Hur man bygger en webbplats för din restaurang? (Den enklaste metoden)

Hur man bygger en webbplats för din restaurang? (Den enklaste metoden)

Bygg en funktionell webbplats för din restaurang

Upplagt av Michael Elkins den 1 december 2020

Hur bygger jag din restaurangwebbplats utan att anställa en webbutvecklare?

Under dessa utmanande tider blir det mycket viktigt för restauranger att ha en funktionell webbplats.

Varför behöver du en webbplats för din restaurang?

En webbplats hjälper faktiskt till att marknadsföra din restaurang.

Men viktigast av allt, en webbplats tillåter din restaurang att erbjuda takeaway och leveranstjänster till dina kunder online.

En webbplats tillåter dina kunder att beställa online.

Leveranstjänster blir allt populärare efter pandemin, och jag tror att den kommer att fortsätta växa i framtiden.

Så hur bygger du en fullt fungerande restaurangwebbplats som kan hantera dina onlinebeställningar?

I den här artikeln går jag igenom flera metoder för att berätta hur du kan bygga en webbplats för din restaurang.

Tips: Jag kommer också att prata om den enklaste metoden för att bygga din restaurangs webbplats.

Hur man skapar en webbplats för en restaurang? (Snabb överblick)

En man som arbetar på en dator

Det finns tre sätt att bygga en funktionell webbplats för din restaurang:

 1. Wordpress
 2. Webbplatsbyggare plattformar
 3. Restaurang POS-plattformar

Låt oss få en översikt över dessa metoder:

 • WordPress: (Komplicerad metod) För detta måste du köpa en webbplatsdomän och ett webbhotellpaket (vi kommer att prata om det senare). Du måste ha lite teknisk kunskap för att bygga och underhålla din WordPress-webbplats.
 • Webbplatsbyggarplattformar: (relativt lättare metod) Webbplatsbyggareplattformar föredras ibland framför WordPress eftersom de är mycket lättare att hantera. Men de är i allmänhet dyra och långsammare än en WordPress-webbplats.
 • Restaurang POS-plattform: (enklaste metoden) Detta är programvaran för webbplatsbyggare som är integrerad med din restaurangs POS-system. Det kan skapa en webbplats för dig på några minuter.
  Det underhåller automatiskt din webbplats så att du inte behöver betala för en tekniker om något går fel. Till exempel uppdaterar den automatiskt din webbplatsmeny och priser varje gång du gör ändringar på din POS-plattform.

Webbplatsbyggare för restaurangägare

Illustration av webbplatsbyggnad

Det finns många webbplatsbyggarplattformar på internet. Det finns många alternativ för att få en webbplats till din restaurang utan att spendera mycket pengar. Några av de bästa webbplatsgeneratorerna för restauranger inkluderar:

Nu kommer vi att prata om dessa metoder mer detaljerat.

Hur man bygger en webbplats med WordPress eller ett Webbplatsbyggarsystem (den hårdare metoden)

Wordpress-logotyp

Det finns mycket att täcka om att bygga en webbplats, men de flesta webbplatsgeneratorer ger steg-för-steg-instruktioner för sin specifika programvara. Det är dock viktigt att förstå vad det handlar om om du inte har någon erfarenhet av att bygga en webbplats.

Här är de tre viktigaste delarna av en webbplats:

 • 'Domän': Detta är webbadressen till din restaurangwebbplats. Till exempel "www.chicago-sushi.com".
 • 'Plattform': Detta är det ramverk som din webbplats är värd för. Till exempel WordPress, Wix, Squarespace. Det är ditt webbplatsbyggare-system.
 • 'Hosting': Detta är serverföretaget som använder sina datorer för att hålla din webbplats online. Webbplatsbyggarsystemen som Wix har sin egen webbhotell, men om du väljer WordPress måste du välja en webbhotell som GoDaddy eller Dreamhost.

Numera behöver du inte veta hur du kodar. Du kan skapa din egen webbplats med ett webbplatsbyggarsystem som Wix eller WordPress . Vissa webbplatsgeneratorer använder WordPress för att ge dig fler alternativ för design och innehållshantering.

Procedurerna för att bygga din webbplats med WordPress eller Wix inkluderar:

1. Välj en värdleverantör / webbplatsbyggare

Om du använder WordPress måste du välja en webbhotellleverantör. Det finns många företag som vi nämnde tidigare, som A2hosting, Godaddy, etc. som tillhandahåller WordPress-hosting.

När du väljer ett företag för webbplatsbyggare är det bättre att välja företag som är specialiserade på restaurangwebbplatser. Dessa företag har fördesignade mallar för restaurangwebbplatser som är lämpliga för många typer av restaurangverksamheter.

2. Välj en värdplan

Du måste välja en värdplan beroende på antalet besökare som din webbplats kommer att få och det digitala lagringsutrymmet du behöver.

Jag skulle säga att någon grundläggande plan skulle räcka för en liten och medelstor restaurang. Även en grundläggande värdplan kan hantera 50000 besökare per månad, vilket räcker för de flesta restauranger.

Jag rekommenderar också att du får en gratis testversion av värdtjänsten. De flesta webbhotell levererar tillbaka dina pengar inom 15 dagar om du inte är nöjd med tjänsten.

Obs! För WordPress kan du överföra din webbplats till en annan webbhotell om du inte är nöjd. Du kan dock inte göra det med webbplatsbyggare som Wix eller Squarespace.

3. Få ett domännamn

Din domän är den unika webbadress som folk skriver för att hitta din webbplats. Till exempel; www.eaglepizza.com är ett domännamn.

Ditt domännamn erbjuds ibland gratis hos din webbplatsbyggare eller värdleverantör. Domännamnet är namnet som används i din URL och det är viktigt att välja ett minnesvärt och kort namn som beskriver din restaurang.

Se också till att du kan behålla ditt domännamn även om du byter webbhotell.

4. Välj en funktionell webbdesign

Underbara mönster och vacker grafik kan vara användbara om de kompletterar din restaurangs koncept .

Enkelhet, användarvänlighet och tydlig organisation är viktigare än slående mönster. Funktionalitet är den viktigaste faktorn.

Det yttersta målet för din webbplats är att få fler kunder och hantera onlinebeställningar. Så välj ett webbplatstema och en mall som gör det enkelt för dina kunder att göra sina beställningar eller hitta dina kontaktuppgifter.

Att välja komplicerade snygga mönster och mallar kan sakta ner din webbplats och göra det svårare för dina kunder att beställa online från din restaurang.

Sammanfattning: Din restaurangwebbplatsmall ska vara enkel och lättanvänd.

5. Skapa innehåll till din webbplats

Innehållet innehåller skriftligt material, videor, foton och grafik. Det är viktigt att du har en bra logotyp och ett färgschema för att märka din restaurang.

Din meny, kundutlåtanden och recensioner är också viktiga. Numera är det viktigt att skilja din restaurang från dina konkurrenter. Du kan göra detta på många sätt. Att få många positiva recensioner online är till exempel utmärkt för din restaurangs varumärke.

Programvaran för webbplatsbyggare tillhandahåller vanligtvis ditt innehållshanteringssystem. WordPress erbjuder också ett bra innehållshanteringssystem och mallar för webbdesign som du kan använda för att bygga en bra webbplats. Men WordPress är utmanande att lära sig och hantera.

6. Se till att din webbplats stöds på mobiler

Många av dina människor använder sina mobiltelefoner för att beställa mat online. Det betyder att de kommer att besöka din webbplats med sina mobila enheter.

Därför måste din restaurangwebbplats vara fullt fungerande på mobila enheter. Din webbplats ska också se bra ut på mobiler.

När du har byggt din webbplats kan du prova att visa webbplatsen med din mobil. Kontrollera om det ser bra ut och fungerar ordentligt.

7. Se till att din webbplats kan acceptera onlinebeställningar

Under en ålder av Coronavirus social distansering är det viktigare än någonsin att acceptera onlinebeställningar. Därför måste din webbplatsbyggarplattform ha ett beställningssystem online.

Om du använder WordPress måste du leta efter plugins för att acceptera onlinebeställningar. Om du använder Wix bör din webbplats redan ha sådana tjänster, kontakta bara deras kundtjänst om du behöver hjälp.

För WordPress kan det vara komplicerat och dyrt att konfigurera den här funktionen.

8. Publicera din webbplats på Internet

När du är nöjd - publicera din webbplats!

Med WordPress kan du så småningom möta några tekniska problem. Var inte orolig. Hantera problemen genom att anställa en professionell som utför rutinunderhåll och hanterar uppdateringar etc.

Om du stöter på sådana tekniska problem med Wix eller Squarespace, kontakta deras kundsupport.

Det är viktigt att ha tålamod när du bygger din webbplats. Du kan alltid ändra saker senare, men du bör ha en välorganiserad plan.

De två viktigaste sakerna att tänka på när du bygger din webbplats är funktionalitet och hastighet.

Några nackdelar med att använda WordPress för nya restauranger

Även om detta är den mest populära metoden är den inte särskilt lämplig för nya restaurangägare. Här är varför:

 • Du måste spendera ganska lång tid på att lära dig hur du ställer in och designar en webbplats, särskilt när du använder WordPress.
 • Att ställa in funktionen 'online beställningssystem' i WordPress kan innebära några komplicerade tekniska processer.
 • Ibland kan du få okända tekniska problem eller säkerhetsproblem. I så fall måste du konsultera en IT-professionell för att lösa det. Detta är både besvärligt och dyrt.
 • Det finns många dolda kostnader involverade som månadshosting, SSL-certifikat, temakostnader och plugin-kostnader.
 • Att uppdatera din meny är obekvämt med WordPress

Det är därför vi pratar om en annan metod för att enkelt bygga en webbplats för din nya restaurang

Hur man bygger en webbplats för din restaurang (den enklaste metoden)

Illustration som betyder lätt arbete

Att hantera en restaurang är utmanande.

Så det är normalt om du inte vill gå igenom den komplicerade processen för att bygga och underhålla en webbplats för din restaurang.

Det är därför jag kommer att berätta om ett enkelt alternativ.

Vissa restaurang POS-plattformar som automatiskt bygger en webbplats för din restaurang. De kommer också automatiskt att ställa in användbara funktioner som "online beställningssystem" och "stöd för flera språk". Detta kan spara mycket tid och pengar.

(Läs om vilka POS-system restaurang är och hur de fungerar .)

POS-system uppdaterar automatiskt din webbplatsmeny när du gör ändringar i restaurangmenyn.

Jag skulle personligen rekommendera nya restauranger att följa denna metod eftersom det tar bort bördan att bygga och underhålla en webbplats. Som ett resultat kan du fokusera mer på din restaurangs kärnfunktioner, som att marknadsföra och hantera din personal.

Sammanfattning: Inga tekniska processer involverade.

Låt oss ta exemplet med POS-programvaran - 'Waiterio'.

här kan du göra det enkelt med Waiterio Restaurant Website Builder Software att bygga en webbplats för din restaurang:

 1. Ange restaurangens namn, telefonnummer och plats för dina kunder.
 2. Välj utseendet på din webbplats.
 3. Din webbplats kommer att finnas tillgänglig på restaurant-name.waiterio.com (Du kan också lägga till din egen domän som restaurant.com).
 4. Redo! Öka nu dina intäkter genom att ha en online-närvaro.

Nu kommer din webbplats att vara igång inom några minuter .

En restaurangwebbplats med onlinebeställningsfunktion

Din webbplats kommer också att ha ett "online beställningssystem" tillsammans med massor av andra funktioner. Du hittar mer information här .

Här är några av våra kunders webbplatser:

Tips: Du bör göra det väldigt enkelt för dina webbplatsbesökare att välja sina måltider och beställa online. Du vill inte att dina kunder ska distraheras av en komplicerad design.

Tips för livsmedelssäkerhet efter tiden efter pandemin

Under COVID-19 är det viktigast att säkerställa livsmedelssäkerhet och säkerhet för kunder och anställda. Här är några tips från en artikel i Nation's Restaurant News :

 • Hygien: Restauranghygien börjar alltid med korrekt handtvätt, sanering och god personlig hygien.
 • Livsmedelssäkerhet: Koka mat till rätt temperatur, rengör förpackningsmaterialet noggrant och använd starka tätningar. Detta kommer att lindra kundernas oro.
 • Handsfree-betalningar: Uppmuntra kunder att använda kreditkort eller andra mobila betalningsmetoder.
 • Sanera ytor: Ytor som kunderna vidrör bör ofta desinficeras.
 • Låt inte din restaurang bli trångt: Du bör begränsa antalet personer i restaurangen så att de kan hålla ett socialt avstånd på minst 6 fot.
 • Screening: Anställda ska screenas regelbundet för tecken på Coronavirus. Använd en infraröd termometer.
 • Marknadsföringsmaterial: Ta försiktighetsåtgärder när du marknadsför din restaurang utomhus. Det är bättre att inte använda pappersaffischer för reklam för din restaurang.

För att lära dig mer om livsmedelssäkerhet, kolla in vår artikel om " Säkerställa livsmedelssäkerhet på din restaurang " och restaurangtips för Covid-19 .

Slutsats

Ja, att använda en webbplats för din restaurang är avgörande eftersom det underlättar för dina kunder att beställa online eller använda din takeaway-tjänst.

Men vanliga metoder för att bygga din restaurangs webbplats är onödigt komplicerade.

Sammanfattningsvis skulle jag rekommendera nya restauranger att inte använda WordPress. Du kan antingen välja en webbplatsbyggarplattform som Wix eller funktionen för webbplatsbyggare i ditt restaurangkassasystem.

Jag föredrar något POS-systemet mer eftersom det vanligtvis är gratis och mycket lättare att underhålla.

Jag rekommenderar att du använder Waiterios restaurangwebbplats eftersom du får din webbplats gratis när du använder Waiterio POS-system. Det är också väldigt enkelt att använda.

En restaurangwebbplats

Några vanliga frågor besvarade:

En man med en fråga

Hur mycket kostar en restaurangwebbplats?

En restaurangwebbplats kan kosta upp till $ 300 USD per år, beroende på vilken metod du väljer. Om du använder WordPress eller en webbplatsbyggarplattform som Wix kan det kosta dig cirka $ 100 - $ 300 USD per år. Om du använder en POS-plattform som Waiterio, erbjuder den en gratis automatiserad webbplatsbyggarprogramvara tillsammans med POS-programvaran.

Hur får jag onlinebeställningar?

Du behöver en webbplats med "onlinebeställningsfunktionalitet" för att ta emot onlinebeställningar. Det är komplicerat att ställa in onlinebeställningsfunktionalitet på WordPress. Men med webbplattformar som Wix och Waiterio är den här funktionen redan inbyggd.

Hur skapar jag en webbplats för leveransservice?

En restaurangwebbplats med onlinebeställningsfunktionalitet kan också fungera som en leveransservicewebbplats.

Utöka din livsmedelsverksamhet med Waiterio POS

Gå med i 40 000 restauranger med hjälp av servitörsförsäljningssystemet

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Gratis nedladdning

Senaste artiklar