Măsuri de siguranță pentru COVID-19 pentru restaurant

Măsuri de siguranță pentru COVID-19 pentru restaurant

Păstrați angajații restaurantului în siguranță

Postat de Victoria Crowe pe 22 decembrie 2020

Restaurantele și bucătăriile profesionale pot fi locuri potențial periculoase de lucru dacă nu sunt respectate măsuri de siguranță eficiente. Este nevoie de o singură suprafață umedă sau de un obiect greu pentru a provoca un angajat rănirea gravă. Este nevoie de o medie de 30 de zile pentru ca cineva să se întoarcă la serviciu după ce a suferit un accident, motiv pentru care este atât de important să vă păstrați angajații în siguranță.

Sfaturi generale de siguranță pentru restaurante în timpul COVID-19

Acum este mai important ca niciodată să păstrezi siguranța - indiferent dacă este în aer liber sau în interior, cum ar fi restaurantul tău. Sarcina dvs. este să vă asigurați că vă protejați nu numai pe dvs., ci și pe angajații și clienții dvs. în timpul coronavirusului. Iată ce puteți face chiar acum pentru a păstra pe toată lumea în siguranță:

  • Efectuați o evaluare a riscurilor: o evaluare a riscului COVID-19 vă va ajuta să gestionați riscurile și să protejați oamenii. Identificați ce ar putea cauza transmiterea virusului, gândiți-vă la cine ar putea fi expus riscului, decideți cât de probabil este că cineva ar putea fi expus și acționați pentru a elimina sau controla riscul.
  • Curățați mai des: măriți cât de des curățați suprafețele, în special cele care sunt atinse foarte mult. Adăugați mai multe stații de igienizare a mâinilor și cereți atât personalului, cât și clienților să le folosească și, de asemenea, să se spele pe mâini mai frecvent. Acest lucru este deosebit de important într-un restaurant în care personalul din bucătărie va manipula în mod regulat mâncarea.
  • Acoperiri pentru față: în cazul în care legea solicită acest lucru, cereți clienților dvs. să poarte acoperire a feței, astfel încât să se păstreze în siguranță pe ei înșiși și pe cei din jur - inclusiv angajații dumneavoastră. Acest lucru este valabil și pentru angajații dvs.; fie trebuie să poarte măști de față, fie scuturi pentru a opri transmiterea potențială.
  • Aplică distanțarea socială: ca angajator, poate fi necesar să schimbi aspectul restaurantului tău atât în bucătărie, cât și în zona principală de relaxare. Puteți avea mai puțini angajați în bucătărie și chiar puneți indicatoare și sisteme unidirecționale pe care să le urmeze toată lumea, astfel încât toată lumea să poată sta la o distanță sigură.
  • Sporiți ventilația: mențineți ușile și ferestrele deschise acolo unde este posibil și, de asemenea, rulați sistemele de ventilație în orice moment.
  • Trimiteți personalul acasă atunci când prezintă simptome: chiar dacă decideți să aveți mai puțini membri ai personalului în timpul schimburilor, dacă cineva prezintă vreun simptom al coronavirusului, trimiteți-l acasă să se autoizoleze. Fie că este vorba de tuse, temperatură ridicată sau chiar pierderea simțului gustului sau a mirosului, nu ar trebui să lucreze la restaurant.

Efectuați controale de siguranță pentru bucătăria dvs.

Angajații trebuie să se concentreze asupra muncii lor, fără a se îngrijora de siguranța lor. Un loc bun pentru a începe este cu o evaluare a riscului de siguranță în bucătărie. Aceasta implică identificarea pericolelor care sunt prezente în bucătărie și cine este cel mai expus riscului de a fi vătămat. Acest lucru poate fi orice, de la cuțite ascuțite și cutii grele la podele umede și lichide fierbinți.

Când lucrați în același loc în fiecare zi, este ușor să treceți cu vederea potențialele pericole, deci asigurați-vă că procesul de identificare este aprofundat. Cereți personalului din bucătărie să ia în considerare pericolele pe care s-ar putea să le fi ratat.

După ce ați făcut o listă cu toate riscurile posibile în bucătărie, luați în considerare cine ar putea fi rănit și cum. Aceste informații sunt utile atunci când vine vorba de a decide măsurile de protecție.

Unele dintre riscuri se vor simți evidente, dar sunt la fel de importante pentru siguranța bucătăriei și ar trebui tratate cu seriozitate. Este posibil ca personalul care este nou în mediul de bucătărie să nu realizeze unele dintre riscurile cele mai frecvente, astfel încât o evaluare va asigura că sunt protejați.

După ce ați cumulat riscurile, luați în considerare dacă le puteți elimina complet sau măcar să le reduceți acolo unde este puțin probabil să faceți rău. Soluțiile pot împiedica accesul la pericol, distribuirea echipamentelor de protecție sau găsirea unei alternative.

După finalizare, împărtășiți concluziile dvs. cu echipa de bucătărie mai largă și informați-i cu privire la orice modificări care au fost făcute. Apoi, nu uitați să revizuiți evaluarea în mod regulat pe măsură ce pericolele se schimbă și noi membri se alătură echipei.

Țineți sesiuni regulate de instruire a personalului

Cel mai eficient mod de reducere a incidentelor de siguranță în bucătărie este prin instruire regulată. Toți membrii personalului ar trebui să cunoască procedurile de siguranță pe care trebuie să le urmeze pentru o varietate de scenarii și incidente.

Efectuați câteva exerciții pentru a vedea cum funcționează personalul. Știau ce să facă? Au greșit? Chiar și situațiile simple, cum ar fi un pahar spart, necesită o anumită procedură. Personalul dvs. din bucătărie știe ce este asta?

Instruirea regulată asigură pregătirea tuturor pentru orice scenariu de siguranță. Faceți-vă timp pentru a efectua diferite exerciții, astfel încât toți membrii echipei să fie pregătiți în cazul puțin probabil al unei urgențe.

Efectuați exerciții regulate de incendiu și evacuare, astfel încât personalul să se poată proteja atât pe ei înșiși, cât și pe oaspeți, dacă situația impune acest lucru. Ar trebui să cunoască pașii cruciale pe care trebuie să-i ia pentru rolul lor specific și unde să se întâlnească afară odată ce au fost evacuați.

Aflați mai multe despre gestionarea personalului restaurantului dvs. în acest articol.

Asigurați siguranța echipamentelor

Restaurantele și bucătăriile profesionale găzduiesc echipamente care pot fi periculoase dacă nu sunt întreținute corespunzător. Malaxoarele, râșnițele, cuptoarele și tăietoarele prezintă pericole pentru utilizatori dacă nu respectă bune practici de siguranță.

Oricine trebuie să folosească echipamente trebuie să primească instruirea necesară pentru a rămâne în siguranță. În plus, toate utilajele trebuie curățate, inspectate și întreținute în mod regulat, astfel încât să fie întotdeauna la nivelul standardului necesar.

Efectuați un audit rapid al restaurantului sau bucătăriei în care lucrați. Când a fost inspectată sau înlocuită ultima dată utilajele? Mașinile potențial periculoase sunt echipate cu dispozitive de protecție pentru a menține utilizatorul în siguranță?

Poartă ținuta potrivită

Pentru a reduce șansele de accidente la locul de muncă, ar trebui să purtați ținuta potrivită pentru rolul dvs. Îmbrăcămintea, șorțurile, mănușile, seturile de păr și alte articole esențiale trebuie purtate atunci când este necesar pentru a menține bucătăria într-un loc sigur și igienic pentru toți utilizatorii.

Ceva care este adesea trecut cu vederea este încălțămintea unei persoane. A purta încălțămintea potrivită poate fi diferența dintre o schimbare normală și un accident care te lasă în imposibilitatea de a lucra din cauza unei vătămări.

Atunci când alegeți perechea potrivită de pantofi de lucru, trebuie să țineți cont de câteva criterii. În primul rând, cât de rezistente sunt acestea? Bucătăriile și restaurantele pot avea podele umede care determină alunecarea și căderea membrilor personalului. Cu pantofii anti-alunecare, vă puteți deplasa între diferite suprafețe de podea fără a vă face griji cu privire la un posibil accident.

Altceva de luat în considerare este cât de durabile și confortabile sunt. Veți petrece mult timp pe picioare în timpul turelor ocupate. Aveți nevoie de încălțăminte care să vă protejeze picioarele și să oprească dezvoltarea durerilor articulare. Pantofii care nu au fost concepuți pentru a face față unor perioade atât de intense de muncă sunt mai puțin susceptibili să ofere picioarelor sprijinul de care au nevoie.

Bucătăriile pot fi medii aglomerate pentru a lucra, iar obiectele grele sau cuțitele ascuțite pot fi ușor desprinse de pe suprafețe. Este vital să purtați încălțăminte care are caracteristicile de siguranță necesare pentru a vă menține picioarele protejate. Căutați încălțăminte rezistente la puncții și cu capace, deoarece vă vor proteja picioarele de obiecte ascuțite și degetele de la picioare, în siguranță de obiectele care cad.

Sănătatea și siguranța personalului restaurantului este responsabilitatea tuturor. Dacă cineva vede un pericol care ar putea cauza probleme, trebuie să ia măsurile necesare. Fie că este vorba despre problema informării altora, acestea ar trebui să fie decisive și proactive. Lăsarea problemelor pentru alte persoane să se ocupe este modul în care se întâmplă accidentele.

Creșteți-vă afacerea cu alimente cu Waiterio POS

Alăturați-vă 40.000 de restaurante folosind sistemul de punct de vânzare waiterio

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Descărcare gratuită

Articole recente