Uw restaurant online vermelden

Uw restaurant online vermelden

Help potentiële klanten uw restaurant te vinden

Geplaatst door Michael Elkins de 21 juli 2018

In de huidige marketing wordt het steeds belangrijker dat uw restaurant op zoveel mogelijk plaatsen online wordt vermeld. Mensen gebruiken hun telefoon om onderweg restaurants te zoeken, recensies te lezen en snel te reserveren. Hoe meer websites en directories waar uw restaurant wordt vermeld, hoe beter uw positie in zoekmachines zal zijn. Meer klanten zullen u direct en via organische zoekopdrachten vinden. De meeste vermeldingen zijn gratis en het kost alleen wat tijd om uw informatie in te dienen of om onnauwkeurigheden te corrigeren als gevolg van verouderde informatie.

Gezamenlijk worden deze lijsten en internetgidsen lokale citaten genoemd. Enkele van de meest populaire zijn sites voor restaurantrecensies - zoals Yelp - en grote zoekmachines zoals Google, Bing, Yahoo en anderen. Trip Advisor is 's werelds populairste reissite. Als uw bedrijf zich richt op de toeristenbranche - en de meeste doen dat - kan een vermelding op de site meer toeristen of informele diners aantrekken uit nabijgelegen landen in Europa en andere locaties.

Uw TripAdvisor-vermelding wordt weergegeven in een speciaal gedeelte voor restaurants. U geeft de informatie aan over welk type restaurant u heeft, uw adres, keuken en prijzen. De meeste lokale citaten volgen een vergelijkbare structuur voor hun gratis vermeldingen. Sommige directory's brengen kosten in rekening voor de service of hebben betaalde aanbiedingsplannen, maar betaalde opties bieden grotere voordelen. U kunt lokale citaten gebruiken om uw maaltijdbezorgservice en fysieke diners te promoten.

Zoekmachinevermeldingen

U moet proberen om zoveel mogelijk zoekmachines op te sommen of de top drie of vier zoekmachines in uw regio. De sleutel tot succes is niet gefrustreerd te raken en de tijd te nemen om volledige en nauwkeurige informatie over uw bedrijf te verstrekken. U hoeft niet al uw vermeldingen in een week te claimen, maar het is een goed idee voor startups om er zoveel mogelijk te claimen vóór hun grote openingsdatum. Google is de reus onder de zoekmachines, dus u moet zich zeker registreren bij Google Mijn Bedrijf . Google verwerkt dagelijks vele miljarden zoekopdrachten.

Een van de voordelen van een Google-vermelding is dat het analytische tools biedt zoals Google Webmaster en Open Site Explorer. Met deze tools kunt u alle websites vinden die naar uw site linken. U kunt deze informatie gebruiken om verdere exposure voor uw restaurant te regelen. Een Google-vermelding toont uw locatie ook op een mobielvriendelijke kaart, waardoor klanten u gemakkelijk op hun telefoon kunnen vinden.

Google is ook eigenaar van Zagat, dat in 1979 werd opgericht. Zagat is een van de beste recensiesites voor restaurants en is nu grondig geïntegreerd met de zoekmachine en services van Google.

Bing van Microsoft staat op de tweede plaats in de meeste gebieden, en uw Bing-vermelding stelt u in staat meerdere locaties, foto's en video's toe te voegen. Yahoo, dat als derde staat, is een andere must-have-lijst. Een basisvermelding is gratis en u kunt tegen een kleine maandelijkse vergoeding upgraden om foto's en een bedrijfsbeschrijving toe te voegen.

toeristen plannen bezoeken in restaurant

Hyperlokale citaten

Hyperlokale citaten zijn onder meer lokale stads- en eetmagazines, kranten, kamers van koophandel en bedrijfsgroepen. U kunt een zoekopdracht uitvoeren om nuttige lokale mappen te vinden in elke stad, elk land of continent - voer gewoon het trefwoord "beste [geografisch gebied] restaurantcitaties" in. U krijgt een lijst met populaire directory's en platforms met een lijst van restaurants op keuken, prijs en andere criteria.

Restaurantbeoordelingsplatforms

Yelp is 's werelds grootste beoordelingsplatform voor restaurants en - je houdt ervan of je haat het - je moet ervoor zorgen dat je informatie correct is. Als je een negatieve recensie ontvangt, kun je punten scoren door de klachten professioneel aan te pakken zonder onbeleefd of sluw te worden.

OpenTable biedt een reserveringsservice en informatie die dineergasten helpt te beslissen waar ze willen eten. Er zijn honderdduizenden beoordelingen van duizenden restaurants wereldwijd.

Vermeldingen op sociale media

Apple Maps, Facebook, Snapchat, Twitter en Instagram zijn ideale plekken om je restaurant te promoten. Facebook, 's werelds grootste platform voor sociale media, biedt nu lokale bedrijfsrecensies. Twitter en Instagram zijn ideale sites waar gasten foto's van je restaurant en het eten kunnen plaatsen. Snapchat richt zich op een hip, duizendjarig publiek, wat ideaal is voor het plaatsen van bar- en nachtclubinformatie. Bij Snapchat kun je je merkprofiel opzetten en een e-mailmarketinglijst samenstellen van mensen die ervoor kiezen om meer informatie te ontvangen.

Andere advertentie-ideeën voor uw restaurant

Afhankelijk van uw restaurant zijn er veel mogelijkheden voor lokale citaten. Milieuvriendelijke restaurants willen misschien vermeldingen in milieupublicaties plaatsen. Restaurants die zich richten op bedrijven, kunnen zich richten op lokale bedrijfsmagazines. Fijne eetgelegenheden kunnen ervoor kiezen om te vermelden in lokale wijnproducerende publicaties. Voor elk type restaurant zijn er advertentiemogelijkheden. Enkele hiervan zijn:

  • Gele pagina's

    De dagen van de logge Yellow Page-directories zijn voorbij. Het concept blijft echter levend op internet waar er meerdere Yellow Page-platforms zijn. YP.com voert dagelijks miljoenen zoekopdrachten uit. Superpages.com is een andere populaire directory met zoektips, weersvoorspellingen en loterijresultaten.

  • Manta

    Manta is een online directory met kleine bedrijven. U kunt zich snel registreren en nieuws, promotietips en mogelijkheden ontvangen om uw bedrijf onder de aandacht te brengen.

  • Stad zoeken

    Deze vermelding kan een belangrijke bron zijn voor uw restaurant. Reizigers kunnen Amerikaanse steden onderzoeken en gratis vermeldingen vinden van restaurants, bars, hotels en spa's.

  • MapQuest

    Deze service, die eigendom is van Verizon, bepaalt uw locatie en helpt potentiële dineergasten uw restaurant snel te vinden. MapQuest-software, een van de oudste online directory's, verschijnt nog steeds op 5% van de telefoons.

  • Lokaal.com

    Deze directory biedt gratis informatie over lokale evenementen en promoties in de Verenigde Staten.

  • Angie's lijst

    Deze beoordelingssite biedt consumentenbeoordelingen van alle soorten bedrijven, inclusief restaurants.

  • Zomato.com

    Zomato.com, voorheen Urbanspoon, is een bar- en restaurantgids die beoordelingen publiceert van professionele recensenten, diners en bloggers. Bezoekers van de site kunnen restaurants filteren op buurt, keuken en andere criteria.

Hoe u uw citaten kunt maken

Het is belangrijk om uw zoekwoorden te onderzoeken en algemene termen te kiezen die de mensen in uw doelgroep gebruiken. Deze kunnen 'lekker eten', 'vers en op bestelling klaargemaakt fastfood' en 'biologisch voedsel' zijn. Het plaatsen van hoogwaardige inhoud over uw restaurant is ook belangrijk. Een gestandaardiseerd profiel kan het proces van het claimen van uw vermeldingen versnellen, maar u moet elke vermelding aanpassen aan de directory waarin deze is geplaatst. Wees bijvoorbeeld niet enthousiast over je in-house gezouten steaks in een bericht voor een vegetarisch tijdschrift.

Om een gratis vermelding te krijgen, moet u meestal een primair telefoonnummer en adres opgeven. De directory zal uw bedrijf bellen en u een unieke pincode geven waarmee u uw vermeldingsinformatie kunt plaatsen of bijwerken. U moet al uw bedrijfsinformatie verzamelen voordat u uw vermelding sneller gaat krijgen. U kunt reclame maken voor in-house dineren, cateringdiensten, voedselbezorging en meer.

U kunt zelfs lokale citaten vinden voor uw foodtruckbedrijf . Food Truck Pages is een voorbeeld van een site die foodtrucks beoordeelt en informatie geeft over wat er beschikbaar is. U kunt andere citaten van foodtrucks vinden door te zoeken naar "directory's voor foodtrucks" om alle opties te zien. Hoewel foodtrucks zich kunnen verplaatsen om zaken te vinden, betekent dat niet dat u geen informatie over uw truck en planning kunt posten. Je kunt ook een Facebook-pagina voor foodtrucks maken om klanten te laten weten wat je verkoopt en waar je op elk moment zult zijn.

Als je een betrouwbaar kassasysteem voor je foodtruck nodig hebt , biedt Waiterio een eenvoudig en betaalbaar systeem dat ideaal is voor kleine restaurants en foodtrucks. Het vermelden van uw levensmiddelenbedrijf - ongeacht het type - kan een gestage stroom van directe zakelijke en organische zoekverwijzingen opleveren.

Laat uw levensmiddelenbedrijf groeien met Waiterio POS

Sluit je aan bij 40.000 restaurants die het oberio-verkooppuntsysteem gebruiken

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Gratis download

Recente artikelen