Hafif Gıda İşletmeleri Trend Oluyor ve İşte Nedeni

Hafif Gıda İşletmeleri Trend Oluyor ve İşte Nedeni

Restoran endüstrisindeki varlığa dayalı iş modeli hakkında buradan bilgi edinin

Yazan Victor Delgadillo 26 Haziran 2022

Hafif gıda işletmeleri trend oluyor ve nedeni oldukça basit…

Ancak, hafif gıda işletmeleri derken neyi kastediyorum? Özellikle yeni kurulan şirketlere uygulanan, ancak gıda ve restoran endüstrisine uygulanan varlık-hafif iş modellerini kastediyorum.

Bu, restoran endüstrisine başlamanın ilginç, düşük yatırımlı ve yeni bir yoludur. Beni yanlış anlamayın - işleri klasik şekilde yapmanın kötü bir tarafı yok. Bununla birlikte, başlangıcından itibaren minimalist bir yaklaşım benimseyerek bir iş kurmanın çok fazla avantajı vardır.

Bu yazıda size şunlardan bahsedeceğim:

  • Hafif gıda işletmelerine başlamanın restoran ve hizmet endüstrisindeki mevcut eğilimi.
  • Ve neden bu şekilde başlamak daha akıllı, daha iyi ve geleceğe dönük.

Bu makale, hangi iş modelini kullanmanız gerektiği konusunda şüpheleri olan bir girişimci olarak sizin için. Ayrıca sizin için restoranlardan korkan restoran sahipleri ölüyor.

Gerçek şu ki, restoranlar ölmüyor , ancak günümüzün rahatlık odaklı trendlerine katılmazsanız, sizinki bir kurban olabilir.

Hafif gıda işletmesi nedir?

minimalist tesis kurulumu

Hafif gıda işletmesi, varlık-hafif iş modelini kullanan işletmedir. Bu, girişimlerde yaygın olan bir iş modelidir – bu kelimeyi muhtemelen birkaç kez duymuşsunuzdur. Başlangıç şirketleri yeni değil, ilk olarak 1920'lerde tanıtıldılar. Ancak şimdi, web geliştirmeden tedarik zinciri yönetimine kadar pek çok alanda bir standart haline geldiler.

Yeni başlayanlar için çok az sınırlama vardır veya hiç yoktur, bu nedenle restoran endüstrisine inanılmaz derecede iyi uyum sağlarlar. Özellikle restoran endüstrisinin yüzlerce yıldır devasa giriş engelleri olduğu için.

Varlığa dayalı bir iş modeli, giriş engellerini kolayca ortadan kaldırarak daha fazla girişimci, şirket ve fırsat doğurur. Başlamak için binlerce dolar yatırmanıza gerek yok. Bilginin çok fazla değeri vardır ve doğru araçlarla eşleştirildiğinde birkaç hafta içinde bir gıda işletmesi kurabilirsiniz .

Elbette bu, herkesin uygun bir gıda işi açabileceği anlamına gelmez - bilgi kısmı hayati önem taşır. Ancak bu şekilde konu mutfak ekipmanına , yönetim araçlarına ve daha fazlasına yatırım yapmak söz konusu olduğunda yumruklarınızı nereye atacağınızı ve nereye gideceğinizi bilirsiniz.

Varlık açısından hafif gıda işletmeleri ile varlık ağırlıklı restoranlar arasındaki fark nedir?

Eksiksiz bir restorana karşı hayalet mutfaklar

Bu iş modellerine sahip restoran ve yemek girişimlerinin çok az ama önemli farklılıkları vardır. Varlığa dayalı hafif gıda işletmelerinin temel yönleri şunlardır:

  1. Düşük başlangıç maliyetleri . Bunun nedeni, yalnızca gerekli öğelere, ekipmana ve yönetim araçlarına yatırım yapmaya odaklanmalarıdır.
  2. Daha az donanıma veya sermaye varlıklarına sahiptirler . Bu, girişimcilerin veya şirketlerin ticari alanlara sahip olmadığı ve çok az ekipmana sahip olduğu anlamına gelir. Bazıları kullandıkları ekipmanların bile sahibi değil!
  3. Üretim veya dağıtım sürecine tam olarak sahip değiller . Örneğin, bir hayalet mutfağın teslimat uygulamaları ve hatta pazarlama kanalları yoktur. Bunlar üçüncü taraf hizmetleridir!
  4. Müşterilerine ve trendlere hızla uyum sağlarlar .
  5. Ayrıca değişken bir ortamda ve müşteri tabanında çalışırlar . Bu, özellikle yemek kamyonları için geçerlidir.
  6. Büyümek için neredeyse sonsuz fırsatları var !

Tüm bu temel unsurlar, bu tür işletmelerin büyümesini, uyum sağlamasını ve zorlukların üstesinden gelmesini kolaylaştırır. Bear Grills bir restoran açacak olsaydı, varlık açısından hafif bir gıda işletmesi olurdu.

Klasik restoranlar tam tersidir:

  1. Bir restoran açmak çok pahalı olabilir .
  2. Özellikle tam hizmet veren bir restoransa, genellikle daha fazla donanıma sahiptirler.
  3. Üçüncü taraf üretimine veya araçlarına daha az bağımlıdırlar.
  4. Restoranlar için adaptasyon daha yavaştır çünkü daha yavaş bir müşteri tabanına güvenirler - bu yüzden topluluk oluşturmak çok önemlidir.
  5. Ve giriş engellerinin yüksek olması nedeniyle daha az büyüme fırsatlarına sahipler.

Dürüst ol. Bugün bu modellerden birini seçmek zorunda kalsanız hangisini seçerdiniz? Elbette her ikisi de işi görebilir ama dürüst olmak gerekirse, benzer ekonomik faydalar için daha az yatırım yapmanın fırsat maliyeti kulağa inanılmaz geliyor.

Hafif gıda işletmelerine örnekler

Varlıklı hafif gıda işi de yeni değil. Aslında, muhtemelen bu iş modeline uyan en az bir restoranda yemek yemişsinizdir. Neden? Çünkü varlık-hafif iş modelinin örnek olarak uygulandığı ilk örnek fast-food bayilikleridir . Uygundurlar çünkü franchise alanların aşağıdakiler karşılığında ilk maliyetlerini düzene koymalarına izin verirler:

  • Yönetim Eğitimi.
  • Çalışma alanları ve ekipmanları.
  • Standart tarifler ve malzemeler.
  • Ve dahası.

Fast-food restoranları bunun için mükemmeldir çünkü hızlı tempolu, sınırlı yiyecek teklifleri ve geniş müşteri tabanları olan işletmelerdir. Ve geçmişte sorunlar yaşamış olmalarına rağmen, bugüne kadar hala dirençliler.

Yeni hafif gıda işletmeleri

Catering hizmetlerinde kullanılan büyük tepsiler

Varlık hafif gıda işletmelerinin en yeni yinelemeleri şu anda oldukça ünlü ve trend. Bunlar:

  • Gıda kamyonu
  • Hayalet mutfaklar.
  • Catering Hizmetleri.
  • Yemek arabaları.
  • Yemek çadırları.
  • Açılır restoranlar.

Hızlı bir şekilde düşünürseniz, bunların hepsi varlık-hafif gıda işletmelerinin tam olarak aynı tanımına uyuyor. Ve en iyi kısım? Doğru miktarda bilgiye ve düşük bütçeye sahip girişimciler tarafından erişilebilirler. İşte tam da bu yüzden dünyanın her yerinde ortaya çıkıyorlar.

Ancak, bu büyük bir dezavantajla birlikte geliyor.

Varlığa dayalı hafif gıda işletmelerinin dezavantajları nelerdir?

En büyük dezavantajı, rekabetin zorlu olmasıdır. Birbirine karşı ve her türde rekabet eden çok fazla yemek kamyonu, hayalet mutfak ve daha fazlası var - ve bunlar hala restoranlarla rekabet ediyor!

Bu yüzden, başarı için o uçurumdan aşağı inmeden önce, göze çarptığınızdan emin olmalısınız . Ve. bu Olumsuzluk. Kolay.

Bu iş modelinin ölçeklenebilirliği nedir?

Bir franchise'ı temsil etmek için dünya çapında farklı konumlarla işaretlenmiş harita

Bir girişimciler denizinde, çekici yiyecekler ve markalaşma ile ilginç işletmeler arasında öne çıkmanın bir yolunu bulursanız, ölçeklenebilirlik fırsatları çok yönlüdür.

Şehrinizin, mülkünüzün, ülkenizin ve hatta dünyanın çeşitli yerlerinde çoğaltabileceğiniz bir tarif bulursanız, onu paketleyip bir franchise oluşturabileceğinize güvenle bahse girebilirsiniz. Örneğin, hayalet mutfak bayilikleri trend oluyor.

Bu iş modelinin erişilebilirliği sayesinde, bu fırsatı elinizden almak isteyen pek çok destek ve ilgili taraf bulacaksınız!

Restoran sahipleri eğlenceye nasıl katılabilir?

Varlık-hafif gıda işletmelerinin iyi yanı, normal restoranlarla uyumsuz olmamasıdır. Aslında, her iki işletmeyi daha fazla tanıtmanın akıllı bir yolu olabilirler.

Restoran sahipleri eğlenceye şu şekilde katılabilir:

  • Marka bilinirliklerini yumuşak bir şekilde genişletmek için yerel bölgelerinde daha küçük hayalet mutfaklar yaratmak.
  • Ayrıca yiyecek tekliflerini farklı yerlere götüren yiyecek kamyonları da oluşturabilirler.
  • Ve satışlar düşük olduğunda ayaklarını kapıya koymak için catering hizmetlerini kullanabilirler.

Bu iş fırsatlarından korkmak için hiçbir neden yok - başarılı işlerin her şekilde ve şekilde olduğunu unutmayın!

Yeni endüstri, başlamak istiyorsanız hazır olmanıza bile gerek olmadığını söylüyor!

Yani, bir iş kurmak ister misin? Şimdi başla! Gıda işi giderek her şey dahil hale geliyor. Bir restoran açmak için tam bir bütçeniz ve iş planınız olmasa bile, donanımlı bir alan kiralayarak bir hayalet mutfağa başlayabilirsiniz. Büyümek için belirli alanlara odaklanmanız gerekiyor. Herhangi bir işte olduğu gibi, plan yapmadan başlayamazsınız. Daha fazla kaynak mı istiyorsunuz?

Daha fazla bilgi edinmek için şu makalelere göz atın:

Hafif gıda işinin size ve hedeflerinize uygun olduğunu düşünüyor musunuz?

Waiterio POS ile gıda işinizi büyütün

Waiterio satış noktası sistemini kullanarak 40.000 restorana katılın

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Ücretsiz indirin

Son Makaleler