Управљање особљем ресторана: Ваш највећи извор или највећа главобоља?

Управљање особљем ресторана: Ваш највећи извор или највећа главобоља?

особље може креирати или пружити рјешења

Објавио Michael Elkins дана 19. децембар 2017.

Запошљавање, управљање и особље вашег ресторана може изазвати проблеме и рјешења. Ако посао радите правично и професионално, можете инспирисати лојалност и створити тим повољних амбасадора бренда који би могао бити највећи извор вашег ресторана. Задовољни запослени запошљавају своје вјештине, служе као амбасадори бренда и привлаче кандидате високог профила. Зато је критично планирати запошљавање, запошљавање и свакодневно управљање људским ресурсима приликом израде вашег пословног плана.

Смањивање сопствених слабости као рестауратора

Ваше прве и најважније одлуке о запошљавању треба да буду у сагласности са вашим слабостима у пословању. Ако сте особа из куће која ужива у креирању менија, обучавања кухара и чак радити на линији, можда вам је потребан неко ко разуме пословне софтвере, маркетиншке послове или представе за руковођење. Неки власници ресторана воле интеракцију са гостима, а ако вам то чини непријатно или имате друге дужности које не желите пренијети, морате унајмити некога да преузме ове дужности. Ако волите да правите рунде међу столовима и гостима, биће вам потребан неко ко је јак за руковање кухињом.

Препознати које врсте запослених требате, које вјештине требају и које програме обуке које можете понудити за развој каријере је пресудан дио вашег ХР плана. Сваком тиму ће бити потребан менаџер, па је важно научити како тимови функционишу. То не значи да ваши запослени не би требали бити у могућности да приступите вама или генералном менаџеру са било којим проблемима који се не обрађују, али особље треба прво пратити ланац командовања за већину питања управљања људима.

Коришћење технологије за управљање запосленима

Технологија може поједноставити управљање вашим запосленима на више начина и уједначавањем ваше операције. Интуитивни софтвер може израчунати платни списак, управљати добровољним, обавезним и судским пореским олакшицама и аутоматизовати припрему извјештаја владе и осигурања. Прави хардвер и софтвер такође могу обележити ваш ресторан на начин који привлачи квалификоване раднике. ЦРМ и ЕРП софтвер може помоћи у процени потреба ваших кадрова на основу сезоне, одмора, локалних фестивала и времена дана. Важно је имати довољно особља да покрије ваше потребе без трошења више на платни списак него што је потребно. Ваши сервери неће бити срећни ако сте оверстаффед јер неће зарадити довољно у савјетима.

Међутим, добивање једноставног и практичног ПОС система може олакшати вашим запосленима да узимају наређења, генеришу прилагођене извештаје, ефикасно управљају својим таблицама и плаћају одмах на столу. Ваитерио нуди бесплатне планове за мале ресторане који узимају мање од 100 поруџбина месечно и плаћају претплатничке планове за више валута. Систем је веома интуитиван, тако да вашем особљу неће бити потребна обука.

Милленниал Цонундрум

Ресторани широм света доживљавају незапамћене потешкоће у запошљавању. Напомене остаје најефективнији начин запошљавања радника ресторана, али технологија је променила начин на који се упућују реферали. Друштвени медији, личне мреже пријатеља и сарадника, онлине плоче за рад и професионални шпијунари заменили су традиционалне реферале из уста са препорукама заснованим на медијима користећи дигиталну технологију. Једна студија за запошљавање од стране Јобвите-а је утврдила да је потребно мање времена и трошкова за ангажовање референтног кандидата него за генералног подносиоца. Напомене такође остану на њиховим пословима дуже и имају веће задовољство радом.

Миленијумци често бригу више о свом радном окружењу и концепту ресторана од њихових стопа плаћања. Послови у ресторанима командују све веће стопе плаћања - посебно за квалификоване позиције и славне куваре. Међутим, милленниалс добро одговара на планирање флексибилности, детаље ланца снабдевања ресторана и рад у разноврсном окружењу. Многи миленијали брину много о својим изгледима у каријери ио томе како ће њихове мреже пријатеља гледати своје послове уместо њихових непосредних плата и користи на улазном нивоу.

Придружи нам се

Запошљавање и запошљавање

Од кључног је значаја да се обезбеди привлачна радна средина за привлачење квалификованих радника. Једноставно креирање портала самоуслужења где запослени могу приступити њиховој евиденцији, мијењати њихове личне информације, захтијевати слободно вријеме и добити информације о њиховим користима може бити велики плус. Уколико запослени могу лако и лако на броду, операције ресторана ће се жалити на миленијале компјутера.

Очекује се да ће милленниалс чинити око 75 посто свјетске радне снаге до 2025. године , па је од кључне важности да их запошљавају ефикасно. Неке од најбољих пракси за запошљавање и запошљавање запослених у ресторанима укључују:

  • Саставите апелативне описе посла

    Ефективно регрутовање захтева јаку самопромоцију. Важно је креирати живописне и привлачне описе послова.

  • Користите свој сајт за регрутовање

    Милленниали често преферирају да траже ресторане у којима осећају да би уживали у раду, па искористите своју веб страницу како бисте промовисали предности рада за вашу компанију.

  • Узмите активну улогу у друштвеним медијима

    Везе друштвених мрежа и препоруке су све критичне платформе за брендирање и регрутовање. Запошљавање особља такође може користити друштвене медије за истраживање кандидата за посао.

  • Циљати и процијенити кандидате за посао

    Можете користити многе дигиталне алате како бисте процијенили вјештине и ставове кандидата.

  • Промовисати друштвене узроке и локалне догађаје

    Можете добити пуно накнада за регрутовање подржавајући вриједне узроке који фаворизују ваши циљани клијенти и кандидати за кандидате за посао.

  • Охрабрите постојеће запослене да промовишу свој ресторан

    Лојални и задовољни запослени могу постати ваш највећи извор запошљавања када објављују повољан садржај о вашем послу.

  • Сцреен Кандидати по телефону

    Важно је да направите листу за проверу онога што тражите код запослених у свакој позицији ресторана.

  • Идентификовати кандидате за развој каријере

    Што брже да идентификујете изгледе за промоцију и унакрсну обуку, то ће бити веће задовољство радом.

  • Настави на датотеки

    Док добијате резиме, чувајте важне информације о датотеци. Можда вам тренутно није потребан кухар, али одржавање отворених линија комуникације може бити непроцењиво у будућим напорима за запошљавање.

  • Обезбиједити обуку и менторство

    Можете значајно уштедјети просечне трошкове запошљавања и тренинга особља стварањем сопственог програма самосталног студирања. Ваши алати за обуку могу укључивати писане материјале, тестове, видео записе, фотографије и друга средства за обуку. Додајте људски додир у стратегију тренинга додељивањем ментора или тренера за нове запослене како бисте им помогли да науче своје дужности.

  • Дајте запосленима умрежавање и алате табеле

    Ако желите да ваши запослени помогну вашим напорима за запошљавање, важно их је охрабрити. Препознају њихове друштвене напоре, наградите их за демонстрирање друштвене одговорности и стварање разноврсног радног окружења. Подстичите своје запослене да развију емпатију за људе из других култура и друштвено-економских средина.

Управљање ризицима и сигурност запослених

Рестауратери морају бити спремни да се баве различитим питањима сигурности запослених. Стара или неисправна опрема, проблеми у санацији, слипови и падови, посекотине, опекотине и болести са храни су уобичајени фактори ризика у ресторанима. Чланови особља Бар-а имају додатну опасност да се баве пијанцима и злостављаним купцима и пазећи да не служе алкохол малолетним и пијаним купцима, што би могло покренути проблеме у вези са питањима везаним за несреће у вези са несрећом, пијаном вожњом, борбама итд. Ако је један од ваших запослених узнемиравају или насиљу друге, могли бисте се суочити са малтретирањем или дискриминацијом.

Управљање ризиком, покриће осигурања и програми сигурности запослених неопходни су за заштиту ваших гостију и запослених. Стварање сигурног, привлачног и негованог радног окружења је најбољи начин да напустите напоре за запошљавање и изградите лојалност запослених, а тиме ће привући и праве врсте редовних купаца.

Привлачно окружење је исто толико важно за запосленике на почетном нивоу, како је то за кандидате високог профила. Подстицање особља редовним промоцијама, повишеним плаћама и повећаном одговорношћу, инспирисати ће већу лојалност, помоћи у планирању сукцесије на кључним позицијама и учинити запослене поносним да раде за вас. Подстицати атмосферу у тиму, подржати одрживост и локални извор, обезбедити флексибилан радни распоред и брзо се бавити питањима узнемиравања и дискриминације.

Обогатите посао са храном помоћу Ваитерио ПОС-а

Придружите се 40.000 ресторана користећи систем конобара на продајном месту

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Бесплатно скидање

Недавни чланци