Gestionarea personalului din restaurant: cea mai mare resursă sau cea mai mare durere de cap?

Gestionarea personalului din restaurant: cea mai mare resursă sau cea mai mare durere de cap?

personalul poate crea sau oferi soluții

Postat de Michael Elkins pe 19 decembrie 2017

Recrutarea, gestionarea și echiparea restaurantului dvs. pot genera probleme și soluții. Dacă îți faci treaba corect și profesional, poți inspira loialitate și crea o echipă de ambasadori de marcă favorabili care ar putea fi cea mai mare resursă a restaurantului tău. Angajații satisfăcuți își recrutează prietenii calificați, servesc drept ambasadori ai mărcilor și atrag candidații de înaltă calificare. De aceea este esențial să vă planificați angajarea, recrutarea și managementul de zi cu zi a personalului atunci când vă dezvoltați planul de afaceri.

Să tratăți deficiențele proprii ca restaurator

Primele și cele mai importante decizii de angajare ar trebui să fie de a tăia slăbiciunile afacerii tale. Dacă sunteți o persoană din spatele casei care se bucură să creeze meniuri, să pregătească bucătari și chiar să lucreze la linia, este posibil să aveți nevoie de cineva care să înțeleagă software-ul de afaceri, responsabilitățile de marketing sau de managementul din fața casei. Unii proprietari de restaurante iubesc interacționarea cu oaspeții și, dacă acest lucru te face inconfortabil sau dacă ai alte îndatoriri pe care nu vrei să le delegi, va trebui să angajezi pe cineva care să-și asume aceste îndatoriri. Dacă vă place să faceți rundă între mese și oaspeți, veți avea nevoie de cineva puternic pentru a gestiona bucătăria.

Identificarea tipurilor de angajați de care aveți nevoie, a aptitudinilor de care au nevoie și a programelor de formare pe care le puteți oferi pentru dezvoltarea carierei reprezintă o parte esențială a planificării HR. Fiecare echipă va avea nevoie de un manager, deci este important să aflați cum funcționează echipele. Asta nu inseamna ca angajatii dvs. nu ar trebui sa poata aborda pe dumneavoastra sau pe managerul general cu orice preocupari care nu sunt abordate, insa personalul ar trebui sa urmeze primul rand de comanda pentru majoritatea problemelor de management al personalului.

Folosind tehnologia pentru a-ți gestiona angajații

Tehnologia vă poate simplifica gestionarea angajaților în multe moduri, în timp ce simplificați funcționarea. Software-ul intuitiv poate calcula salarizarea, poate gestiona deducerile voluntare, obligatorii și ordonate de instanță și poate automatiza pregătirea rapoartelor guvernamentale și de asigurări. Hardware-ul și software-ul potrivit vă pot marca, de asemenea, restaurantul în moduri care atrag lucrători calificați. CRM și software-ul ERP vă pot ajuta să estimați nevoile dvs. de personal pe baza sezonului, sărbătorilor, festivalurilor locale și timpului din zi. Este important să aveți suficient personal pentru a vă acoperi nevoile fără a cheltui mai mult pe salarii decât este necesar. Serverele dvs. nu vor fi fericite dacă aveți prea multe resurse, deoarece nu vor câștiga suficiente sfaturi.

Cu toate acestea, obținerea unui sistem POS ușor și convenabil poate face mai ușor pentru personalul dvs. să preia comenzi, să genereze rapoarte personalizate, să își gestioneze mesele mai eficient și să efectueze plăți direct la masă. Waiterio oferă planuri gratuite pentru restaurante mici, care iau mai puțin de 100 de comenzi pe lună și plăteau planuri de abonament pentru mai multe valute. Sistemul este foarte intuitiv, astfel încât personalul dvs. nu va avea nevoie de o mulțime de instruire.

Conundrul Milenar

Restaurantele din întreaga lume se confruntă cu dificultăți de angajare fără precedent. Recomandările rămân cea mai eficientă modalitate de a angaja angajații restaurantului, însă tehnologia a schimbat modul în care sunt făcute referințele. Mijloacele sociale, rețelele personale de prieteni și asociați, consiliile de locuri de muncă online și profesioniștii din domeniul călătorilor profesioniști au înlocuit recomandările tradiționale de tip word-of-mouth cu recomandările media bazate pe tehnologie digitală. Un studiu de angajare realizat de Jobvite a constatat că este nevoie de mai puțin timp și cheltuieli pentru a angaja un candidat referitor decât pentru un reclamant general. Recomandările rămân, de asemenea, la locul de muncă mai mult timp și se confruntă cu o mai mare satisfacție în muncă.

Millennialii se ocupă adesea mai mult de mediul lor de lucru și de conceptul restaurantului decât de ratele lor de salarizare. Locurile de muncă din restaurante comandă rate de salarizare din ce în ce mai mari - în special pentru poziții calificate și bucătari de celebritate. Cu toate acestea, milenii răspund bine la flexibilitatea programelor, detaliile lanțului de aprovizionare al restaurantului și lucrează într-un mediu diversificat. Multe milenii se ocupă foarte mult de perspectivele lor de carieră și de modul în care rețelele lor de prieteni își vor vedea locurile de muncă în loc de salariile și beneficiile lor imediate de intrare.

alăturaţi-ne

Recrutarea și angajarea

Este esențial să oferim un mediu de lucru atrăgător pentru a atrage angajați calificați. Doar crearea unui portal de autoservire, în care angajații își pot accesa înregistrările, își schimba informațiile personale, pot cere timp liber și obțin informații despre beneficiile lor, poate fi un mare plus. Dacă angajații se pot îmbarca la bord și se pot deplasa cu ușurință, operațiunile restaurantului vor face apel la mileniile computerizate.

Se așteaptă ca miilenienii să reprezinte aproximativ 75% din forța de muncă din lume până în 2025 , deci este esențial să le recrutezi în mod eficient. Unele dintre cele mai bune practici pentru recrutarea și angajarea angajaților din restaurant includ:

  • Compuneți descrieri de post apelare

    Recrutarea eficientă necesită o auto-promovare puternică. Este important să creați descrieri de locuri de muncă vii și atrăgătoare.

  • Utilizați site-ul dvs. pentru recrutare

    Millennialii preferă adesea să caute restaurante în care simt că ar prefera să muncească, astfel încât să utilizați site-ul dvs. pentru a promova beneficiile muncii pentru compania dvs.

  • Luați un rol activ în mass-media socială

    Conexiunile media sociale și recomandările sunt platforme din ce în ce mai critice pentru branding și recrutare. Angajarea personalului poate utiliza, de asemenea, mijloacele de comunicare socială pentru a-și cerceta candidații.

  • Direcționați și evaluați candidații pentru locuri de muncă

    Puteți utiliza mai multe instrumente digitale pentru a evalua abilitățile și atitudinile candidaților.

  • Promovarea cauzelor sociale și a evenimentelor locale

    Puteți obține o mulțime de beneficii de recrutare prin susținerea cauzelor valoroase favorizate de către clienții dvs. țintă și candidații preferați pentru locuri de muncă.

  • Încurajați angajații existenți să vă promoveze restaurantul

    Angajații loiali și mulțumiți pot deveni cea mai mare resursă de angajare atunci când postează conținut favorabil despre afacerea dvs.

  • Candidați pe ecran prin telefon

    Este important să dezvoltați o listă de verificare a ceea ce căutați în angajați pentru fiecare poziție de restaurant.

  • Identificați candidații pentru dezvoltarea carierei

    Cu cât veți identifica mai repede posibilitățile de promovare și de formare încrucișată, cu atât mai mult va fi satisfacția dvs. de lucru.

  • Păstrați CV-uri pe fișier

    Pe măsură ce primiți CV-uri, păstrați informații importante în dosar. S-ar putea să nu aveți nevoie de un bucătar în prezent, dar menținerea liniilor deschise de comunicare se poate dovedi neprețuit în eforturile viitoare de recrutare.

  • Oferiți formare și mentorat

    Puteți economisi considerabil costul mediu al angajării și instruirii personalului prin crearea unui program propriu de auto-studiu. Instrumentele dvs. de instruire pot include materiale scrise, teste, clipuri video, fotografii și alte mijloace de instruire. Adăugați atingerea umană la strategia dvs. de formare prin alocarea de mentori sau de antrenori pentru angajați noi pentru ai ajuta să-și învețe îndatoririle.

  • Oferiți rețelelor de angajați și instrumentelor de masă

    Dacă doriți ca angajații dvs. să vă ajute eforturile de recrutare, este important să le încurajați. Recunoașterea eforturilor lor sociale, recompensarea acestora pentru demonstrarea responsabilității sociale și crearea unui mediu de lucru divers. Încurajați-vă angajații să dezvolte empatie pentru oamenii din alte culturi și medii socio-economice.

Managementul riscurilor și siguranța angajaților

Restauratorii trebuie să fie pregătiți să abordeze o varietate de probleme legate de siguranța angajaților. Echipamentele vechi sau defecte, problemele de salubritate, alunecările și căderile, tăieturile, arsurile și bolile alimentare sunt factori de risc comuni în restaurante. Membrii personalului barului au riscurile suplimentare de a trata clienții beți și bețivi, asigurându-vă că nu serviți alcool minorelor și consumatorilor care ar putea ridica răspunderea pentru eventualele accidente, incidente legate de conducere sub influența alcoolului, lupte etc. Dacă unul dintre angajații dvs. hărțuiește sau agresează pe alții, puteți face față unui proces de hărțuire sau discriminare.

Gestionarea riscului, acoperirea asigurărilor și programele de siguranță a angajaților sunt necesare pentru a vă proteja clienții și angajații. Crearea unui mediu de lucru sigur, atrăgător și care să cultive este cea mai bună modalitate de a începe eforturile de recrutare și de a-și construi loialitatea angajaților și, la rândul lor, va atrage clienții potriviți.

Un mediu atrăgător este la fel de important pentru angajații la nivel de intrare, precum și pentru candidații de înaltă calificare. Îngrijirea angajaților cu promoții regulate, creșterea salariilor și creșterea responsabilității vor inspira o mai mare loialitate, vor ajuta la planificarea succesiunii pentru poziții cheie și vor face angajații dvs. mândri să lucreze pentru dvs. Încurajați o atmosferă de echipă, susțineți sustenabilitatea și aprovizionarea locală, furnizați programe de lucru flexibile și abordați cu promptitudine problemele de hărțuire și discriminare.

Creșteți-vă afacerea cu alimente cu Waiterio POS

Alăturați-vă 40.000 de restaurante folosind sistemul de punct de vânzare waiterio

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Descărcare gratuită

Articole recente