Zorgen voor voedselveiligheid in uw restaurant

Zorgen voor voedselveiligheid in uw restaurant

Voedselveiligheidsnormen zijn cruciaal

Geplaatst door Michael Elkins de 26 maart 2018

Voedselveiligheid en hygiëne in restaurants zijn cruciale processen voor elk restaurant. Ongeacht hoe lang u al actief bent of hoe goed uw restaurant wordt beschouwd, u bent zo goed als de laatste maaltijd die u heeft geserveerd. Daarom is het zo belangrijk om sterke veiligheidsmaatregelen te implementeren en deze continu te monitoren. Best practices voor restaurants zijn onder meer het gedurende de dag opnemen van de temperatuur van voedsel, het controleren van koelers en diepvriezers en het plannen van onmiddellijk onderhoud wanneer de temperatuur in koelapparatuur lijkt te stijgen of te dalen in kookapparatuur en tafels vast te houden.

Voedselveiligheid en sanitatie zijn eigenlijk twee gescheiden gebieden. Voedselveiligheid omvat de apparatuur voor het koelen, koken en bewaren van voedsel op de juiste temperatuur en het snel afkoelen van voedsel om bacteriegroei te voorkomen en het eerst gebruiken van de oudste ingrediënten, wat FIFO wordt genoemd voor "first-in, first-out". Voedselhygiëne omvat het schoonhouden van oppervlakken voor voedselbereiding, het regelmatig wassen van de handen en het voorkomen van kruisbesmetting. Ook voor restaurantgasten is goede hygiëne een ontzettend belangrijk punt. Veilig omgaan met uw producten wordt vaak genegeerd door koks en personeel, maar bacteriegroei op saladegroenten komt vaak voor. De meeste greens komen aan bij temperaturen boven 40 graden Fahrenheit, de enige gegarandeerde veilige temperatuur om de groei van veel voorkomende ziekteverwekkers te voorkomen. Omdat salades meestal niet worden gekookt, blijven deze bacteriën in leven en gevaarlijk, dus ze moeten zorgvuldig worden gewassen voordat ze worden geserveerd.

Uw ijsmachine is een moloch die bacteriën kweekt. Daarom is het zo belangrijk om meerdere keren per jaar een schoonmaakbeurt in te plannen. IJs komt in contact met delen van de machine die schimmels en bacteriën ontwikkelen door regelmatig contact met water. Drankgarnituren en marinades moeten ook veilig worden gehanteerd om kruisbesmetting te voorkomen.

Lokale gezondheidsafdelingen en andere instanties

Er zijn nationale, provinciale en stadswetten die van toepassing zijn op restaurants, en lokale gezondheidsafdelingen zijn meestal de handhavingsarm van voedselveiligheid. Deze organisaties voeren meestal inspecties uit voorafgaand aan de opening, controleren regelmatig de restaurantomstandigheden en onderzoeken klachten van klanten en beschuldigingen van voedselvergiftiging.

Persoonlijke opmerking: de gezondheidsafdeling kan net zo goed een bondgenoot zijn als een handhaver. Toen ik eigenaar was van mijn restaurant, kreeg ik ooit een klacht van een klant dat ze ziek werd na het eten van een salade in mijn restaurant. De medewerker van de gezondheidsafdeling die het onderzoek deed, zei dat ik me geen zorgen moest maken omdat ik nog nooit eerder een klacht had gehad en het tijdschema van de klant niet klopte. De klant beweerde 's avonds ziek te worden na het eten van de lunch die dag, maar het duurt twee dagen of langer voordat voedselvergiftiging opduikt.

Het is belangrijk om te reageren op alle suggesties van uw inspecteur, zelfs die als niet-kritiek worden vermeld. Het inschakelen van de lokale gezondheidsinspecteur als bondgenoot kan zeer nuttig zijn, vooral met websites die opduiken zoals Iwaspoisoned.com . Deze sites geven ongefundeerde geruchten door van hypochonders en mensen met een obsessief-compulsieve stoornis en zouden op oneerlijke wijze de reputatie van een restaurant kunnen ruïneren dat alle aanbevolen procedures voor voedselveiligheid volgt.

Trainingsprogramma's voor voedselveiligheid

Er zijn veel lokale, nationale en internationale trainingsprogramma's voor voedselveiligheid beschikbaar. Sommige bieden lokale lessen aan, terwijl andere online cursussen bieden die uw personeel in hun eigen tempo kan volgen. Het is altijd belangrijk om ten minste één gecertificeerde foodmanager in je restaurant te hebben. Idealiter zou er een beschikbaar moeten zijn voor elke restaurantploeg. Vier populaire trainingsprogramma's voor voedselveiligheidsmanagers zijn:

  1. NSF Internationaal

    NSF International biedt wereldwijd training- en opleidingsprogramma's om uw bedrijf en personeel te helpen nieuwe bedreigingen voor te blijven. Er zijn programma's voor alle niveaus van uw restaurant beschikbaar om een grotere productveiligheid en veilige voedselverwerkingspraktijken te garanderen. NSF voldoet aan de eisen van de ANSI-certificerende instantie. De cursus van vier niveaus biedt praktische kennis over het verminderen van risico's en het voldoen aan voedselveiligheidseisen.

  2. ServSafe International

    Deze organisatie biedt trainingen aan voor het behalen van een gecertificeerd voedselveiligheidscertificaat voor uw medewerkers en leidinggevenden. Doorgaans vereisen de meeste restaurants dat hun chef-kok en keukenmanagers dit soort training hebben, en deze medewerkers leiden andere koks, voedselbereiders en servers verder op in relevante vaardigheden voor veilig omgaan. ServSafe heeft meer dan 250 voedselallergenen geïdentificeerd en meer dan 15 miljoen Amerikaanse diners lijden aan een soort voedselallergie. Vergelijkbare resultaten worden wereldwijd geregistreerd. Daarom is voedingsmake-up een belangrijke overweging bij het serveren van veilig voedsel aan al uw klanten.

  3. FSMA

    De Food Safety Modernization Act in de Verenigde Staten werd aangenomen om de Amerikaanse veiligheidswetten te verbeteren in de grootste wetswijziging van de afgelopen 70 jaar . De FSMA wordt gehandhaafd door zowel de FDA als de USDA-agentschappen in de Verenigde Staten. De FSMA heeft een Nationaal Coördinatiecentrum en regionale centra die nationale voedselveiligheidstrainingen aanbieden voor Amerikaanse restaurants.

  4. Europese Autoriteit voor voedselveiligheid

    De Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid, van de EFSA, stelt regelgeving voor op allerlei gebieden, zoals plantgezondheid, diergezondheid, risicobeheer en andere veiligheidsrisico 's in de voedselketen. Deze organisatie dekt een reeks risico's af, waaronder terroristische dreigingen voor de voedsel- en watervoorziening en opkomende ziekteverwekkers.

Naast nationale en internationale cursussen zijn er vaak lokale organisaties en gezondheidsafdelingen die trainingsprogramma's aanbieden of die de programma's van bovengenoemde organisaties gebruiken. U hebt uw personeel naar lokale klassen gestuurd of werknemers inroosterd voor op internet gebaseerde cursussen. Afhankelijk van uw bedrijf kunt u servers, managers, chef-koks, koks en zelfs afwaspersoneel sturen om goed opgeleid te worden in voedselveiligheid. De meeste vaatwassers voeren ook enkele voedselbereidingstaken uit, en door ze te trainen, kunnen ze sneller worden vervangen wanneer andere werknemers stoppen.

Uw benadering van voeding gebruiken als een voedselveiligheidskwestie

Voedselveiligheid omvat ook het aanbieden van een transparante lijst van receptingrediënten en voedingsprofielen. Duizenden gasten hebben speciale voedingsbehoeften of allergieën voor veel voorkomende ingrediënten zoals noten, zuivelproducten, schaaldieren en andere voedingsmiddelen. Verantwoordelijke restaurants moeten overwegen om alle ingrediënten die worden gebruikt bij de bereiding van menu-items openbaar te maken en speciale vervangingen aan te bieden. De waarde van catering voor de behoeften van een enkele klant kan u helpen om een grotere groep restaurants te boeken en meerdere verwijzingen te ontvangen. De waarde van het voorzien in een speciale behoefte is groter dan het directe financiële voordeel. U kunt een poster of een verstelbaar elektronisch bord gebruiken om voedingsinformatie te plaatsen en uw klanten aan te moedigen hun servers te vragen naar speciale dieetwensen.

Digitale marketing vergroot het bereik van uw restaurant , maar digitale beoordelingen, het delen van informatie en snel nieuws kunnen uw restaurant onmiddellijk schaden als een van uw klanten ziek wordt van een ziekteverwekker of zelfs een allergeen. U kunt het kassasysteem van uw restaurant gebruiken om bestellingen aan te passen, speciale bereidingstechnieken aan te vragen en de keuken onmiddellijk te informeren over de noodzaak om een speciale bestelling af te stemmen op de rest van de bestellingen in het feest.

U moet ook uw leveranciers zorgvuldig onderzoeken en alle aankopen van benodigdheden documenteren, zodat u de bron van eventuele besmetting kunt traceren. Voedselveiligheid kan nooit worden genegeerd of vergeten. U moet elke dienst op de hoogte blijven van de voedselveiligheid om ervoor te zorgen dat uw restaurant geen grote reputatieschade oploopt.

Laat uw levensmiddelenbedrijf groeien met Waiterio POS

Sluit je aan bij 40.000 restaurants die het oberio-verkooppuntsysteem gebruiken

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Gratis download

Recente artikelen