kopieën. Je kunt ze neerleggen op de balie zodat klanten ze oppakken. Deze flyers kunnen ook buiten je restaurant worden verspreid, bijvoorbeeld zoals onder ruitenwissers en buurthuizen.

  • Gebruik Buitenborden

    Buitenborden zijn goede voorwerpen om je restaurant te promoten in je eigen buurt. Je kunt billboards, busstops en lokale bussen gebruiken om de bekendheid te vergroten.

  • Nieuwsbrieven en Vouchers

    Directe mailing werkt goed voor restaurants die sterk afhankelijk zijn van lokale klanten. Je kunt je op mensen richten in bepaalde postcodes en mailinglijsten kopen door middel vanlistbrokers en lijstopstellers. Je kunt natuurlijk ook altijd handmatig lijsten samenstellen in de buurten die je wilt bereiken.

  • Richt Je Op Lokale Bedrijven

    Lokale bedrijven bieden veelal een groot publiek tijdens de lunch en na de werkdag. Vaak is het mogelijk om een deal te sluiten door middel van coupons of door informatie promoten bij het bedrijf zelf. Als je het niet lukt om afspraken te maken met een bedrijf kun je ook flyers uitdelen tijdens lunchpauzes en na diensttijd.

  • Schrijf Persberichten

    Het schrijven van een traditioneel persbericht is een geweldige manier om je restaurant te promoten. Je kunt dit vervolgens sturen naar lokale kranten, magazines, radiostations en bedrijven. It’s important to slant your story so that it appeals to your ideal potential customer. Als je je bijvoorbeeld wilt richten op bedrijven is het handig om te schrijven over eventuele conferentiezalen. Indien je je richt op jonge en trendy singles kun je single-feesten, pub-crawls, dansfeesten, karaoke en andere single-vriendelijke evenementen organiseren. Als je je richt op de eters kun je uitweiden over je culinaire filosofie en de chefkok. Voeg naast een nette vorm ook een link naar je website toe op het persbericht. Je kunttemplates voor persberichten hier vinden.

  • Onderscheid Jouw Restaurant

    Het is essentieel dat je restaurant zich onderscheidt van anderen. Traditionele marketingideeën kunnen bestaan uit een samenwerking met lokale bedrijven om vakantie-, liefdadigheids- en buurtevenementen aan te kondigen. Service is belangrijk, dus gebruik traditionele uitgangen om je marketingbericht, concept en merk te versterken. Je kunt bijvoorbeeld samenwerken met lokale boerderijen om streekproducten te promoten. Indien je fastfood verkoopt is een samenwerking met lokale (hoge)scholen een goede manier om naschools publiek aan te trekken.

  • Adverteer in Lokale Media

    Lokale media -zoals kranten, magazines, radio en televisie - trekken nog steeds lokale klanten aan. Ouderen reageren vaak beter op dit soort marketing dan digitale marketing. Als je je richt op een jong en stedelijk publiek dan kunnen advertenties op lokale radiostations een goede keus zijn. Indien je een luxueus restaurant bent zijn radiostations met klassieke muziek wellicht erg effectief.

  • Organiseer een Grote Opening Evenement

    Het houden van een “grote opening” is een van de sterkste manieren om je restaurant te promoten.

“eet

Guerrilla Marketing

Wat is guerrilla marketing? De term verwijst naar ongewone en onregelmatige advertenties die een verrassing teweeg brengen. Voorbeelden van guerrilla marketing zijn onder andere het dragen van kostuums, het hosten van live “evenementen” waar publiek samenkomt, graffiti gebruiken om een bedrijf te promoten en berichten overal achterlaten zoals bij openbare toiletten, theaters en buitenactiviteiten. Flyers en posters verspreiden op bouwplaatsen en coupons achterlaten bij hotels en busstations zijn ook bekende manieren van guerrilla marketing. Er zijn echter verschillende belangrijke overwegingen bij het ontwikkelen van een guerrilla marketing campagne voor een restaurant:

  • Plan Doeltreffend

    Guerrilla campagnes kunnen averechts werken. Het is belangrijk om toestemming te krijgen indien je iets wilt doen met stadseigendom of leegstaande gebouwen. Je kunt een gebied schoonmaken, maar wanneer je rommel of wanorde creëert kan je voor hete vuren komen te staan.

  • Voeg Iets Toe Aan De Omgeving

    Een bekende guerillastrategie is om iets tijdelijks toe te voegen aan een gebouw, een standbeeld of een hek. Het plaatsen van kunst op stoep is een goede manier om aandacht te trekken - vooral als je het werk van lokale artiesten vertoont in je restaurant.

  • Laat Tekens Achter Op Overdekte Locaties

    Je kunt tekens, flyers en advertenties op servetten of papieren zakken achterlaten op overdekte locaties; zoals winkels, treinstations, universiteitscampussen en stadions.

  • Gebruik Hinderlaag Technieken

    Je kunt ver komen met kostuums en speciale evenementen tijdens concerten, festivals en sportevenementen.

  • Richt Je Op Specifieke Doelgroepen

    Guerrilla reclame kan worden gebruikt om wijnliefhebbers, milieuactivisten, hipsters en anderen aan te trekken.

  • Creëer “Schrone” Graffiti

    Lelijke graffiti komt helaas vaak voor in stedelijke gebieden. Je kunt echter een stedelijk gebied opleuken door artistieke graffiti te plaatsen. Je hebt wel toestemming nodig, maar veel verhuurders hebben liever “schone” en artistieke graffiti dan doelloze tags.

Zowel traditionele en guerrilla marketing campagnes kunnen zeer doeltreffend en kosteneffectief zijn om je restaurant te promoten. Je kunt je gasten verrassen, ze betrekken bij hun buurt en ze een reden geven om over je restaurant te praten. Traditionele en guerrilla marketing zijn uitermate geschikt om speciale gelegenheden in je restaurant te promoten, zoals Carnaval en Valentijnsdag

Laat uw levensmiddelenbedrijf groeien met Waiterio POS

Sluit je aan bij 40.000 restaurants die het oberio-verkooppuntsysteem gebruiken

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Gratis download

Recente artikelen