Маркетинг Посебне прилике у ресторанима: Карневал и Дан заљубљених

Маркетинг Посебне прилике у ресторанима: Карневал и Дан заљубљених

Идеје за промоцију ресторана за фебруар

Објавио Michael Elkins дана 8. јануар 2018.

Ресторани могу добити огромне финансијске и корисничке лојалности захваљујући посебним промоцијама за прослављање заједничких глобалних празника и локалних фестивала. Широм света, две од најзначајнијих прослава су Карневал и Дан заљубљених. Заправо, Дан заљубљених је често други најпродаванији дан у години за ресторане, тако да креирање посебног менија, додавање неких додатака и промоција догађаја може вам помоћи да повећате приход.

Царнивал или Промоције ресторана Марди Грас

Карневал је прослава заснована на религији која често лута на неку прилично дивљу територију у којој се богатство забавља, присуствује парадама, једе немирно, обућа се у костимима, забавља више него што треба, пјева земљане песме и понаша се безобзирно. Неке од најбољих светских карневалских прослава се зову различита имена укључујући Марди Грас, Карневал, Карневал, Фастнацхт, Фат уторак, Царневале и други. Прослава се дешава до две, па чак три, недељно пре крајњег догађаја: Маст у уторак, или у уторак у уторак, дан пре пепела сриједом, када католички хришћани често почињу да посматрају шест недеља поста. Ово захтева постовање и оскудицу која се завршава на Ускрс. У 2018. години већина карневалских прослава траје од 2. фебруара до 13. фебруара, што је последњи дан.

Током ове недељне прославе, ресторани могу произвести посебне меније са омиљеним карневалима из целог света, као што су Нев Орлеанс Кинг Цаке, етнићки омиљени, улична храна која се продаје испред ресторана и пакетићени менији за прослављање породица које немају времена кувати. Неки ресторани би можда желели да резервишу приватне партије кревова, тајних друштава и других група. Неке типичне идеје за промоцију карневала укључују:

  • Ливе Забава

    Забава опције покрећу гаму од калпсо музике до врхунских забављача. Ваш ресторан може унајмити бенд, показати аматерски таленат, користити ДЈ или креирати карневалску листу за репродукцију. Караоке је увијек популарно, а многи учесници могу се обући као пјевач који имитирају.

  • Цостуме Партиес

    Цостуме странке су веома велике током карневала у готово свим земљама и културама. Можете организовати костимско такмичење за привлачење карневалских слављења, али будите свјесни да многи људи стварају изненађујуће обрађене костиме за овај догађај, што би могло довести до логистичких проблема око обиласка ресторана.

  • Промоције Бар

    Барске промотивне идеје за карневал могле би укључити видео маркетинг како би представили свечаности на прошлогодишњем догађају и не заборавите да ове године забележите забаву за будуће промоције. Можете да делите ове видео снимке одмах на друштвеним мрежама да бисте генерисали публицитет у ресторану. Карневал је идеално време за стварање фанци пића користећи молекуларну мешавину.

  • ГПС Маркетинг у близини Ревелерс

    Већина карневалских прослава укључује и догађања у затвореном и на отвореном. Користећи ГПС технологију, можете позвати оближње партнере да се одморите неко време, опустите у удобности и направите паузу од гомиле плесача, параде и људи који показују своје костиме.

  • Промовишите своје догађаје

    Важно је промовисати свој догађај прије, током и након карневала да привуче већину људи и да добијете највећу пажњу од ваших напора. Укључите линкове за људе да резервишу столове на догађајима за потпис. Можда ћете применити накнаду за покриће и покренути отворену траку за унапред одређени период, али би требало ограничити напитке на дно-схелф течности, редовно пиво и кућна вина.

  • Тхемед Фоодс

    Ово је одлично време за одржавање догађаја о дегустацији вина и хране - нарочито оних који садрже етничку и зачињену храну.

славље ружичастог пића

Дан заљубљених - многи ресторани добијају рано "црни петак"

Ресторани широм света сада прослављају "Црни петак" као дан када многи трговци на мало почињу да раде у црном због огромне количине продаје дана. Ресторани уживају у свом црном петак 14. фебруара, када Валентиново запале продају током годишњег зимског успоравања. Друга само на мајчин дан, Валентиново представља други највећи обим продаје у већини ресторана. Ценовник за колико људи троше на Дан заљубљених је запањујуће $ 18,2 милијарде УСД само у Сједињеним Државама.

Можете максимално повећати свој приход тако што ћете припремити посебан мени и креирати вечер романтике. Иако увек постоји одређена опасност да ваш догађај буде отказан због лошег времена, већина Валентинових дана парова не дозвољавају ништа мање од мртве тачке да их одморе од своје прославе. Можете преправити догађај или дати алтернативни снијег за оне који то не могу учинити због лошег времена.

Дан заљубљених је о романтици и паровима, тако да бисте можда требали да организујете своју трпезарију да бисте могли да примате више столова са два топа. Желите да створите интимну и декоративну атмосферу са столњацима, цвећем на столу, свечама и другим састанцима. Планирајте догађај који апелује на ваше циљне купце и оне које они могу приуштити.

  • Организујте вечеру за вино

    Вина су одабрана на основу географске или кулинарске теме. Можете послужити храну из одређеног региона или створити спектакуларне слојевите предјеле. Сваки курс прати једно или више вина за парове по укусу.

  • Пружите храну Афродизијаца

    Заједничка храна за коју се мисли да подстиче романтику укључује остриге, мед, банане, чоколаду, чили паприке и друге.

  • Размотрите Прик-Фике Мену

    Мени фиксне цене може понудити ограничен број предјела, предјела, салата и десерта. Ово ће вам помоћи у брзој услузи и претворити своје столове мало брже. Такође можете продати карте унапред и прихватити плаћање унапријед, што може помоћи да се финансирају сви посебни планови које имате, као што је унајмљивање бенда или забављача.

  • Обезбедите додатке

    Можда ћете доставити мени, кутију чоколаде, шампањца и друге додатке на сваку столу док гости долазе.

  • Понудите сваку врећу за пару АЗ

    Врећа за врећу може садржати подстицајну понуду за будући оброк у ресторану или бесплатни десерт, пиће или предјело. Можда бисте ангажовали неке пословне сараднике како бисте доказали јединствену ружу, кутију чоколаде или другог споменика за купце. Ово је сјајан начин да добијете више километраже од вашег догађаја од пријема једне вечери.

  • Најам Тарот Реадер Фортуне Теллер

    Ангажовање благајника може бити сјајно забавно и додати вечерњој романтици.

Додајте додатне особље и припремите своје запослене за контролисано лудило

Оба Карневала и Валентиново обећавају да ће покренути велику гомилу, а ваше особље мора бити спремно да се суочи са дугим и захтјевним периодима. Такође је важно планирати довољно помоћи за обраду радног оптерећења. Можда ћете морати да упознате и консултанте попут уредника за срећу, забављача и спољних добављача цвећа, бомбона и других добротама. Запошљавање запослених у продајним промоцијама је важно за ваш успех.

Ако већ немате мобилни ПОС систем, можда ћете желети да размотрите једноставни систем Ваитерио-а који је јефтин, лак за учење и брзо имплементира у вашем ресторану. Ово ће убрзати преузимање налога и плаћати провјеру гостију како би се ваше особље усредсредило на услугу.

Карневал и Дан заљубљених су идеални за промоције ресторана који својим гостима пружају незаборавно искуство. Ваши купци могу уживати у појачани романси, забавним костимима и неупоредивим друштвеним интеракцијама.

Обогатите посао са храном помоћу Ваитерио ПОС-а

Придружите се 40.000 ресторана користећи систем конобара на продајном месту

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Бесплатно скидање

Недавни чланци