Mobilier pentru restaurante: de ce mobilier ai nevoie?

Mobilier pentru restaurante: de ce mobilier ai nevoie?

Află aici de ce mobilier ai nevoie pentru restaurantul tău!

Postat de Victor Delgadillo pe 9 noiembrie 2021

Nu știi ce mobilier ai nevoie pentru restaurantul tău?

Vrei să alegi cel mai bun mobilier de restaurant?

Mobilierul este o parte importantă a oricărei afaceri care primește clienți în sediul său. Restaurantele se încadrează în această categorie, așa că este vital să oferi confort oaspeților tăi.

În acest articol vă voi vorbi despre:

  • Importanța de a avea mobilierul corect în restaurantul tău.
  • Diferitele tipuri de mobilier de restaurant pe care le poți folosi.
  • Și îți voi oferi câteva sfaturi pentru a putea alege cel mai bun mobilier pentru afacerea ta.

Daca ai un restaurant si primesti in mod constant plangeri cu privire la disconfortul mobilierului tau, acesta este articolul pentru tine. De asemenea, dacă nu știți cum să vă echipați afacerea, acest ghid rapid vă va fi foarte util.

Să începem!

Importanța de a avea mobilier bun în restaurantul dvs

mese și scaune de restaurant de lux

Conducerea unui restaurant presupune să iei multe decizii. De la managementul personalului până la echipamentele necesare pentru a vă opera restaurantul, călătoria dumneavoastră ca proprietar de restaurant va fi plină de decizii încă de la început.

Din acest motiv, multe detalii pot trece neobservate. Unul dintre aceste detalii este obținerea mobilierului potrivit pentru restaurantul tău.

Achiziționarea mobilierului corect pentru sala de mese a restaurantului dvs. este vitală pentru a menține comenii confortabili în orice moment.

Un restaurant cu scaune mici, incomode sau ieftine, poate cauza o mulțime de probleme în serviciul dumneavoastră.

De exemplu, pot provoca accidente, cum ar fi spargerea sub un restaurant care probabil nu se va întoarce, împreună cu cei care au asistat la accident.

De asemenea, pot împiedica clienții să nu se mai întoarcă pentru că nu se simt suficient de confortabil în restaurantul tău sau pentru că nu vor încăpea în scaune.

Tabelele sunt de asemenea cruciale .

Dacă un restaurant are mese cu o zonă mică înconjurată de patru scaune, un grup de patru va fi inconfortabil.

Acest lucru se întâmplă și cu mesele care sunt ușoare și slabe - nu vor oferi clienților siguranță.

Pe de altă parte, mesele foarte mari și grele pot cauza probleme, de exemplu, dacă un grup este foarte mare și doresc să-și pună mesele împreună.

Acest lucru va face ca serverele dvs. să funcționeze de două ori, ceea ce poate provoca și accidente la locul de muncă cu care sunt sigur că nu doriți să le faceți.

A avea mobilierul potrivit pentru mesenii tăi poate face o mare diferență în serviciul tău - la urma urmei, pentru a conduce un restaurant, trebuie să fii atent la detalii.

Vestea bună este că există diferite tipuri de mobilier pe care le poți cumpăra, dincolo de scaunele și mesele folosite pentru serviciu.

Tipuri de mobilier pentru restaurante

Există multe tipuri de mobilier pe care le poți folosi într-un restaurant. De fapt, puteți folosi orice tip, ceea ce face ca sarcina de a alege mobilierul să fie mult mai dificilă.

În continuare, voi vorbi despre cele mai comune tipuri de mobilier pe care le poți găsi într-un restaurant, și pe care ar trebui să le ai în al tău.

1. Scaune pentru Serviciu

masă mică și scaune de restaurant

Acestea sunt scaunele în care mesenii vor sta și vor savura preparatele lor.

Acestea sunt în general confortabile , au spătar și sunt suficient de înalte pentru a se potrivi cu masa.

De obicei, se potrivesc cu masa într-un fel. De exemplu, nu este obișnuit să vezi mese de sticlă cu scaune din plastic - și nici nu este o idee bună să folosești astfel de amestecuri.

În plus, acestea sunt scaune de dimensiuni suficiente pentru a fi confortabile pentru majoritatea mesenilor.

2. Tabele pentru Serviciu

Mesele de serviciu sunt locul unde vor fi servite mâncarea mesenilor dumneavoastră. Aceste mese pot fi de diferite dimensiuni, forme și materiale - din nou, se recomandă să se potrivească cu scaunele.

În funcție de tipul de restaurant pe care îl ai, poți folosi mese de diferite dimensiuni și materiale.

Cele mai comune forme sunt pătrate, circulare și dreptunghiulare, deși multe restaurante folosesc pur și simplu mese pătrate pentru a forma mese mai lungi pentru grupuri de persoane.

3. Mese dreptunghiulare pentru Bufet

Mesele de tip bufet dreptunghiular sunt mai lungi decât largi pentru a găzdui mai multe tăvi de mâncare pentru ca oamenii să se servească singuri.

Aceste tipuri de mese trebuie să fie robuste și trebuie să aibă mai mult de patru picioare pentru a susține greutatea uniform pe întreaga masă.

Unele dintre ele au compartimente diferite pentru a găzdui tăvi de gheață, tăvi fierbinți, răcitoare și multe altele.

4. Banci înalte pentru Bar

bănci înalte cu bar

Băncile înalte sunt folosite în majoritatea barurilor pentru a găzdui clienții.

Cele mai folosite sunt băncile circulare, dar există multe modele pe care le puteți folosi.

De exemplu, bănci rotative, fixe, cu trei sau patru picioare și multe altele.

Există chiar și bănci cu un spătar mic care oferă un sprijin și un echilibru lombar mai bun, ceea ce este grozav dacă există alcool în amestec.

Dacă zona dvs. de bar funcționează ca zonă de așteptare, este o idee foarte bună să investiți în bănci cu un design ergonomic care face așteptarea mai confortabilă.

5. Fotolii individuale și multiple

Fotoliile sunt tipul de mobilier care oferă cel mai mare confort oaspeților tăi. Ele pot fi individuale sau multiple pentru a găzdui mai mulți clienți în același timp.

Acestea sunt cele mai bune tipuri de mobilier de amplasat în zona de așteptare dacă aveți unul.

Acest lucru va distrage atenția mesenilor de la faptul că trebuie să aștepte ca o masă să fie eliberată și va face așteptarea mai plăcută.

Daca restaurantul tau este destul de renumit, este o idee buna sa ai acest tip de mobilier, alaturi de masute de cafea, acces la prize pentru incarcatoare si multe altele pentru a face clientul sa se simta confortabil.

6. Mobilier la comanda

Mobilierul la comanda este cel care se realizeaza cu specificatiile dorite. Pot fi orice tip de mobilier, cu diferite elemente de design care le fac originale sau atrăgătoare.

De exemplu, fotolii cu forme specifice, mese cu design inedit sau taburete cu materiale neobișnuite.

Principalul avantaj al acestui tip de mobilier este că se adaptează mai bine stilului și conceptului restaurantului tău.

Pe de altă parte, este posibil ca cele mai complicate sau voluminoase modele să fie incomode sau foarte neobișnuite pentru mesenii tăi, ceea ce este cu siguranță un negativ pentru restaurantul tău.

7. Mobilier de exterior

scaune și mese de exterior

Dacă restaurantul tău are o terasă, este o idee bună să folosești mobilier de exterior în locul mobilierului obișnuit. Sunt mai rezistente la elemente, așa că le puteți lăsa afară fără să vă faceți griji cu privire la deteriorare.

Aceste tipuri de mobilier ar trebui să fie confortabile, chiar mai rezistente decât mobilierul obișnuit și este o idee bună să le păstrați ușor, mai ales dacă trebuie să le scoateți și să le puneți în fiecare zi.

O alternativă inteligentă este să creați scaune și mobilier ancorate pe podea pe care să le lăsați afară, însă nu sunt recomandate pentru fiecare restaurant.

De exemplu, dacă este un restaurant de prestigiu cu vedere bună, nu este o idee bună să folosiți mobilier de exterior — ar trebui să folosiți mobilier comun și să îl protejați în cel mai bun mod posibil.

De asemenea, amintiți-vă că trebuie să protejați acest mobilier de soare și, de asemenea, pentru a preveni arderea clienților atunci când stau așezat dacă mobila este descoperită. O umbrelă mare va face bine!

Cum să alegi cea mai bună mobilă pentru restaurantul tău?

fotolii în zona de așteptare

Alegerea mobilierului potrivit pentru restaurantul tău este o chestiune de studiu. Trebuie să știți exact ce caută publicul țintă și personalitatea cumpărătorului.

De exemplu, dacă publicul dvs. țintă este reprezentat de persoane cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, este o idee bună să folosiți mobilier inovator , atrăgător, care sacrifică puțin confort - dar nu prea mult.

Dar dacă publicul tău țintă este persoane de peste 40 de ani, este mai bine să folosești mobilier confortabil, care să pună accent pe simplitate și să fie ergonomic.

Acest lucru este aplicabil fiecărui aspect al mobilierului, cum ar fi materialele.

De exemplu, mobila din piele naturala si lemn de abanos nu este cel mai bun tip de mobilier pentru un restaurant de familie sau pentru copii.

Nici nu poți folosi mobilier din plastic într-un restaurant rafinat cu clienți de elită.

Trebuie să te asiguri că fiecare piesă de mobilier din restaurantul tău oferă o experiență la nivelul conceptului și publicului țintă.

Alte aspecte pe care ar trebui să le luați în considerare este că mobilierul ar trebui să fie întotdeauna:

  • Calitate superioară.
  • De lungă durată
  • Ușor - ar trebui să fie cel puțin ușor de mutat.
  • Acestea trebuie să aibă o dimensiune care să se potrivească clienților dvs., indiferent dacă au 5 picioare sau 6,5 picioare.

Acest lucru vă va ajuta să vă mențineți clienții confortabili și să se simtă în siguranță.

Câtă mobilă ar trebui să cumperi?

scaune de rezervă depozitate

Ceva pe care puțini îl menționează este că trebuie să cumpărați mai multă mobilă decât aveți nevoie, care include diferitele tipuri de mobilier de care aveți nevoie.

De ce? Pentru că trebuie să ai mobilă de rezervă!

Într-un restaurant, mobilierul este deteriorat mai mult decât s-ar aștepta. Asta pentru că un restaurant atrage un număr mare de oameni. De asemenea, daca oferi evenimente constant, sau daca restaurantul tau este foarte activ, este mai usor ca mobilierul sa fie deteriorat prin caderi, sau prin deteriorarea pernelor, si nu numai.

Prin urmare, este o idee bună să aveți mobilier de rezervă. La urma urmei, nu vrei să fii nevoit să cumperi mobilier diferit de cel pe care îl ai deja, deoarece asta va rupe armonia aspectului restaurantului tău.

De asemenea, nu este grozav că o masă sau un scaun se sparge în mijlocul serviciului și nu ai cum să-l înlocuiești pe loc.

Cât ar trebui să cheltuiți pe mobilă?

Nu există o sumă exactă care să se aplice fiecărui restaurant. Cu toate acestea, a cheltui 10% până la 15% din buget pe mobilier bun este o regulă de bază bună care te va ajuta să obții mobilier decent la început.

Rețineți că, deși este o parte importantă a restaurantului dvs., principalele dvs. cheltuieli vor fi costurile de construcție sau renovare, costurile echipamentelor și alte cheltuieli legate de locație.

Acestea sunt mai relevante, deoarece vă vor menține restaurantul să funcționeze și să producă - de aceea majoritatea proprietarilor lasă să adauge cea mai bună mobilă pentru mai târziu.

În continuare ar trebui să luați în considerare aceste cheltuieli în planul dvs. de afaceri și defalcarea costurilor.

În cele din urmă, mobilierul este unul dintre cele mai versatile aspecte ale afacerii restaurantelor, alături de decor. Le puteți schimba cu ușurință odată ce restaurantul dvs. începe să producă, dar asigurați-vă că modificările se potrivesc conceptului restaurantului dvs.

Confortul mesenilor tăi îi va face să dorească să rămână

Un restaurant cu mobilier confortabil îi va face pe meseni să rămână mai mult timp, să consume mai mult și să se îndrăgostească de afacerea ta.

Rețineți întotdeauna că a avea un restaurant nu înseamnă doar să vindeți mâncare, ci să creați o experiență care să completeze mâncarea pe care o serviți.

De asemenea, detalii ca acestea care pot părea mici pot avea un impact mare.

Vrei ca restaurantul tau sa fie locul preferat pentru grupuri mari?

Sau vrei ca restaurantul tau sa fie cel peste care sari peste grupuri de prieteni sau familii pentru ca nu ii poate gazdui niciodata bine?

Echipați-vă bine restaurantul și nu veți lipsi niciodată de clienți!

Creșteți-vă afacerea cu alimente cu Waiterio POS

Alăturați-vă 40.000 de restaurante folosind sistemul de punct de vânzare waiterio

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Descărcare gratuită

Articole recente