Voordelen van een foodtruckbedrijf

Voordelen van een foodtruckbedrijf

Food Truck Business - ins en outs

Geplaatst door Michael Elkins de 23 april 2018

Het starten van een foodtruckbedrijf is een geweldige manier om in de restaurantbusiness te komen, maar het is ook een handige manier om een bestaand restaurant uit te breiden. U kunt delen van uw stad bereiken die te ver weg zijn om vaste klanten aan te trekken of om kleine bestellingen te bezorgen. Bestaande restaurants kunnen waarschijnlijke klanten bereiken voor hun meest populaire etenswaren overal in de stad, wat resulteert in hogere verkopen en meer verkeer op hun vaste locaties.

Als startup-strategie kunnen foodtrucks niet kloppen. De investeringskosten zijn lager en u zit niet vast aan één plek. Als de verkoop niet goed gaat, kun je gewoon rondkijken naar betere locaties. Foodtrucks kunnen tijdens een drukke lunch maar liefst $ 2.000 verdienen, en succesvolle operaties kunnen cateringoptredens en nieuwe sit-down-activiteiten in uw restaurant genereren. De loon- en bedrijfskosten zijn veel lager dan die van een restaurant, dus u maakt meer winst op de verkoop.

Een foodtruckbedrijf starten

Het starten van een foodtruckbedrijf vereist minder planning dan het openen van een fysiek restaurant , maar er zijn nog steeds belangrijke zaken waarmee u rekening moet houden bij het plannen van uw bedrijf.

Het profiel en de winst van uw bestaande restaurant opbouwen

Een van de grootste voordelen van een foodtruck is verkoopflexibiliteit. Als je een restaurant bezit, kun je nieuwe gebieden ontwikkelen, unieke gerechten op de markt brengen in verschillende delen van de stad en de vrachtwagen gebruiken om deel te nemen aan lokale festivals en vieringen. Een foodtruck dient als een mobiel advertentieplatform dat uw bedrijf 24/7 kan promoten.

De kosten voor het onderhoud van de vrachtwagen en het bewaren van voedsel in een goedgekeurde faciliteit worden aanzienlijk verlaagd omdat u al een goedgekeurde locatie heeft om voedsel op te slaan en te bereiden. U kunt in al uw promoties naar uw foodtruck verwijzen en meer promotionele kilometers halen uit elke advertentie-inspanning.

Financiering van een Food Truck-operatie

Als je niet veel kapitaal hebt, kan een foodtruck aanzienlijk goedkoper zijn dan een fysiek restaurant. U kunt zelfs een gebruikte vrachtwagen leasen van een gepensioneerde bedrijfseigenaar. Afhankelijk van je lokale regelgeving, kun je misschien beginnen met een kleine kar, festivalstand of trailer.

De gemiddelde kosten voor het starten van een foodtruckbedrijf liggen tussen $ 15.000 en $ 100.000 USD , maar u moet mogelijk meer uitgeven om uw truck aan te passen, te voldoen aan lokale gezondheids- en bedrijfsvoorschriften of om high-end klanten tevreden te stellen. Het volgende is een overzicht van de gebruikelijke opstartkosten voor een foodtruck:

  • Een vrachtwagen kopen of leasen
  • Essentiële wijzigingen aanbrengen in uw keuken of om te voldoen aan de plaatselijke gezondheidsvoorschriften
  • Hardware aanschaffen voor een eenvoudig en betaalbaar mobiel kassasysteem
  • Abonneren op een betrouwbare draadloze internetservice
  • Een bestaande website ontwerpen of upgraden
  • Het exterieur van uw vrachtwagen ontwerpen om klanten aan te trekken
  • Software voor boekhouding en kantoorbenodigdheden verkrijgen
  • Een advocaat inhuren voor juridische problemen en advies
  • Dekking van opstartlicenties en vergunningskosten

Het helpt om een goed krediet te hebben als u een zakelijke lening hoopt te krijgen. Degenen met een slechte kredietwaardigheid kunnen een foodtruck echter op verschillende creatieve manieren financieren. Deze strategieën omvatten het volgende:

  • Een financiële investeerder of partner vinden
  • Crowdfunding-opties gebruiken om uw bedrijf te financieren met veel kleine investeerders
  • Een sterk pleidooi houden voor een lening van een peer-to-peer leennetwerk
  • Klein beginnen met een aanhanger of kraam op een lokale boerenmarkt
  • Een foodtruck runnen voor een bestaand restaurant
  • Onderhandelen over een lease met een eigenaar van een foodtruck
  • Sponsors vinden voor een foodtruck die de benodigde lokale service biedt

Het is belangrijk om de lokale regelgeving over de verkoop van voedsel buitenshuis te onderzoeken. Sommige rechtsgebieden staan geen foodtrucks toe op sommige of alle openbare straten, dus u zult eigenaren van onroerend goed moeten vinden die u toestaan om op hun eigendom te werken - meestal op parkeerplaatsen bij winkelcentra, stripwinkels, musea, fabrieken en andere locaties. Sommige gebieden reguleren tegen foodtrucks die te dicht bij gevestigde restaurants rijden. Als u uw bedrijf te dicht bij een fysieke concurrent plaatst, kan dit veel kwade wil, prijsoorlogen en negatieve pers genereren door uw concurrent, zelfs als de praktijk is toegestaan.

zwarte bakker alsacience foodtruck

Voedselveiligheid

Voedselveiligheid is net zo belangrijk voor foodtrucks als voor restaurants . Veilige opslagruimtes zijn extreem beperkt op een vrachtwagen, dus u moet uw benodigdheden ergens opslaan die is goedgekeurd door de lokale regelgevende instanties.

Terugkerende kosten van het besturen van een foodtruck

Terugkerende kosten waarmee u rekening moet houden in uw planning, omvatten veel uitgaven die reguliere restaurants maken. Doorlopende uitgaven voor foodtrucks zijn onder meer:

  • Verzekering voor het bedrijf en de vrachtwagen
  • Inventaris inclusief eten en benodigdheden
  • Commissariaten voor het bewaren van voedsel, voorbereidend werk en het schoonmaken en ontsmetten van uw vrachtwagen
  • Doorlopend vrachtwagenonderhoud inclusief mechanisch werk, schoonmaken, schilderen, het ontwerpen van vrachtwagenomslagen en het verstrekken van verlichting als de vrachtwagen 's nachts wordt gebruikt
  • Kosten van propaan, brandstof en/of een generator
  • Loonlijst
  • Verwerkingskosten voor betalingen

Dit is geen volledige lijst van alle uitgaven, maar slechts de meest voorkomende. Uw kosten zijn afhankelijk van uw keuken, lokale gezondheids- en bedrijfsvoorschriften en andere criteria.

Marketing van een Food Truck-operatie

Het op de markt brengen van een foodtruck kan net zo eenvoudig zijn als het decoreren van je truck als een mobiel reclamebord. U kunt sociale media en GPS-marketing gebruiken om potentiële klanten in de buurt te informeren dat uw foodtruck beschikbaar zal zijn voor ontbijt, lunch of diner voor snelle bestellingen. U kunt sociale mediabronnen zoals Hootsuite gebruiken om internetbuzz over uw eten en bedrijf te volgen. Enkele van de beste en goedkoopste manieren om uw foodtruck op de markt te brengen, zijn onder meer:

  • Identificeer lokale beurzen, festivals, fondsenwervers en speciale vieringen waar uw eten welkom zou zijn.
  • Plaats online foto's van uw dagschotel.
  • Verspreid flyers en visitekaartjes in de gebieden waar u gaat werken.
  • Bied voorbeelden aan van gerechten met een hoge winst die niet gebruikelijk zijn.
  • Deel positieve pers of recensies op sociale media en uw website.
  • Bied gratis maaltijden aan lokale foodbloggers en recensenten.

Een commissaris of ondersteuningssysteem kiezen

Foodtrucks vereisen hard werken, preventief onderhoud en creatieve manieren om voedsel op te slaan en essentieel voorbereidend werk te doen, maar er zijn opties die deze taken gemakkelijker maken voor aspirant-ondernemers. Commissarissen van foodtrucks komen steeds vaker voor, en veel van deze bieden kant-en-klare diensten voor foodtrucks, zoals advies over zaken, hulp bij het vinden van klanten en toegang tot commerciële keukenfaciliteiten waar personeel voedsel kan bereiden en bewaren. Professioneel ondersteunend personeel kan u adviseren over certificeringen, voedselveiligheidstrainingen en bedrijfsstrategieën om uw bedrijf te laten groeien.

Depotdiensten omvatten vrachtwagens waar u uw werkruimte kunt ontsmetten en een fysiek adres om benodigdheden te bestellen. U kunt benodigdheden opslaan die u niet op uw vrachtwagen kunt vervoeren. De medewerkers van deze commerciële operaties kunnen uw inventaris in ontvangst nemen zodat u ongestoord kunt werken. Je hebt ook toegang tot commerciële restaurantapparatuur, potten, pannen en kleine waren om de voedselbereiding te versnellen. Bestaande restaurants hebben ingebouwde opties voor het beheer van voorbereidend werk en het veilig bewaren van voedsel.

Het starten van een foodtruck is de snelste en gemakkelijkste manier om een foodondernemer te worden, en het is een geweldige manier om je bestaande restaurant te promoten en uit te breiden.

Laat uw levensmiddelenbedrijf groeien met Waiterio POS

Sluit je aan bij 40.000 restaurants die het oberio-verkooppuntsysteem gebruiken

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Gratis download

Recente artikelen