Cum alegi cea mai bună locație pentru restaurantul tău?

Cum alegi cea mai bună locație pentru restaurantul tău?

Locația este crucială pentru succesul unui restaurant

Postat de Abhi Chatterjee pe 11 martie 2021

Vă gândiți ce locație alegeți pentru restaurantul dvs.?

Locația este unul dintre cei mai importanți factori pentru succesul oricărui restaurant. De fapt, mulți oameni spun că locația este totul pentru un restaurant. Suntem de acord cu asta.

De aceea este atât de important să alegeți locația potrivită pentru restaurantul dvs.

Deci, întrebarea principală este:

„Cum alegeți o locație potrivită pentru restaurantul dvs.?”

În acest articol, vă vom spune cum.

Ce este o locație proastă pentru un restaurant?

O cruce pe o locație

Experții în restaurante spun că locația proastă este unul dintre cele mai mari motive pentru eșecul unui restaurant. Deci, să discutăm cele trei lucruri pe care ar trebui să le aveți în vedere atunci când alegeți un site:

1. Vizibilitate slabă a restaurantului

Dacă restaurantul dvs. nu poate fi văzut cu ușurință de pe stradă, este un dezavantaj masiv pentru restaurantul dvs.

Gândește-te la asta cu atenție pentru o clipă. Cum descoperim de obicei restaurante noi?

Cel mai probabil, mergem pe stradă sau mergem cu o mașină și vedem un restaurant care ne atrage atenția. Dacă ne place, vizităm restaurantul.

Acum, desigur, dacă mâncarea este excelentă, în general, prietenii și familia noastră ne-o recomandă și aflăm noul restaurant. Cu toate acestea, dacă locația nu este bună, va fi greu să obțineți primii clienți, ceea ce va face dificilă obținerea unor astfel de recomandări.

Deci, faceți-vă o prioritate pentru a obține o locație ușor vizibilă pentru pietoni și pasageri.

Notă importantă : dacă, dintr-un anumit motiv, obținerea unei locații bune este imposibilă, ar trebui să lucrați la prezența dvs. online. Înscrieți-vă restaurantul pe Google Business , creați un site web pentru restaurantul dvs. și începeți să acceptați comenzi online.

2. Facilități de parcare

Dacă mulți dintre clienții dvs. își folosesc mașinile pentru a vizita restaurantul, atunci trebuie să le oferiți o parcare. Chiar dacă restaurantul dvs. nu are propriul loc de parcare, ar trebui să existe un loc de parcare undeva în apropiere, unde să își poată parca mașinile.

3. Localitate proastă

Două motive principale pentru care o localitate ar putea fi greșită pentru un restaurant:

  • Rată ridicată a criminalității : îi face pe clienții tăi inconfortabili când vizitează locația. Ar putea fi, de asemenea, riscant pentru membrii personalului dvs. și pentru restaurantul dvs.
  • Localitate neîngrijită : Este inutil să spunem că localitatea ar trebui să fie curată. Deci, este mai bine să nu vă așezați restaurantul prea aproape de locuri mirositoare, cum ar fi o piață.

Întrebați întotdeauna acest lucru înainte de a alege o locație

O idee utilă

Înainte de a alege locația, răspundeți la această întrebare:

„Celelalte restaurante din această zonă au succes?”

Dacă aflați că există o mulțime de restaurante în zonă care nu au reușit sau nu au prea mult succes, atunci este mai bine să nu alegeți locația respectivă .

Cu toate acestea, este important să rețineți că, dacă unul sau două restaurante nu au avut succes, nu înseamnă neapărat că locația nu este bună. Poate însemna, de asemenea, că restaurantele au mâncare teribilă, servicii slabe sau o ambianță lipsită de lumină. Pot exista și multe alte motive.

Dar dacă mai multe restaurante au eșuat înainte, atunci asta înseamnă cu siguranță că există ceva în neregulă cu locația.

Cum să selectați cea mai bună locație pentru restaurantul dvs.? (7 lucruri pe care ar trebui să le știți)

Acum să trecem la centrul principal al acestui articol.

Da, alegerea unei locații de restaurant poate fi foarte dificilă. Așadar, vă vom ajuta cu asta.

Iată cei mai importanți șapte factori pe care trebuie să îi luați în considerare:

1: Cunoaște-ți clienții potențiali

Un client într-un restaurant

Înainte de a începe restaurantul, cunoașterea clienților este unul dintre cele mai importante lucruri.

Iată câteva întrebări la care trebuie să răspundeți:

  1. Care este demografia dvs. ideală pentru clienți?
  2. Cine vor fi clienții tăi obișnuiți? (Demografie)
    • Vârstă
    • Bogatie
    • Gen
  3. Ce le place?

Important: asigurați-vă că locația dvs. este potrivită pentru datele demografice ale clienților dvs.

De exemplu: să presupunem că intenționați să lansați un restaurant scump. Puteți ghici ce locație ar trebui să alegeți?

Este simplu: alegeți o locație în care rezidenții sau vizitatorii sunt bogați din punct de vedere financiar. De asemenea, ar trebui să corespundă preferințelor lor.

Deci, iată câteva întrebări esențiale la care trebuie să răspundeți:

  • Locația are destui rezidenți sau oameni care o vizitează?
  • Acești oameni își pot permite mâncarea în restaurantul tău?
  • Locația dvs. este potrivită pentru datele demografice ale clienților dvs.?

Rezumat : va fi minunat dacă alegeți o locație în care se află sau vizitează datele demografice vizate. Încercați să rămâneți pe o rază de 3 kilometri de astfel de locuri.

Această secțiune este inclusă și în planul dvs. de afaceri. Citiți acest articol pentru a afla mai multe despre cum să scrieți un plan de afaceri pentru restaurantul dvs.

Obiectiv pe termen lung: analiza psihografiei

Înțelegerea datelor demografice este crucială pentru succesul restaurantului dvs. Dar mai trebuie să înțelegeți un lucru important - psihografia.

În timp ce datele demografice vă spun cine vă vizitează restaurantul, analiza psihografică vă spune de ce vă vizitează restaurantul.

Permiteți-mi să vă arăt un exemplu. Să presupunem că lansați un bar și vârsta medie a clienților dvs. este de 40 de ani. Cu toate acestea, observați că în timpul „Happy Hours”, restaurantul dvs. este vizitat de o mulțime de cupluri tinere.

După ce ați făcut unele cercetări, aflați că vă vizitează barul, deoarece le place mâncarea și este accesibil pentru ei. Deci, decideți să promovați mai mult acest lucru și creșteți reducerile. Acest lucru vă mărește semnificativ veniturile.

Obținerea acestor tipuri de informații despre afaceri vă va ajuta să vă scalați afacerea.

2: Analizați-vă concurenții

O linie de restaurante

La fel ca cunoașterea clienților dvs., cunoașterea concurenților dvs. este, de asemenea, crucială pentru succesul restaurantului dvs. Iată câteva întrebări pe care trebuie să le puneți:

  1. Câte restaurante populare sunt prezente în locația dvs.?
  2. Câte restaurante sunt concurenții tăi direcți?
    (Să presupunem că conduceți un restaurant chinezesc. Dacă există un alt restaurant chinezesc în acea localitate, atunci acel restaurant va fi concurentul dvs. direct.)
  3. Concurenții tăi au succes?

Acum, după ce aveți aceste răspunsuri, iată câteva lucruri esențiale pe care trebuie să le cunoașteți:

  • Dacă există prea mulți concurenți (în special concurenți direcți), ar fi bine să nu alegeți locația respectivă. Acest lucru se datorează faptului că piața este deja saturată.
  • Cel mai bine este dacă există mai puțini concurenți, dar restaurantele existente prosperă.

Sfat : Gândiți-vă la modul în care vă puteți distinge de concurenții dvs. „De ce ar trebui să vă aleagă clienții dvs. mai degrabă decât concurenții dvs.?” Acesta este elementele de bază ale oricărei strategii de marketing.

3: Analizați locația

O pictogramă a locației unui restaurant pe o hartă

Există două lucruri principale pentru analiza locației:

  1. Accesibilitatea locației
  2. Afaceri complementare

A. Accesibilitatea locației

Aceasta înseamnă cât de ușor accesibilă locația dvs. pentru pietoni și vehicule.

Trafic pe jos: această valoare înseamnă câți oameni merg pe lângă restaurantul dvs. într-o zi. Mai mult „trafic pe jos” crește clienții.

Traficul vehiculelor: această valoare înseamnă numărul de vehicule care circulă pe lângă restaurantul dvs. într-o zi. Este întotdeauna de dorit mai mult trafic de vehicule.

B. Afaceri complementare

O afacere complementară înseamnă o afacere care nu este concurentul dvs., dar care vă afectează afacerea într-un mod pozitiv. De exemplu, dacă există o clădire de birouri în apropierea restaurantului dvs., restaurantul dvs. va beneficia de acesta deoarece, la prânz, unii lucrători de birou ar putea să vă viziteze restaurantul.

Alte companii complementare sunt:

  • Gări
  • Cinematografe
  • Stadionul sportiv
  • Mall-uri

Sfat important: Nu uitați această secțiune atunci când lucrați la analiza clienților dvs. Puteți utiliza Google Maps pentru a afla toate companiile locale din apropiere.

4. Vizibilitatea restaurantului

Localizarea restaurantului pe hartă

Așa cum am discutat mai devreme, alegeți o locație ușor vizibilă de pe stradă. Ar trebui să fie ușor de găsit pe Google Maps . Locurile cu trafic intens sunt excelente pentru restaurante.

Există o mulțime de tehnici pe care le puteți folosi pentru a crește vizibilitatea restaurantului. De exemplu, puteți utiliza indicatoare electronice atrăgătoare pentru a atrage atenția. O altă modalitate excelentă de a atrage atenția este de a avea un design exterior atrăgător.

În zilele noastre, marketingul online este o modalitate excelentă de a vă îmbunătăți vizibilitatea în restaurant. De aceea, înregistrarea companiei dvs. pe Google este crucială. Pentru a face acest lucru un pas mai departe, puteți începe o pagină Facebook și puteți începe campanii de publicitate pe scară mică pe Facebook. Dacă puteți crea un videoclip despre restaurantul dvs., difuzarea de reclame Youtube poate fi foarte profitabilă pentru afacerea dvs. din restaurant.

(Pentru îmbunătățirea vizibilității online, aflați cum puteți crea un site web pentru restaurarea dvs. și începeți să acceptați comenzi de livrare online.)

5. Dimensiunea suprafeței este importantă

Dimensiunea suprafeței unui etaj

Destul de des, noii proprietari de restaurante care aspiră subestimează spațiul necesar unui restaurant. Nu doar sala de mese are nevoie de spațiu.

Chiar și un mic bistro sau o cafenea necesită o cantitate semnificativă de spațiu pentru bucătărie, echipamente și depozitare. Chiar și sala de mese ar putea avea nevoie de spațiu suplimentar pentru zona de așteptare.

6. Siguranță și facilități

Asigurați-vă întotdeauna că clădirea pe care o utilizați pentru restaurantul dvs. are facilitățile adecvate. Iată câteva lucruri esențiale pe care ar trebui să le verificați:

  • Cablare electrică adecvată
  • Siguranță adecvată la incendiu
  • Instalatii sanitare adecvate
  • Facilități pentru persoane cu dizabilități

Indiferent dacă angajați un spațiu într-o clădire sau vă construiți propriul restaurant, vă rugăm să verificați aceste lucruri.

7. Spațiu de parcare

O mașină într-un loc de parcare

Importanța unui loc de parcare depinde de datele demografice ale clienților dvs. Trebuie să întrebați: „Majoritatea clienților mei vor folosi o mașină pentru a ajunge la restaurantul meu?”

Dacă nu știți răspunsul la asta, verificați celelalte restaurante din localitate. Aflați cum vizitează majoritatea clienților lor aceste restaurante. Acest lucru vă va oferi o idee despre ceea ce se întâmplă.

Depinde și de locație. De exemplu, dacă restaurantul dvs. este situat lângă autostradă sau la periferia orașului, atunci, evident, trebuie să oferiți o parcare. Dar, în orașele aglomerate, restaurantul dvs. ar putea fi vizitat în cea mai mare parte de pietoni, astfel încât un loc de parcare ar putea fi o cheltuială inutilă.

De asemenea, verificați dacă există locuri de parcare publice disponibile în apropiere. Dacă este disponibil, atunci nu ar trebui să investească într - un spațiu de parcare pentru restaurant.

Cumpărați sau închiriați?

Un om cu o întrebare

O întrebare obișnuită pe care o pun majoritatea proprietarilor de restaurante noi este:

„Ar trebui să cumpăr sau să închiriez locația?”

Depinde.

Este cu siguranță o decizie bună să cumpărați locația dacă aveți destui bani. De asemenea, ar trebui să intenționați să conduceți afacerea cu restaurante pe termen lung. Pe termen lung, cumpărarea proprietății ar putea fi mai economică decât închirierea.

Dar, cumpărarea locației restaurantului necesită o sumă imensă de bani ca avans. În plus, deoarece acesta este un activ, este posibil să nu primiți nicio deducere fiscală.

Pe de altă parte, luarea unui contract de leasing necesită doar un depozit mic (de obicei, chiria de câteva luni). Acest lucru poate fi minunat pentru antreprenorii care au un buget redus. De asemenea, rețineți că unele locații nu pot fi cumpărate din cauza restricțiilor guvernamentale. Deci, în acest caz, închirierea este singura opțiune. În plus, dacă utilizați o locație închiriată, este posibil să fiți eligibil și pentru deduceri fiscale.

Bonus : Lanțurile mari de restaurante precum McDonald's urmează o strategie inteligentă. McDonald's nu se ocupă doar cu industria alimentară; sunt și în domeniul imobiliar. Cumpără o proprietate, construiește restaurantul și apoi o închiriază francizatului.

Exemplu de cerințe privind locația unui restaurant

Acesta este un exemplu practic de analiză a locației. Puteți utiliza acest lucru ca șablon în timp ce alegeți locația restaurantului.

Cerințe privind locația: (Exemplu)

  • Populație minimă (oraș): 25.000 pe o rază de 5 km / 3 mile
  • Suprafața minimă: 1000 de metri pătrați / 1000 de metri pătrați
  • Parcare (dacă este cazul): 15 sloturi
  • Locația trebuie să fie ușor accesibilă
  • Viteza maximă de trafic preferată: 35 mile pe oră / 60 kmph
  • Aveți cel puțin o afacere complementară în apropiere
  • Nu ar trebui să aibă mai mult de 3 concurenți direcți în localitate
  • Venitul dorit al gospodăriei: 30.000 $ - 70.000 $

Notă : Aceasta nu înseamnă că cerințele dvs. privind locația ar trebui să fie exact similare cu aceasta. Aceasta este pentru a vă oferi o estimare aproximativă.

Restaurant bun într-o locație proastă?

Locația este crucială, dar nu înseamnă că o locație greșită va cauza întotdeauna eșecul unui restaurant. Deși succesul va fi provocator, dar nu imposibil.

De exemplu, un restaurant numit „ Underdog Coffee ” a avut succes chiar dacă aveau o locație proastă. Cum? Au folosit boabe de cafea de înaltă calitate, care au fost mai bune decât concurenții lor. De asemenea, au creat semne retroiluminate atractive pentru a atrage atenția clienților.

Sfat: Cel mai bun mod de a face ca restaurantul dvs. să aibă succes, deși are o locație proastă, este să creați o prezență online și să începeți un serviciu de livrare.

Cu toate acestea, încercați să obțineți cea mai bună locație posibilă.

Creșteți-vă afacerea cu alimente cu Waiterio POS

Alăturați-vă 40.000 de restaurante folosind sistemul de punct de vânzare waiterio

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Descărcare gratuită

Articole recente