Meniu Engineering: Instrumentul dvs. de marketing cel mai influent al restaurantului

Meniu Engineering: Instrumentul dvs. de marketing cel mai influent al restaurantului

angajați oaspeții cu informații culinare

Postat de Michael Elkins pe 26 decembrie 2017

Meniu inginerie suna prea complex pentru mulți restaurante aspirante să ia în considerare, dar proprietarii de restaurante savvy au folosit unele dintre aceste tehnici de-a lungul istoriei de la vagon chuck livrate alimente ca fiind primul "pop-up" restaurante. Semnele de marketing, fotografiile atractive ale alimentelor și descrierile convingătoare au fost întotdeauna o parte a experienței restaurantului. În cultura digitală de astăzi, unde oamenii au o atenție mai scurtă, atenția acordată elementelor de design și strategiilor promoționale ale meniului dvs. este esențială pentru maximizarea veniturilor și a profitului.

Proprietarii de restaurante au evidențiat întotdeauna elementele de meniu cheie și felurile de mâncare semnate. Meniu "inginerie" doar ia lucrurile un pic mai departe prin codificarea tehnicile dovedite și asimilarea de cercetare de consum pentru a încuraja clienții să cumpere produse cu preț mai mare sau de a muta elemente care nu vinde, de asemenea, dar sunt esențiale pentru a păstra în meniu, deoarece acestea atrage clienții.

Meniul dvs. este instrumentul principal de marketing al restaurantului, deci este important să maximizați influența acestuia. Ar trebui să începeți ingineria meniului în timpul procesului de planificare al restaurantului . Acest lucru vă va permite să creați un exemplu de meniu pe care îl puteți utiliza pentru a arăta investitorii potențiali și pentru a demonstra cât de bine ați planificat strategia dvs. de afaceri.

Profitul dvs. din lumea reală ar putea crește cu 15% sau mai mult

Ingineria meniului vă ajută să echilibrați costurile alimentelor și să creșteți numărul de verificări ale clienților prin vânzarea sugestivă a deserturilor, a supei, a aperitivelor și a produselor a la carte. Un studiu a constatat că ingineria simplă a meniurilor ar putea crește profiturile cu 15% sau mai mult, potrivit unei companii de imprimare a meniului . Acest avantaj se poate aplica placilor de meniu, semnelor digitale, meniurilor on-line și meniurilor de specialitate, cum ar fi liste de vinuri, meniuri de deserturi etc.

Pași simpli pentru a începe "Ingineria" meniului

Evaluarea fiecărui element din meniul dvs. este primul pas. În esență, trebuie să efectuați o analiză a costurilor, care include costurile asociate cu forța de muncă, și să determinați care sunt - sau credeți că va fi - cele mai populare și profitabile articole. Determinarea sau estimarea rentabilității și a popularității pune fiecare element într-unul din cele patru cadrane:

  1. Profitabil și popular

    Acest lucru este simplu. Meniul dvs. ar trebui să evidențieze aceste elemente în poziții prime. De asemenea, puteți utiliza inserturi de meniu pentru a spune povești complexe și interesante.

  2. Popular, dar nu profitabil

    Acestea includ alimente de confort și burgeri de bază și cartofi prajiti. Gourmet burgeri și pizza, cu toate acestea, se încadrează adesea în primul cvadrant, deoarece acestea pot fi foarte profitabile. Puteți lua în considerare modalități de a face mai profitabile toate celelalte elemente din cadran, cum ar fi oferirea de platouri de prelevare scumpe scumpe, utilizarea unor ingrediente mai puțin costisitoare și oferirea unei încărcături suplimentare.

  3. Profitabil, dar nu popular

    Acesta este locul în care vă exercitați marketing savvy pentru a promova aceste elemente ca zilnic sau săptămânal speciale pentru a crește numărul de comenzi.

  4. Nu sunt profitabile și nu sunt populare

    Acestea sunt elemente pe care le-ați putea considera eliminate, cu excepția cazului în care există un motiv convingător pentru a le menține. Ceva trebuie să fie în partea de jos a listei, totuși, ia în considerare aceste elemente cu atenție. Sunt produse cu livrări de bază în mișcare rapidă sau necesită ingrediente speciale? Sunt ingredientele din oricare dintre aceste elemente foarte perisabile? Atrag atenția care îi aduce pe alți oaspeți? Multe dintre elementele din meniul copiilor dvs. vor intra în această categorie, dar trebuie menținute în meniu pentru a atrage familia.

Scopul ingineriei - din moment ce ceva este întotdeauna în partea de jos a listei - este de a reduce diferența dintre cei mai buni și cei mai slabi vânzători la cât mai mic număr posibil.

Împărțiți meniul în Categorii

Meniurile sunt în mod obișnuit împărțite în categorii cum ar fi carnea de vită, carnea de pui, păsările de curte, pastele, intrările speciale, fructele de mare, băuturile, deserturile și preparatele vegetariene. De asemenea, puteți diviza elementele de meniu în micul dejun, masa de prânz și cină sau puteți folosi meniuri separate. Fiecare subdiviziune trebuie împărțită în cele patru cadrane pentru a profita de avantajele ingineriei meniului.

Meniul dvs. nu numai că maximizează vânzările, dar atrage clienți noi și repetați. Unele restaurante postează meniurile în ferestrele lor pentru a atrage trecătorii, iar cele mai de succes restaurante posta meniurile pe site-urile lor web și pe alte platforme, cum ar fi actualizarea și revizuirea site-urilor și a platformelor media sociale.

oamenii beau lichior și vorbesc pe masa de luat masa

Cele mai bune practici de design și plasare pentru meniuri

Probabil ați auzit deja că baterea unui ban poate genera un beneficiu psihologic - cum ar fi taxarea de 2,99 $ în loc de 3,00 $. Există adevărul în această filozofie, dar tinde să funcționeze mai bine pentru fast-food, restaurante casnice și restaurante de vecinătate. Alte principii comune ale ingineriei de meniu includ:

  • Opriți-vă vânzătorii de top

    Elementele de meniu din cheile de box atrage atenția. Unii oameni citesc fiecare intrare în meniu, dar mulți se mulțumesc doar pentru primul fel de farfurie atrăgătoare care îi atrage atenția.

  • Utilizați Descrieri Strategic

    Cu excepția cazului în restaurantul dvs. este specializat în sandvișuri de brânză gourmet, nu doriți să scrieți un paragraf despre o brânză simplă la grătar. Scrieți descrieri lungi despre articole de semnătură, cum ar fi Lobster Thermidor, rață Peking, cassoulet, paella, Louisiana gumbo sau o friptură de semnătură. Utilizați text și imagini evocative ale plăcilor și plachetelor atrăgătoare. Menționați numele de marcă ale ingredientelor cheie sau descrieți tehnicile de pregătire dacă acestea sunt relevante. Crearea unei povesti vinde mancare.

  • Evitați coloanele care arată ca foi de calcul

    Nu listați prețurile în coloane deoarece încurajează oamenii să caute cel mai mic preț. Mulți restauratori recomandă să nu se utilizeze semnele valutare, însă simbolurile simple au plasat două spații după terminarea textului.

  • Ultimul element primește o atenție sporită

    Primele două sau trei articole din listă primesc cea mai mare atenție, însă majoritatea oaspeților se vor uita la ultimul element. Acesta este un loc bun pentru a include ceva din cadranul unu sau doi. De asemenea, trebuie să păstrați liste scurte, limitându-le la cinci sau șase articole și creând o nouă subdiviziune pentru alte articole.

  • Infrastructura de proiectare a meniului dvs.

    Meniul dvs. ar trebui să completeze infrastructura de design interior, în timp ce rezonează cu clientul dvs. ideal. Meniul poate fi un singur laminat sau un design cu mai multe panouri, cu o acoperire atractivă. Oamenii fac decizii mai rapide printr-un meniu cu un singur panou, ceea ce ar putea fi benefic dacă cifrele de afaceri cu mese rapide reprezintă obiectivul tău. Meniul cu două panouri este cel mai popular, deoarece vă oferă un control puternic asupra modului în care este prezentat fiecare element. Meniurile mari pot duce la un control mai redus al deciziei clienților; cu toate acestea, puteți utiliza afișajul cu două panouri în mod eficient în meniurile cu mai multe pagini.

  • Pericolele de a evidenția elementul de meniu cel mai ridicat

    Dacă aveți un element costisitor care nu se aliniază la celelalte prețuri, subliniind că acesta este punctul focal principal ar putea fi o greșeală deoarece ar putea face clienții să creadă că prețurile dvs. sunt prea mari.

  • Utilizați panouri de meniu suficient pentru a face lucrarea

    În ciuda riscurilor de a pierde controlul, este important să folosiți panouri de meniu suficient pentru a acoperi fiecare meniu care oferă în mod corespunzător. Dacă este necesar, puteți utiliza structura cu două panouri pentru intrări și o altă dispunere de două pagini pentru sandvișuri, fețe, deserturi și băuturi.

  • Utilizați fotografiile

    Utilizarea imaginilor de înaltă calitate ale alimentelor proprii poate crește vânzările unui articol cu ​​30%.

  • Inițiative de marketing

    Puteți utiliza creativitatea pentru a crește vânzările de articole din cadrele 3 și 4. Aceste articole pot fi oferite ca un zilnic special, sau puteți oferi stimulente pentru a le ordona, cum ar fi o băutură gratuită sau un desert.

  • Păstrarea curentului tendințelor de mâncare

    Meniul dvs. ar trebui să se schimbe pe măsură ce elementele noi devin populare, iar produsele vechi se estompează. De asemenea, costurile și rentabilitatea se schimbă, deci este important să vă reevaluați în mod regulat meniul.

Sugestii de vânzare sugestivă

Personalul dvs. ar trebui să fie instruit în modul în care meniul dvs. este proiectat să lucreze astfel încât să poată face sugestii inteligente. De exemplu, clienții noi ar trebui să fie direcționați către cele mai populare articole, deoarece sunt mult mai probabil să se bucure de ele. Clienții obișnuiți care comandă întotdeauna articole populare ar putea fi încurajați să încerce alimente profitabile, dar mai puțin populare.

Prețurile la alimente ar putea fi sugerate ca extrase pentru a mări suma totală a cecului pentru clienți. Personalul dvs. va avea mai mult timp să cheltuiască cu clienții atunci când își poate plasa comenzile cu ușurință de pe un telefon sau tabletă folosind un sistem POS mobil intuitiv .

Meniul dvs. vă poate îndruma clienții către alegeri mai bune în timp ce le educați despre cultura culinară, conținutul nutrițional al elementelor de meniu și argumentele pro și contra privind tehnicile de pregătire. De aceea, meniul dvs. se situează ca cea mai valoroasă resursă non-umană .

Există lucruri în afacerea restaurantului pe care nu le poți controla mereu, cum ar fi cheltuielile generale, chiria, echipamentele, asigurările și cheltuielile de bază. Cu toate acestea, puteți crește profitul, puteți încuraja repetarea afacerii și puteți atrage noi clienți cu un meniu bine conceput și puternic promovat.

Creșteți-vă afacerea cu alimente cu Waiterio POS

Alăturați-vă 40.000 de restaurante folosind sistemul de punct de vânzare waiterio

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Descărcare gratuită

Articole recente