Strategii de marketing revoluționare pentru operațiunile de bar

Strategii de marketing revoluționare pentru operațiunile de bar

stabili obiective pentru marketingul strategic al barourilor

Postat de Michael Elkins pe 2 ianuarie 2018

Operațiunile cu baruri se confruntă cu toate provocările tradiționale de marketing ale restaurantelor, dar au unele probleme unice, care implică riscul de a promova consumul excesiv de alcool și de a le servi pe oaspeți în stare de ebrietate. Barurile trebuie, de asemenea, să negocieze servirea hranei într-un mediu care este adesea aglomerat, plin de putere și deconectat de bucătărie.

Trebuie să fiți foarte atenți atunci când vindeți alcool, pentru a nu fugi de legile locale despre vin, bere și băuturi alcoolice. Multe jurisdicții vă limitează capacitatea de a face publicitate sau de a oferi stimulente pentru băut și prețuri "fericite". Cu toate acestea, există numeroase lucrări responsabile, cum ar fi oferirea de reduceri la lichior de tip "top shelf", băuturi semnătura care utilizează tehnici de mixologie moleculară și discountarea produselor alimentare pentru a completa achizițiile de băuturi.

Definiți obiectivele dvs. de marketing

În cele din urmă, obiectivele dvs. sunt vânzări sporite și profituri mai mari, dar obiectivele blânde și generice sunt dificil de monitorizat și de realizat. Obiectivele de marketing ale barului dvs. ar putea fi creșterea vânzărilor de alcool, crearea de buzunare sociale pentru afacerea dvs., atragerea unor segmente demografice cheie - cum ar fi mileniile - sau obținerea unor persoane să rămână mai mult și să cheltuiască mai mulți bani. S-ar putea să doriți să introduceți un nou meniu sau o linie de semnătură de băuturi alcoolice și nealcoolice. Poate doriți să vă transformați barul într-un loc de divertisment. Stabilirea unor obiective care pot fi urmărite și măsurabile este o politică solidă pentru orice plan de marketing sau de afaceri.

Indiferent de obiectivele și strategia dvs., trebuie să cercetați orice reglementări locale referitoare la alcool, astfel încât să nu intrăți în probleme legale. Rețineți că nu toate ideile promoționale sunt potrivite pentru fiecare tip de bară. De exemplu, organizarea unui eveniment de degustare de vinuri ar putea fi nepotrivit pentru un bar de vecinătate și un grătar. Ar trebui să adaptați oricând orice promoție de bare la clientul dvs. vizat, la spațiul disponibil și la profilul de prețuri, dar următoarele sugestii ar trebui să declanșeze câteva idei de marketing creative:

Embracing Social Media

Platformele media sociale conectează acum oameni cu interese similare în moduri de neegalat. Millennialii construiesc adesea o viață socială activă prin conectarea cu oamenii care locuiesc în apropiere prin social media. Ideile de marketing pentru mass-media socială pentru operațiunile de bară includ următoarele posibilități:

  • Numai stimulente pentru membrii sociali

    Promoțiile speciale pentru grupuri sociale specifice vă pot lărgi profilul social și puteți extinde acoperirea.

  • Încorporează ideile generate de utilizatori

    Puteți găzdui o competiție generată de utilizatori pe diverse site-uri sociale pentru a solicita idei pentru noi alimente, gustări, băuturi și teme.

  • Cultivați grupurile comunitare

    Social media sunt platforma ideală pentru promovarea spațiului barului dvs. pentru grupuri de comunitate, colectori de fonduri, nopți de cazino pentru a strânge fonduri pentru caritate și alte evenimente.

  • Implicați-vă cu celebrități și influențe locale

    Dvs. puteți utiliza social media pentru a contacta celebrități locale și influențatori și pentru ai convinge să promoveze o idee, cauză sau produs la barul dvs.

  • Creați mesaje relevante

    Postați fotografii, articole, tweet-uri și videoclipuri care prezintă conceptul și clientela baroului dvs.

  • Organizați evenimentele Impromptu

    Îți poți încuraja clienții să-și invite prietenii la întâlniri impromptu, organizând un concurs informal pentru a vedea cine poate obține cel mai mult colegi angajați, membri ai echipei sau prietenii săi.

  • Încurajați partajarea

    Încurajați oaspeții dvs. să vă împărtășească fotografiile despre mâncarea, aperitivele și băuturile colorate. Puteți să distribuiți aceste postări pe un semn digital sau pe un monitor cu ecran mare.

  • Includeți conținut generat de utilizatori în marketingul dvs.

    Distribuirea fotografiilor, recenziilor, performanțelor karaoke și a altor conținuturi generate de utilizatori poate atrage publicitate favorabilă, încurajează trimiterile și întărește loialitatea clienților.

  • Includeți personalul dvs.

    Membrii personalului barului depind de sfaturi, astfel încât fiecare server este investit în mod natural în succesul dvs. Încurajați-vă angajații să vă împărtășească informații despre evenimentele, mâncărurile și băuturile din barul dvs. pe Instagram, Facebook și Twitter. Aceste postări nu trebuie să fie complexe - serverele pot doar să spună că lucrează și bara rulează o mare specialitate.

bar cocktail-uri de băuturi

Utilizarea tendințelor culinare creative pentru a atrage clienți

Ambele baruri și restaurante generează publicitate și atrage clienți prin adoptarea ideilor din gastronomia moleculară și mixologie. Mișcarea de mixologie moleculară a fost denumită și introdusă pentru prima dată în Spania, în 2003, de către bucătarul-șef Ferran Adrià. Inițial, Adrià a dezvoltat o tehnică de sferificare, care a transformat lichidele în sfere colorate și solide. Aceste sfere pot adăuga o atingere artistică la cocktailuri și oferă adesea o puternică îmbunătățire a aromei.

Alte tehnici au devenit obișnuite pentru crearea de spume, băuturi stratificate, geluri și băuturi care schimbă culoarea în timp ce le bei. Amestecarea băuturilor a devenit o artă în lumea competitivă de promovare a barului, iar proprietarii de baruri pot atrage milenii și urșii urbani cu băuturi care încorporează magie alchimică și artă. Echipamentul special pentru barajele moderne include acum azot lichid, deshidratoare, unelte pentru fabricarea de bomboane, torte de suflat, matrițe de ingrediente și echipamente de biciuire. Creative mixology de multe ori caracteristici spume, jeleuri, cocktail-uri comestibile, arome infuzate și lichide care pot suspenda ingrediente solide.

Probleme de proiectare care afectează barele

Există mai multe probleme de design interior care afectează barele , pe care proprietarii savvy le adresează pentru a face facilitatea mai confortabilă și atractivă pentru clienți. Decorurile pentru ocazii speciale sunt importante, iar barurile aleg adesea să instaleze frigidere și zone de preparare pe termen scurt pentru a accelera pregătirea hranei pentru clienții barului. De asemenea, este important să localizați zona barului lângă toalete. Lumina este de obicei slabă. Dacă intenționați să aveți karaoke sau divertisment, este util să instalați infrastructura pentru crearea unei scene și difuzarea sunetului.

GPS Marketing

Locația comercială pe bază de locație mobilă este un instrument puternic pentru baruri și restaurante. Un sondaj din Marea Britanie a constatat că 66% dintre marketingi consideră că marketingul bazat pe locație oferă cele mai promițătoare oportunități de promovare a publicității pentru utilizarea tehnologiei digitale. Puteți viza persoane la un teatru din apropiere sau un eveniment sportiv în timp ce pleacă și îi invităm să se oprească pentru un cocktail, cină sau gustare.

Cheia succesului este oferirea unui mesaj personalizat la momentul potrivit persoanelor care se află în apropiere. Oamenii își partajează de bunăvoie datele de locație pe dispozitivele mobile și puteți trimite mesaje personalizate în funcție de locul în care se întâmplă, cum ar fi:

  • Mesaje în propria lor limbă
  • Sugestii la timp pentru extinderea divertismentului de seara
  • Stimulente speciale pentru a răspunde la mesajul dvs.
  • Rezervarea mobilă a unei mese sau mese pentru un grup mare
  • Vizând perspectivele bazate pe vârstă
  • Încurajarea oamenilor să se relaxeze după o zi aglomerată de cumpărături

Degustarea evenimentelor

Cei care consumă băuturi de afaceri sociale, cupluri de lux și bănci se bucură de tot felul de evenimente de degustare, acestea putând include bere, vin, băuturi semnate, băuturi nealcoolice și chiar cafea și ceaiuri. Puteți obține o mulțime de kilometri promoționale prin găzduirea unui eveniment de degustare de bere-din-jurul-lumii sau o degustare de bere craft. Dacă purtați beri artizanale, promovarea lor poate atrage milenii, pasionații de bere și oameni curioși de tendința artizanală-bere.

Aceste evenimente de degustare pot avea o temă - cum ar fi un spirit particular, o țară de origine, băuturi de sărbători festive și alte concepte creative. Evenimentele degustate prin meniuri pot atrage, de asemenea, o mulțime de baruri conviviale, unde oaspeții pot degusta diverse alimente, aperitive și băuturi. Luați în considerare atracția de a primi o invitație pe telefonul dvs. pentru a avea un cocktail în timp ce eșantionați tapas dreapta atunci când vă plimbați lângă barul care face oferta.

Sponsorizează echipele sportive locale

Majoritatea barurilor depind foarte mult de clienții repetați, iar oamenii pot fi foarte atenți la atmosfera baroului și la colegii săi. Una dintre cele mai ușoare căi de a atrage clienți obișnuiți care împărtășesc o atitudine este să sponsorizeze o echipă sportivă locală. Puteți alege echipe profesionale, colegii sau chiar școlare și puteți invita membrii echipei pentru o masă sau o băutură gratuită după un joc local.

Există numeroase posibilități de promovare pentru echipele locale, care includ mărci de marcă, piscine de joc, emisiuni live, mărfuri de sport și concursuri sportive proaste. Barul dvs. ar putea găzdui și echipe sportive virtuale și ligi - în special pentru evenimente de campionat.

Generarea de publicitate cu evenimente și stunts

Evenimentele de succes de promovare a barului includ crawlere de baruri, vânători de scafandri, concursuri, evenimente de vacanță și divertisment. Evenimentele de marketing de la Guerrilla - cum ar fi inscrierea semnelor pe cladiri abandonate, curatarea graffiti-urilor in oras si costumarea membrilor personalului pentru Halloween sau incheierea cu un film blockbuster sau campionatul sportiv poate genera o multime de publicitate pe Internet si in mass-media traditionala .

Viu mare cu ordine instant

Profitul barului este adesea concentrat în doar câteva ore care preced și urmează miezul nopții. Asta înseamnă că este esențial să accelerăm serviciile, să luăm ordine rapid și să avem încă timp pentru a angaja clienții și pentru a evalua claritatea fiecărui patron. O interfață mobilă și simplă - cum ar fi sistemul POS accesibil oferit de Waiterio - poate accelera trimiterea comenzilor de băutură către barman, reduce greșelile și timpul liber pentru conectarea serverelor cu clienții.

În lumea conectată de astăzi, barurile se confruntă cu o concurență extremă pentru a atrage single-uri cu venituri mari și oameni de afaceri care doresc să-și distreze în mod roșu clienții. Operațiunile cu baruri se confruntă cu concurența de la saloanele de hotel, raves-urile, evenimentele găzduite privat și cluburile pop-up. Cu toate acestea, dezvoltarea de idei creative care rezonează cu publicul vizat vă pot asigura o clientelă constantă, puteți spori profiturile și puteți stabili bara dvs. ca un hangout local popular pentru clientul dvs. vizat demografic.

Creșteți-vă afacerea cu alimente cu Waiterio POS

Alăturați-vă 40.000 de restaurante folosind sistemul de punct de vânzare waiterio

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Descărcare gratuită

Articole recente