Стратегије револуционарног маркетинга за вашу барску операцију

Стратегије револуционарног маркетинга за вашу барску операцију

поставили циљеве за стратешки бар маркетинг

Објавио Michael Elkins дана 2. јануар 2018.

Барске операције суочавају се са свим традиционалним маркетиншким изазовима ресторана, али имају неке јединствене проблеме који подразумевају ризик промовирања превелике количине алкохола и сервирања пужнатих гостију. Барови такође морају да преговарају о исхрани хране у окружењу које је често гужвано, чудно и неповезано из кухиње.

Морате бити веома опрезни када продајете алкохол да не покреће локалне законе о вину, пиву и алкохолу. Многе јурисдикције ограничавају вашу способност оглашавања или понуђивања подстицаја за пиће и цијене "срећног сата". Међутим, постоје многи одговорни радови као што су понуђени попусти на "топ полица" алкохолних пића, потписујућа пића која користе технике молекуларне миксологије и дисконтирају прехрамбене артикле како би допунили куповину пића.

Дефинишите своје циљеве маркетинга

На крају, ваши циљеви су повећана продаја и већи профит, али муњевити, генерички циљеви су тешки за праћење и постизање. Ви циљеви у маркетингу бар-а могу бити повећање продаје алкохола, стварање друштвених змајева за ваше пословање, привлачење кључних демографских сегмената - попут миленијала - или људи који желе да остану дуже и троше више новца. Можда желите да уведете нови мени или линију потписивања алкохолних и безалкохолних пића. Можда желите претворити бар у забаву. Постављање неких трацкабле и мерљивих циљева је добра стратегија за било који маркетинг или пословни план.

Без обзира на своје циљеве и стратегију, потребно је да истражите било који локални пропис који се односи на алкохол, како не би дошло до правних проблема. Запамтите да нису све промотивне идеје прикладне за сваку врсту трака. На примјер, организовање винтаге дегустације вина може бити неадекватно за бару околине и роштиљ. Увек морате да прилагођавате било коју промоцију бар-а вашем циљаном клијенту, расположивом простору и профилу цене, али следеће сугестије треба да покрену неке креативне маркетиншке идеје:

Прихватање друштвених медија

Платформе друштвених медија сада повезују људе с сличним интересима на неупоредиве начине. Миленијумци често граде активан друштвени живот повезивањем са људима који живе у близини путем друштвених медија. Идеје о маркетингу друштвених медија за барске операције укључују следеће могућности:

  • Подстицаји за друштвене чланове

    Оглашавање специјалности за одређене друштвене групе може проширити ваш друштвени профил и проширити свој домет.

  • Укључујући идеје које генерише корисник

    Можете гостити такмичење на различитим друштвеним сајтовима како би тражили нове идеје за храну, грицкалице, напитке и теме.

  • Развијати заједнице у заједници

    Друштвени медији су идеална платформа за промоцију простора вашег бара за групе у заједници, прикупљање средстава, цасино вечери за прикупљање средстава за добротворне сврхе и друге догађаје.

  • Укључите се са локалним познатим лицима и утицајима

    Ваши можете користити друштвене медије да контактирају локалне познате личности и утицајнике и убедите их да промовишу идеју, узрок или производ на свом бару.

  • Креирајте релевантне поруке

    Објавите фотографије, чланке, Твеетс и видео записе који показују концепт ваше клупе и клијентелу.

  • Организујте Импромпту догађаје

    Можете охрабрити своје клијенте да позивају своје пријатеље због непрофитних окупљања одржавајући неформални конкурс како би видели ко може да нађе најбројније запослене, чланове тима или пријатеље.

  • Подстицати дељење

    Охрабрите своје госте да делите фотографије своје хране, предјела и шарених пића. Те поруке можете дијелити на дигиталном знаку или монитору великог екрана.

  • Укључите кориснички садржај који се генерише у вашем маркетингу

    Дељење слика направљених од стране корисника, прегледи, перформансе караоке и други садржаји могу привући повољан публицитет, охрабрити реферале и ојачати лојалност купаца.

  • Окупите особље

    Чланови вашег бара зависе од савета, тако да је сваки сервер природно уложен у ваш успех. Подстичите своје запослене да размене информације о догађајима, хранама и напицима свог бара на Инстаграму, Фацебооку и Твиттеру. Ови постови не морају бити сложени - сервери могу само навести да раде, а бар има одличан посебан карактер.

бар пића коктели

Коришћење Цреативе Кулинарских трендова за привлачење купаца

И барови и ресторани стварају публицитет и привлаче купце усвајањем идеја из молекуларне гастрономије и миксологије. Покрет молекулске миксологије први је име и увод у Шпанији 2003. године од стране кувара Феррана Адриа. На почетку, Адриа је развио технику сферификације, која је претворила течности у живописне, чврсте сфере. Ове сфере могу додати уметнички додир коктелима и често испоручују снажну ароме побољшања.

Друге технике постале су уобичајене за стварање пене, слојевитих пића, гела и пића које мењају боју док их пијете. Мешање пића постало је уметност у конкурентном свету бар-промоције, а власници бар-а могу привући миленијале и урбане хипстере са напитцима који укључују алхемијску магију и уметност. Специјална опрема за трендовске шипке сада укључује течни азот, дехидраторе, алате за израду бомбона, удубљења, калупи састојака и опрема за бачење. Креативна миксологија често садржи пјене, желе, јестиве коктеле, инфузионе укусе и течности који могу суспендовати чврсте састојке.

Дизајн питања која утичу на барове

Постоји неколико проблема у дизајну ентеријера који утичу на барове , које власници савременика обраћају како би објект учинили угоднијим и атрактивнијим за купце. Декорације за посебне прилике су важне, а барови често одлучују за инсталирање фрижидера и припремних подручја са кратким поруџбама како би се брзо припремала храна за купце бар-а. Такође је важно пронаћи бар подручје у близини тоалета. Осветљење је обично димно. Ако планирате да имате караоке или забаву, корисно је инсталирати инфраструктуру за стварање бине и емитовања звука.

ГПС Маркетинг

Маркетиншки маркетинг је снажан алат за барове и ресторане. Једна УК истраживања показала су да 66% маркетинга сада верује да маркетинг на бази локацијама нуди најперспективније рекламне промотивне могућности за коришћење дигиталне технологије. Можете циљати људе на оближњем позоришном или спортском догађају док одлазе и позовите их да зауставе за коктел, вечеру или снацк.

Кључ успеха је у тренутку када особа у близини буде у могућности да пружи персонализовану поруку. Људи воле да деле своје податке о локацији на својим мобилним уређајима и можете да шаљете прилагођене поруке на основу тога где се налазе:

  • Поруке на свом језику
  • Правовремене сугестије за продужавање забавне вечери
  • Посебне подстицаје за одговор на вашу поруку
  • Мобилна резервација таблице или табела за велику групу
  • Циљање на перспективе засноване на старости
  • Охрабрују људе да се опусте после грозног дана куповине

Тастинг Евентс

Пионири друштвених послодаваца, упаковани парови и љубитељи пића уживају у свим врстама дегустација, а то могу бити пиво, вино, потписне напитке, безалкохолна пића, па чак и кафа и чајеви. Можете добити доста промотивних километара тако што ћете организовати пивски догађај за дегустацију пива или дегустацију пива. Ако носите занатско пиво, промоција њих може привући миленијале, љубитеље пива и људе који су знатижељни о тренду пловног пива.

Ови дегустацијски догађаји могу имати тему - попут одређеног духа, земље поријекла, празничних напитака за пиће и других креативних концепата. Догађаји о дегустацији хране усмјерени на мени могу такођер извући гужве у гузу гдје гости могу узорковати различите намирнице, предјела и пића. Размислите о привлачењу позива на вашем телефону да имате коктел, док су узорци узорковања у праву када ходате поред бар-а који прави понуду.

Спонзорирање локалних спортских тимова

Већина барова зависи од понављања купаца, а људи могу бити врло посебни у вези са атмосфером бара и њиховим колегама. Један од најлакших начина за привлачење редовних купаца који деле став је спонзор локалних спортских тимова. Можете одабрати професионалне, колеџе или чак школске тимове, а након локалне игре можете позвати чланове тима за бесплатан оброк или пиће.

Постоји много промотивних могућности за локалне тимове који укључују брендиране производе, базене за игру, ливе емисије, спортске производе и глупе спортске такмичења. Ваш бар би такође могао угостити виртуелне спортске екипе и лиге - посебно за догађаје у првенству.

Генерисање јавности са догађајима и каскадама

Успешни догађаји који промовишу бар укључују бар пузање, лов на чуваре, такмичења, празничне догађаје и забаву. Герилски маркетинг догађаји - као што су постављање знакова на напуштеним зградама, чишћење графита у граду и костимирање особља за Ноћ вештица или повезивање са филмом или спортским шампионатима могу генерисати пуно публицитета на Интернету и традиционалним медијима .

Живети велики са тренутним наручивањем

Бар профит се често концентрише за само неколико сати који претходе и прате поноћи. То значи да је кључно убрзати услугу, брзо извршавати наређења и још увијек имати времена да ангажује клијенте и оцјењује сваку патронску чистоћу. Мобилни и једноставан интерфејс - као што је приступачни ПОС систем који нуди Ваитерио - може брзо да пошаље налоге за пиће бартендеру, смањи грешке и слободно време за сервере за повезивање са клијентима.

У данашњем повезаном свету барови се суочавају са екстремном конкуренцијом како би привукли трендовске синглове са високим расположивим приходима и пословним људима који желе краљевски забављати своје клијенте. Операције у бару суочавају се са конкуренцијом из хотелских салона, раве, приватно домаћих догађаја и поп-уп клубова. Међутим, развијање креативних идеја које резонирају са циљаном публиком могу осигурати стабилну клијентелу, повећати профит и успоставити своју шипку као популаран локални хангоут за циљану демографску популацију.

Обогатите посао са храном помоћу Ваитерио ПОС-а

Придружите се 40.000 ресторана користећи систем конобара на продајном месту

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Бесплатно скидање

Недавни чланци