Мени Инжењеринг: Ваш најтраженији маркетиншки алат

Мени Инжењеринг: Ваш најтраженији маркетиншки алат

ангажовати госте са кулинарским информацијама

Објавио Michael Elkins дана 26. децембар 2017.

Инжењеринг у менију звучи сувише сложен за многе амбициозне ресторане да узму у обзир, али власници савремених ресторана користе неке од ових техника током читаве историје, јер су Цхуцк вагони испоручивали храну као први "поп-уп" ресторани. Тржишни знакови, атрактивне фотографије хране и упечатљиви описи су увек били део искуства ресторана. У данашњој дигиталној култури, где људи имају краћу пажњу, пажња на елементе дизајна и промотивне стратегије вашег менија је критична за максимизирање прихода и профита.

Власници ресторана су увек истакли кључне ставке из менија и посуде за потпис. Мени "инжењеринг" управо помјерава ствари даље кодирањем доказаних техника и асимилацијом потрошачких истраживања како би охрабрило купце да купују елементе с вишим ценама или да премјестају предмете који се не продају, али су од суштинског значаја да се задрже на менију јер привлаче купце.

Ваш мени је примарни маркетиншки алат ресторана, па је важно максимизирати његов утицај. Требало би да започнете извођење менија током процеса планирања ресторана . То ће вам омогућити креирање узорка који можете користити за приказ потенцијалних инвеститора и показати како сте детаљно планирали своју пословну стратегију.

Ваш профит у реалном свету може порасти за 15% или више

Инжењеринг у менију помаже вам да уравнотежите трошкове хране и повећате укупне вриједности провјеравања гостију сугестивно продају дезерте, супе, предјела и а ла царте ставке. Једна студија показала је да једноставно мењање инжењеринга може повећати профит за 15% или више према водећој фирми за штампање у менију . Ова корист може се примењивати на изборне плоче, дигиталне знакове, онлине меније и специјалне меније као што су листе вина, менији за десерт и сл.

Једноставни кораци за почетак "инжењеринга" вашег менија

Процена сваке ставке на вашем менију је први корак. У суштини морате водити анализу трошкова, која укључује трошкове рада и одређује шта су - или мислите да ће бити - ваши најпопуларнији и профитабилни предмети. Одређивање или процена профитабилности и популарности поставља сваку ставку у једну од четири квадранта:

  1. Профитабилно и популарно

    Ово је једноставно. Ваш мени треба да истакне ове ставке на првом месту. Такође можете користити и убацивање у менију како бисте сложили сложене и занимљиве приче.

  2. Популарно, али не профитабилно

    Ово укључује удобну храну и основне хамбургере и помфрит. Гурмански хамбургери и пице, међутим, често пада у први квадрант јер могу бити врло профитабилни. Можда ћете размотрити начине како све друге квадрантне предмете учинити профитабилнијим, као што су нуде скупе плочице узорковања, користећи јефтиније састојке и нудећи опционалне додатке.

  3. Профитабилно, али није популарно

    Овдје се врши маркетинг савет како бисте промовисали ове ставке као дневне или недељне специјалности за повећање броја налога.

  4. Није профитабилно и није популарно

    Ово су ставке које бисте могли размотрити да бисте елиминисали, осим ако не постоји разлог за њихово задржавање. Нешто мора бити на дну листе, међутим, пажљиво размислите о овим ставкама. Да ли су направљени са брзим основним потрошним материјалом или захтевају посебне састојке? Да ли су састојци било ког од ових предмета веома покварљиви? Да ли привлаче утицајнике који доводе друге госте? Многе ставке на вашем дечијем менију пастиће се у ову категорију, али се морају држати у менију како би привукли породичне динерје.

Циљ инжињеринга - пошто је нешто увек на дну листе - је да смањите празнину између ваших најбољих и најгора продаваца на што је могуће мањи број.

Подијелите свој мени у категорије

Менији су типично подијељене у категорије као што су говедина, пилетина, живина, тестенине, специјалне предјеле, морски плодови, напици, десерти вегетаријанске посуде и други. Можете такође поделити ставке менија на доручак, ручак и вечеру или користити одвојене меније. Свака подгрупа треба поделити у четири квадранта како би се искористиле користи од инжењера менија.

Ваш мени не само да повећава продају, већ и привлачи нове и понављајуће купце. Неки ресторани постављају своје меније у своје прозоре како би привукли пролазнике, а најуспешнији ресторани постављају своје меније на својим веб локацијама и на другим платформама као што су дисконтне и прегледне локације и друштвене платформе.

људи пију алкохол и разговарају на трпезарији

Најбољи дизајн и пракса постављања за меније

Већ сте вероватно већ чули да ће снижавање пенија донијети психолошку корист - као што је наплаћивање 2,99 долара умјесто 3,00 долара. Постоји истина у овој филозофији, али има тенденцију да ради боље за брзу храну, цасуал ресторане и суседске ресторане. Остали уобичајени принципи менија укључују:

  • Сет Офф Иоур Топ Селлерс

    Ставке менија са боксерским кључем привлаче пажњу. Неки људи читају сваки унос у менију, али многи се само усредсреде на прво привлачно јело које привлачи пажњу.

  • Користите опис Стратешки

    Осим ако ваш ресторан није специјализиран за сендвиче гурманског сира, не желите написати параграф о једноставном жару од сира. Напишите дугачке описе о ставкама потписа као што су Лобстер Тхермидор, Пекинг патка, цассоулет, паелла, Лоуисиана гумбо или сигнатуре стеак. Користите евокативни текст и слике привлачних плоча и плоча. Упознајте брендове кључних састојака или опишите технике припреме ако су релевантни. Стварање приче продаје храну.

  • Избегавајте колоне који изгледају као табеле

    Не наводите цијене у колонама зато што оне охрабрују људе да траже најнижу цену. Многи рестауратори препоручују да не користе валутне знакове, али једноставни бројеви стављају два простора након завршетка текста.

  • Задња ставка добија повећану пажњу

    Прва два или три ставке у листи добијају највише пажње, али већина гостију ће погледати последњу ставку. Ово је добро место за укључивање нечега из квадранта један или два. Такође треба задржати своје листе тако што ћете их ограничити на пет или шест ставки и креирати нову подјелу за друге ставке.

  • Инфраструктура вашег менија за дизајн

    Ваш мени би требало да допуни вашу инфраструктуру дизајна ентеријера док је резонант са вашим идеалним циљаним купцем. Мени може бити ламинирана појединачна страница или вишенаменски дизајн са атрактивним поклопцем. Људи доносе брже одлуке помоћу једноделног менија, што би могло бити корисно ако су брзи прегледи столова ваш циљ. Мени са два панела је најпопуларнији зато што вам даје снажну контролу над приказом сваког артикла. Велики менији могу резултирати мањом контролом одлуке госта; међутим, и даље можете ефикасно користити екран са два панела у вишенаменским менијима.

  • Опасности од истицања ставке менија са највишим ценама

    Ако имате скупу ставку која се не подудара са вашим другим ценама, наглашавајући га као главну контактну тачку може бити грешка јер може довести купце да мисле да су ваше цијене превисоке.

  • Користите довољне панеле за рад на послу

    Упркос ризику од губитка контроле, важно је користити довољно менијских панела како би покрили сваки избор понуде. Ако је потребно, можете користити распоред два панела за предјела и још један двострански изглед за сендвиче, бочице, десерте и напитке.

  • Користите фотографије

    Коришћење висококвалитетних слика сопствене хране може повећати продају предмета за 30%.

  • Маркетинг Иницијативе

    Креативност можете користити за повећање продаје предмета у квадранту три и четири. Ови предмети могу се понудити као посебни дневници, или можете подстицати да их поручите, као што је бесплатан напитак или дезерт.

  • Одржавање тренутних трендова трпећања

    Ваш мени би требало да се промени пошто нове ставке постану популарне, а старији предмети бледе. Трошкови и профитабилност такође се мењају, тако да је важно редовно поново процијенити свој мени.

Предложни савети за продају

Ваше особље треба да буде обучено како је ваш мени дизајниран да ради тако да могу да дају интелигентне предлоге. На пример, нове купце треба управљати најпопуларнијим ставкама, јер је вероватније да ће их уживати. Редовни купци који увек наручују популарне артикле могу се охрабрити да пробају профитабилне, али мање популарне намирнице.

Храна са повољним цијенама може се предложити као додатак за повећање укупног износа провјере госта. Ваше особље ће имати више времена да проведе са клијентима када могу лако наручити своје наруџбе са телефона или таблета помоћу интуитивног мобилног ПОС система .

Ваш мени може упућивати купце ка бољим одабирима хране док их образује о кулинарској култури, нутритивном садржају ставки у менију и предности и недостатака технике припреме. Због тога је ваш изборник најважнији не-људски ресурс .

У послу ресторана постоје ствари које не можете увек да контролишете, као што су трошкови изнад главе, рент, трошкови опреме, осигурање и основни трошкови особља. Међутим, можете повећати профит, охрабрити понављање посла и привући нове купце са добро дизајнираним и јако промовираним менијем.

Обогатите посао са храном помоћу Ваитерио ПОС-а

Придружите се 40.000 ресторана користећи систем конобара на продајном месту

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Бесплатно скидање

Недавни чланци