Waarom het concept van uw restaurant van cruciaal belang is

Waarom het concept van uw restaurant van cruciaal belang is

Uw restaurant onderscheiden van concurrenten

Geplaatst door Michael Elkins de 14 mei 2018

Het concept van een restaurant wordt vaak gedefinieerd als de culinaire stijl - fast food, fast casual, casual, fine dining, gastropub, fusion, buurt en sportliefhebbers dineren. Andere populaire concepten zijn family dining, bistro's, coffeeshops, buffetten, midscale dining en mobiele foodtrucks. Een korte Google-zoekopdracht zal echter aantonen dat er tientallen pizzeria's, hamburgertenten en culinaire franchises zijn in elk ontwikkeld gebied van de wereld. De concurrentie is moordend.

Daarom is het belangrijk om het concept van uw restaurant beter te definiëren. Het is vergelijkbaar met het gebruik van de juiste long-tail zoekwoorden in organische zoekopdrachten. Klanten zullen waarschijnlijk hun voedselvoorkeuren definiëren in hun zoekopdrachten, zoals het gebruik van de sleutelzin 'biologische vegetarische pizza' in plaats van generieke 'pizza'. U kunt uw concept definiëren en promoten als een ideale keuze voor gasten die op zoek zijn naar bepaalde normen op het gebied van eten, service en sfeer.

Uw concept of thema gebruiken om uw voedselbedrijf te onderscheiden

Het is belangrijk om uw concept te definiëren voordat u andere inspanningen voor restaurantontwikkeling begint. Als u uw concept wijzigt, moet u het planningsproces opnieuw beginnen en enkele belangrijke wijzigingen aanbrengen in het menu, de inrichting, de servicenormen en de advertentiestrategie. Wanneer u de details van uw restaurantplanning opneemt , moet u elementen kiezen die uw concept en thema aanvullen. Gebieden die u moet plannen om met uw concept te coördineren, zijn onder meer:

  • Gerechten een naam geven die past bij het concept van het restaurant
  • Eetkamerinrichting en accenten kiezen voor uw concept en gerichte gasten
  • Voedsel inkopen voor uw concept, zoals het kiezen van leveranciers van boer tot bord, goedkope bewerkte voedingsmiddelen, biologische ingrediënten of hoogwaardige vleeswaren en producten
  • Elektronische borden, kunst, eetkameraccenten en fysieke borden gebruiken om uw concept te weerspiegelen
  • Uw personeel trainen om het juiste serviceniveau te leveren, zoals het onderwijzen van servers over wijnen voor gastronomische service
  • Het restaurant een naam geven om uw concept te suggereren

Het allerbelangrijkste is het ontwerpen van uw menu om gelijkgestemde klanten aan te spreken. Andere belangrijke managementoverwegingen om uw concept te promoten zijn:

  • Voldoe aan de verwachtingen van de klant, zoals het implementeren van een dresscode voor verfijnde eetgelegenheden.
  • Ontwikkel het menu als uw kerndocument, zodat u het kunt raadplegen bij het nemen van andere beslissingen.
  • Bied bij elk bezoek een consistente ervaring.
  • Plan speciale evenementen die passen bij het concept.

Sommige restaurants bieden aparte eetervaringen in verschillende delen van het restaurant, en bars hebben vaak een ander concept dan de eetkamer. U moet deze verschillen echter verenigen met een gemeenschappelijke conceptuele rode draad, zoals lage prijzen, van boer tot bord, geen kunstmatige ingrediënten, gastronomische bereidingen, enz.

eetervaring passend bij het concept van het restaurant

Een concept kiezen

Uw restaurantconcept is eigenlijk hoe uw restaurant werkt. Dit is inclusief prijzen, menukaart, inrichting, zitstijl, service en sfeer. Succesvolle concepten omvatten de volgende ideeën:

  • Informeel dineren en eten op bestelling klaargemaakt in een ontspannen sfeer met standaard service
  • Fast casual dat fastfood combineert met informeel dineren om snellere service te genereren met een kleiner menu en lagere prijzen
  • Fijne informele restaurants die haute cuisine en lagere prijzen combineren met minder voorzieningen dan traditionele verfijnde eetgelegenheden
  • Dinerachtige restaurants die typisch fastfood serveren met elementen van zelfbediening in unieke ruimtes die vaak zijn ontworpen als een bus, treinwagon of trolley
  • Streetfood bij foodtrucks, trailers, stands en wagons
  • Fastfood, waaronder pizzarestaurants, worstwinkels, kebabrestaurants, hamburgerrestaurants, buffetten, afhaalmaaltijden, voorverpakt voedsel, ontbijtplaatsen en andere fastfoodopties

Ook collaboratieve restaurantconcepten winnen aan populariteit. Populaire retailers zoals Tiffany & Co hebben nu een eigen restaurant - Tiffany's heeft The Blue Box Cafe - waar klanten echt kunnen ontbijten bij Tiffany's of een snack kunnen eten terwijl ze wachten op een echtgenoot of vriend om te winkelen. Deze marketingideeën vereisen geen enkel eigendom; twee ondernemers zouden gemakkelijk kunnen samenwerken in een gedeelde ruimte met een eetgelegenheid en een ander soort detailhandel.

In verfijnde restaurants werken front-of-the-house en back-of-the-house medewerkers vaak samen om een hoogwaardige eetervaring voor de klant te creëren. De naam van het gerecht, de leveranciers, presentatie, voedselkwaliteit, tafelverlichting en meubilair zorgen voor een onderling verbonden eetervaring.

Een uniek stempel op een concept zetten

Mashups worden steeds populairder en de trend kreeg in de jaren tachtig een grote boost van de nouveau cuisine. Deze eettrend concentreerde zich op een mashup van klassieke Franse technieken, creativiteit en beschikbare lokale ingrediënten. De mashups van nu mixen het met kooktechnieken, ingrediënten, sfeer en service. U kunt bijvoorbeeld hamburgers, hotdogs en friet serveren bij kaarslicht en tafelkleden voor koppels of gastronomische gerechten in een picknickmand. Alle soorten fusies zijn mogelijk waar er een markt, kooktalent en vastberadenheid is om te slagen. U kunt een weergaloze restaurantervaring creëren met behulp van creativiteit en culinaire vaardigheden.

Uniek restaurant over de hele wereld

Zeer creatieve concepten kunnen van kleine restaurants en creatieve ideeën internationale culinaire bestemmingen maken. Je kunt een opmerkelijk niveau van succes behalen - al is het maar lokaal - door te proberen uniek genoeg te zijn om een kerngroep klanten aan te trekken. Aaronallen.com plaatste onlangs een lijst van Europese restaurants met unieke concepten:

  • Donker restaurant

    Nocti Vagus in Berlijn serveert diners in het donker, en blinde of slechtziende servers bemannen het restaurant. Het concept is dat het verliezen van één zintuig andere zintuigen, zoals smaak, versterkt. Eten smaakt opmerkelijker, en de aroma's en geluiden van sissende schotels verbeteren de eetervaring die je gewoon bent als je in het donker zit.

  • Sensatie zoekers

    In Lloret de Mar, Spanje, simuleert The Disaster Café de effecten van een aardbeving van 7,8 graden tijdens diensturen. Hoewel dat niet in de smaak zal vallen bij veel dagelijkse eters, waardeert een unieke subset van sensatiezoekers de ervaring.

  • Vulkaangrill

    Lanzarote, een Spaans eiland, gebruikt zijn vulkaan niet alleen voor toerisme. Restaurant El Diablo kookt eigenlijk maaltijden boven een actief vulkaangat.

  • Futuristisch Dineren

    Restaurant Baggers in Duitsland steelt een stap op de concurrentie. Het restaurant combineert self-service en full-service door ervoor te zorgen dat klanten hun bestellingen op touchscreens kunnen plaatsen. Het eten komt aan op achtbaanbanen. De toekomst is nu voor ondernemers met toekomstgerichte restaurantconcepten.

Onderzoek naar een uniek concept

Uw idee kan slecht misgaan, tenzij u het concept onderzoekt. Dat omvat het afstemmen van de keuken op de lokale demografie, het kiezen van een werkbare locatie en het bestuderen van de kosten. Andere overwegingen tijdens uw onderzoek moeten zijn:

  • Het concept moet meer omvatten dan keuken, inclusief decor, verlichting, sfeer en service.
  • De boodschap moet uniek genoeg zijn om aantrekkelijk te zijn en eenvoudig genoeg voor elke klant om te begrijpen en te onthouden.
  • U moet het budget definiëren en eventuele cashflow- of kapitalisatieproblemen identificeren.
  • Vind de gemakkelijkste manier om uw concept te presenteren.
  • Bepaal de demografische samenstelling van lokale bewoners binnen een straal van één, twee en drie mijl.
  • Ontbijt- en lunchklanten eten over het algemeen binnen een straal van één of twee mijl, terwijl diners 's avonds verder reizen voor een uniek voedselconcept of voortreffelijk eten.

Een uniek en aantrekkelijk concept zorgt ervoor dat uw restaurant opvalt en biedt potentiële dineergasten een gemakkelijke manier om uw bedrijf te vinden met unieke trefwoordcombinaties. Uw concept moet een primair hulpmiddel zijn om uw restaurant bij uw ideale klant onder de aandacht te brengen.

Laat uw levensmiddelenbedrijf groeien met Waiterio POS

Sluit je aan bij 40.000 restaurants die het oberio-verkooppuntsysteem gebruiken

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Gratis download

Recente artikelen