Designul funcțional de interior pentru noul dvs. restaurant

Designul funcțional de interior pentru noul dvs. restaurant

funcționalitatea atrăge estetica în succesul restaurantului

Postat de Michael Elkins pe 28 noiembrie 2017

Restaurantul de afaceri nu este la fel de ușor cum cred niște începători. Se pare simplu - trebuie doar să produci mâncare bună într-o atmosferă plăcută la un preț rezonabil. Cu toate acestea, atingerea acestor obiective nu va garanta succesul financiar. Mulți factori sunt implicați în determinarea faptului dacă un restaurant devine profitabil. Conform multor studii și studii, designul și ambianța restaurantului se numără printre criteriile de vârf care afectează cât de profitabilă va fi afacerea dvs.

Metodologiile de design ale restaurantului pot varia foarte mult în funcție de conceptul, bucătăria și bugetul dvs., dar o zonă este extrem de importantă indiferent de designul estetic. Restaurantul dvs. trebuie să funcționeze fără probleme sau va exista întârzieri și probleme inacceptabile. Acest lucru ar putea însemna că aveți nevoie de o zonă dedicată pentru clienți pentru a plasa comenzi de livrare. Cu siguranță aveți nevoie pentru a crea un acces facil la băi și zone de luat masa în aer liber. Tabelele dvs. nu trebuie să fie atât de apropiate încât serverele și clienții să nu poată circula liber. Este de asemenea esențială folosirea scaunelor cu rotile, a pietonilor și a altor dispozitive de asistare.

Spațiu de depozitare: un aspect deseori neglijat al designului restaurantului

Designul restaurantului influențează toate zonele restaurantului dvs. în două moduri - atrăgând preferințele estetice ale clienților și creând modele eficiente de flux care facilitează gătitul, servirea și plata pentru comenzi. Cu toate acestea, este important să nu permitem preocupărilor estetice să profite de funcționalitatea eficientă. De exemplu, ar putea fi de dorit o sală de mese curată și neclintită, cu un punct focal central, dar aveți nevoie de spații de depozitare pentru condimente, ochelari, articole de artizanat, materiale de prezentare, scaune înalte și scaune în plus. Un perete curbat frumos sau un acvariu central ar putea servi ca un punct focal excelent care îi încurajează pe clienți să ia și să împărtășească sentimentele, însă fie o caracteristică ar putea împiedica clienții și serverele prin blocarea fluxului eficient de trafic intern.

Depozitarea este esențială atât pentru designul din față cât și pentru cel din spatele casei. S-ar putea să doriți, de asemenea, să creați căi clare din docul de încărcare în zonele de depozitare. Dacă aveți un depozit în subsol sau la un etaj superior, instalarea unui ascensor de marfă se poate dovedi a fi una dintre cele mai înțelepte investiții pe care le faceți.

Designul funcțional al restaurantului

O problemă obișnuită este că nimeni nu dorește să stea într-o anumită zonă sau într-o anumită masă. Puteți să remediați această problemă înainte de a vă deschide restaurantul, așezând la fiecare masă și notând vizualizarea. Dacă un tabel pare prea aproape de traficul de bucătărie sau nu are vedere la alte mese, ar putea fi necesare ajustări. Confortul oaspeților dvs. este esențial, astfel încât ar putea fi chiar necesar să creați câteva zone de luat masa care să apeleze la diferite tipuri de clienți - cum ar fi cei care doresc o cină intimă și cei care interacționează în grupuri mari. Detaliile dvs. de proiectare vor depinde de conceptul dvs., care ar putea intra în una din următoarele categorii:

  • Fast food
  • cauzal
  • Rapid casual
  • Mâncare bună
  • Modern
  • Gastropub
  • Barul din vecinătate și grătarul
  • Interior exterior
  • Cafenele și bistrourile
  • Fusion bucătărie

Ca un exemplu, este clar că un restaurant din bucătăria de fuziune ar încorpora probabil elemente de design din ambele bucătării. Restaurantele în interior / în aer liber ar putea proiecta un spațiu care să genereze un acces ușor între zone. Stațiile de server separate pot reduce traficul serverului înapoi și în sus. Există mai multe domenii critice care trebuie luate în considerare la proiectarea funcționalității, și acestea includ:

  • Barul și zona de așteptare
  • Intrări și zone de verificare a stratului
  • Sala de mese principală
  • Zone speciale pentru mese, cum ar fi spații pentru întâlniri de grup, bufete și camere private
  • Stații de server
  • Proiectare bucatarie
  • Domenii de plasare a ordinelor de livrare

Unele restaurante oferă acum anumite obiecte de luat în fața restaurantului, în aer liber, în automatele și chiar în locații din apropiere, cum ar fi fabrici ocupate sau clădiri de birouri. Este important să creați aceste spații astfel încât să se potrivească cu conceptul dvs. de design în restaurant.

Plata cecurilor clienților și comandarea transportului

Preluarea plăților și a comenzilor de transport poate împiedica într-adevăr fluxul unui restaurant - în special la prânz atunci când oamenii au un timp mai limitat de a mânca. Linii lungi de la casa de marcat sau postul POS pot bloca trasee către toaletă sau intrări și ieșiri. Aceste linii impromptu ar putea, de asemenea, să blocheze progresul eficient al serverelor între bucătărie și mese. Desigur, sistemele POS moderne care permit comenzi prin tablete și smartphone-uri și plăți în avans și plăți la mese pot reduce aceste probleme de la defectele de proiectare de bază la problemele operaționale care pot fi gestionate.

bucătari la locul de muncă

Bucătăria restaurantului

Bucătăriile pentru restaurante sunt de obicei scurte pe spațiu, și indiferent cât de mare este bucătăria, nevoile dvs. se vor extinde rapid pentru a utiliza tot spațiul disponibil. Profesioniștii bucătari - cei care înțeleg cu adevărat că restaurantele sunt întreprinderi - se vor ocupa de mai puține gadgeturi și dispozitive. Echipamentele ar trebui să fie alese, care să poată îndeplini multiple nevoi culinare, iar dvs. și personalul dvs. ar trebui să planificați moduri de a face ca fiecare zonă din bucătărie să servească cel puțin un scop dublu. Unele dintre cele mai bune strategii de economisire a spațiului în bucătăriile restaurantului includ:

  • Depozitați unelte cu funcții similare împreună - o unealtă lipsă poate fi ușor înlocuită cu ceva similar într-o situație de urgență.
  • Desenul sau banda de umbră conturează pentru a simplifica stocarea și găsirea instrumentului potrivit.
  • Proiectarea stațiilor de bucătărie în mod strategic pentru tăierea și pregătirea sarcinilor, prăjirea, prăjirea, fabricarea de sandwich-uri, menținerea alimentelor preparate la cald, depozitarea articolelor frigorifice și plierea.
  • Spațiile și rafturile verticale pot facilita găsirea de unelte și echipamente esențiale, astfel încât să se reproșeze pereții goi și ușile dulapului pentru a stoca cuțite și unelte esențiale.
  • O cale clară pentru spațiile de depozitare pentru personalul de spălat vase este, de asemenea, critică în timpul orelor de serviciu ocupate.
  • Rafturile sub mese de lucru sunt de asemenea spații importante de depozitare.
  • Proiectați-vă restaurantul astfel încât cele mai utilizate ingrediente refrigerate să fie disponibile în mesele de tip sandwich și în zona de acoperire.
  • Proiectați procesele de gătit astfel încât bucătarii dvs. trebuie să se deplaseze cât mai puțin posibil.
  • Comportamentele sunt uneori necesare - cum ar fi acceptarea unei eficiențe energetice reduse prin localizarea congelatoarelor în apropierea prăjitorilor adânci pentru o eficiență mai mare a prăjirii.

Uneori, este necesară o acțiune mai drastică dacă bucătăria dvs. este foarte mică. S-ar putea să fie nevoie de zgârierea zidurilor pentru a extinde spațiul disponibil sau pentru a parga în meniul dvs. Pregătirea cât mai multor alimente în avans este o altă strategie pe care o folosesc multe restaurante cu bucătării mici.

Promovarea barului dvs. prin caracteristici de design complementare

Barurile conduc adesea calea de a atrage un anumit tip de clientelă - tineri profesioniști din mediul urban și milenii, proaspete cluburi și crawlere de baruri. Un studiu a constatat că 68% din clienții restaurantului sunt dispuși să își petreacă întreaga seară într-un restaurant care are un bar atrăgător. Proiectarea pentru mulțimea barului include crearea unui spațiu confortabil în care oamenii pot mânca sau bea. Ar putea fi necesar să se proiecteze o zonă separată de preparare a alimentelor pentru a promova eficiența în comanda alimentelor la bar. S-ar putea să aveți nevoie de niște unelte și echipamente de specialitate pentru specializarea alimentelor, care să vă proceseze propriile preparate și să creați alimente și băuturi semnatare folosind gastronomia moleculară.

Permiterea schimbării aromei interioare

Restaurantele sunt casele secundare pentru mulți clienți și, ca atare, este important să se permită modelelor sezoniere să se potrivească schimbărilor în obiceiurile de luat masa, să se promoveze sezonul și să se ajusteze caracteristicile de design pentru petreceri, ocazii speciale și întâlniri de afaceri. Modelele modulare - deși mai scumpe - se pot dovedi mai puțin costisitoare în timp, dacă trebuie să faceți schimbări frecvente în decorul interior.

Planificarea bugetului dvs. de proiectare

Cea mai bună strategie este să proiectați mai întâi funcționalitatea, astfel încât să nu deveniți prea atașați de un anumit design estetic. Trebuie să luați în considerare marca, conceptul și tipul de serviciu pe care îl veți oferi. De exemplu, mesele fine necesită o investiție mai mare în design decât un restaurant de vecinătate sau o operațiune de fast-food. Costurile de construire a unui restaurant variază în funcție de locație și de concept, dar mediile variază între 85 și 300 USD. Designul durează în mod obișnuit aproximativ 10% din bugetul de construcție, dar veți cheltui mai mult pentru un restaurant cu mese fina sau pentru un loc cu divertisment live.

Dacă planificați mai întâi funcționalitatea, atunci va fi mai ușor să adaptați designurile estetice care vă diferențiază restaurantul. Atunci când atât funcționalitatea, cât și designul estetic funcționează perfect împreună, rezultatul poate fi extraordinar de atrăgător și profitabil. Indiferent cât de bine arată restaurantul dvs. sau cât de minunat este mâncarea, succesul dvs. depinde de funcționalitate fără probleme, de servicii eficiente, de timp de pregătire rapidă și de confortul clienților. Niciodată nu doriți să vă aflați într-o poziție în care încercați să construiți funcționalitatea într-un design estetic predefinit.

Creșteți-vă afacerea cu alimente cu Waiterio POS

Alăturați-vă 40.000 de restaurante folosind sistemul de punct de vânzare waiterio

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Descărcare gratuită

Articole recente